Σελίδες

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!



«Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Η λαϊκή αυτή ρήση πηγαίνει «γάντι» στην κατάσταση που έχει περιέλθει η κυπριακή οικονομία. Βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού και καλούμε την Τρόικα για να μας δώσει το τελικό σπρώξιμο, νομιζόμενοι ότι θα τείνει χέρι βοηθείας. Η ασχετοσύνη των κυβερνώντων να διαχειριστούν τα οικονομικά του κράτους, με τις εμμονές τους στα ουτοπικά ιδεολογικά μηνύματα του Μαρξισμού, οδήγησαν την κυπριακή κοινωνία ένα βήμα πριν την αποσύνθεσή της και την κυπριακή οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Ζητήσαμε τη βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας και έκαναν την εμφάνισή τους οι διεθνείς δανειστές, που δεν είναι Ευρωπαίοι. Είναι διεθνείς! Και οι διεθνείς δανειστές, που είναι οι μεγαλοτραπεζίτες διεθνείς Εβραίοι έχουν στόχους και σκοπούς, που οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν υποψιάζονται.

Οι μεγαλοτραπεζίτες διεθνείς Εβραίοι έστειλαν το μήνυμά τους προς τα ευρωπαϊκά κράτη μέσω της Ελλάδας. Με τα Μνημόνια που εξαναγκάζουν τις κυβερνήσεις να υπογράψουν, προκειμένου να πάρουν τα δάνεια, οι διεθνείς δανειστές δεν επιδιώκουν το κέρδος, όπως πολλοί νομίζουν, που εξασφαλίζεται με τον τόκο. Σκοπό τους, όπως βλέπουμε στο παράδειγμα της Ελλάδας, είναι η κοινωνική αποσύνθεση και η οικονομική εξαθλίωση των ευρωπαϊκών λαών. Οι απαιτήσεις τους προς αυτό τον στόχο οδηγούν.

Από το παράδειγμα της Ελλάδας, δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία της Κύπρου δεν πήρε τα σωστά μηνύματα. Η κυβέρνηση κάλεσε τους διεθνείς δανειστές προς βοήθεια, αλλά ταυτόχρονα οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου διαπιστώνουν, ότι με τις απαιτήσεις της Τρόικας –που είναι απαιτήσεις των αφεντικών τους- κινδυνεύει η εθνική μας κυριαρχία.

Οι διεθνείς δανειστές, στην περίπτωση της Κύπρου, έβαλαν στόχο το φυσικό αέριο που βρέθηκε στην κυπριακή ΑΟΖ. Η Τρόικα απαιτεί «τη συνδιαχείριση των εσόδων από το φυσικό αέριο»! Με την υπογραφή του Μνημονίου, οι διεθνείς Εβραίοι θα βάλουν «χέρι» στον φυσικό μας πλούτο. Και από ευλογημένος, βλέπω να μετατρέπεται σε κατάρα!

Η Τρόικα απαιτεί να ελέγχει τον κρατικό μας προϋπολογισμό προτού αυτός κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων και ακόμη την απαγόρευση υιοθέτησης φορολογικών κινήτρων από τη Βουλή και την Κυβέρνηση.

Και οι «παροικούντες εν Ιερουσαλήμ» θα έχουν αντιληφθεί, ότι οι διεθνείς δανειστές, οι «κύριοι του Χρήματος», δεν επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ένα κέρδος (τον τόκο) από το δάνειο που θα παραχωρηθεί στην Κύπρο. Επιδιώκουν την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας! Αυτό, που δεν πέτυχαν οι ομοϊδεάτες τους το 2004, με το Σχέδιο Χάνεϋ.

Έχουμε τον ίδιο στόχο, με διαφορετικά μέσα και όργανα. Ο λαός μας θα πρέπει να πληροφορηθεί από την πολιτική ηγεσία του τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών, των διεθνών Εβραίων. Όπως έγινε και με το Σχέδιο Ανάν το 2004. Είμαι σίγουρος, πως αν κατανοήσει σωστά τι σημαίνουν για τα εθνικά μας συμφέροντα οι απαιτήσεις της τρόικας, τότε ο λαός μας θα ζητήσει να γίνει Δημοψήφισμα, για να αποφασίσει αυτός, ο «κυρίαρχος λαός» αν θα υπογραφεί Μνημόνιο ή όχι.

Από την άλλη, υπάρχει κανείς που να μας διαβεβαιώνει ότι με το να πάρουμε τα χρήματα από τους διεθνείς δανειστές, η Κύπρος θα ξεφύγει από την οικονομική κρίση. Κανένας, δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Η κρίση είναι ευρωπαϊκή, είναι παγκόσμια. Σε δηλώσεις του οικονομικός παράγοντας του τόπου, ανέφερε ότι και οι τράπεζες να προχωρήσουν στην ανακεφαλαιοποίησή τους, δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουμε ανάπτυξη.

Και έχει δίκαιο. Με την οικονομική εξαθλίωση του λαού μας, μετά τη μείωση μισθών και επιβολή νέων φορολογιών, όπως απαιτούν οι Τροϊκανοί, ποιος βιοπαλαιστής θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει δάνειο από τις τράπεζες για να κτίσει π.χ. το σπίτι της κόρης του; Κανένας! Διότι, δεν θα υπάρχουν αρκετά χρήματα για να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα κινδυνεύσει να χάσει το ίδιο το υποθηκευμένο ανεγειρόμενο σπίτι.

Ακόμη, ποια επιχείρηση θα πάρει δάνειο για να αυξήσει την παραγωγικότητά της και για να ανοιχθούν νέες θέσεις εργασίας –όπως πολλοί αρέσκονται να το λένε.

Όταν η αγοραστική δύναμη των πολιτών μειωθεί τραγικά, μετά την εφαρμογή του Μνημονίου, για ποιο λόγο οι επιχειρήσεις θα αυξήσουν την παραγωγή τους; Ποιος θα αγοράσει τα προϊόντα τους; Σε μια τέτοια περίπτωση, οι επιχειρηματίες θα αναγκαστούν να χαμηλώσουν αισθητά τις τιμές των προϊόντων τους, που δεν θα είναι συμφέρουσες.

Πολλοί ζητούν την ανάπτυξη, για να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Ποιος όμως διαβεβαιώνει, ότι ο επιχειρηματίας που θα κάνει την ανάπτυξη, θα προσλάβει Ελληνοκύπριο και δεν θα προτιμήσει κοινοτικό ή από τρίτη χώρα υπάλληλο;

Γι΄ αυτό, η ανάπτυξη δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας στον τόπο μας, εάν οι επιχειρηματίες δεν σκεφτούν και λίγο πατριωτικά και δεν σκέφτονται μόνο το κέρδος.

Η κατάσταση στον τόπο μας είναι τραγική. Και θα γίνει χειρότερη με την υπογραφή Μνημονίου, με τους διεθνείς δανειστές να κάνουν κουμάντο στην πατρίδα μας –αυτήν που μας άφησαν. Τη μισή την πήραν οι Τούρκοι, την άλλη μισή θα την παραχωρήσο
υμε στους διεθνείς δανειστές, τους διεθνείς Εβραίους! 



romiossini