Σελίδες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΦΝΙΟ Ο ΗΡΩΑΣ ΣΜΗΝΑΓΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΚΕΛΗΣ !!!







Από τον Αρχιεπισκόπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιο και παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου τελέστηκαν στον περίβολο της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκουστο Ακραίφνιο τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα στην μνήμη του Σμηναγού Παντελή Γκέλη. 

Τον Ιούνιο του 2006 ο ήρωας αεροπόρος έσωσε το χωριό, ρίχνοντας το αεροπλάνο του που αντιμετώπιζε βλάβη σε χαράδρα στο Πτώον όρος, ενώ ο ίδιος σκοτώθηκε.  
Στην τελετή παρέστη και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Τσαντηράκης, δεκάδες αξιωμτικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, πρόσωπα από τη δημόσια ζωή της Βοιωτίας, εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων κ.α. Τον Δήμο Ορχομενού εκπροσώπησε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Ξηρογιάννης, συνοδεύομενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Νεκτράριο Τσάπρα, ενώ παρόντες ήταν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Γιώργος Βόμπρας και Λάμπρος Ρόδης καθώς και ο Πρόεδρος της Δ.Ε. Ακραιφνίου κ. Γιώργος Ψυχούλας. Την μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή είχε η Αρχιτέκτων και ακούραστη συμπαραστάτης του έργου της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, κα Άννα Ψωμά.