Σελίδες

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!


Από αύριο η κυβέρνηση παραδίδει τα κλειδιά της χώρας…

Γράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσεκούρας - Στο αυριανό Eurogroup η τρικομματική κυβέρνηση βάζει – και επίσημα – τον εαυτό της σε διακοσμητικό ρόλο! Τα πάντα θα περνούν, πλέον, από τα χέρια της τρόικα και «με τη βούλα», μιας και οι δανειστές έχασαν κάθε εμπιστοσύνη στους πολιτικούς, τους επιχειρηματίες και τους τραπεζίτες αυτής της χώρας. Βάζουν υπερεπίτροπο στις τράπεζες για να ελέγχει τα δάνεια που ..φεύγουν, δίνοντας «ευρωπαϊκό» αέρα στο τραπεζικό σύστημα. Οι τραπεζίτες που πάλευαν να με «νύχια και με δόντια» να μην πάρει τον έλεγχο το κράτος, τώρα βλέπουν ότι το θέμα ξεφεύγει από τα σύνορα. Διπλή πανωλεθρία δηλαδή…

Την ίδια ώρα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα πάντα περνάνε υπό έλεγχο: έσοδα και δαπάνες της γενικής κυβέρνησης. Τι σημαίνει; Ότι θα έχουμε πάνω από το κεφάλι μας κάθε μήνα επόπτες που θα μας επιβάλουν αυτόματες μειώσεις σε περιπτώσεις αποκλίσεων.

To Eurogroup θα μελετήσει τις πράξεις για να κρίνει αν η εσωτερική τρόικα έχει πράξει αυτά που της ζητήθηκαν και έπειτα θα αποφασίσει να δώσει το πράσινο φως σε μια ενισχυμένη δόση ύψους 44 δις (που είναι μέρος της δανειακής Νο2, άρα όχι επίτευγμα της κυβέρνησης) και μια απόφαση για διετή παράταση (που και αυτή είχε συμφωνηθεί παρασκηνιακά από τον περασμένο Φεβρουάριο).

Οι βουλευτές με όσα ψήφισαν χάνουν κάθε έννοια ύπαρξής τους στο κοινοβούλιο. Οι ίδιοι το μόνο που έκαναν ήταν να πάρουν στα χέρια τους δεκάδες σελίδες με μέτρα, που τα ψήφισαν χωρίς να προλάβουν καν αν τα διαβάσουν, στηριζόμενοι στις ενημερώσεις των κομμάτων τους.

Τώρα, η κυβέρνηση τους παρέκαμψε τελείως, με Πράξεις Νομοθετικού περιεχομένου, οι οποίες ούτε καν περνούν από τα χέρια των εκλεγμένων βουλευτών.

Ποιος διαφωνεί, ότι αύριο παραδίδουμε τα κλειδιά της χώρας; Τι δουλειά έχουν να κάνουν πλέον οι βουλευτές;