Σελίδες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ : ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ '' ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ '' ΓΙΑΤΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ MINNESOTA TIMBERWOLVES ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΕΥΚΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ !!!



ΚΟ: Παρακαλώ διαβάστε την παρακάτω εξωφρενική είδηση που έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και σκεφτείτε μόνο αυτό: Τι θα γινόταν άραγε, εάν ένας λευκός ή κάποια οργάνωση λευκών (μπρρρ..) εξέφραζε την δυσαρέσκειά της που μία ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα «έχει πολλούς μαύρους»! (Πολύ περισσότερο εάν πρόκειται για την εθνική ομάδα!). Ο άνθρωπος που θα εξέφραζε μια τέτοια άποψη, εάν είχε κάποια θέση, θα την είχε χάσει λόγω «ρατσιστικών σχολίων», ενώ σύσσωμος ο πολιτικός, αθλητικός, mediaκός και «πνευματικός» κόσμος θα τον είχε στείλει στα Τάρταρα. Αυτή είναι η τυραννία της «πολιτικής ορθότητας» και της «αντιρατσιστικής» παράνοιας που γέννησε η ιδεολογική κυριαρχία της αριστεράς στον σύγχρονο δυτικό κόσμο. Αυτήν προσπαθεί να καταδείξει ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ, διότι καθώς το πνεύμα του «αντιρατσισμού» απλώνεται και εδραιώνεται παντού (βλέπε σύσταση «αντιρατσιστικών αστυνομικών τμημάτων»που ανακοίνωσε ο Δένδιας, αλλά και τον πρόσφατο βρετανικό «αντιρατσιστικό νόμο» στο ποδόσφαιρο) τέτοιες ειδήσεις θα δούμε πολύ σύντομα και στην βαρέως πολυπολιτισμική πατρίδα μας.Όπου μπορεί να «τιμωρείται» μια ομάδα, ένας σύλλογος, ή ένα σχολείο (!) γιατί δεν έχει πολλούς εκπροσώπους «μειονοτικών ομάδων», γιατί είναι πολύ «ελληνικό», πολύ «λευκό» ή πολύ «χριστιανικό». Σημειώστε, για ιστορικούς λόγους, ότι οι ΗΠΑ ιδρύθηκαν από λευκούς Ευρωπαίους. Και ότι σήμερα οι λευκοί στην Αμερική οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια να γίνουν μειονότητα.
 
Ιδού η είδηση:

Οι φίλαθλοι των Minnesota Timberwolves μπορούν να παρατηρήσουν κάτι διαφορετικό στην ομάδα τους φέτος. Σε ένα πρωτάθλημα στο οποίο οι Αφροαμερικάνοι αποτελούσαν το 75 τοις εκατό των παικτών το 2011, οι Timberwolves θα έχουν στοroster τους μαύρους παίκτες που αντιστοιχούν στο 33 τοις εκατό(5 από τους 15).

Σύμφωνα με την εφημερίδα Star-Tribunethat της Μινεάπολη, η φετινή ομάδα θα είναι η πιο «λευκή» στην κατηγορία (NBA) από τη δεκαετία του '80 με τους Boston Celtics.

Είναι αυτό κάποιο πρόβλημα;

Μερικοί ηγέτες οργανώσεων για τα «πολιτικά δικαιώματα» στη Μινεάπολη σκέφτονται ότι είναι πρόβλημα. Ο Tyrone Terrell, πρόεδρος του συμβουλίου της οργάνωσης Αφροαμερικανών ‘St.Pauls African American’ είπε στη Star-Tribunethat ότι πιστεύει ότι το roster θα μπορούσε να είναι ένα τέχνασμα της ιδιοκτησίας της ομάδας για να γίνει η ομάδα δημοφιλής στους λευκούς φιλάθλους.

«Πώς έχουμε ένα ρόστερ που μοιάζει με τους Lakers του 1955;», λέει ο Terrell και συνεχίζει. «Σκέφτομαι ότι όλα αυτά είναι μια στρατηγικήΤίποτα δεν συμβαίνει από μόνο του»

Ο πρόεδρος των Timberwolves David Kahn χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς αυτούς «προφανώς ψεύτικους.»

Πράγματι, ενώ η ομάδα στερείται τους αφριο-αμερικανικούς παίκτες που έχουν οι  άλλες ομάδες, οι Timberwolves είναι και σε κάτι άλλο αρκετά διαφορετικοί. Πέντε από τους δέκα λευκούς παίκτες τους γεννήθηκαν εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.
(ΚΟ: Στην ομάδα παίζει ο Μαυροβούνιος πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Νίκολα Πέκοβιτς, ενώ στα ντραφτ του 2006 ήταν και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Λουκάς Μαυροκεφαλίδης).

Ο μαύρος παίκτης της ομάδας, Brandon Roy, που είναι ο μόνος μαύρος βασικός, λέει ότι το χρώμα των συμπαικτών του δεν του προκαλεί κανέναν δισταγμό.

«Είναι μόνο μπάσκετμπολ» λέει ο Roy. «Δεν ένιωσα ότι πρέπει να σκεφτώ ότι όπως είμαι ο μόνος μαύρος εδώ. Έχω παίξει σε ομάδες που είχαν όλους τους παίκτες μαύρους και το συναίσθημα είναι ακριβώς το ίδιο όταν είμαι στο γήπεδο και παίζω με τους συμπαίκτες μου».

Ο Ron Edwards, (φώτο) παλιός υπερασπιστής των «πολιτικών δικαιωμάτων» της Μινεάπολη, είπε στην Star-Tribune, ότι ήταν«κάτι το ενοχλητικό» όταν είδε ένα παιχνίδι τελευταία στο οποίο ο Wes Johnson ήταν ο μόνος μαύρος παίκτης στο παρκέ για τους Timberwolves. Η σημερινή σύνθεση της ομάδας έκανε τον Edwards να αντιδράσει δυνατά.

«Εγείρει κάποια ερωτηματικά αυτό που έχει γίνει», λέει ο Edwards. «Εγώ πιστεύω ότι σχεδιάστηκε. Είναι μια προσπάθεια να έρθουν οπαδοί; Η Μινεσότα, σε τελευταία ανάλυση, είναι μια αρκετά λευκή πολιτεία». 

Ο Edwards πρόσθεσε ότι η απόφαση για το ρόστερ της ομάδας των Timberwolves είναι «μια ακύρωση της ποικιλομορφίας και μια αντιστροφή της ιστορίας».

Ο Kahn είπε από την πλευρά του (απολογούμενος!) ότι οι Timberwolves είχαν στόχο δύο μαύρους παίκτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά τον έναν πήρε το Πόρτλαντ και τον άλλον οι Lakers.

«Τι θα έλεγαν εάν έπαιζαν τώρα μαζί μας;» ρωτάει ο Kahn.