Σελίδες

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

ΕΙΚΟΝΕΣ '' ΚΑΤΟΧΗΣ '' ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!


Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει η ανθρωπιστική κρίση και στο Ηράκλειο Κρήτης. Όλο και περισσότερες είναι οι οικογένειες που στρέφονται στα συσσίτια, ενώ πολλοί είναι οι συμπολίτες μας που...
 ψάχνουν στα σκουπίδια.

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται οι οικογένειες του Ηράκλειου Κρήτης αναζητούν βοήθεια από τις φιλανθρωπικές κινήσεις των Ενοριών, της Αυτοδιοίκησης ή του Εργατικού Κέντρου, προκειμένου να εξασφαλίσουν όχι μόνο ένα πιάτο φαγητό αλλά ακόμα και ένα μπουκάλι νερό.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΗ, Σωκράτη Βαρδάκη ότι ‘’σχεδόν σε καθημερινή βάση, αντικρίζουν έξω από το κτίριο που βρίσκονται τα γραφεία του Κέντρου, στην Λεωφόρο Δημοκρατίας, σε κεντρικότατο σημείο του Ηρακλείου, ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για λίγη τροφή’’.

"Η εξαθλίωση πλέον λαμβάνει νέες διαστάσεις" σημειώνει ο κ. Βαρδάκης, επισημαίνοντας ότι ‘’τώρα, εκτός από το φαγητό τους πολλοί πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν και το φάρμακο που είναι απαραίτητο για την επιβίωση τους’’.

Ο ίδιος τονίζει ότι ''από τις περίπου 800 οικογένειες που απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο για βοήθεια, μπορούν να εξυπηρετηθούν σε μηνιαία βάση περίπου 220''.



Δείτε το βίντεο:



πηγη cretalive11