Σελίδες

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ !!! Ο ΑΦΑΝΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ !!!


Σχόλιο attikanea: Για να τιμήσεις έναν τέτοιο ΗΡΩΑ, ως Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαραθώνα, θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον... Οράματα...Κι απ' αυτά... δυστυχώς... δεν υπάρχουν!!!

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου η Αθήνα θα φιλοξενήσει τον 30ό Κλασσικό Μαραθώνιο αγώνα, έναν αγώνα που πλέον χαίρει διεθνούς προβολής και κάθε χρονιά προσελκύει ολοένα και περισσότερες συμμετοχές.
Στο πλαίσιο αυτής της αξιοθαύμαστης προσπάθειας, όλων των συντελεστών της, που συγκεντρώνει τους προβολείς των διεθνών ΜΜΕ στη χώρα μας, ιδίως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο όσο αυτή που διάγουμε, ελάχιστοι είναι οι Έλληνες που γνωρίζουν πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε στην μεταπολεμική Ελλάδα ένας αφανής εθνικός ήρωας: ο Στέλιος Κυριακίδης.
Ένας άνθρωπος με το όνομα του οποίου θα έπρεπε να συσχετισθεί ο Μαραθώνιος των Αθηνών.
Ο Στέλιος Κυριακίδης, ένας σπουδαίος πρωταθλητής αλλά πάνω απ’ όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος, κατάφερε από το πουθενά, το 1946, να βοηθήσει έναν ολόκληρο λαό, τον χειμαζόμενο τότε από το λιμό ελληνικό λαό. Με το μοναδικό του κατόρθωμα, να..
κερδίσει στον φημισμένο Μαραθώνιο της Βοστώνης, έστρεψε πάνω του τα φώτα των αμερικανικών ΜΜΕ, έγινε δεκτός από τον Αμερικανό Πρόεδρο Τρούμαν για να τιμηθεί και ζήτησε βοήθεια για την λιμοκτονούσα Ελλάδα. Όπερ και εγένετο, με το «πακέτο Κυριακίδη»  όπως είναι γνωστό.  
Το ηρωικό κατόρθωμα του Στέλιου Κυριακίδη, που ουσιαστικά έσωσε τον ελληνικό λαό, έτυχε της απόλυτης αναγνώρισης στις ΗΠΑ (!), όπου έχουν γράψει σχετικά βιβλία, έχουν γυρίσει βραβευμένα ντοκιμαντέρ (NBC), ενώ ετοιμάζουν και μια ταινία από την Disney με παραγωγούς τους Mark Ciardi και Gordon Gray, αλλά δυστυχώς στην πατρίδα μας ουδέποτε έτυχε της ανάλογης προβολής.
Ακόμα και σήμερα αυτός ο ήρωας  παραμένει άγνωστος στους περισσοτέρους από εμάς και κυρίως στα παιδιά.
Με την ευκαιρία λοιπόν της διοργάνωσης του 30ου Κλασσικού Μαραθωνίου της Αθήνας, οι αρμόδιοι θα πρέπει να εκμεταλλευτούν την ιστορία αυτού του μοναδικού Έλληνα και έστω και αργά να τον τιμήσουν αναλόγως. Ταυτίζοντας τον Μαραθώνιο της πρωτεύουσας της Ελλάδας με τον Ήρωα του αγωνίσματος