Σελίδες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Ο 14ος ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ ΚΑΙ Η 20η ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ !!!

















Διεθνής Ιστορικός Υπερμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Μυθική Πορεία στο κέντρο της γης

Σάββατο11- Κυριακή   12 Μαϊου  2013 Πλαταιές - Δελφοί 107,5 ΧΛΜ. Πλαταιές - Δίστομο( ΑΡΧ. ΑΜΒΡΙΣΣΟΣ) 80 ΧΛΜ. 
 20 Χρόνια πέρασαν από την ιστορική ημέρα 1-2 Μαίου 1993 , που ο σύγχρονος Ευχίδας ξεκίνησε από τις Πλαταιές το μεγάλο ταξίδι για τους Δελφούς για να επιστρέψει φέρνοντας την φλόγα των Δελφών πίσω στις Πλαταιές. Αναβιώθηκε έτσι ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός , το κατόρθωμα του μαχητή ημεροδρόμου Ευχίδα, που τρέχοντας 215 χλμ. περίπου μέσα σε 24 ώρες , έφερε την αγνή φλόγα από τους Δελφούς πίσω στις Πλαταιές , για να αναφτεί και πάλι ο βωμός της πόλης με καθαρό φως. Αυτό έγινε αμέσως μετά την μεγάλη και τελική νίκη των Ελλήνων κατά των Περσών, την μάχη των Πλαταιών το 479 πΧ. Ενωμένοι οι Ελληνες με Σπαρτιάτη αρχηγό , έγραψαν με χρυσά γράμματα ιστορική νίκη. Ο Ευχίδας με τον άθλο του, δημιούργησε την μεγαλύτερη λαμπαδηδρομία και δρομικό αγώνισμα 2500 χρόνια πριν .
Αυτή την ιστορία συνέχισε και συνεχίζει ο σύλλογός μας.
1η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία: Με την κινητοποίηση δυο νομών, Βοιωτίας και Φωκίδας και των Δήμων Δελφών, Αράχωβας , Λιβαδειάς, Διστόμου, Αλιάρτου, Θήβας, Ερυθρών, Πλαταιών, 200 λαμπαδηδρόμοι, όλοι παιδιά από τα σχολεία των περιοχών, μετέφεραν ξανά τη φλόγα για τις Πλαταιές. Η φλόγα ξεκίνησε από τους Δελφούς στις 9 πμ. , ταξίδεψε χέρι-χέρι μέχρι τις Πλαταιές όπου έφτασε στις 8.30 μ.μ. . Με τον ερχομό της σηματοδότησε το 7ο Πανελλήν ιο πρωτάθλημα αιωροπτερισμού « Κιθαιρώνεια 93», που γινόταν κάθε χρόνο στις Πλαταιές. Η φλόγα έκαιγε στο βωμό στην πλατεία, 7 ημέρες όσο διαρκούσαν οι αγώνες.
 Στη Θήβα, τις Ερυθρές , τις Πλαταιές η φλόγα αφού έτρεξε όλες τις συνοικίες των πόλεων, με πρωτοβουλία των δήμων, έτυχε μεγάλης υποδοχής , με μουσικές και χορούς προς τιμήν της, Το ημερολόγιο έγραφε 5 Ιουνίου 1993. Από τότε μέχρι το 1999 η Ευχίδεια λαμπαδηδρομία γνωρίζει μεγάλες δόξες. Με πρωτοβουλία του συλλόγου μας στις 14 Ιουνίου 1997 ο τελευταίο ς αθλητής λαμπαδηδρόμος που ανάβει στις Πλαταιές το βωμό είναι ο Ολυμπιονίκης μας που δάμασε τους ανέμους, Νίκος Κακλαμανάκης. 1998 Παγκόσμιο κύπελλο αιωροπτερισμού στις Πλαταιές , την Ευχίδεια φλόγα ανάβει ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής.
Η απήχηση της Ευχίδειας φλόγας, , είναι τόσο μεγάλη, που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας, καλεί επισήμως τον Ελληνικό όμιλο τριάθλου και αθλημάτων μεγάλης διάρκειας , να διοργανώσει λαμπαδηδρομία από τους Δελφούς στην Αλίαρτο για την έναρξη των Α΄Πανβοιωτικών άθλων που διεξήχθησαν 21-22 Σεπτεμβρίου 2002.
Το 2000 ο σύλλογός μας, με το βλέμμα στραμμένο στους Δελφούς, διοργανώνει τον 1ο Ευχίδειο ΄Αθλο, 107,5 χλμ. Πλαταιές-Δελφοί. Ο αγώνας αυτός γίνεται θεσμός και πραγματοποιείται από τότε κάθε χρόνο, με την ίδια πάντοτε αγάπη και φροντίδα. Το 2005, 2008, και 2009 πραγματοποιούμε τον διπλό Ευχίδειο ΄Αθλο, Πλαταιές-Δελφοί-Πλαταιές, 215 χλμ. Μέσα από τους αγώνες μας, πολλοί δρομείς άρχισαν να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στις μεγάλες αποστάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια « ο Ευχίδας» καλλιέργησε ένα φυτώριο δρομέων που εξελίχτηκαν και μπήκαν στο Σπάρταθλον, αλλά και σε άλλους αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με σημαντικές νίκες και συμμετοχές.
Μερικοί από τους αξιόλογους δρομείς που πέρασαν από τον «Ευχίδα» όλα αυτά τα χρόνια: Κ. Στάμος, Β. Καραβασίλης, Λ. Τζαφόλιας, Γ. Μαργαράς, Κ. Ρέππος, Γ. Ψάιλας,Σ. Καραχρήστος, Μ. Νόβακ, Ο. Μήτσης, Π. Ζαφειράκης, Σ. Αγάθος, Δ. Γεωργαντόπουλος,Κ. Γεωργιόπουλος, Γ. Κουτσιούκος, Δ. Ζιαμπάρας, Γ. Θεοδώρου, Λ. Κώνστας, Θ. Σταμόπουλος, Χ. Τσεπαπαδάκης, Γ. Κρυστάλλης, Δ. Κρυστάλλης,, Μ. Σιφάκης, Θ. Πατάκας, Γ. Πάνος, Β. Καυκόπουλος, Ari Mustala, Gilles Palaruello, Δ. Καραχάλιας, Α. Πάτσης, Α. Γκόγκος, N. Θάνος, Λ. Πρατίλας, Δ. Κεχαγιόγλου, Β. ΜΠατζόγλου , Κ. Μπαξεβάνης , Α. Ματθαίου, Σ. Κασίμη ……….. και τόσοι άλλοι, με εξαιρετικούς χρόνους να έχουν στα 107,5 χλμ. ο Κ. Στάμος, ο Γ. Ψάιλας, ο Σ. Καραχρήστος και στα 215 ο Λ . Κώνστας και o Γ. Ψάιλας.
Ο Ελληνικός ΄Ομιλος Τριάθλου και αθλημάτων μεγάλης διάρκειας « Ο Ευχίδας» και ο Ευχίδειος άθλος, ήταν και είναι έμπνευση για πολλούς μετέπειτα αγώνες, έχοντας να δείξει , πολλές πρωτοποριακές ιδέες οργανωτικά. ( ύμνος του Ευχίδα 2002, παρουσίαση αρχαίου στρατιωτικού αγήματος, αφή φλόγας φυσικά, πρωτοποριακή σηματοδότηση –δεν έχει χαθεί ποτέ κανείς στον « Ευχίδα»- , μηνύματα γραμμένα για ενθάρρυνση, σταθμοί αφιερωμένοι σε νικητές του αγώνα, πλούσια τροφοδοσία , ‘επαθλο μοναδικό το σύμβολο του αγώνα τη δάδα ,κα.)
14ος ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ 11-12 ΜΑΙΟΥ 2013
Φέτος θα πραγματοποιηθούν δυο αγώνες. Η κλασσική και καθιερωμένη διαδρομή των 107,5 χλμ. Πλαταιές –Δελφοί, και ένας μικρότερος αγώνας , Πλαταιές-Δίστομο 80 χλμ.. Οι αγώνες θα γίνουν ταυτόχρονα με κοινή εκκίνηση. Ο σύλλογος έχει ξεκινήσει επαφές με την Περιφέρεια και όλους του τοπικούς φορείς ,συλλόγους, χορηγούς για την καλύτερη διοργάνωση του αγώνα σ΄ένα αναβαθμισμένο και καλά οργανωμένο αθλητικό γεγονός, όπως κάθε χρόνο.
ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΕΛΦΟΙ 107,5 ΧΛΜ. 
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Σάββατο 11 Μαίου ώρα 6.00 π.μ. μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ : 15 ώρες . Οι σταθμοί θα αποτελούν ενδιάμεσα σημεία αποκλεισμού.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ : Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που έχουν τρέξει και τερματίσει τον Ευχίδειο ΄Αθλο, ή άλλη υπερμαραθώνια απόσταση στην Ελλάδα ή το εξωτερικό ή τουλάχιστον έχουν τρέξει τρεις μαραθωνίους πρόσφατα. Οι συμμετοχές έχουν ήδη ανοίξει και θα γίνονται δεκτές μέχρι 10 Απριλίου2013. Μπορείτε να στέλνετε την αίτησή σας με email στο euchidiosathlos@yahoo.gr ή με φαξ στο 27420 29469.
Η αίτηση συμμετοχής υπάρχει στο site: www,euchidiosathlos.gr Ενημερώνουμε ότι μετά την παραπάνω ημερομηνία δεν θα δεχτούμε άλλες συμμετοχές γιατί δημιουργούνται οργανωτικά προβλήματα, γι αυτό, θα πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως.
ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Σταθμοί θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο, με όλα τα απαραίτητα είδη για τους αθλητές (νερά,φρούτα, σνακς αλμυρά-γλυκά, ξηροί καρποί, ισοτονικά κλπ.) Κάθε σταθμός αποτελεί και σημείο αποκλεισμού. Αναλυτικά οι σταθμοί, και οι χρόνοι που κλείνουν θα αναρτηθούν προσεχώς.
METAΦΟΡΑ: Θα υπάρξει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα στις Πλαταιέςτο πρωί του Σαββάτου 11 Μαίου και επιστροφή την Κυριακή 12 Μαίου, από τους Δελφούς προς Αθήνα, αμέσως μετά το πέρας των απονομών. ΄Οσοι αθλητές θα χρησιμοποιήσουν το πούλμαν , θα πρέπει οποσδήποτε να το αναφέρουν , είτε στην αίτηση τους, είτε ενημερώνοντας σχετικά τους διοργανωτές το αργότερο μέχρι 10 Απριλίου 2013 , οπότε λήγει και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής.
ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλα , μετάλλιο, δίπλωμα και δάδα θα δοθούν στους έξι πρώτους και στις τρεις πρώτες. Μετάλλιο, δίπλωμα και βέβαια το σύμβολο του Ευχίδα τη δάδα, θα πάρουν όσοι τερματίσουν. Αναμνηστικό δίπλωμα για την συμμετοχή τους θα πάρουν όλοι οι συμμετέχοντες. Επίσης αναμνηστικά δώρα, μπλουζάκι και ό,τι δώρα υπάρξουν από χορηγούς θα πάρουν όλοι οι αθλητές.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές των επάθλων Θα γίνουν την επομένη του αγώνα Κυριακή 12 Μαίου στους Δελφούς. Οι αθλητές θα διανυχτερεύσουν σε ξενοδοχείο το βράδυ του Σαββάτου μετά τον τερματισμό τους,
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η οικονομική συμμετοχή για τον αγώνα είναι 70 ευρώ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται τα εξής:1) συμμετοχή στον αγώνα 2) μεταφορά από Αθήνα και επιστροφή 3) έπαθλα (μετάλλιο,δίπλωμα,δάδα), 4) τροφοδοσία αγώνα, 5)αναμνηστικά δώρα, 6) φιλοξενία σε ξενοδοχείο το Σαββάτο το βράδυ. Αν ο αθλητής έχει συνοδό, ο οποίος επιθυμεί να φιλοξενηθεί μαζί του στους Δελφούς , υπάρχει επιβάρυνση 30 ευρώ. Την οικονομική σας συμμετοχή μπορείτε να καταθέσετε στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. Λογαριασμού 5526-053403-204 αναφέροντας οποσδήποτε το όνομά σας από 15/1/2013 έως 10/4/2013 οπότε λήγει και η προθεσμία των συμμετοχών. Η συμμετοχή σας θα θεωρηθεί ολοκληρωμένη μόνον μετά την κατάθεση της οικονομικής εισφοράς σας. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται, αν κάποιος αθλητής ακυρώσει τη συμμετοχή του μετά τις 10 /4/1023, μπορεί όμως να παραλάβει τα αναμνηστικά δώρα του αγώνα.
ΝΟΥΜΕΡΑ: Εφόσον ολοκληρωθεί η συμμετοχή σας, θα αναρτηθεί και το νούμερο σας στη λίστα συμμετεχόντων που θα ανοίξουμε στο site μας. Τα νούμερά τους οι αθλητές μπορούν να τα παραλάβουν την Παρασκευή 10 Μαίου το απόγευμα (θα ανακοινώσουμε ώρα αργότερα) , από τις Πλαταιές στο χώρο εκκίνησης, εφόσον μπο -ρούν να είναι εκεί από την προηγουμένη. Μπορούν επίσης τότε ,να αφήσουν αν θέλουν δικά τους πράγματα για τους σταθμούς έχοντας γραμμένο το νούμερο τους και το σταθμό που το θέλουν.( Θα αναρτηθούν προσεχώς οι σταθμοί).΄Οσοι έλθουν με το πούλμαν το πρωί , θα πάρουν το νούμερό τους τότε, λίγο πριν την εκκίνηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Κανείς δεν θα πάρει επιτόπου το πρωί νούμερο, αν δεν έχει δηλώσει συμμετοχή και δεν έχει καταθέσει την οικονομική του εισφορά.
 ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΗΣΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ. και ο λόγος είναι ότι μας δημιουργούνται οργανωτικά προβλήματα.
 ΠΛΑΤΑΙΕΣ-ΔΙΣΤΟΜΟ 80 ΧΛΜ. 
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Οι αγώνες θα έχουν κοινή εκκίνηση, οπότε ισχύει ότι και για τα 107,5 χλμ. δηλ. εκκίνηση 11 Μαίου 2013 ώρα 6.00 π.μ. μπροστά από τον αρχαιολογικό χώρο Πλαταιών.
ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ: 11 ώρες. Οι σταθμοί αποτελούν ενδιάμεσα σημεία αποκλεισμού.
ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Οι απονομές θα γίνουν στο Δίστομο αμέσως μετά την άφιξη και του τελευταίου. Μετά τις απονομές οι αθλητές θα αποχωρίσουν με το πούλμαν για Αθήνα.
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: Ισχύει το ίδιο με τα 107,5 χλμ
 ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ: Οι σταθμοί είναι κοινοί και για τους δύο αγώνες, οπότε ότι αναφέρεται παραπάνω ισχύει και για τα 80 χλμ.
ΜΕΤΑΦΟΡΑ: Θα υπάρξει πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών από την Αθήνα στο χώρο εκκίνησης. Το ίδιο πούλμαν θα παραλάβει τους αθλητές μετά τον τερματισμό και τις απονομές για να τους επιστρέψει από το Δίστομο στην Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα. ΄Οσοι από τους αθλητές θα χρησιμοποιήσουν το πούλμαν, θα πρέπει οποσδήποτε να το αναφέρουν στην αίτησή τους, ή να ενημερώσουν σχετικά τους διοργανωτές, το αργότερο μέχρι 10 Απριλίου οπότε λήγει και η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.
ΕΠΑΘΛΑ: Κύπελλο , μετάλλιο και δίπλωμα θα πάρουν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες. Μετάλλιο και δίπλωμα θα πάρουν όλοι όσοι τερματίσουν. Δίπλωμα θα πάρουν όλοι όσοι συμμετείχαν. Αναμνηστικά δώρα, μπλουζάκι, και ό,τι δωράκια προκείψουν από χορηγούς θα πάρουν όλοι οι αθλητές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Η οικονομική συμμετοχή του αγώνα είναι 50 ευρώ. Σε αυτήν περιλαμβάνονται 1) η συμμετοχή στον αγώνα, 2) τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα, 3) έπαθλα 4) αναμνηστικά δώρα αγώνα 5) μεταφορά από και προς Αθήνα. Η οικονομική συμμετοχή θα πρέπει να κατατεθεί το αργότερο μέχρι 10 Απριλίου όπου λήγει και η προθεσμία για συμμετοχή στον αγώνα, στην τράπεζα Πειραιώς στον λογ. 5526-053403-204 αναφέροντας οποσδήποτε το όνομά σας. Η συμμετοχή σας θα ολοκληρωθεί μόνο μετά την κατάθεση της οικονομικής συμμετοχής. Αν κάποιος αθλητής έχει συνοδό ο οποίος θα ήθελε να χρησιμοποιήσει το πούλμαν του αγώνα , η επιβάρυνση είναι 15 ευρώ. Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται αν κάποιος αθλητής ακυρώσει την συμμετοχή του μετά τις 10 Απριλίου 2013. Ωστόσο έχει δικαίωμα να παραλάβει τα αναμνηστικά δώρα του αγώνα.
ΝΟΥΜΕΡΑ: Εφόσον ολοκληρωθεί η συμμετοχή σας, θα αναρτηθεί και το νούμερό σας στην λίστα συμμετεχόντων που θα αναρτήσουμε στο site μας. ΄Οσοι έλθουν από την προηγουμένη του αγώνα δηλ. από την Παρασκευή 10 Μαίου μπορούν να παραλάβουν τα νούμερά τους από τις Πλαταιές το απόγευμα της Παρασκευής. Επίσης μπορούν να αφήσουν πακέτα για τους σταθμούς γράφοντας το νούμερό τους και το σταθμό που το θέλουν. Οσοι θα χρησιμοποιήσουν το πούλμαν, θα πάρουν τα νούμερά τους επιτόπου στην εκκίνηση.
 ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΘΟΥΝ ΝΟΥΜΕΡΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ .
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Η διαδρομή του Ευχίδειου άθλου είναι μοναδική τόσο σε ιστορία όσο και σαν φυσική ομορφιά. Ο αγώνας ξεκινά δίπλα από το πεδίο μάχης των ιστορικών Πλαταιών και καταλήγει στο κέντρο της γης το μεγαλύτερο ιερό της αρχαίας Ελλάδας, τους Δελφούς. Είναι η ωραιότερη διαδρομή στην Ελλάδα σε δημόσιο δρόμο , με καταπράσινα τοπία, με το βουνό των Μουσών τον Ελικώνα με τα έλατα, να φαντάζει μαγικός τέτοια εποχή. Οι αθλητές θα περάσουν από γραφικά χωριά και ιστορικές περιοχές , αντιμετωπίζοντας έντονες υψομετρικές διαφορές. Μετά το Δίστομο ανηφορίζουν και πάλι στις παρυφές του Παρνασσού μέχρι την γραφική και κοσμοπολίτικη Αράχωβα και στη συνέχεια κατηφορίζουν στους επιβλητικούς Δελφούς όπου και τερματίζουν. Η κυκλοφορία σχεδόν σε όλη τη διαδρομή είναι ελάχιστη .
ΓΕΝΙΚΑ:Oι αθλητές θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένοι και σε άριστη φυσική κατάσταση. Ο αγώνας είναι δύσκολος και υψηλών απαιτήσεων. Επίσης θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι τρέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη , και ότι θα πρέπει η κατάσταση της υγείας τους να τους επιτρέπει μια τέτοια δοκιμασία. Όλοι οι αθλητές θα πρέπει να προσκομίσουν απαραίτητα βεβαίωση από γιατρό που να πιστοποιεί την καλή κατάσταση της υγείας τους. Αυτήν μπορείτε να την στείλετε μαζί με την αίτησή σας ή και αργότερα, αλλά οποσδήποτε μέχρι τις 10 Απριλίου 2013.
 Οι διοργανωτές θα φροντίσουν ώστε να υπάρχουν γιατροί στον αγώνα αλλά είναι προφανές ότι αυτοί δεν μπορεί να είναι παρόντες σε κάθε σημείο της διαδρομής. Επίσης όλοι αθλητές καθώς και συνοδοί πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα για τους οποίους θα πρέπει να είστε ενήμεροι. (είναι αναρτημένοι), όπως επίσης και να υπακούν στις οδηγίες ή υποδείξεις των εποπτών και των υπευθύνων των αγώνων. Ειδικά οι συνοδοί ,απαγορεύεται να σταθμεύουν ενδιαμέσως των σταθμών για να βοηθήσουν τους αθλητές τους. Βοήθεια επιτρέπεται μόνον στους σταθμούς, διαφορετικά ο αθλητής κινδυνεύει με ακύρωση. Επίσης οι συνοδοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεχτικοί στην οδήγηση και να μην αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα, ούτε να πηγαίνουν με φορά αντίθετη των αγώνων. Τέλος όλοι πρέπει να είναι προσεχτικοί με τα σκουπίδια και να φέρονται με σεβασμό στη φύση και το περιβάλλον. Και κάτι ακόμη, όσοι φίλες και φίλοι του Ευχίδειου άθλου επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά στον αγώνα , σαν κριτές σταθμού, υπεύθυνοι τροφοδοσίας, επόπτες, οδηγοί κλπ. μπορούν να επικοινωνούν με το σύλλογο.
Οι κριτές και όλοι οι εθελοντές που θα συμμετέχουν στον αγώνα , καθώς και οι τοπικοί σύλλογοι που η βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια είναι πολύ σημαντική θα τύχουν ιδιαίτερης μεταχείρισης , βοήθειας και αναφοράς στο έργο τους.
΄Οσοι χορηγοί θέλουν να προβάλουν μέσα από τους αγώνες τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας για να τυπώσουμε έγκαιρα τις αφίσες και τα πανό των αγώνων. Μπορείτε να επισκέπτεστε τακτικά το site μας για να βλέπετε νεώτερες ανακοινώσεις και οδηγίες.
Επίσης μπορείτε να τηλεφωνείτε στα τηλ. 6982712878 και 27420 29469 Κα Ρίτσα Αντωνοπούλου . Καλή προετοιμασία!
 Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ