Σελίδες

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ !!!



ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ ΤΕΤΑΡΤΗ 14 NΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 

Του ανταποκριτή μας Αρη Παπαδόπουλου, ΑΘΗΝΑ.(Γραφείο Εθνικού Κήρυκα).

Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή είναι μία οργάνωση που στοχεύει στην εκπαίδευση πολιτών για αυτοάμυνα. Δεν είναι καινούργια οργάνωση, την έφερε όμως στο προσκήνιο η κρίση, αλλά και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Η δράση της ανησυχεί τον πολιτικό χώρο, κυρίως την Αριστεράς, επειδή η Πατριωτική Πολιτοφυλακή απαρτίζεται από εθνικιστές. Δεν πρόκειται δηλαδή για μία οργάνωση πολιτών που απλώς εκπαιδεύονται στην αυτοάμυνα για χαλεπούς καιρούς. Εχει πιο σφιχτή οργάνωση, έχει συγκεκριμένη ιδεολογία και την ταυτίζουν με την ακροδεξιά, ταυτότητα που η ίδια πάντως αρνείται κατηγορηματικά.

Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή δεν έχει δώσει δείγματα παραβατικότητας. Παρόλα αυτά, η Δημοκρατική Αριστερά πρόσφατα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από την κυβέρνηση να μάθει ποια μέτρα θα λάβει για τη διάλυση τέτοιων πολιτοφυλακών, θεωρώντας, όπως αναφέρει, ότι «η δημιουργία και η δράση αυτών των ομάδων δημιουργούν αποκλίνουσες τάσεις μέσα στην κοινωνία και αποτελούν εν δυνάμει απειλή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».

Λέγονται πολλά και γράφονται λιγότερα για τέτοιου είδους πολιτοφυλακές, καθώς εξαπλώνονται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, και όπως λέγεται, βρίσκουν μεγάλη απήχηση σε εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, λοκατζήδες, έφεδρους, απλούς πολίτες, ακόμη και σε ανήλικους μαθητές.

Η πιο γνωστή από αυτές είναι η Πατριωτική Πολιτοφυλακή, που καλεί τους Ελληνες να γίνουν μέλη της: «...Εγερθείτε λοιπόν Ελληνες, αναβαπτισθείτε με το ιερό νερό της πατρίδας, ελάτε στο πλάι μας στις μάχιμες γραμμές της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής, γίνετε όλοι πολίτες οπλίτες».

Ο «Ε.Κ.» απευθύνθηκε με συγκεκριμένες ερωτήσεις και οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον διοικητή της οργάνωσης, Βασίλη Ζαφειρίου, είναι οι εξής:

«Εθνικός Κήρυκας»: Για τους ομογενείς αναγνώστες της εφημερίδας μας, που τυχόν δεν γνωρίζουν, ποιοι απαρτίζουν την Πατριωτική Πολιτοφυλακή και σε τι αποσκοπούν;

Πατριωτική Πολιτοφυλακή: Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή είναι ένα νόμιμο Εθνικιστικό, Πατριωτικό, εκπαιδευτικό κίνημα με επίσημο καταστατικό και γραφεία. Η τακτική μας είναι καθαρά αμυντική και ο σκοπός μας είναι η εκπαίδευση των πολιτών στην αυτοάμυνα, στις πρώτες βοήθειες και στην ομαδικότητα, ώστε να μπορέσουν να προστατέψουν τις δύσκολες ώρες τις οικογένειές τους, αλλά και τους διπλανούς τους.

«Ε.Κ»: Κατηγορηθήκατε από τη ΔΗΜΑΡ ότι στρατολογείτε και εκπαιδεύετε πολίτες να πάρουν το νόμο στα χέρια τους. Το διαψεύσατε. Κατά τη γνώμη σας τι μπορεί να είναι αυτό που ανησύχησε τη ΔΗΜΑΡ; Μήπως, όπως λέει, η κατάσταση χάους σε περίπτωση χρεοκοπίας;

Π.Π.: Η ΔΗΜ.ΑΡ και η Αριστερά γενικότερα έχει μεγάλη φαντασία και μας έχει συνηθίσει στο να κατηγορεί αυτούς που αγαπούν και θέλουν να προστατέψουν το Εθνος τους. Δημιουργούν εύκολα κλίμα, χωρίς να λένε την παραμικρή αλήθεια. Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή σέβεται απόλυτα τους νόμους και το Σύνταγμα του κράτους. Αρα δεν στρατολογούμε πολίτες για να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους. Η αυτοάμυνα είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη, το ορίζει και το Σύνταγμα αυτό. Δηλαδή σε μια περίπτωση χάους δεν θα έχουμε το δικαίωμα να είμαστε εκπαιδευμένοι ώστε να προστατεύσουμε την οικογένεια μας, τη γειτονιά μας από εγκληματικά στοιχεία για να μην παρεξηγηθεί η Αριστερά; Να είμαστε λίγο σοβαροί λοιπόν. Ο σκοπός δεν είναι να υποκαταστήσουμε την Αστυνομία και τον Στρατό, όμως αυτό δεν μας απαγορεύει το δικαίωμα μας στην αυτοάμυνα.

«Ε.Κ.»: Δηλώνετε εθνικιστές και λογικό είναι να γίνεται συνειρμός με όσους επίσης δηλώνουν εθνικιστές και οι οποίοι όντως προσπαθούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους (τα λεγόμενα «τάγματα εφόδου») όπως της Χρυσής Αυγής. Διαφοροποιείστε από αυτούς και τις τακτικές τους; Και σας ρωτάμε επειδή έχετε απαρνηθεί την έννοια των ακροδεξιών.

Π.Π.: Η Χρυσή Αυγή είναι ένα νόμιμο πολιτικό εθνικιστικό κίνημα που το ψήφισαν 450.000 Ελληνες. Το σημερινό ποσοστό τους ξεπερνάει το 12%. Εμείς δεν είμαστε πολιτικό κίνημα και δεν έχουμε κάποια συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι πραγματικά τα «τάγματα εφόδου» στη χώρα μας και δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν «τάγματα εφόδου» στον εθνικιστικό χώρο. Ακροδεξιοί είναι αυτοί που κυβερνούν τη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια και τα αποτελέσματά τους τα βλέπουμε πλέον γύρω μας... Εξαθλίωση, φτώχεια, χρέη, υπογεννητικότητα, απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, εγκληματικότητα, εξαφάνιση της εθνικής μας συνείδησης μέσω της διάλυσης της παιδείας.

«Ε.Κ.»: Αν όντως ο σκοπός της Πολιτοφυλακής είναι το δικαίωμα αυτοάμυνας σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου από Ελληνες πατριώτες, δεν αποκλείετε από την οργάνωσή σας μεγάλη μερί- δα πολιτών που δεν αυτοχαρακτηρίζονται ως εθνικιστές;

Π.Π.: Στο κίνημά μας μπορούν να γίνουν μέλη μόνο όσοι ανήκουν στον εθνικιστικό και πατριωτικό χώρο. Πιστεύουμε στις αξίες και στα ιδανικά του έθνους μας. Αν αυτή η χώρα είχε μόνο εθνικιστές... τώρα θα ήταν μέσα στις ισχυρές του Κόσμου! Και δεν μιλάμε για επεκτακτισμό, μην παρεξηγηθούμε. Απλά ένας εθνικιστής λειτουργεί με αγάπη και πειθαρχία για την πατρίδα του...

«Ε.Κ.»: Η Πατριωτική Πολιτοφυλακή αποδέχεται στην πράξη και όχι τυπικά, το δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας;

Π.Π.: Τα μέλη της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής ψήφισαν στις εκλογές που είχαμε, άσκησαν δηλαδή το δικαίωμά τους. Συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες της χώρας μας. Αρα ναι, εμείς σεβόμαστε τη Δημοκρατία. Το ερώτημα θα έπρεπε να ήταν αν αυτοί που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια σέβονται τη Δημοκρατία...

«Ε.Κ.»: Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους ομογενείς των ΗΠΑ που ανησυχούν για τα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους;

Π.Π. Καλούμε τους ομογενείς μας να μην ξεχνούν ποτέ την πατρίδα και το έθνος μας. Να περάσουν και στις επόμενες γενιές την εθνική συνείδηση. Πρέπει και οι επόμενες γενιές να μάθουν την Ιστορία μας, να μην ξεχνούν τους προγόνους μας. Καλούμε τους ομογενείς μας να στηρίζουν τη χώρα πολιτικά όσο μπορούν και να μην συνεργάζονται με τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας που μας έχουν προδώσει.