Σελίδες

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ !!!



Πηγή : Ταινίες που πρέπει να δεις


Η Ευρώπη της Άνγκελα Μέρκελ (8/15)




Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον Βορρά

Θα δημιουργήσει δυσφορία σε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη

Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας,

Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.

- Η 'αρρενωπή' γυναίκα θα μπορούσε να είναι η Χίλαρι Κλίντον η οποία σαν υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, λύνει και δένει στην Ευρώπη. Ωστόσο η αναφορά σε Ανατολικούς Ευρωπαίους συγκεκριμένα, μας αποκαλύπτει την αρκούντως αρρενωπή Άνγκελα Μέρκελ, καγκελάριο της Γερμανίας.
Οι ''δύο αποτυχίες'' (Ελλάδα, Ιρλανδία) έχουν όντως αποσταθεροποιήσει την Ευρώπη... Ζωή και θάνατος; Μήπως εννοείται το μνημόνιο, που ισχυροποιεί (σώζει) την Ελλάδα μέσα από τον κοινωνικό θάνατό της;
(Σημείωση: οι ''ανατολικοί ευρωπαίοι'' στο πρωτότυπο κείμενο του Νοστράδαμου αναφέρονται ως Πάννονες. Οι Πάννονες, στην Ρωμαϊκή ιστορία, ήταν οι υπήκοοι της ρωμαιοκρατούμενης Ηπείρου, που ήταν πολυμήχανοι και ζωηροί σαν έλληνες αλλά και ασυνεπείς σαν νοοτροπία. Ιδιοφυέστατη πρόβλεψη του Νοστράδαμου, που παρουσιάζει την Ελλάδα σαν προτεκτοράτο των ισχυρών της Ευρώπης, όπως στα Ρωμαϊκά χρόνια!)

Το Παγκόσμιο Χρέος (2008)

Ψεύτικες απομιμήσεις από χρυσό κι ασήμι πολλαπλασιάζονται
Μετά την απαγωγή πετιούνται στη λίμνη.
Μετά την επανεμφάνισή τους, παγκόσμια εξάντληση και προβλήματα.
Όλες οι οφειλές είναι άκυρες.

-Εδώ ο Νοστράδαμος περιγράφει κάπως απλοϊκά αλλά πάντως σαφέστατα πώς τα διεθνή ομόλογα (εικονικές οφειλές) δημιουργούν παγκόσμια οικονομικά προβλήματα και εξάντληση στα κράτη. Η προφητεία αυτή αφορά ένα δεύτερο Κράχ που τοποθετείται στον 21ο αιώνα.


Λιβύη, Ιράκ (6/34)

Το μηχάνημα της ιπτάμενης φωτιάς

Θα έρθει για να βασανίσει τον πολιορκημένο Ηγεμόνα

Εντός θα υπάρξει τέτοια μεγάλη ανταρσία

Ώστε οι φαύλοι θα απελπιστούν.

-Με τον όρο 'μηχάνημα της ιπτάμενης φωτιάς' ο Νοστράδαμος υποννοεί τα βομβαρδιστικά αεροπλάνα ή τους πυραύλους με τους οποίους οι ΗΠΑ έχουν κατά καιρούς βάλλει κατά του Αφγανιστάν, του Ιράκ και τώρα πια της Λιβύης. Άραγε ο πολιορκημένος Ηγεμόνας είναι ο Σαντάμ Χουσεϊν ή ο Μουαμάρ Καντάφι; Η εσωτερική ανταρσία πάλι, αντικατοπτρίζει τον εμφύλιο που μαίνεται στην Λιβύη, ενόψει της υποχώρησης του Καντάφι.

Αντιλαϊκά μέτρα (4/32)

Θα έρθει μια εποχή που το κρέας θα παραχωρήσει τη θέση του στο ψάρι
Ο κοινοτικός νόμος θα στραφεί εναντίον των ανθρώπων.
Η παλαιά τάξη θα πολεμήσει σκληρά και μετά θα εκδιωχθεί,
η θέληση του λαού θα αποκρουσθεί.

-Ο κοινοτικός νόμος που γράφει ο Νοστράδαμος, μπορεί να είναι η εκφυλισμένη Δημοκρατία των ημερών μας. Με το πρόσχημα του φιλελευθερισμού τα παραδοσιακά στεγανά σπάζουν και αυτό είναι εις βάρος των ίδιων των κοινοτήτων. Ο φόβος μην προσβάλλουμε τον συνάνθρωπο, ο σεβασμός πρός όλους αδιάκριτα οδηγεί στην ισοπέδωση. Η παλιά τάξη προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες, αλλά είναι μάταιο. Σιγά-σιγά ο άκρατος προοδευτισμός αποκτά μή αναστρέψιμες συνέπειες: η θέληση της μάζας δεν έχει πια καμμία δυναμική απέναντι στην θέληση της υπο-ομάδας. Ιδιοφυής και πάλι ο Νοστράδαμος προέβλεψε τον κίνδυνο της νέας τάξης πραγμάτων, την βλαβερή ''ηθική'' της πολυπολιτισμικής κοινωνίας.


Στροφή στην Εκκλησία (8/28)

Ο πρότελευταίος κάτοχος του ονόματος του προφήτη
θα περιπλανηθεί με την Άρτεμη
και μέσα στην παραζάλη του μυαλού του
θα σώσει πολλούς ανθρώπους από την οικονομική υποδούλωση.

-Η λέξη 'προφήτης' έχει μια καθαρά θρησκευτική απόχρωση. Όπως όλοι οι προφήτες των εκκλησιών του κόσμου (Βούδας, Μωάμεθ, Ιησούς, Μωυσής,κλπ), έτσι και ο νέος αυτός προφήτης θα σπείρει την δική του φιλοσοφία, ανακουφίζοντας τους οικονομικά χρεωμένους από την πνευματική κατάπτωση.
Οι άνθρωποι θα αναζητήσουν την παρηγοριά σε τέτοιου είδους πνευματικούς καθοδηγητές- ήδη υπάρχει μια στροφή πρός τον θρησκευτικό μυστικισμό και το μεταφυσικό (δεν τα γράφω τυχαία όλα αυτά, ούτε εσείς τα διαβάζετε τυχαία!).
Κάτι αντίστοιχο ομολογούν και οι ορθόδοξες προφητείες. ''Θα σας πιάνουν από το χέρι και θα σας ζητούν να τους μιλήσετε για το Θεό'', είπε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
Η Άρτεμις χρησιμοποιείται εδώ μεταφορικά: ήταν μια θεότητα πολύ ανθρώπινη με αγάπη για την φύση και την ατομική ελευθερία. Ίσως η πιο ανεξάρτητη θεά του αρχαιοελληνικού πάνθεου. Αντι-υλίστρια και φιλελεύθερη, ζούσε ασκητική ζωή στα δάση, μακριά από τον έντεχνο πολιτισμό.. Η αιώνια παρθενία της Άρτεμης, της δίνει έναν πιο πνευματικό, παρά γήινο χαρακτήρα. Η φιλοσοφία της Άρτεμης ταιριάζει με τις ανάγκες του σημερινού ανθρώπου για επιστροφή στην φύση και τον αγνό τρόπο ζωής- αντίδοτο στην αλλοτρίωση και τα ψυχοσωματικά μας πάθη.

Ο προφήτης (2/28)

Ο άνθρωπος από την Ανατολή θα φύγει από το σπίτι του
Και θα διασχίσει τα Αππένινα Όρη για να δεί τη Γαλλία,
θα διαπεράσει τους ουρανούς, τις θάλασσες και το χιόνι.
Θα αγγίξει όλους με το ραβδί του.

-Ο Νοστράδαμος ξεχωρίζει αυτό τον Προφήτη από τον αντίχριστο. Ο τρίτος αντίχριστος έρχεται πολύ μετά από τον εν λόγω προφήτη. Δεν πρόκειται για τον Μεσσία που περιμένουν οι εβραίοι, αλλά έναν φωτισμένο δάσκαλο με πνεύμα προσφοράς πρός τους ανθρώπους συνολικά.


Στροφή στην Φιλοσοφία (4/29)

Ο Ήλιος κρύφτηκε, λόγω έκλειψης του Ερμή
Θα πάρει την δεύτερη θέση,
τον Ερμή θα τον φάει ο Ήφαιστος
Ο Ήλιος θα φανεί αγνός, λαμπερός και ωραίος.

-Πρόκειται για την Πολιτισμική κρίση του 21ου αιώνα.
Ο Ήλιος ταυτίζεται διαχρονικά με το φώς, την αλήθεια, τη γνώση. Ο Ήλιος λοιπόν είναι η αληθινή γνώση, η Φιλοσοφία (Θεωρητική επιστήμη). Η οποία τους τελευταίους αιώνες παραγκωνίστηκε από τον Ερμή, που συμβολίζει τις Θετικές επιστήμες (Οικονομία, Εμπόριο, Φυσικές επιστήμες). Η κυριαρχία ωστόσο του Ερμή τώρα πια έδωσε την θέση της στον τεχνοκράτη Ήφαιστο, των Τεχνολογικών επιστημών.
Η Τεχνολογία σήμερα έχει υπερβεί τον φιλοσοφικό στοχασμό αλλά και τις ανθρωπιστικές επιστήμες που απασχολούσαν τον άνθρωπο παλιότερα. Ο ουμανισμός έφτασε στο τέλος του, αφού ο άνθρωπος έγινε δούλος των μηχανημάτων (κινητά, υπολογιστές, κλπ) που ροκανίζουν τον δημιουργικό του χρόνο, το πνεύμα του και την υγεία του. Μπροστά σε αυτή την πνευματική συσκότιση της νέας γενιάς, το αίτημα της επιστροφής του Ήλιου είναι αναπόφευκτο: ο άνθρωπος θα αναζητήσει ξανά την πνευματική του τροφή στην αγνή και λαμπρή Θεωρητική σκέψη, που θα τον βγάλει από τον σύγχρονο Μεσαίωνα στην ωραία Αναγέννηση.

Η δολοφονία του Πάπα της Ρώμης (4/11, 10/12)

Αυτός που κυβερνά με τον παπικό μανδύα

θα παρακινηθεί να ενεργήσει σαν βοσκός,

Οι 12 κόκκινοι θα έρθουν να θάψουν το ράσο του

Κάτω από την κάλυψη του φόνου, θα γίνει φόνος.



Ο εκλεγμένος Πάπας που τον περιγελούσαν οι εκλογείς του,

για λίγο και με δειλία δραστηριοποιείται.

Δολοφονείται επειδή παραήταν καλός,

θα φοβηθεί το θάνατο του οδηγού του, την νύχτα που πεθαίνει.



Πάπα από τη Ρώμη μή ζυγώσεις

στην πόλη που ποτίζεται από δύο ποτάμια.

Το αίμα σου και το αίμα των δικών σου

θα κυλήσουν σαν ανθίσει το ρόδο.

-Πασίγνωστη η προφητεία του Νοστράδαμου για κάποιον πάπα ο οποίος πρόκειται να δολοφονηθεί μαζί με τους ακόλουθούς του σε μια πόλη που ποτίζεται από δύο ποτάμια. Ο πάπας αυτός θα είναι ίσως φωτεινή εξαίρεση ανάμεσα στους άλλους (''παραήταν καλός'') και θα δραστηριοποιηθεί για χάρη των πιστών του (''ποιμένας''). Τι θα πεί όμως ''όταν ανθίσει το ρόδο''; Θα μπορούσε να εννοηθεί μια λαΪκή εξέγερση;
Αν ο πάπας είναι θύμα εξέγερσης του λαού, τότε ίσως έχουμε να κάνουμε με αριστερή ή ακροαριστερή εξέγερση -αφού παραδοσιακά η αριστερή ιδεολογία μάχεται την οργανωμένη θρησκεία.

Κομήτης πάνω από την Ελλάδα (1/89)

Ο κομήτης θα εμφανιστεί δίπλα στη Μικρή Άρκτο τον Ιούνιο

και θα τρέμουν οι Λατίνοι και οι Έλληνες.

Ο μεγάλος αρχηγός θα σβήσει την ίδια νύχτα

που θα φανεί ο κομήτης.

-Ανεξήγητη παραμένει η αναφορά σε έναν κομήτη που θα εμφανιστεί μήνα Ιούνιο, την ημέρα του θανάτου ενός ηγέτη και θα έχει άσχημες συνέπειες για Ιταλούς και Έλληνες. Ως συνήθως, ο Νοστράδαμος δεν πρέπει να κυριολεκτεί, οπότε πρέπει να αναλογιστούμε τι πράγμα είναι αυτός ο ''κομήτης''. Ένας πύραυλος;
Και, αν συμπίπτει με τον θάνατο ενός ηγέτη θα μπορούσε να είναι αντίποινα στην Ελλάδα και την Ιταλία για την στάση τους απέναντι στον νεκρό ηγέτη; Κάποιο αφρικανό πρώην ηγέτη ίσως; Θα δείξει.

Ο τρίτος αντίχριστος (3/35)

Από βαθειά μέσα στο Δυτικό τμήμα της Ευρώπης
θα γεννηθεί ένα παιδί από φτωχούς γονείς
Θα δελεάσει τα πλήθη με τη γλώσσα του
Ο θόρυβος γύρω από τη φήμη του θα μεγαλώσει γύρω από το Ανατολικό βασίλειο.

-Οποιαδήποτε απόπειρα ερμηνείας θα ήταν άσκοπη. Κρατάμε μόνο οτι ο Τρίτος αντίχριστος θα είναι δυτικοευρωπαίος και θα ανήκει στην μικρομεσαία τάξη. Ανατολικό βασίλειο μπορεί να είναι η Κίνα, μπορεί και η Τουρκία. Οι τούρκοι έχουν πολλούς μετανάστες στην Δυτική Ευρώπη... Πάντως αν σχετίζεται με την Ανατολή, ενδεχομένως να είναι μουσουλμάνος ευρωπαίος.

Μουσουλμανικό χτύπημα (1/37)

Λίγο πρίν την έκλειψη του Ηλίου
Πυροδοτείται πόλεμος από ένα μεγάλο έθνος απίστων για να συντελέσει στην ερήμωση.
Το λιμάνι δεν απαντά στις επιθέσεις.
Γέφυρα και μνημείο αποχωρίζονται.

-Κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιό είναι αυτό το έθνος των ''απίστων''. Για έναν χριστιανό του 16ου αιώνα, όπως ο Νοστράδαμος, η λέξη ''άπιστοι'' παραπέμπει αυτόματα στους Ισλαμιστές. Το Ισλαμιστικό κράτος λοιπόν θα τολμήσει μια επίθεση σε παραθαλάσσια πόλη (με λιμάνι). Η πόλη όμως δεν θα στείλει στρατό για να απαντήσει στην πρόκληση. Η πόλη αυτή έχει γέφυρα με μνημείο, τα οποία θα απομακρυνθούν λόγω της πιθανής έκρηξης.

Τουρκική εισβολή στη Ρόδο (4/39)

Οι κάτοικοι της Ρόδου θα ζητήσουν βοήθεια
Λεηλατημένοι, εξαιτίας των πράξεων των προγόνων τους
Η Αραβική αυτοκρατορία ανταποδίδει τα ίδια,
η υπόθεσή της διευθετείται από την Δύση.


-Ο Νοστράδαμος προβλέπει την λεηλασία της Ρόδου. Καθόλου τυχαίο, αφού η Ρόδος είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός και οικονομικά ένα από τα ισχυρότερα νησιά του Αιγαίου. Οι Ροδίτες (''les Rhodians'') θα ζητήσουν βοήθεια από την Δύση, τον διαιτητή μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας. Και η Δύση θα διευθετήσει το ζήτημα. Όσο για τις ''πράξεις των προγόνων'', υποννοείται μάλλον η οικονομική ασυδοσία των χρυσών δεκαετιών '80 και '90 που έφεραν τους απογόνους της γενιάς του Πολυτεχνείου στην οικονομική εξαθλίωση. Κερασάκι στην τούρτα της Τουρκίας που θα επιτεθεί στο ανυπεράσπιστο νησί.


Το τέλος της αγγλικής Μοναρχίας (10/40)

Ο νεαρός που γεννήθηκε για να κυβερνά την Βρεττανία,
αν και του ανατέθηκε από τον ετοιμοθάνατο πατέρα του
μόλις πεθάνει ο πατέρας το Λονδίνο θα μεμψιμοιρεί
και το βασίλειο δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στον γιό του.

-Σίγουρα ο ''νεαρός'' της υπόθεσης δεν είναι ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος εκτός του οτι είναι πια μεγάλος σε ηλικία, έχει επίσης δηλώσει πρόσφατα οτι σκοπεύει να παραιτηθεί υπέρ του γιού του, πρίγκιπα Ουίλλιαμ. Ο ετοιμοθάνατος Κάρολος θα αναθέσει το στέμμα στον διάδοχό του, ο οποίος όμως δεν θα βασιλεύσει ποτέ, εξαιτίας του ταραγμένου Λονδίνου που ''μεμψιμοιρεί'' για τον αναχρονιστικό και πολυέξοδο θεσμό της μοναρχίας.

Πολιτειακό ζήτημα στο Λονδίνο (4/40)


Τα κάστρα των πολιορκημένων θα αμπαρωθούν
Θα πέσουν εξαιτίας του μπαρουτιού
Οι προδότες θα φυλακιστούν ζωντανοί
Ποτέ ξανά δεν έχουν βρεθεί οι Σάξονες τόσο διχασμένοι.


-Ο λαός της Αγγλίας θα απαιτήσει με επανάσταση την κατάργηση της βασιλείας. Φυσικά δεν θα είναι μια αναίμακτη εξέλιξη, αφού, για τους Άγγλους το Παλάτι είναι ό,τι για τους Έλληνες η Εκκλησία: ενωτικός κρίκος και παραδοσιακός εθνικός θεσμός. Ο Νοστράδαμος σκιαγραφεί στιγμές βίας και εμφυλίου γύρω από τους εγκλωβισμένους βασιλείς.

Νέος παίκτης στην πολιτική σκακιέρα (2/45)

Πώς θρηνεί ο Ουρανός την γέννηση του Ερμαφρόδιτου
Κοντά στον ουρανό πέφτει ανθρώπινο αίμα
Πολύ καθυστερημένα, πρίν το θάνατο, ένας μεγάλος λαός επαναδημιουργείται,
Η βοήθεια φτάνει πολύ νωρίς και πολύ αργά.


-Ο Νοστράδαμος προμαντεύει την αναγέννηση ενός ''μεγάλου'' έθνους, που μέχρι πρότινος βρισκόντας στο χείλος του γκρεμού.. Η λέξη Ερμαφρόδιτος ('Androgyn') ξαφνιάζει: πρόκειται για ένα έθνος μεικτό και με αντιφατικά χαρακτηριστικά. Η αναγέννησή του όμως δεν είναι καθόλου χαρμόσυνη: ο Ουρανός θρηνεί, γιατί αυτό το έθνος συνειδητοποίησε τον εαυτό του πολύ αργά και δεν μπορεί να προσφέρει πολλά στην παρούσα φάση όπου το ανθρώπινο αίμα χύνεται. Η ταυτότητα αυτού του έθνους είναι μυστική: ο Νοστράδαμος δεν μας δίνει ούτε ένα στοιχείο.

Χειραφέτηση της Μουσουλμάνας Γυναίκας (4/52)

Στην πόλη που βασανίζεται από τα τείχη μεταξύ αντρών και γυναικών
ο εχθρός είναι απέξω και ο αρχιερέας ετοιμάζεται να παραδοθεί.
Ο άνεμος θα δυναμώσει τις σπίθες,
θα απομακρυνθούν εξαιτίας της ζέστης και της στάχτης και του κάρβουνου.

-Τα Δυτικά ήθη που εξισώνουν την γυναίκα με τον άντρα θα επικρατήσουν σε μια πόλη που βασανίστηκε από την κοινωνική ανισότητα΄του Ισλάμ. Η απειλή του εχθρού από τη Δύση αναγκάζει τον θρησκευτικό ηγέτη του Ισλάμ να παραιτηθεί και ο φιλελεύθερος αέρας που πνέει βοηθά στην διεκδίκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων της καταπιεσμένης Γυναίκας. Μια γλυκόπικρη νίκη, αφού τα κάρβουνα έχουν μετατραπεί σε στάχτες και η αναγέννηση θα προκύψει από αυτές.

Σύγκρουση Ολιγαρχίας και Φιλελευθερισμού (5/53)

Οι νόμοι του Ήλιου και της Αφροδίτης θα συγκρουστούν,
Διεκδικώντας το πνεύμα της προφητείας
Ούτε ο ένας ούτε η άλλη θα ακουστούν
Ο Νόμος του Μεγάλου Μεσσία θα επικρατήσει μέσω του Ήλιου.

-Ο Ήλιος είναι ο Αρσενικός Νόμος: η Αυστηρότητα, η Υπακοή στα Πρέπει, ο Εξαναγκασμός, η Καθοδήγηση του κόσμου στον σωστό δρόμο από τον Ένα. Η Αφροδίτη αντίθετα, σαν θηλυπρεπής θεά, διδάσκει την Ανοχή, τον Φιλελευθερισμό, την Ανυπακοή στους κανόνες, την Πολυφωνία και την καθοδήγηση του κόσμου στον σωστό δρόμο από τους Πολλούς.
Ο Νοστράδαμος ήταν οπαδός των Βασιλέων και της Αριστοκρατίας, διότι πίστευε οτι ο λαός είναι ανώριμος και ανίκανος να διαχειριστεί την τύχη του. Ο Ήλιος, ο ηγέτης δηλαδή και βασιλιάς, σύμφωνα με το Νοστράδαμο, μπορεί να στρέψει την ανθρωπότητα σε έναν και μοναδικό δρόμο, ο οποίος είναι δρόμος της ομόνοιας παρά του διχασμού σε παραπλανητικές ιδέες.
Ο 'Μεγάλος Μεσσίας' θα είναι ένας ολιγαρχικός ηγέτης που θα αντιμετωπίσει την ανθρωπότητα σαν μάζα και θα την καθοδηγήσει ο ίδιος άμεσα και ανελεύθερα. Πρόκειται για έναν τυρρανικό άρχοντα. Καθόλου τυχαίο το ότι ''δεν θα ακουστούν''. Όταν οι κοινωνίες φτάνουν σε έσχατα σημεία, τα ακραία πολιτεύματα, η αναρχία και η δικτατορία αναδύονται.

Η άνοδος κι η πτώση του αντίχριστου

Ο νεαρός Νέρων, μέσα από τρείς καμινάδες
θα κάψει τον ζωντανό λόγο με το πάθος του.
Ευτυχής είναι αυτός που απέχει από τέτοιες πρακτικές,
τρείς από το δικό του αίμα θα τον παρακολουθήσουν να πεθαίνει.

-Η επιρροή του τρίτου αντίχριστου θα βασίζεται στην πειθώ και στο λέγειν του. Όποιος κατορθώσει να μείνει ασυγκίνητος από τους πυρινους λόγους του θα είναι τυχερός. Ο θάνατός του θα προέλθει από τους ίδιους τους συμπατριώτες του.

Οι μουσουλμάνοι στην Ευρώπη (9/60)


Μια σύγκρουση των βαρβάρων μέσα στις γωνιές των δρόμων,
Αίμα θα χυθεί και θα συγκλονίσει τη Δαλματία,
Ο μεγάλος Ισμαήλ θα κάνει επιδρομές
στις τρεμάμενες τάξεις των Λουζιτανών σωτήρων.

Λουζιτανία είναι το αρχαίο όνομα της Πορτογαλίας. Δαλματία είναι η περιοχή στα σύνορα Ιταλίας και Κροατίας. Από την Πορτογαλία μέχρι την Κροατία, είναι δύσκολο να μαντέψουμε άν οι μουσουλμάνοι θα εισβάλλουν στην Ευρώπη από τα Μεσογειακά παράλια ή από τα Βαλκάνια. Άν εισβάλλουν από την Μεσόγειο, ίσως είναι Ασιάτες/Αφρικανοί. Άν όμως εισβάλλουν από τα Βαλκάνια, μπορεί να είναι και οι Τούρκοι. Ο όρος Ισμαηλίτες αφορά γενικά όλους τους μουσουλμάνους στο θρήσκευμα.
Η εικόνα των ''βάρβαρων'' (barbare) συγκρούσεων μέσα στους δρόμους των πόλεων της Ευρώπης είναι αν μη τι άλλο ένα ανατριχιαστικό σκηνικό. Μπαίνουμε ήδη σε κλίμα παγκοσμίου πολέμου.

Μαζικές εισβολλές (8/60)


Πρώτα στη Γαλλία και τώρα στη Ρουμανία
Δια θαλάσσης και ξηράς στην Αγγλία και το Παρίσι
Θαυμαστά έργα από αυτή τη μεγάλη Συμμαχία.
Η σφοδρή επίθεση θα χάσει το βόρειο δένδρο.

-Ο Νοστράδαμος πάλι χρησιμοποιεί τα δύο άκρα της Ευρώπης: από Πορτογαλία μέχρι Κροατία και τώρα από Αγγλία μέχρι Ρουμανία! Μιλάμε για επίθεση από στεριά και θάλασσα, βορρά και νότο, ανατολή και δύση! Η μεγάλη συμμαχία των μουσουλμάνων θα πετύχει αξιοθαύμαστα αποτελέσματα λεηλατώντας την κραταιά Ευρώπη απ'άκρη σ'άκρη!
Δύο σημεία μας τραβούν την προσοχή. Κατ'αρχήν το ''Βόρειο Δέντρο'': μήπως υποννοείται η διάλυση της Μεγάλης Βρετανίας; Ή ίσως η Μεγάλη Βρετανία θα αποχωρήσει από την ευρωπαϊκή συμμαχία για να σώσει το τομάρι της; Δεύτερο σημείο: ο Νοστράδαμος χρησιμοποιεί την λέξη Romanie τον 16ο αιώνα. Θα ήταν σωστό να θεωρήσουμε την Romanie ώς την σημερινή Ρουμανία, δεδομένου οτι η Ρουμανία ώς κράτος δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα; Στα χρόνια του Νοστράδαμου η λέξη αυτή θα μεταφραζόταν ως 'Ρωμανία' που ήταν και το επίσημο όνομα του Βυζαντίου, ως κράτος των Ρωμιών; Εξάλλου το αρχικό όνομα της Ρουμανίας ήταν Ανατολική Ρωμυλία, ενώ τα δημοτικά ποιήματα του Μεσαίωνα για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης αναφέρουν ότι ''Η Ρωμανία πέρασεν, η Ρωμανία 'πάρθεν''. Το πιθανότερο είναι οτι με τον όρο Romanie εννοείται η Βαλκανική χερσόνησος και κατ'επέκταση η Ελλάδα.

Σταυροφορίες στην Ανατολή (3/61)


Ο μεγάλος στρατός των ανθρώπων του Σταυρού
θα παραταχθεί στη Μεσοποταμία.
Μια μικρότερη ομάδα, από ένα παραπλήσιο ποτάμι
θα θεωρήσει την κυριαρχία τους εχθρική.

-Ο ευρωπαϊκός στρατός συντάσσει τις δυνάμεις του στην Μεσοποταμία και αντεπιτίθεται. Μεσοποταμία είναι βεβαίως η περιοχή μεταξύ των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη, όπου διασταυρώνονται σήμερα η Συρία, η Τουρκία και το Ιράκ. Μία από τις παραποτάμιες χώρες θα δείξει φανερά την ενόχλησή της.

Ισοπέδωση της Ρώμης (10/65)


Ώ, Ρώμη αχανή και απέραντη, ζυγώνει το τέλος σου,
και δεν μιλώ για τα τείχη σου, αλλά για το αίμα και την ουσία σου.
Αιχμηρό ατσάλι θα προξενήσει ζημιές στα πάντα,
μέχρι τη θάλασσα της Μάγχης.

-Ο Νοστράδαμος προβλέπει αποδεκατισμό του ιταλικού πληθυσμού και ισοπέδωση της κεντρικής Ευρώπης μέχρι ψηλά, στη θάλασσα της Μάγχης (το πέλαγος μεταξύ Αγγλίας και Σκανδιναβικών χωρών).

Αιχμαλωσία του Βυζαντίου (5/70)


Από τις περιοχές που κυβερνά ο Ζυγός,
θα προέλθει μεγάλος πόλεμος που θα αναστατώσει τα βουνά.
Και τα δύο φύλα θα αιχμαλωτιστούν και ολόκληρο το Βυζάντιο
Έτσι που θα ακουστούν φωνές από χώρα σε χώρα.

-Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε ακριβώς ποιές περιοχές κυβερνά ο Ζυγός. Ο αστερισμός του Ζυγού είναι γενικά ορατός στις χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα. Από την άλλη, αν θεωρήσουμε οτι με το σύμβολο του Ζυγού ο Νοστράδαμος εννοεί εκείνες τις δύο υπερδυνάμεις οι οποίες ρυθμίζουν την ισορροπία του κόσμου, τότε ίσως βάλουμε στην ζυγαριά τα ζεύγη ΗΠΑ-Ρωσία ή ΗΠΑ-Κίνα.
Βλέποντας ωστόσο την λέξη Βυζάντιο ('Bisance') ο νούς μας πάει στην Ανατολική Ευρώπη. Βυζάντιο ήταν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Κωνσταντινούπολη, η Σερβία, η Ρουμανία, η Μικρασία, ο Πόντος, η Καππαδοκία, κλπ. Ολόκληρο το Βυζάντιο θα πάρει φωτιά απο χώρα σε χώρα.
Τι είναι τα ''δύο φύλα''; Από τί θα ''αναστατωθούν τα βουνά''; Θα δούμε.

Η είσοδος του αντίχριστου στο παιχνίδι (10/75)


Εκείνος που αναμένεται με ανυπομονησία δεν θα επιστρέψει ποτέ στην Ευρώπη,
αλλά θα ξαναεμφανιστεί στην Ασία.
Ένας της ομοσπονδίας προήλθε από τον μέγα Ερμή,
θα αναπτυχθεί πάνω από όλους τους βασιλείς της Ανατολής.

-Όπως είδαμε πιο πίσω, ο τρίτος αντίχριστος είναι γεννημένος στη Δυτική Ευρώπη, όμως έχει επιρροή στην Ανατολή. Σε αυτή τη φάση θα εγκαταλλείψει την Ευρώπη και θα εγκατασταθεί στην Ανατολή, όπου θα γίνει ο μεγάλος των μεγάλων.
''Θα ζητήσουν να τον πάρουν πίσω αλλά δεν θα μπορέσουν'', λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στις δικές του προφητείες.

Η κυριαρχία του αντίχριστου (8/70)


Θα εισέλθει τότε, άσχημος, κακός και άτιμος,
Θα τυραννήσει τη Μεσοποταμία
Φίλοι θα παριστάνουν πως ο μοιχός έχει ψυχή,
Η Γή είναι απαίσια και μαύρη η προοπτική της.

-Ο αντίχριστος θα εκδηλωθεί αναλαμβάνοντας την εξουσία στην Μέση Ανατολή. Ο κόσμος θα έχει περιέλθει σε τέτοια απαισιοδοξία που θα κοροϊδεύει τον εαυτό του οτι ο τύραννος έχει καλές προθέσεις. Πολλοί θα θελήσουν να τον δούν φιλικά. Όμως στο βάθος δεν θα είναι ειλικρινής η αποδοχή στο πρόσωπό του. Θα είναι απλώς, μια κάποια λύση.

Η θεϊκή κάθαρση (2/70)


Θα μιλά για θάνατο, για μια τρομακτική εκτέλεση
Το ακόντιο από τους ουρανούς θα ολοκληρώσει την εξολόθρευσή του.
Το περήφανο έθνος θα επιστρέψει στην πέτρα και στο δέντρο.
Φήμες για ένα ανθρώπινο τέρας θα φέρουν πρώτα την κάθαρση, μετά τη θυσία.

-Μια δυσερμήνευτη αναφορά στον αντίχριστο. Θα υπάρξει κάθαρση του κόσμου από αυτό το ανθρώπινο ''τέρας'' και μάλιστα εξ'ουρανού. Η σκηνή με το 'ακόντιο από τους ουρανούς' μας φέρνει στο νου την παραδοσιακή εικόνα του αρχάγγελου Μιχαήλ με την πανοπλία και το ακόντιο. Θεία κάθαρση λοιπόν;
Και ποιό είναι το περήφανο έθνος που θα γυρίσει στην πέτρα και στο δέντρο; Μιας και ο αντίχριστος θα βασιλεύσει στη Μέση Ανατολή, έχουμε το δικαίωμα να σκεφτούμε οτι το ''περήφανο έθνος'' είναι το Ισραήλ; Δεν μπορεί να μείνει απ'έξω από το όλο σκηνικό το συγκεκριμένο κράτος! Ο Νοστράδαμος, εβραίος κι ο ίδιος, δεν αναφέρει σχεδόν ποτέ τους εβραίους με το όνομά τους στις προφητείες...


Ο επίλογος (8/77)


Ο αντίχριστος σύντομα θα εξοντωθεί,
ο πόλεμός του θα έχει διαρκέσει 20 και 7 χρόνια.
Οι αιρετικοί, είτε είναι πεθαμένοι, αιχμάλωτοι, εξορισμένοι.
Ανθρώπινο αίμα κοκκινίζει το νερό που καλύπτει την Γή σαν χαλάζι.

-Κάποιοι γενναίοι άνθρωποι (αιρετικοί) θα αντισταθούν στην τυραννία του αντίχριστου που θα διαρκέσει για 27 ολόκληρα έτη. Αυτοί είτε θα πεθάνουν, είτε θα φυλακιστούν, είτε θα διαφύγουν εξόριστοι.
Εδώ βλέπουμε μια αξιοσημείωτη αντίφαση στους χρονικούς προσδιορισμούς: αφ'ενός ''σύντομα'', αφ'ετέρου ''27 χρόνια'' θα κρατήσει η τυρρανία. Ίσως ο αριθμός 27 είναι συμβολικός. Αλλιώς έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικά ακαταμάχητο δικτάτορα!

Πόλεμος κατά της Εκκλησίας (8/80)


Το αίμα των αθώων, των γυναικών που χήρεψαν και των παρθένων.
Ο μέγας Κόκκινος διαπράττει πολλά κακά.
Άγιες εικόνες μπλέκονται με τη φλόγα των αναθηματικών κεριών,
Τρομοκρατημένοι κι έντρομοι, οι άνθρωποι δεν θα κινούνται πια.

-Ανάμεσα στα πολλά κακά που διαπράττει ο μεγάλος Κόκκινος (ίσως η λέξη κόκκινος αντανακλά αριστερίζουσα ιδεολογία ή απλώς το αιμοσταγές του χαρακτήρα του), θα είναι και το κάψιμο των Εκκλησιών. Όταν οι άγιες εικόνες θα πάρουν φωτιά, οι άνθρωποι θα χάσουν τα θρησκευτικά τους δικαιώματα. Έντρομοι δεν θα τολμούν να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα, εφόσον ο Θεός θα ήταν η μόνη παρηγοριά για τους τσακισμένους του πολέμου.

Ο διάδοχος (3/81)


Ο μεγάλος φωνακλάς, όλο θάρρος και αδιαντροπιά,
θα εκλεγεί επικεφαλής του στρατού.
Η τόλμη των ισχυρισμών του
θα κάνει τη γέφυρα να σπάσει και την πόλη να μουδιάσει από τον φόβο.

-Μετά την εξόντωση του αντίχριστου από τους αιρετικούς, τα ηνία θα αναλάβει ο φοβερός διάδοχός του, ο οποίος θα σπείρει τον τρόμο στην προσπάθεια του να καταστείλει τις εξεγέρσεις.

Η εξέγερση της Κύπρου (3/89)


Την εποχή αυτή η Κύπρος θα δοκιμάσει απογοήτευση
στην επιθυμία της για βοήθεια από τους ανθρώπους του Αιγαίου (=έλληνες)
Οι παλιοί θα σβήσουν από το κανόνι και τη στενοχώρια.
Ο βασιλιάς τους θα διαφθαρεί, η βασίλισσά τους θα υποστεί ακόμα μεγαλύτερη προσβολή.

-Η Κύπρος διαχρονικά θα παλεύει για την ένωση με την Ελλάδα. Όμως, τόσο οι έλληνες θα είναι απρόθυμοι, όσο και οι κύπριοι ηγέτες διεφθαρμένοι. Οι 'παλιοί', οι προσκολλημένοι στο όνειρο της επανένωσης θα απογοητευτούν οικτρά για την έλλειψη συμπάθειας στα δεινά τους.


Χημικός όλεθρος στην Ελλάδα (5/90)


Στις Κυκλάδες, στην Πείρινθο και τη Λάρισα,
Στη Σπάρτη και ολόκληρη την Πελοπόννησο,
Ένας τρομερός λιμός, μια μάστιγα από ψεύτικη σκόνη
Εννιά μήνες θα διαρκέσει δίνοντας μορφή σε όλα.

-Μια τρομερή οικολογική καταστροφή περιμένει την Ελλάδα στο σύνολό της. Κανείς δεν μπορεί να υποθέσει τι είναι η ''ψεύτικη σκόνη'' και πώς θα ''δώσει μορφή σε όλα''.

Εξάλλειψη της θρησκείας (1/96)


Ο άνθρωπος που καθήκον έχει να καταστρέφει
Ναούς και αιρέσεις υπαγορευμένες απ'τη φαντασία
Θα περιοριστεί στα άψυχα.
Και σε αυτούς που τα αυτιά τους είναι γεμάτα από ματαιοδοξία.

-Ο ηγέτης έχει σαν στόχο του την εξάλλειψη των θρησκειών ανά τον κόσμο. Θα γκρεμίσει τους ναούς και τα είδωλα, χωρίς όμως να πολεμήσει τους ανθρώπους που πιστεύουν σε αυτά. Η νέα τάξη πραγμάτων θα είναι αθεΪστική και εκκοσμικευμένη.

Η παρακμή της Ανατολής (3/97)


Νέοι νόμοι θα κυβερνούν τις νέες χώρες.
Πρός την Συρία, την Ιουδαία, την Παλαιστίνη,
Η μεγάλη βαρβαρική αυτοκρατορία θα ξεπέσει
πρίν ολοκληρώσει ο Φοίβος την κυριαρχία του στον αιώνα.

- Η ακμή του νέου κόσμου θα βρεί την Ανατολή εξασθενημένη και υποταγμένη στους νόμους της Δύσης. Οι βάρβαροι θα επιστρέψουν στα λημέρια τους και θα μείνουν εκεί.

Αποχώρηση του Νοστράδαμου (1/48)


Είκοσι χρόνια μετά το τέλος της βασιλείας της Σελήνης,
Θα αρχίσει η ηγεμονία ενός άλλου μονάρχη για 7.000 χρόνια.
Όταν ο Ήλιος τελικά μας αποχαιρετίσει,
οι προφητείες μου θα έχουν εκπληρωθεί.









* * *

ΕΚΠΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ



Η Μικρασιατική Καταστροφή (1922)


Στον τόπο που θρηνούσε η Ηρώ,
θα υπάρξει μια τέτοια μεγάλη και ξαφνική πλημμύρα
που δεν θα απομείνει καθόλου στεριά να στηριχθεί κανείς
Τα κύματα θα υψωθούν ψηλότερα κι από τον Όλυμπο.

-Σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ο Λέανδρος διέσχιζε κολυμπώντας το στενό του Ελλήσποντου για να συναντήσει την Ηρώ που ζούσε στο άλλο άκρο της θάλασσας. Ο τόπος που θρηνούσε η Ηρώ για τον πνιγμό του αγαπημένου της Λέανδρου, ήταν τα Δαρδανέλλια της Μικράς Ασίας. Άρα ο Νοστράδαμος με αυτή τη μεταφορά, αναφέρεται συνεκδοχικά στα Μικρασιατικά παράλια.

Η ξαφνική πλημμύρα δεν είναι βέβαια κάποιο καιρικό φαινόμενο αλλά ανθρωποπλημμύρα. Η ξαφνική και άτακτη υποχώρηση του ελληνικού στρατού από την Άγκυρα μέχρι τις ακτές της Σμύρνης σήμανε το τέλος του μικρασιατικού ελληνισμού. Οι κυνηγημένοι φυγάδες κυριολεκτικά ''δεν είχαν στεριά να στηριχθούν'' όταν τους κυνηγούσαν οι Τούρκοι και πηδούσαν στις θάλασσες για να σωθούν, όπου πνίγονταν.... Τα ανθρώπινα κύματα υψώθηκαν όντως πιο ψηλά από τον Όλυμπο, συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, το καταφύγιο των ξεριζωμένων. Γι'αυτό η ελληνίδα Ηρώ θρηνεί.


Η εκθρόνιση του Εδουάρδου Η' της Αγγλίας (1937)


Επειδή αποδοκιμαζόταν το διαζύγιό του,
έναν άνθρωπο που αργότερα θεώρησαν ανάξιο,
ο λαός θα εκδιώξει τον Βασιλιά των Νήσων.
Ένας άνθρωπος θα τον διαδεχτεί που ποτέ δεν προσδοκούσε να γίνει βασιλιάς.


-Όσοι έχουν δεί την ταινία 'Ο λόγος του Βασιλιά' θα έχουν καταλάβει το νόημα αυτής της εκπληρωμένης προφητείας. Ο Εδουάρδος Η' της Αγγλίας παραιτήθηκε αναγκαστικά από το θρόνο επειδή αποδοκιμαζόταν από τον λαό του. Ο λόγος; Αρραβωνιάστηκε την Γουόλις Σίμψον, μια γυναίκα που μόλις είχε πάρει διαζύγιο από τον πρώτο της άντρα. Διάδοχος του Εδουάρδου ήταν ο αδελφός του, Γεώργιος ΣΤ', πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος δεν προοριζόταν ούτε κατά διάνοια για το θρόνο, λόγω του ότι ήταν τραυλός και αγοραφοβικός.


Δίδυμοι Πύργοι (2001)

Ο κήπος του κόσμου μέσα στη Νέα Πόλη,
Μέσα στο δρόμο κούφια βουνά,
Θα κυριευθούν και θα βυθιστούν στους υπονόμους.
Οι άνθρωποι θα υποχρεωθούν να πιούν τα δηλητηριασμένα από θειάφι νερά.

-Η Νέα Πόλη είναι προφανώς η Νέα Υόρκη μέσα στην οποία βρίσκεται ο κήπος του κόσμου, δηλαδή η καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας. Τα κούφια βουνά που βρίσκονται καταμεσής των δρόμων είναι οι ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης που κατέρρευσαν με το 'τρομοκρατικό' χτύπημα στις 11 Σεπτεμβρίου 2001. Εδώ βλέπουμε μια μεταφορά: τα συντρίμμια των κτιρίων που έπεσαν στους υπονόμους και δηλητηρίασαν τα νερά με θειάφι, είναι τα αποτελέσματα της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους: οι άνθρωποι δηλητηριάστηκαν με μίσος και τρόμο από το θειάφι της τρομοκρατικής ενέργειας. Ο Νοστράδαμος χρησιμοποιεί τη λέξη 'θειάφι' ώς υποννοούμενο, αν λάβουμε υπόψη τις θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου...

Τσουνάμι (2004)


Όταν τα ψάρια, που έχουν βάση τους την ξηρά και θάλασσα,

Ριχθούν στην ακτή από τεράστια κύματα,

Η παράξενα λεία, αλλά τρομακτική εμφάνισή τους,

Θα καταστήσει τα στριφογυριστά τείχη εχθρό μας.

-Πρόκειται για το τσουνάμι του 2004 στην Ινδονησία. Η ''παράξενα λεία'' εμφάνιση των κυμάτων είναι μια συγκλονιστική λεκτική απεικόνιση της όψης των ορθωμένων παλλιροϊκών κυμάτων στα μάτια των ανθρώπων που τα αντιμετώπισαν.
Τα ''στριφογυριστά τείχη'' δεν αναφέρονται στους τοίχους των κτιρίων, ούτε σε κάποιο άλλο οικοδόμημα. Έτσι συλλαμβάνει ο μεσαιωνικός Νοστράδαμος την εχθρική κίνηση των τευτονικών πλακών της Γής, που μαζί με τους σεισμούς σήκωσαν -εν προκειμένω- και το τσουνάμι.

This entry was posted on Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011 at Παρασκευή, Οκτώβριος 14, 2011 and is filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the .