Σενάρια, που δεν θέλει να σκέφτεται κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου, έφερε στο φως η γερμανική έκδοση των Finacial Times, η οποία σε δημοσίευμα της αναφέρει πως υπάρχει πιθανότητα, μόλις ολοκληρωθεί η επικύρωση του EFSF από τα Eυρωπαϊκά Kοινοβούλια, η τρόικα να αρνηθεί να προχωρήσει σε εκταμίευση της νέας δόσης.

Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί ένα αναγκαστικό κούρεμα του ελληνικού χρέους κατά 50-60%, ώστε να υπάρξει ελεγχόμενη πτώχευση, καθώς επιβάλλεται και η συμφωνία του ΕFSF, ο οποίος ωστόσο ακόμα δεν έχει κονδύλια. Μάλιστα, στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται πως ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε, μιλώντας στη Bundestag, ανέφερε πως η τελική απόφαση για την Ελλάδα θα παρθεί στις 13 Οκτωβρίου, χωρίς όμως να ξεθαρίσει ότι 100% θα δοθεί η νέα δόση.

Το απίστευτο αυτό σκηνικό, που στήνεται γύρω από τη χώρα μας και μπορεί να κρύβει ακόμα και την έξοδο μας από την Ευρωζώνη, έχει προκαλέσει πονοκεφάλους στην Κυβέρνηση που πελαγοδρομεί και για το λόγο αυτό ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δείχνει ανήσυχος τα τελευταία 24ωρα στις τοποθετήσεις του…