Σελίδες

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΑΣ

Έναρξη της νέας χρονιάς για το Λύκειο των Ελληνίδων Θηβών



















Στιγμιότυπα από τον καθιερωμένο εκκλησιασμό των μελών στον Άγιο Ιωάννη Καλοκτένη – Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και για το 2011- 2012 - Κυρίαρχος στόχος παραμένει η ίδρυση της Έκθεσης Παραδοσιακής Φορεσιάς στο οίκημα Σταμούλη

Παράδοση και θρησκεία είναι έννοιες ταυτόσημες, γι` αυτό και το Λύκειο Ελληνίδων Θηβών, το παλαιότερο πολιτιστικό σωματείο της Θήβας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκίνησε την επίσημη έναρξη της χρονιάς από τον εκκλησιασμό των μελών του στον Άγιο Ιωάννη τον Καλοκτένη. Παρουσία της προέδρου κας Μιμίκας Αγάτσα, της επιτίμου Προέδρου κας Στέλλας Οικονομοπούλου και σύσσωμου του ΔΣ καθώς και πολλών επίσημων προσκεκλημένων δέχθηκαν την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011 την ευλογία του πολιούχου των Θηβών και ακολούθως παρέθεσαν μια μικρή δεξίωση σε κεντρική καφετέρια της πόλης όπου διανεμήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το 2011 – 2012.

Πιστές στις παραδόσεις και με έντονο το θρησκευτικό συναίσθημα, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τα μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων - ενός από τα δεκάδες Παραρτήματα του φορέα που διατηρεί την πιστότητα των λαϊκών μας παραδόσεων- με έδρα τη Θήβα δέχθηκαν την ευλογία του πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη, στον ομώνυμο ναό στο κέντρο της πόλης όπου είναι η έδρα τους. Την λειτουργία και την αρτοκλασία τέλεσε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών και Λεβαδείας, Αρχιμανδρίτης π. Νικόλαος Λαγουμτζής (Συνταγματάρχης) καθώς και ο Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Λαγουμτζής ενώ παρούσες ήταν μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Θηβών κα Μιμίκα Αγάτσα, η επίτιμη Πρόεδρος κα Στέλλα Οικονομοπούλου και τα μέλη του ΔΣ κκ. Ευαγγελία Γιαννακού, Πηνελόπη Κουρκούτη, Ερασμία Χατζηιωάννου, Όρσα Στάικου, Σωτηρία Κατσόγιαννη, Μάγδα Μανίσαλη, Μαρία Κόρδατζη, Βάνα Τουλίτση και Ρίτα Τσακίρη.
Στον εκκλησιασμό παρέστησαν ακόμη ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, οι χοροδιδάσκαλοι κκ. Άκης Λιναράς και Νίκος Βουνάτσος αλλά και πολλά ακόμη επιφανή μέλη του ΛτΕ Θηβών όπως η κα Σωσώ Μανάρα, ένα επίσης από τα παλαιότερα μέλη του ΛτΕ Θηβών, η κα Λουκία Θεοδώρου, κ.α. Μετά το πέρα της Θείας Λειτουργίας, για τα μέλη και τους φίλους του ΛτΕ δόθηκε δεξίωση σε κεντρική καφετέρια της πόλης όπου διανεμήθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων 2011 - 2012, που αφορά εκδρομές, εκδηλώσεις των χορευτικών τμημάτων κλπ.


Ανάμεσα τους ξεχωρίζει η επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Λυκείου των Ελληνίδων με την περιήγηση στις «Ενδυμασίες των Ελληνικών τόπων» με ξεναγό την Αντιπρόεδρο του Κεντρικού Λυκείου και Έφορο Παραρτημάτων κα Κώτσου – Πασσά Μαρία που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου 2011 στο Pisina Cafe στη Θήβα..