Σελίδες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ !!!

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Ο Γολγοθάς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ…

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα. Πιο ενδιαφέρον απ’ όλα ήταν η δήλωση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλου, ο οποίος απάντησε στην εσωκομματική κριτική που ακούστηκε για το περιβόητο πολυνομοσχέδιο με πολιτικό σκεπτικό που τελείωνε και συνοψίζονταν στην φράση «αν τολμάτε ρίξτε μας» (ή κάτι παρόμοιο).
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Οι περισσότεροι από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τροφοδοτούν εδώ και καιρό τις συζητήσεις για αντίθεση τους με τα όσα κάνει και νομοθετεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η ηγετική του ομάδα που κυβερνά την χώρα. Ως εδώ όλα ωραία και αγωνιστικά… Τι πιο τραγικό από την εικόνα ενός βουλευτή που συνθλίβεται ανάμεσα στα...
διλήμματα που προκύπτουν εξ αιτίας της άσκησης κυβερνητικής πολιτικής εντελώς αντίθετης από τις προεκλογικές διακηρύξεις και ιδεολογικές αρχές (έστω και με την επίκληση του ιερού σκοπού της Σωτηρίας της πατρίδας). Από τη μια μεριά οι αρχές, οι αξίες, τα οράματα, οι δεσμεύσεις και από την άλλη η σκληρή πραγματικότητα που επιβάλλει εν ονόματι της σωτηρίας της πατρίδας την απεμπόληση όλων αυτών των όσιων και ιερών.
Είναι όμως έτσι τα πράγματα, ή όλη αυτή η εικόνα δεν είναι παρά ένα στημένο παραμύθι που παίζεται για να δικαιολογεί τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση της κοινής γνώμης που ακόμα τους πιστεύει και τους ακολουθεί;
Τι θέλω να πω; Την μία φορά ψηφίσατε με βαριά καρδιά και εναντίον της ιδεολογίας σας το μνημόνιο για να σώσετε την πατρίδα. Το ίδιο και το περασμένο χειμώνα μετά τις Δημοτικές Εκλογές, όταν το μνημόνιο δεν πήγαινε καλά και έπρεπε να διορθώσετε την πορεία. Τα ίδια και λίγο αργότερα, τα ίδια και την προηγούμενη άνοιξη… στο ίδιο έργο θεατές και το καλοκαίρι του 2011 όταν έγινε η μεγάλη επιχείρηση σωτηρίας με το Μεσοπρόθεσμο και φτάνουμε τον Σεπτέμβριο 2011 όπου ψηφίζονται καταιγίδες μέτρων και υπό-μέτρων πάλι για την Σωτηρία μας.
Καλοί μου φίλοι σας λυπόμαστε!
Βουτήξατε την ψυχή σας 5-6 φορές στις τύψεις της ιδεολογικής ασυνέπειας για να μας σώσετε. Σας χρωστάμε αιώνια χάρη και ευγνωμοσύνη!
Ζείτε μέσα στις τύψεις για όλους εμάς και δεν μπορείτε να χαρείτε την ζωή!
Πότε-πότε μερικοί από εσάς τρελαίνεστε από τις ερινύες, οπότε βγαίνετε στην τηλεόραση και δηλώνετε ότι τελείωσαν τα ψέματα και καταψηφίζετε, αλλά στο τέλος ως κινέζοι ακροβάτες τα γυρνάτε μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας και υπέρ-ψηφίζετε.
Ήρθε όμως η ιταμή για κοινοβουλευτική διαδικασία δήλωση-πρόκληση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών και έριξε τις μάσκες. «Αν τολμάτε ρίξτε μας» φέρεται ότι δήλωσε ο πολύς κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Και η απάντηση των δοκιμαζόμενων ψυχολογικά, σύμφωνα πάντα με τις δικές τους δηλώσεις Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ; Στο Καφενείο της Βουλής παράγγελναν με δυνατή φωνή καφέ και σιγο-μουρμούριζαν απειλές εναντίον της κυβέρνησης.
Λοιπόν κύριοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ…
1. Είτε εφ’ όσον συμφωνείτε με την κυβερνητική πολιτική βγαίνετε ευθαρσώς και εντίμως και το δηλώνετε δημόσια και ηρεμεί και ο κ. Ε. Βενιζέλος
2. Είτε εφ’ όσον διαφωνείτε βγαίνετε επίσης ευθαρσώς και εντίμως και δηλώνετε δημόσια ότι αποφασίσατε να ρίξετε την κυβέρνηση, οπότε εσείς γλυτώνετε από τα ψυχολογικά αδιέξοδα και οι κ.κ Γιώργος Παπανδρέου και Ε. Βενιζέλος ξέρουν τι τους περιμένει και κάνουν τους λογαριασμούς τους για το πώς θα σώσουν την χώρα με νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία
3. Είτε εφ’ όσον διαφωνείτε αλλά δεν μπορείτε να καταψηφίσετε γιατί δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τον κομματικό πατριωτισμό και να σηκώσετε το βάρος της πτώσης μίας κυβέρνησης, παραιτήστε από το Βουλευτικό αξίωμα και γλυτώνετε τον ψυχολογικό βάσανο, ενώ χωρίς κανένα πρόβλημα μπορείτε να ενωθείτε με όλους εμάς που βάλαμε τα στήθη μας μπροστά στον αντί-μνημονιακό αγώνα.
Όσο διατηρείτε το βουλευτικό αξίωμα και ταυτόχρονα λέτε δεξιά και αριστερά ότι διαφωνείτε αλλά ψηφίζετε εξαναγκαστικά για να μην πέσει η κυβέρνηση και χρεοκοπήσει η χώρα, δεν πείθετε πια κανέναν. Διότι κυρίες και κύριοι βουλευτές, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης!