Σελίδες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

ΛΥΤΡΩΣΗ !!! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

Οι βουλευτές αναζητούν έξοδο κινδύνου μέσω… εκλογών...


Είτε οι αποφάσεις ληφθούν την Κυριακή, είτε την Τετάρτη η επόμενη μέρα για τον Γιώργο Παπανδρέου είναι η ίδια. Οι υπουργοί του, του ζητούν συζήτηση για την πολιτική στρατηγική, οι βουλευτές εκλογές ή συγκυβέρνηση, οι πολίτες επιμένουν στις διαδηλώσεις. Το κλίμα στη χώρα είναι βαρύ και είναι πολύ πιθανό ότι θα διατηρηθεί ακόμη και αν η απόφαση της Ένωσης είναι θετική για την Ελλάδα. Αυτός είναι ο λόγος που στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν....
τις πρωτοβουλίες της επόμενης μέρας.

* Εκλογές εντός του Νοεμβρίου. Οι περισσότεροι βουλευτές τις βλέπουν σα λύτρωση. Ορισμένοι δηλώνουν ότι αν δεν γίνουν οι ίδιοι θα αποχωρήσουν, καταθέτοντας τις έδρες τους.
* Ανοίγματα. Δεδομένης της στάσης της αντιπολίτευσης είναι προφανές ότι η μόνη δεξαμενή για την κυβέρνηση είναι είτε προσωπικότητες της αγοράς, είτε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που για τον έναν ή τον άλλο λόγο βρίσκονται σε αδράνεια.
* Δημοψήφισμα. Έχει χάσει την αρχική γοητεία του, αφού δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να βρει ένα ερώτημα που δε θα διχάσει το λαό.

Ο πρωθυπουργός ελπίζει πως θα αντιμετωπίσει τη σχετική συζήτηση από θέση ισχύος, έχοντας στα χέρια του μια καλή απόφαση από τη σύνοδο κορυφής. Μια απόφαση η οποία σύμφωνα με τους συνεργάτες του που επιμένουν να είναι αισιόδοξοι θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να προχωρήσει μέχρι την Άνοιξη του 2012. Και στην κυβέρνηση όμως υπάρχουν φωνές που ζητούν λαϊκή νομιμοποίηση (Χάρης Καστανίδης) ενώ το χάσμα μεταξύ των μελών της διευρύνεται. Στο υπουργικό ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές κατά του ακούραστου εκσυγχρονισμού που τα βάζει με τις συντεχνίες, λέγοντας ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα της χώρας. Και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους συναδέλφους του να αποφύγουν τον πολιτικό αυτισμό και να νιώσουν την οργή του κόσμου. Σε αυτό το κλίμα, (ακόμη και οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που παραμένουν αισιόδοξοι) αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει ανάγκη από μία νέα αρχή.