Σελίδες

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ο ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ ..... ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ Δ.Ν.Τ.

Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2011

Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΟΡΙΣΘΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΚΑΙ ΘΑ ΖΗΣΕΙ , ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ !!!

Όλοι γνωρίζουμε τον μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνο Κανάρη και τι πρόσφερε στη πατρίδα μας για να την καταντήσουν όπως την κατάντησαν οι σύγχρονοι πολιτικοί μας που με όλες τους τις δυνάμεις κατάφεραν τελικά να την υποτάξουν ξανά σε ξένα κέντρα αποφάσεων και υπό διεθνή κατοχή και να εξαρτάται πλέον όχι μόνο η δική μας τύχη μας αλλά και των παιδιών και των εγγονών μας και πάει λέγοντας από τα χρήματα και τα κέφια των τραπεζιτών, των οίκων αξιολόγησης κλπ διαφόρων ηγετίσκων (διότι περί τέτοιων πρόκειται, άσχετα αν ηγούνται μεγάλων χωρών).


Δυστυχώς και μη χειρότερα. Διαβάζοντας λοιπόν προ καιρού μια επιφυλλίδα του Ελ. Σκιαδά στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», αποκαλύπτεται και μια άλλη πλευρά του ναύαρχου Κ. Κανάρη, την ηθική πλευρά του ήρωα μπουρλοτιέρη, που και αυτός μεν συμμετείχε στο πολιτικό σύστημα της εποχής του, διότι εκτός από ναύαρχος διετέλεσε και υπουργός των κυβερνήσεων του Όθωνα, αλλά σαν καλός έλληνας πατριώτης τάσσονταν πάντοτε με το μέρος του ελληνικού λαού που όλο και περισσότερο καθημερινά βυθίζονταν στην φτώχεια και στην ανέχεια (κάτι σαν αυτό που συμβαίνει και σήμερα δηλαδή !!!).
Τότε, λοιπόν το 1861 δηλαδή, οι κυβερνώντες για να τον εξευμενίσουν, εξέδωσαν ένα διάταγμα, φυσικά εν αγνοία του, με το οποίο του χορηγούσαν πλέον της λαμβανόμενης από το δημόσιο ταμείο σύνταξης, μια άλλη πρόσθετη τιμητική σύνταξη της τάξης των 1000 δραχμών (μεγάλο ποσό για τότε) !!! Και ο αγνός πραγματικός πατριώτης μόλις το πληροφορήθηκε τι λέτε να έκανε; άθισε και έγραψε μια επιστολή προς τον υπουργό Ναυτικών, Αθανάσιο Μιαούλη γιό του άλλου ναύαρχου ήρωα, και του έγραφε:
«Και άλλοτε, οσάκις μου εγένοντο τοιαύται προτάσεις υπό υπουργών, απήντησα με την αυτήν γλώσσαν και μίαν ημέραν το ελληνικόν έθνος θέλει αναγνωρίση και αποδόση αυτά εις την οικογένειάν μου. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ, από το σημερινό σύστημα ακόμη και την πιο πλατιά και κολακευτική ικανοποίηση, διότι θα δινόταν η ιδέα του ατομικού συμφέροντος. Αντιπολιτεύομαι όμως την κυβέρνηση όχι γιατί παραγνώρισε τα δικά μου δικαιώματα, αλλά γιατί εμηδένισε το συνταγματικό πολίτευμα και εμάρανε τας εθνικάς δυνάμεις» και φυσικά αρνήθηκε τα χρήματα και τις τιμές !!!
Η όλη λοιπόν ιστορία αποκαλύφθηκε στην τότε κυκλοφορούσα εφημερίδα «ΑΙΩΝ» του Ιωάννη Φιλήμονα. Και τι έκανε λοιπόν το γκουβέρνο (διότι πάντα είναι το ίδιο και πράττει τα ίδια): Έσπευσαν οι αρχές να κατάσχουν τα φύλα της εφημερίδας που είχε αποκαλύψει το θέμα με αποτέλεσμα ο εκδότης την επομένη θέλοντας να ειρωνευθεί την εξουσία έγραψε: ότι η επιστολή του Κανάρη βρισκόταν στα χέρια όλων των ελλήνων και μεταφράσθηκε στα γαλλικά, γερμανικά, ρωσικά και ιταλικά σε όλη την Ευρώπη και απευθυνόμενος στον εισαγγελέα επισημαίνοντας ότι «τέτοιες γελοιότητες παθαίνουν οι εξουσίες όταν τυφλώνονται και παρεξηγούν τα πράγματα. Γίνονται βίαιες και καλύπτονται πίσω από το γράμμα του νόμου για να τιμωρήσουν εκείνους που θα έπρεπε να υπηρετούν. Ήδη, πέσατε, είστε νεκροί παρά τη συνειδήσει και τη υπολήψει του έθνους και αφού κανείς δεν κατόρθωσε να σας αναχαιτίσει όταν πέφτατε στον γκρεμό, πως είναι δυνατόν να σας ανελκύσει και να σας εμποδίσει εκεί που φθάσατε; Τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν οι εξουσίες που καταχρώνται τη δύναμη τους. Η ορμή και η εκδίκηση της εξουσίας, όταν αυτή εναντιώνεται σε μεγάλα τμήματα της λαϊκής θέλησης, μόνον δεινά μπορούν να επιφέρουν. Δεινά τα οποία τελικά στρέφονται σε εκείνους που τα προκαλούν. Όταν η κοινή συνείδηση αντιδράσει, τότε δεν αναστέλλουν τις διαθέσεις της η βία, το πυρ, η κρατική ισχύς, τα κάτεργα και οι φόνοι.

Κάτι αντίστοιχο δεν κάνει και η σημερινή εξουσία, συνεπικουρούμενη από πρόθυμα δεκανίκια που στηρίζουν τις αποφάσεις της, έστω και αν είναι αντισυνταγματικές και είτε αυτά είναι εντός της κυβερνητικής πλειονοψηφίας είτε σε άλλα μικρά κόμματα ή ανεξάρτητους βουλευτές (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ κλπ); Αναλογισθείτε και συγκρίνετε τα έργα και τα ήθη των σημερινών πολιτικών μας, που δυστυχώς με δικιά μας πάντα ευθύνη που τους ψηφίζαμε, και σε αυτό και μόνο συμφωνώ με τον κ. Πάγκαλο για «το όλοι φταίμε», όχι μόνο αρνούνται να μειώσουν τις αποδοχές τους και να παραιτηθούν ορισμένων από τα προνόμια που κατά καιρούς νομοθετούν υπέρ των ιδίων τους συμφερόντων, αλλά αντίθετα προσπαθούν με διάφορους νόμους που οι ίδιοι ψηφίζουν, να λαμβάνουν συντάξεις με βουλευτική θητεία ολίγων ετών (8 έτη !!!) ή να λαμβάνουν διπλές, τριπλές κλπ συντάξεις ή και σε περιπτώσεις που δεν εκλέγονται να διορίζονται σε υψηλόβαθμες και υψηλά αμειβόμενες θέσεις, διότι έτσι αυτοί οι κύριοι αποφάσισαν και εψήφισαν !!!

Ακόμη και όταν θέσπισαν το ασυμβίβαστο περί της ασκήσεως του επαγγέλματος κατά την διάρκεια της βουλευτικής τους θητείας, έσπευσαν και το κατήργησαν με αποτέλεσμα να είναι και βουλευτές και να ασκούν και το επάγγελμά τους, (δικηγόροι, ιατροί, τηλεβιβλιοπώλες, δημοσιογράφοι κλπ) αμειβόμενοι πλουσιοπάροχα και από το δημόσιο κορβανά και με ένα σωρό προνόμια, όπως :

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 150 ευρώ την ώρα.
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.
6. Δικαιούνται 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.
7. Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα αστυνομικό για φρουρό, κινητό τηλέφωνο, σταθερό, όλα δωρεάν.
8. Απολαμβάνουν πλήρους ασυλίας για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.
9. Πληρωμή εισφοράς από τη βουλή για το ταμείο ασφάλισής τους για το επάγγελμα που ασκούσαν πριν την εκλογή τους άσχετα αν το ασκούν ή όχι.

10. Δεν πληρώνουν φόρο για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.
11. Δικαιούνται γραμματειακή υποστήριξη για 4 υπαλλήλους και 1 επιστημονικό συνεργάτη. Όλους αυτούς τους πληρώνει το Δημόσιο.
12. Δικαιούνται άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.
13. Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.
14. Τηλεφωνική ατέλεια.
15. Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.
16. Δωρεάν διόδια.
17. Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών κλπ.


Μια χαρά δηλαδή…και το επάγγελμα τους να εξασκούν και να αμείβονται φυσικά και από άλλη δεύτερη ή και τρίτη πηγή. Σε αντίθεση, δια της ψήφου των, καταδικάζουν το λαό σε περικοπές συντάξεων, μισθών, επιδομάτων κλπ απολύσεις, εργασιακή εφεδρεία κλπ, για να γεμίσουν το άπατο βαρέλι του χρέους, ελλείμματος και όπως αλλιώς θέλουν να το λένε και το οποίο οι ίδιοι δημιούργησαν με τις αλόγιστες σπατάλες τους και ενθυλακώσεις καθώς και από την κακοδιαχείριση που ασκούσαν και για την οποία οικτρά οικονομική κατάσταση είναι όλοι τους και χωρίς καμιά εξαίρεση συνυπεύθυνοι, μικρά και μεγάλα κόμματα είτε άσκησαν εξουσία είτε όχι.

Διότι όλοι ασκούσαν πιέσεις στην εκάστοτε κυβέρνηση μαζί με τα συνδικαλιστικά τους παραμάγαζα, για αυξήσεις μισθών, χορήγηση επιδομάτων κλπ παροχών, που τώρα οι ίδιοι περικόπτουν ανερυθρίαστα, καθώς και να διορίζουν τους συγγενείς τους, τους «κολλητούς» και τις «κολλητές» τους, τους κόλακες και αυλοκόλακες και διάφορους άλλους τυχάρπαστους, και που μερικοί /ες εξ αυτών δεν είχαν ακόμη και τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για διορισμό, στο Δημόσιο, στη Βουλή, σε οργανισμούς του δημοσίου κλπ! Και τώρα ψάχνουν για το ποιους θα απολύσουν ή θα τους βάλουν σε εφεδρεία !!! ΜΑ Η Λ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ .

ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΡΙΣΘΕΙ, ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΟΥΛΗ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ κλπ. ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ “ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ”.
Ή μήπως κύριοι αρχηγοί των κομμάτων δεν είναι έτσι; Δυστυχώς έτσι είναι και χειρότερα και σταματήστε να μας «δουλεύετε» κατά το κοινώς λεγόμενο. Όλοι σας είστε το ίδιο λες και βγήκατε από την ίδια μήτρα ! Όλοι σας είστε κατά τον ίδιο βαθμό «πολιτικοί ψεύτες» και εφαρμόζετε όλοι σας το ίδιο σύστημα, κατά πως σας συμφέρει. Στην αντιπολίτευση φωνές και προτάσεις υπέρ του λαού, αλλά στην ουσία μόνο για τα άτιμα ψηφαλάκια και τις έδρες στη Βουλή. Και όποιος διαφωνεί μαζί σας, διαγράφεται ή τίθεται στο περιθώριο για να έλθει κάποιος άλλος στη θέση του, που θα σας υπηρετεί και θα σας χειροκροτεί, χωρίς αντιρρήσεις και σχόλια. Ή μήπως δεν πάλι έτσι; Αυτό που σας κάνει να διαφέρετε ο ένας από τον άλλο, είναι ο τρόπος που «ψαρεύετε» θύματα-ψηφοφόρους. Άλλος το ρίχνει στον πατριωτισμό, άλλος στις παροχές που δεν πρόκειται να τηρηθούν, άλλος στη θρησκεία και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και άλλος με ανεφάρμοστα προγράμματα και υποσχέσεις και ούτω καθεξής.
Είχατε ακούσει ποτέ κάποιον πολιτικό από αυτούς των μικρών κομμάτων (ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ) που διαλαλούν ότι δήθεν δεν άσκησαν εξουσία και άρα δεν ευθύνονται, να διαμαρτύρεται για αυξήσεις που χορηγούνταν σε δημόσιους υπαλλήλους ή για διάφορα επιδόματα και προνόμια που εχορηγούντο ή για διορισμούς υπεραρίθμων στο δημόσιο;
Όλοι τους διαμαρτύρονταν και μιλούσαν για αυξήσεις πείνας, ισότιμων με την αξία ενός κουλουριού ημερησίως και άλλα τέτοια φαιδρά, πρωτοστατούντων φυσικά των μικρών και κυρίως αριστερών κομμάτων!!!
Ας αφήσουν λοιπόν οι διάφοροι πρόσκαιροι «εθνοπατέρες» αυτές τις γελοιότητες περί μη άσκησης εξουσίας κλπ, διότι όλοι τους είναι 100% συνυπεύθυνοι για την κατάντια αυτής της χώρας και φυσικά των κατοίκων της, που τώρα δήθεν ενδιαφέρονται να την σώσουν από την καταστροφή που την οδήγησαν και επαγγέλλονται πάντα καλύτερες ημέρες αλλά δυστυχώς προκύπτουν όλο και πιο χειρότερες, διότι και οι ίδιοι δεν προέκυψαν από παρθενογένεση. Ήταν πάντα οι ίδιοι και άνθρωποι του ίδιου συστήματος, του νεποτισμού, της κληρονομικότητας και της οικογενειοκρατίας (μοναδικό φαινόμενο στα παγκόσμια χρονικά) !!!

Το έχουν πλέον καταλάβει όλοι και μάλιστα πρόσφατα η έγκριτη βρετανική εφημερίδα FINANCIAL TIMESσε άρθρο της υποστηρίζει πως η ελληνική τραγωδία αποτελεί, πλέον, ευθύνη της ίδιας της Ελλάδας και πρέπει οι Έλληνες πολιτικοί έστω και διά της βίας να αντιμετωπίσουν την αλήθεια. Tα δεινά της Eλλάδας έρχονται όχι από το εξωτερικό αλλά από το ίδιο της το πολιτικό σύστημα, αναφέρουν χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουν πως υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας, το οποίο η τρόικα πρέπει να εκμεταλλευθεί: H Αθήνα θα ξεμείνει από ρευστό στις αρχές Οκτωβρίου εάν δεν καταβληθεί η έκτη δόση. Όμως, έως το Δεκέμβριο δεν υπάρχουν πληρωμές για τόκους και χρεολύσια που πρέπει να γίνουν και έτσι αδυναμία πληρωμής από την Ελλάδα δεν μπορεί να μεταφραστεί σε πιστωτικό γεγονός. Επομένως τα θύματα των άδειων ταμείων δεν θα είναι οι αγορές ομολόγων, αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαιούχοι επιδομάτων. Όπως, μάλιστα, καταλήγουν οι FT, «όταν από τους πολιτικούς απουσιάζει το κουράγιο η καλύτερη βοήθεια είναι να δώσει κανείς μια… σπρωξιά».

Αλλά όμως ακόμη και τώρα η αντίδραση είναι σπασμωδική. Κλείνουμε την εθνική, κάνουμε έκτροπα και διαδηλώνουμε για τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής μας ομάδας και μένουμε απαθείς στον υποβιβασμό της ζωής, της δικής μας και της οικογενείας μας, ακόμη και του διπλανού μας.

Νίκος Χριστοδουλόπουλος