Σελίδες

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ !!!




Στην Ανατολή οι άνθρωποι κατέκριναν πάντα το σώμα, κατέκριναν την ύλη, αποκαλούσαν ΄΄ψευδαίσθηση΄΄ την ύλη, την έλεγαν μάγυα, ότι δεν υπάρχει πραγματικά, απλώς δείχνει πως υπάρχει΄ είναι φτιαγμένη από το ίδιο υλικό όπως τα όνειρα. Αρνιόντουσαν τον κόσμο, και αυτός είναι ο λόγος που η Ανατολή παρέμεινε φτωχή, άρρωστη, σε λιμοκτονία.
...
Η μισή ανθρωπότητα αποδεχόταν ως τώρα τον εσωτερικό κόσμο αλλά αρνιόταν τον εξωτερικό. Το άλλο μισό της ανθρωπότητας αποδεχόταν τον υλικό κόσμο και αρνιόταν τον εσωτερικό κόσμο. Είναι κι οι δύο μισές και δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος κανένας άνθρωπος που είναι μισός. Πρέπει να είσαι ολόκληρος: πλούσιος στο σώμα, πλούσιος σε επιστήμη, πλούσιος σε διαλογισμό, πλούσιος σε συνειδητότητα. Μόνο ο ολόκληρος άνθρωπος είναι άνθρωπος ιερός, σύμφωνα με μένα.

Θέλω να συναντηθούν μαζί ο Ζορμπάς κι ο Βούδας. Ο Ζορμπάς από μόνος του είναι κούφιος. Ο χορός του δεν έχει αιώνια σημασία, αποτελεί στιγμιαία ευχαρίστηση. Σύντομα θα τον βαρεθεί. Αν δεν έχεις στη διάθεσή σου ανεξάντλητους πόρους από το σύμπαν το ίδιο, αν δεν γίνεις υπαρξιακός, δεν μπορείς να γίνεις ολόκληρος. Αυτή είναι η συνεισφορά μου στην ανθρωπότητα: ο ολόκληρος άνθρωπος.




Osho Communism and Zen Fire, Zen Wind Κεφάλαιο 2