Σελίδες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΟΥ !!!

Ο Γιάννης Κούρος επαναλαμβάνει τον Φειδιππίδειο Άθλο!


Το 2005 ο Γιάννης Κούρος κάλυψε τη διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα, που είναι περίπου 500 χιλιόμετρα, σε 53 ώρες και 43 λεπτά. Έξι χρόνια μετά την επική πρώτη προσπάθεια του “Φειδιππίδειου Αθλου” ο Γιάννης Κούρος θα τολμήσει ξανά το εγχείρημα την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011.
Θα ξεκινήσει την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011 τη διαδρομή του από το Ιερό του Πανός στον πεζόδρομο του Θησείου και η πρώτη στάση του θα γίνει στην αρχαία Σπάρτη, ενώ υπογράμμισε, πως θα επιστρέψει απνευστί στην Αθήνα. Στόχος αυτού του εγχειρήματος δηλ. της πλήρους και πιστής αναβίωσης του άθλου του Φειδιππίδη είναι η αναπτέρωση του ηθικού της μαρτυρικής ζωής των κατοίκων της Ελλάδας, το πνεύμα των οποίων συνεχώς καταδυναστεύεται
Ο ίδιος δήλωσε: Καλούμεθα να τρέξουμε στη διαχρονικά δύσβατη και επαναληπτικά ένδοξη πορεία του Ελληνισμού.Ερχόμαστε να τρέξουμε το δρόμο τον καλό, το δρόμο της αλήθειας, το δρόμο της δικαιοσύνης, και πάντα με οδηγό τον ήλιο, δηλ. την αλήθεια!
Γιατί φέτος;
Πρώτον. Φέτος ο υποφαινόμενος συμπληρώνει 40 χρόνια αθλητικής δράσης, αλλά δε σκοπεύω να σταθώ στον αύξοντα αριθμό των αγώνων –μιας και ο ίδιος έχω χάσει το λογαριασμό, αλλά και γιατί θαρρώ δεν είναι σωστό να περιαυτολογήσω, αλλά δεν είναι και απαραίτητο να σταθώ σε κάτι που για όποιον θέλει υπάρχει πληθώρα πληροφοριών σε άλλες πηγές. 40 χρόνια λοιπόν άθλησης, χωρίς, παρακαλώ, αυτό να εκληφθεί λάθος και να παρερμηνευτεί ότι δηλ. κρεμάω τα αθλητικά μου παπούτσια. ΄Οταν ήμουν 40 ετών, είχα ερωτηθεί για το πόσα χρόνια σκοπεύω να τρέχω ακόμα, και είχα απαντήσει ότι μέχρι τα 60 θα ήθελα να επιδιώκω επιδόσεις που να μπορούν να σταθούν παγκοσμίως, όχι μόνο στην ηλικιακή κατηγορία αλλά και στη γενική κατάταξη. Τώρα δηλώνω πιο ακμαίος παρά ποτέ και μάχιμος, κι ότι όχι μόνο θα τρέχω ως τα 60 μου, αλλά και μετά απ αυτό το ορόσημο θα συνεχίσω να υπηρετώ τη γνήσια άθληση και την αλήθεια, ακόμα κι αν παραμείνω μόνος στην υπεράσπιση αυτών των αξιών!
Δεύτερον! Φέτος κλείνουμε 2500 χρόνια απ’ τη μάχη του Μαραθώνα και πρέπει να τιμηθεί δεόντως η πολυδιάστατη και πολυσήμαντη αποστολή του Φειδιππίδη να συγκινήσει το αμυντικό αίσθημα και των Σπαρτιατών και να τους παρακινήσει, ώστε να αντιταχθούν απέναντι στους επιδρομείς ως ένα σώμα, ως μια γροθιά, με μια κοινή και υπέρμετρη αγάπη για το χώμα που είχαν κληρονομήσει και στο οποίο είχαν γαλουχηθεί με ύψιστες αρετές. Ο ιδρώτας κι η ανατριχίλα της υπερπροσπάθειας του Φειδιππίδη μάς οδηγεί.
Τρίτον και κυριότερο, είμαστε εδώ γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει. Κινδυνεύει όπως και 2.500 χιλιάδες χρόνια πριν. Τότε εδαφικώς και με κίνδυνο την εθνική εξαφάνιση, τώρα οικονομικώς αλλά με παρόμοιους κινδύνους. Τότε οι Έλληνες κατάφεραν με υπέρβαση του ανθρώπινου δυναμικού τους να αναχαιτίσουν τους επιδρομείς. Τότε τα έβγαλε πέρα η Ελλάδα μόνη της, χωρίς καμία έξωθεν βοήθεια και μόνο χάρις στον ηρωισμό των κατοίκων της, αλλά τότε ήταν άλλα τα μέτρα και τα σταθμά. Σήμερα που η τεχνολογία έχει τόσο διαφοροποιήσει τα πράγματα, «πέφτει το μπαλάκι» στη Δύση να βοηθήσει.
Είναι πασιφανές ότι σήμερα πληρώνουμε την μη εκτιμητέα προσπάθεια του ιδρώτα του Φειδιππίδη, την μη απόδοση της δέουσας τιμής στους αγώνες του Κολοκοτρώνη, του Νικηταρά, του Καραϊσκάκη, του Ανδρούτσου και τόσων άλλων, που αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή στο να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη σκλαβιά. Σκοπός λοιπόν αυτού του αγώνα δρόμου είναι να τιμήσουμε το Φειδιππίδη στην ολότητα της προσπάθειάς του και δεν εγκρίνουμε τη φυγοπονία λονδρέζικης προέλευσης και την υποτέλεια στο ψέμα και στην παραχάραξη και διαστρέβλωση της ιστορίας.
Δεχόμαστε τυχόν εθελοντικές υπηρεσίες από φυσιοθεραπευτές-μασσέρ των νομών που θα περάσει ο αθλητής : Αττικής, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας Επίσης εθελοντές, ως μέλη πληρώματος, για να συνοδεύσουν τον αθλητή με το κομβόι κάλυψης του αγώνα.
‘Οσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική, μπορούν να αποτανθούν για εκδήλωση ενδιαφέροντος στο email: vas_Chalk@yahoo.com
Προϋποθέσεις
1. Να μην είναι καπνιστές
2. Να είναι κάτοχοι διπλώματος οδήγησης.
3. Να μην ειναι fan ατόμων ή φορέων που είναι ή στηρίζουν τους δήθεν: δηλ. να μην έχουν ενταχθεί σε ιστοσελίδες παραχαρακτών ή παραπληροφόρησης και με ποικίλους τρόπους έχουν «κάνει πλάτες» στην παραποίηση και στην κακοποίηση της έννοιας της δρομικής άθλησης ή διακινούν ψεύδη και μύθους.
4. Επίσης να μην έχουν στηρίξει άτομα, ιστοσελίδες, περιοδικά ή φυλλάδια, είτε λαμβάνοντας μέρος σε αγώνες ή σε κάλπικες οργανώσεις με ιστορικό παραποίησης αθλ. κανόνων, αποτελεσμάτων, ηλικιών, ή ανοίκουν σε ομάδες παραάθλησης που έχουν υποταχθεί στην εγχώρεια αγυρτεία, απ την χρονιά που έχουν γνωστοποιηθεί οι ατασθαλίες έκαστης . Οι κινήσεις αυτές έχουν καταγγελθεί/στηλιτευθεί ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια στο group/fan page Yiannis Kouros του facebook.

Πηγή: FeidipidiosAthlos Facebook