Σελίδες

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ Η ΟΡΓΗ .... ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ !!!

Η νέα «επιδρομή» ξεχείλισε... γαλόνια οργής


ΕΞΑΛΛΟΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ. ΘΕΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

ΟΡΓΗ έχουν προκαλέσει στους απόστρατους στρατιωτικούς τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικά αυτό της περικοπής κατά 40% των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, χωρίς κανένα κριτήριο και αδιακρίτως στους κάτω των 55 χρόνων. «Είναι θέμα επιβίωσης», απαντούν και οργανώνουν συντονισμένες κινητοποιήσεις, καλώντας τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να πάρει θέση στην απαξίωση και υπονόμευση του Στρατεύματος.

Σε ποσοστό άνω... του 80% οι στρατιωτικοί αποστρατεύονται σε ηλικία κάτω των 55 χρόνων, έχοντας πλέον φθάσει στο βαθμό μέχρι και του ανώτατου αξιωματικού. Η πλειοψηφία αυτών έχουν συμπληρωμένα 31 έως 35 χρόνια υπηρεσίας, δεδομένου ότι στα 18 τους εισήλθαν στις στρατιωτικές σχολές και άρχισαν να πληρώνονται, αλλά κυρίως να καταβάλλουν εισφορές.

Το σημαντικότερο είναι πως η υπηρεσία αποφάσισε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους ή να παραμείνουν στο Στράτευμα και τους έθεσε εκτός.

Δεδομένου ότι εξάντλησαν τα περιθώρια της σταδιοδρομίας τους και συμπλήρωσαν τα χρόνια υπηρεσίας τούς αποστράτευσε με πλήρη σύνταξη, ανάλογη των μισθών που ελάμβαναν.

Χωρίς κανένα κριτήριο

Τώρα έρχεται η κυβέρνηση να τους ζητήσει και τα ρέστα που τους αποστράτευσε και να τους «εκδικηθεί» γιατί τους οδήγησε στην αποστρατεία. Κόβει το 40% του ποσού της σύνταξης άνω των 1.000 ευρώ για να ικανοποιήσει την Τρόικα και το «πετάει» στην τεράστια μαύρη τρύπα του ελλείμματος και του χρέους. Ο τρόπος, δε, εξοργίζει τους απόστρατους, αφού δεν λαμβάνεται υπόψη πού υπηρέτησε ο καθένας και πόσα χρόνια, αν έχουν προβλήματα υγείας και βεβαίως, το σημαντικότερο, πώς θα επιβιώσουν, όταν, ενώ ήταν σε υπηρεσία, στερήθηκαν τις οικογένειές τους μετακινούμενοι ανά την Ελλάδα σε τακτά χρονικά διάστημα και μη γνωρίζοντας αν θα επιστρέψουν σώοι στα σπίτια τους.

Επιχειρείται, δε, όπως καταγγέλλουν απόστρατοι, από κύκλους της κυβέρνησης να δοθεί η εντύπωση πως πρόκειται για ένστολους μη παραγωγικούς (σ.σ. δηλώσεις Πάγκαλου) οι οποίοι εγκατέλειψαν το Στράτευμα σε μικρή ηλικία και εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα έχοντας σύνταξη και μισθό.

«Πράγμα ανήθικο και συκοφαντικό», όπως τονίζουν, ενώ θεωρούν τα νέα μέτρα αντισυνταγματικά.

Μιλούν για εξόντωση

«Η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική μας εξόντωση με συνοπτικές διαδικασίες. Οι στοχευμένες επιθέσεις με ηλικιακά και ταυτόχρονα αντισυνταγματικά κριτήρια είναι κατευθείαν βολή κατά των συναδέλφων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Με δεδομένο ότι ο μέσος όρος συνταξιοδότησης των περισσοτέρων συναδέλφων κυμαίνεται σε ηλικιακό εύρος από 49 έως 53 χρόνων (31-35 χρόνια υπηρεσίας), είναι σαφές ότι οι πρώτοι που πλήττονται από τα μέτρα λεηλασίας που αποφασίστηκαν είμαστε εμείς», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων η οποία επισημαίνει πως «μετά τις συνεχείς επιδρομές στους μισθούς, συντάξεις και μερίσματα των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α. υπάρχει θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών μας».

(E.T. 23/09/2011 - ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΡΑΣ)
(Σ.Λ.)