Σελίδες

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ !!!

Συλλεκτική η λάμπα των 60 βατ


Μια λαμπερή ιστορία ζωής σβήνει σιγά σιγά...
Από την 1η Σεπτεμβρίου έπαψε να κυκλοφορεί στην αγορά ο συμβατικός λαμπτήρας των 60 βατ. Κι ενώ το δικό του φως μειώνεται σιγά σιγά, ο λαμπτήρας οικονομίας αρχίζει να τραβά τα φλας της δημοσιότητας.
Το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας υποστηρίζει ότι όποιος καταναλωτής χρειάζεται ηλεκτρικό φως πάνω από 4 ώρες καθημερινά στο σπίτι του ή στο γραφείο του, τότε οι ακριβοί λαμπτήρες LED είναι ιδανικοί και τελικά οικονομικοί.
Από την 1η Σεπτεμβρίου έπαψε να κυκλοφορεί στην αγορά ο συμβατικός λαμπτήρας. Αντικαταστάθηκε από τους λαμπτήρες οικονομίας, που βοηθούν στην αποτελεσματική μείωση του διοξειδίου του άνθρακα.


Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη χρήση λαμπτήρων νέας γενιάς εξοικονομούνται 10% με 15% στην κατανάλωση ρεύματος συμπεριλαμβανομένου το υψηλότερου κόστους αγοράς. Υπολογίζεται μάλιστα ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι δυνατή η εξοικονόμηση από 5 έως 10 δις ευρώ ετησίως.


Με αφορμή την κατάργηση του συβατικού λαμπτήρα πυράκτωσης το Ίδρυμα Πιστοποίησης Ποιότητας (TEST) έκανε ελέγχους στην ποιότητα των λαμπτήρων που κυκλοφορούν στην αγορά και διαπίστωσε ότι οι καλύτεροι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας είναι οι λαμπτήρες LED (=Δίοδος Εκπομπής Φωτός).


Έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, παράγουν περισσότερο φως, χρειάζονται 80% λιγότερη ενέργεια από τους παλιούς λαμπτήρες και δεν περιέχουν επικίνδυνες ουσίες, όπως η φαινόλη, το στυρόλιο, η ναφθαλίνη και η αλδεΰδη, οι οποίες ενοχοποιούνται για καρκινογενέσεις και γενετικές ανωμαλίες.


Το μεγάλο τους ατού: με το πάτημα του διακόπτη δίνουν αμέσως την ένταση φωτός που θέλεις.
Το μειονέκτημά τους: είναι οι πιο ακριβοί λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.


Παρά τα πολλά πλεονεκτήματα των νέων λαμπτήρων χαμηλής κατανάλωσης οι ειδικοί προειδοποιούν για ένα σημαντικό μειονέκτημα. Οι λαμπτήρες νέας γενιάς πρέπει να ανακυκλώνονται σωστά. Διαφορετικά αποτελούν κίνδυνο για το περιβάλλον λόγω του υδράργυρου που περιέχουν.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Συλλεκτική η λάμπα των 60 βατ http://24wro.blogspot.com/2011/09/60.html#ixzz1WuJKLjJ4