Σελίδες

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΞΕΧΑΡΒΑΛΩΜΑ ... ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ... !!!

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ: Εργασιακή εφεδρεία για 18.000 Οπλίτες!


ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΑΝΟΤΕΡΑ χρώματα περιγράφουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, την ώρα που αποκαλύπτονται σχέδια για εργασιακή εφεδρεία 18.000 Επαγγελματιών Οπλιτών!

Ειδικότερα, σε... δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) επισημαίνει την πιθανότητα οι περικοπές στον προϋπολογισμό του υπουργείου να πλήξουν την Εθνική Άμυνα της χώρας, αφού περικόπτονται πόροι απαραίτητοι για το στράτευμα.

Επιπλέον τονίζουν ότι «οι συνεχιζόμενες απομειώσεις των οικονομικών αποζημιώσεων των Ελλήνων στρατιωτικών έχουν επιφέρει πλήγμα στο ηθικό του προσωπικού, πράγμα το οποίο αναμφισβήτητα κλιμακώνει τον αντίκτυπο στη λειτουργία του προσωπικού». Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη οι στρατιωτικοί, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, έχουν χάσει το 30% των αποδοχών τους. Την ίδια στιγμή έχει επιδεινωθεί και το καθεστώς υγειονομικής κάλυψής τους.

Εν τω μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν σενάρια στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για Επαγγελματίες Οπλίτες στην εφεδρεία και θητεία στα ύψη. Αυτό διότι και ο αριθμός των εθελοντών οπλιτών που δεν έχουν μονιμοποιηθεί είναι μεγάλος, τείνει στους 18.000, και δεν αποτελούν μόνιμο προσωπικό, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου. Η πληροφόρηση αυτή έχει παγώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς οι Επαγγελματίες Οπλίτες είναι σε θέσεις που δεν είναι εύκολο να αντικατασταθούν από φαντάρους.

Κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο της... απόλυσης των ΕΠ.ΟΠ., έλεγαν ότι ο αριθμός τους και το νομικό πλαίσιο που τους διέπει -δηλαδή ότι απλώς δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις τους- είναι δελεαστική λύση για την κυβέρνηση, καθώς μπορεί να καταγράψει «απολύσεις από τον στενό δημόσιο τομέα» χωρίς κανένα κόστος.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 22/09/2011 – Σ.Λ.)