Σελίδες

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ !!!

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Πως θα ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας!

Σε προηγούμενο σημείωμά μας είχαμε μιλήσει για την «απόλυτη καταιγίδα» (ή «τέλεια καταιγίδα») που απειλεί την Ελλάδα με την επικείμενη σύμπτωση τεσσάρων διεθνών κρίσεων:
– Της Ευρωπαϊκής κρίσης δανεισμού (που βρισκόμαστε στο επίκεντρό της και μας επηρεάζει άμεσα)
– Της Αμερικανικής κρίσης δανεισμού (που δεν έχει σχέση με την Ελλάδα, αλλά η σύμπτωσή της με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή κρίση, επηρεάζει την Ευρώπη συνολικά και μας αφορά)
– Των – έκδηλων πια – ανεπαρκειών της Ευρώπης – που κι αυτές επηρεάζουν ακόμα πιο άμεσα την Ελλάδα.


– Και των γεωπολιτικών αναστατώσεων στην Μέση Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική. Που η Ελλάδα, είναι δίπλα τους. Και κινδυνεύει να γίνει ή «Κερκόπορτα» της Ευρώπης στην «πύλη» προς την «ανάστατη» Μέση Ανατολή.
Στο σημερινό και σε επόμενα σημειώματά μας θα εξετάσουμε πως μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει και να αποτρέψει την «τέλεια καταιγίδα» που πλησιάζει. Ή να επωφεληθεί απ’ αυτήν. Αντί να καταστραφεί ολοσχερώς εξ αιτίας της…
Τι σημαίνει «απόθεμα ισχύος»
Σημείο πρώτο: η Ελλάδα έχει περιθώρια να αντέξει και να σηκωθεί στα πόδια της μεσο-μακροχρόνια. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Γιατί στους μεσο-μακροχρόνιους συσχετισμούς μεγάλο ρόλο – συνήθως τον καθοριστικό – παίζει η σχέση της τρέχουσας ισχύος με το μακροπρόθεσμο απόθεμα ισχύος. Δηλαδή πόσο μπορεί μια χώρα να αυξήσει την ισχύ της από ίδιους πόρους – από το δικό της συνολικό απόθεμα δύναμης που μένει ως τότε σε αχρησία (αναξιοποίητο).
Συνήθως, αυτό το «απόθεμα ισχύος» είναι αφανές μέγεθος. Δεν είναι ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Κι όταν βλέπουμε δύο ή περισσότερες «δυνάμεις», ουσιαστικά συγκρίνουμε την εμφανή ισχύ τους, αυτή δηλαδή που μπορεί να προκύψει αν επιστρατεύσουν τους συντελεστές ισχύος που έχουν ήδη σε χρήση…
Αντίθετα, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τη «δυνητική» ισχύ που μπορούν να επιστρατεύσουν, αν χρησιμοποιήσουν (υπό την πίεση μιας κρίσης ή μιας σύγκρουσης) το συνολικό απόθεμα ισχύος τους, το οποίο δεν «φαίνεται»…
Αυτό εξηγεί πως σε αρκετές περιπτώσεις νίκησαν οι φαινομενικά πιο «αδύναμες» πλευρές σε μια εμπόλεμη σύγκρουση, Ή επιβίωσαν χώρες σε μια παγκόσμια κρίση, που έμοιαζαν αρχικά «ανίσχυρες». Ενώ μεγαθήρια δίπλα τους κατέρρευσαν…
Αυτό εξηγεί σε μεγάλο βαθμό και τη συμβολή των καθεστωτικών και ιδεολογικών συντελεστών ισχύος, που επιτρέπουν ή εμποδίζουν να χρησιμοποιήσει μια χώρα το συνολικό απόθεμα ισχύος της για να νικήσει μιαν άλλη, ή για να επιβιώσει σε μια δοκιμασία.
Θα τα δείξουμε όλα αυτά, με μια σειρά από απλουστευτικά παραδείγματα:
– Αν μια χώρα έχει τρέχουσα ισχύ 5 και απόθεμα ισχύος 100, και μια άλλη έχει τρέχουσα ισχύ 20 και απόθεμα ισχύος 50, είναι προφανές ότι την ώρα που ξεσπά η κρίση η δεύτερη είναι τέσσερις φορές πιο ισχυρή από την πρώτη (4×5=20).
Αλλά αν η σύγκρουση δεν κριθεί αμέσως και εξελιχθεί σε βάθος χρόνου, κι αν η πρώτη μπορέσει να χρησιμοποιήσει όλο το αναξιοποίητο απόθεμά ισχύος που διαθέτει, τότε θα νικήσει την δεύτερη. Κι αυτό γιατί το συνολικό απόθεμα ισχύος της πρώτης είναι διπλάσιο από εκείνο της δεύτερης (2×50=100).
Επομένως, στην περίπτωση αυτή, ο αληθινός μεσοπρόθεσμος συσχετισμός δεν είναι αυτός που φαίνεται στην αρχή – 5:20 υπέρ της δεύτερης – αλλά 100:50 υπέρ της πρώτης. Άρα η πρώτη χρειάζεται να κερδίσει χρόνο για να αξιοποιήσει πλήρως αυτή την υπεροχή που έχει σε μακροχρόνιο απόθεμα ισχύος.
– Για να ξεφύγουμε από το συγκρουσιακό παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι και οι δύο χώρες βρίσκονται μέσα σε παγκόσμια κρίση, η οποία για να ξεπεραστεί χρειάζεται συνολική ισχύ, ας πούμε 70.
Τότε, η δεύτερη, κι ας μοιάζει στην αρχή ισχυρότερη, δεν θα τα καταφέρει να επιβιώσει. Διότι το συνολικό της απόθεμα υπολείπεται (είναι μόλις 50, έναντι 70 που χρειάζεται για να επιβιώσει).
Ενώ η πρώτη, αν και εμφανώς ασθενέστερη στην αρχή, μπορεί να τα καταφέρει τελικά, αν αξιοποιήσει το συνολικό της απόθεμα, γιατί αυτό είναι μεγαλύτερο (100) από εκείνο που απαιτείται για να επιβιώσει από την κρίση (70).
- Τελικά, ένα καθεστώς που επιτρέπει σε μια κοινωνία να αξιοποιήσει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της (το συνολικό απόθεμα ισχύος που βρίσκεται αρχικά σε αχρησία) υπερέχει σαφώς, από ένα άλλο καθεστώς που έχει ακαμψίες και δεν μπορεί να αξιοποιήσει το σύνολο του δυναμικού του (κι έτσι το απόθεμα ισχύος του μένει αναξιοποίητο).
Επομένως το κρίσιμο στρατηγικό πρόβλημα για την Ελλάδα σήμερα είναι διπλό:
– Πόσο αναξιοποίητο απόθεμα ισχύος διαθέτει;
– Και στην περίπτωση που αυτό είναι μεγάλο, τι καθεστωτικές αλλαγές πρέπει να υποστεί η Ελλάδα, ως κοινωνία και ως πολίτευμα, για να το αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, να αντέξει στις αλλεπάλληλες κρίσεις που την περιζώνουν και να βγει ισχυρότερη.
Το αναξιοποίητο δυναμικό της Ελλάδας
Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι ότι το «απόθεμα ισχύος» της Ελλάδας είναι τεράστιο. Εδώ θα περιοριστούμε στο οικονομικό της δυναμικό που βρίσκεται σε αχρηστία:
– Διαθέτει τεράστια δημόσια περιουσία που δεν αξιοποιείται. Με βάση τις εκτιμήσεις που σήμερα δεν τις αμφισβητεί πια κανείς, η γνωστή περιουσία του Δημοσίου ξεπερνά τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ (χωρίς τα πολυάριθμα κληροδοτήματα προς φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα – ΝΠΔΔ, υπουργεία κλπ.).
Όταν ο Σαμαράς έθεσε το ζήτημα αυτό, το καλοκαίρι του 2010, οι περισσότεροι κάγχασαν και τον αποδοκίμασαν! Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, όχι γιατί είπε κάτι «εξωφρενικό», αλλά γιατί έσπασε μια μακροχρόνια «συνωμοσία σιωπής» για την απίστευτη λεηλασία στην οποία είχαν επιδοθεί επί χρόνια «τρωκτικά» του δημοσίου, αλλά και ιδιωτικά συμφέροντα, μικρά, ή μεγαλύτερα, ακόμα κι από το χώρο της περιβόητης «διαπλοκής».
Άλλοι ήθελαν να συνεχίσουν να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία. Άλλοι εποφθαλμιούσαν να την καταπατήσουν. Όλοι ήθελαν να μείνει στο σκοτάδι η ύπαρξή της και να παραμείνει «ταμπού» η αξιοποίησή της υπέρ του δημοσίου συμφέροντος…
Λίγους μήνες αργότερα υποχρεώθηκαν όλοι να αποδεχθούν ότι «κάτι πρέπει να γίνει». Αλλά ακόμα σέρνουν τα πόδια τους…
– Δεύτερον, η Ελλάδα (κι όχι μόνο το κράτος, βέβαια) διαθέτει τεράστια αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα. Η φύση της, η θέση της, το ανθρώπινο δυναμικό της, και η «Ελληνική Διασπορά» ακόμα, όλα αυτά της επιτρέπουν δυνητικά να πρωτοστατεί σε παραγωγικές δραστηριότητες που παραμένουν άγνωστες ή υπολειτουργούν στον ελληνικό χώρο.
Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί να τυποποιήσει και να εξάγει το λάδι της, το μέλι της, τα κρασιά της, βιολογικά προϊόντα και φρούτα, ιαματικά και θεραπευτικά φυτά και τα παράγωγά τους;
Γιατί δεν μπορεί να προσφέρει σύνθετες ποιοτικές υπηρεσίες Τουρισμού ή εξειδικευμένες υπηρεσίες στο χώρο της Έρευνας, της Εκπαίδευσης και του Πολιτισμού;
Γιατί δεν υπάρχει υποδομή αρχιπελαγικού τουρισμού (γιώτιγκ, ιστιοπλοϊκά κέντρα, μαρίνες για island hopping, θαλάσσια πάρκα, κέντρα υποθαλάσσια τουρισμού), σχολές μεταπτυχιακών σπουδών ταχύρρυθμης εκπαίδευσης τους θερινούς μήνες, Συνεδριακά Κέντρα (εξειδικευμένα και μη), μουσεία ψηφιακής τεχνολογίας, ή ψηφιακές εφαρμογές σε κλασικά μουσεία, έρευνα για τεχνολογίες αφαλάτωσης και αξιοποίησης υδάτινων πόρων (όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που έχουν έλλειψη νερού), αλλά και εφαρμογές ρομποτικής;
Γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει επέκταση του wi-fi παντού και δωρεάν;
Γιατί δεν υπάρχουν δορυφορικές εφαρμογές παντού;
Μικρός γεωγραφικός χώρος με μοναδική «φράκταλ» μορφή και στο ανάγλυφο και στην ακτογραμμή του, θα ήταν ιδανική περιοχή για εφαρμογή σύγχρονων επικοινωνιών, που όμως εξακολουθούν να απουσιάζουν.
Γιατί δεν υπάρχει δίκτυο σύνδεσης όλων των απομονωμένων πληθυσμιακών κέντρων με ελικόπτερα, πράγμα που θα επέτρεπε αποκέντρωση του παραγωγικού πληθυσμού, άμεση σύνδεση κάθε σημείου της χώρας με κάθε άλλο και με το κέντρο, καθώς και εντατική εκμετάλλευση κάθε τοπικού πλεονεκτήματος;
Στην Ελλάδα παράγονται πια ελάχιστα πράγματα. Όχι γιατί δεν μπορεί να παραχθεί τίποτε, αλλά γιατί υπάρχουν πολλαπλά εμπόδια και στρεβλώσεις, ώστε να μην παράγεται το παραμικρό, ενώ υπάρχουν πολλαπλά αντικίνητρα, ώστε να τιμωρούνται όσοι θέλουν να παράγουν.
Εδώ χρειάζεται ανατροπή θεσμικών εμποδίων και θεσμοθετημένων αντιπαραγωγικών συμπεριφορών.
Και σχεδιασμός από την πλευρά του κράτους, που δεν θα υποκαθιστά την ατομική πρωτοβουλία, αλλά θα την απελευθερώνει, θα την ενθαρρύνει και θα τη ρυθμίζει.
Όμως το κράτος τις τελευταίες δεκαετίες δεν ενδιαφερόταν να κάνει τίποτε απ’ όλα αυτά. Απλώς μοίραζε κονδύλια και επιδοτήσεις, σε όσους – ένθεν κακείθεν «ημέτερους» – είχαν τη δυνατότητα να τα…ροκανίσουν.
Και στη συνέχεια μοίραζε φορολογικά εντάλματα, σε όσους δεν είχαν τη δύναμη να τα αποφύγουν.
Έτσι, μάθαμε να αντιμετωπίζουμε το κράτος, όπως οι… τοξικομανείς τη δόση τους: Το μισούμε, αλλά είμαστε «εξαρτημένοι» απ’ αυτό.
Γιατί δεν υπήρξε «κράτος»! Κατάντησε φωλεά συμφερόντων που λυμαίνονται το δημόσιο συμφέρον και αδιαφορούν για το εθνικό συμφέρον. Αλλά δεν μπορεί να κινηθεί τίποτε χωρίς αυτό. Και δεν μπορεί να προκόψει τίποτε με αυτό…
Καιρός να το καταργήσουμε (σαν φωλεά συμφερόντων), να το αποκαταστήσουμε (ως υπερασπιστή του δημοσίου συμφέροντος) και να απεξαρτηθούμε απ’ αυτό (ως τροφοδότη της συλλογικής μας μιζέριας).
Καιρός να αποκτήσουμε αληθινό φιλελεύθερο εθνικό κράτος.
– Τρίτον, η Ελλάδα διαθέτει ορυκτό πλούτο, στο έδαφός της και στο βυθό των θαλασσών της. Δεν χρειάζεται να πάμε σε θεωρίες για όσα υποθέτουμε, φημολογούνται, αλλά δεν τα γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Αρκούν αυτά που είναι γνωστά εδώ και χρόνια. Και ασφαλώς, έρχονται στην επιφάνεια νέες πληροφορίες.
Ένα μέρος απ’ όλα αυτά να αξιοποιούσε η Ελλάδα, θα βρισκόταν σε εντελώς διαφορετική θέση.
Να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας!
Η πρώτη αυτή παρατήρηση δεν λέει τίποτε αναφορικά με το μείζον ερώτημα που θέσαμε: πώς η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει τις πολλαπλές κρίσεις που πλησιάζουν και την περιζώνουν…
Λέει, όμως, ότι μεσο-μακροχρόνια μπορεί, όχι μόνο να αντέξει, αλλά και να βγει ενισχυμένη.
Αλλά, το μείζον πρόβλημα είναι τι γίνεται άμεσα. Τι γίνεται στο βραχυχρόνιο ορίζοντα. Και πώς οι αλλεπάλληλες κρίσεις δεν θα την διαλύσουν ως κοινωνία και δεν θα την ισοπεδώσουν ως κράτος, πριν προλάβει να αναδείξει το ανεκμετάλλευτο δυναμικό της. Πριν προλάβει να αντλήσει από το αναξιοποίητο απόθεμα ισχύος της…
Με αυτό το ερώτημα θα ασχοληθούμε σε επόμενο σημείωμά μας.
* Για την ώρα ένα κρίσιμο συμπέρασμα: Ακόμα κι αν χρεοκοπούσαν την Ελλάδα, έχει τέτοιο δυναμικό που θα μπορέσει μέσα σε τρία ως πέντε χρόνια να υποκινήσει μια μακροχρόνια ανάπτυξη πρωτοφανή – και όχι μόνο για τα ελληνικά δεδομένα.
Το πρόβλημα είναι να αντέξει στις κακουχίες της πρώτης τριετίας περίπου.
Το μυστικό είναι να μη μας πάρουν την περιουσία κοψοχρονιά! Να μη μας δέσουν με «αποικιακές συμβάσεις» χειροπόδαρα Και να μη σπάσουν το ηθικό του ελληνικού λαού…
Αν διατηρήσουμε την περιουσία μας, το φρόνημά μας και «βαθμούς ελευθερίας» στην πολιτική μας, τότε μπορούμε να επιτύχουμε αληθινό «αναγεννησιακό θαύμα».
Αν δεν διατηρήσουμε την περιουσία μας, αν για να μας «σώσουν» μας αναγκάσουν να τους την εκχωρήσουμε για πενταροδεκάρες, τότε είναι που τίποτε πια δεν θα μας σώζει. Απλά θα χρεοκοπήσουμε λίγο αργότερα και, στο μεταξύ, δεν θα μας έχει μείνει τίποτε να ελπίζουμε.
* Ένα δεύτερο συμπέρασμα: οι διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται είναι εκείνες που μας δίνουν «βαθμούς ελευθερίας», ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε το απόθεμα ισχύος μας. Το σπάσιμο αγκυλώσεων και στρεβλώσεων, που δεν επιτρέπουν σήμερα να κεφαλαιοποιήσουμε κανένα περιουσιακό στοιχείο μας και κανένα συγκριτικό μας πλεονέκτημα, είναι η κεντρική ιδέα της ανορθωτικής προσπάθειας από δω και στο εξής. Αλλά και αλλαγές που – στο πραγματικό ή στο συμβολικό πεδίο – θα αποκαταστήσουν τον αυτοσεβασμό μας ως κοινωνίας…
Όλα αυτά σημαίνουν ισχυρό εθνικό κράτος και «θρησκευτική» προσήλωση στο δημόσιο συμφέρον. Τα υπόλοιπα, περί «διεθνούς διακυβέρνησης», ΜΚΟ, «Ανεξάρτητων Αρχών», «απώλειας εθνικής κυριαρχίας», και «πολυπολιτισμικά πειράματα»… στα σκουπίδια επειγόντως! Στη χωματερή της Ιστορίας.,,
Η Ελλάδα χρειάζεται εθνικό κράτος που σέβεται το δημόσιο συμφέρον στο εσωτερικό (απέναντι σε συντεχνίες, καρτέλ, διαπλεκόμενα) και προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα στο εξωτερικό (απέναντι σε φίλους, εταίρους, συμμάχους και εχθρούς).
Βεβαίως, θα παραμείνουμε στην Ευρώπη, όσο μας θέλουν και όσο μπορούμε.
Αλλά όχι ως «ζήτουλες»! Ως ισότιμα μέλη που στέκονται στα πόδια τους και κάνουν ό,τι και οι υπόλοιποι: φροντίζουν πρώτα το δικό τους συμφέρον.
Συγκλίνουν με όλους. Αλλά δεν υποτάσσονται σε κανένα…
Στη Ευρωπαϊκή Οικογένεια θα παραμείνουμε, λοιπόν, αλλά όχι ως ανόητοι τσαμπατζήδες (όπως παλιότερα), ούτε ως… ταπεινωμένα γιουσουφάκια (όπως τώρα).
Θα παραμείνομε ως ισότιμα μέλη μιας δημοκρατικής Ένωσης.
Αν υπάρξει, τελικά, αυτή η Ένωση…
Εμείς πάντως θα υπάρξουμε. Καλύτεροι, ισχυρότεροι και κύριοι της μοίρας μας.
Είναι καιρός οι Έλληνες να πάρουμε τη χώρα μας στα χέρια μας!
Κι αν από τις πολλαπλές κρίσεις που πλησιάζουν έχει να προκύψει και κάτι καλό, αυτό είναι μια αφύπνιση όλης της Ελληνικής κοινωνίας.
Ίσως χρειαζόμασταν το σοκ ενός τέτοιου «σεισμού», το ταρακούνημα μιας
«τέλειας καταιγίδας», για να ξυπνήσουμε κάποτε…
Τηλέμαχος

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΟ Η ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ !!!

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

 Πόλο | Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νεανίδων

Μετά τον παγκόσμιο τίτλο που κέρδισε πριν από
ένα ένα μήνα η εθνική γυναικών, σειρά είχε η εθνική
νεανίδων να πιστοποιήσει ότι η ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση είναι η πρώτη παγκόσμια δύναμη.
Συντρίβοντας στον τελικό στη Μαδρίτη με 11-4 την
Ουγγαρία, η εθνική νεανίδων στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έτσι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί
στου βάθρου, ό,τι είχε γίνει και πριν 10 χρόνια στο Μάντσεστερ.

“Αυτά τα κορίτσια είναι φανταστικοί χαρακτήρες
και μπράβο στους γονείς τους” δήλωσε αμέσως
μετά ο ομοσπονδιακός προπονητής τεχνικόςΚώστας Πετράκης,
εμφανώς συγκινημένος για τη μεγάλη επιτυχία. Και πρόσθεσε:


“Από την αρχή της διοργάνωσης δείξαμε ότι είμαστε καλύτερη
ομάδα. Τους κερδίσαμε όλους πλην της Ισπανίας όπου βέβαια
έγιναν τραγελαφικά πράγματα και σήμερα στον τελικό ήμασταν
μια κλάση πάνω. Μεγάλο όπλο μας η άμυνα. Δουλέψαμε μεθοδικά
όλο αυτόν τον καιρό, χωρίς μεγάλα λόγια. Είχαμε πάντα,
ερχόμενοι στη Μαδρίτη, στο πίσω μέρος του μυαλού μας,
το μετάλλιο που τελικά ήλθε και ήταν χρυσό. Όταν φτάσαμε
στα ημιτελικά, η ομάδα απελευθερώθηκε και εκεί δείξαμε πόσο
καλή ομάδα έχουμε. Αφιερώνω αυτό το χρυσό μετάλλιο στη
γυναίκα μου Αρετή και στις κόρες μου Δάφνη και Βασιλική”

Σχολιάζοντας τη μεγάλη διάκριση της εθνικής νεανίδων από τον
Βόλο που όπου βρίσκεται για το 16ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα
υδατοσφαίρισης Νέων ανδρών, ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης
Διαθεσόπουλος υπογράμμισε τα εξής: “Αυτή η ομάδα κατατρόπωσε
όλες τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης και απέδειξε ότι έχει
όχι μόνον παρόν αλλά και μακρύ μέλλον, για να μας δώσει χαρές
και δόξες, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η επιτυχία της
Μαδρίτης έρχεται να προστεθεί στην τεράστια επιτυχία της Σαγκάης
και φυσικά μας κάνει όλους περήφανους. Τα θερμά μου συγχαρητήρια
στα κορίτσια, το προπονητικό τιμ, όσους ήταν δίπλα τους και
βοήθησαν, τις ομάδες και τους προπονητές τους...”

Τα 8λεπτα: 2-1, 2-1, 4-1, 3-1

Τα γκολ της Ελλάδας: Μπενέκου Άλκηστη 3, Χαραλαμπίδου
Στεφανία 2, Κότσια Χριστίνα 2, Ζάντου Κατερίνα, Πλευρίτου
Μαργαρίτα, Χαραλαμπίδου Ιωάννα, Φλώρου Μαρίνα.
Στην ομάδα ανήκουν ακόμη οι: Διαμαντοπούλου Χρυσούλα,
Μπενέκου Ιόλη, Φαρμάκη Μαρία, Κοντογιάννη Σταματίνα,
Τερεφού Στεφανία, Καλαργυρού Αναστασία.

Τα γκολ της Ουγγαρίας: Γκάρντα 2, Γκέμες, Ιλες.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ισπανία, η οποία νίκησε
12-8 τη Ρωσία στον μικρό τελικό.

kala-nea.gr

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

VIDEO ...ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ !!!

SEXY XOΡΟΣ ΑΠΟ ΡΩΣΙΔΑ ΚΑΛΛΟΝΗ ΜΕ ΤΟ Selfish Love. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ο '' ΜΕΓΑΣ '' !!!

Αφιέρωμα 115 σελίδων στον Μ.Αλέξανδρο,από τη Figaro

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά 115 ολόκληρες σελίδες θα αφιερώσει το γαλλικό ένθετο περιοδικό της «Figaro» στην παρουσίαση της ιστορικής και γεωγραφικής διαδρομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και την αρχαία Μακεδονία, τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Το περιοδικό, θα κυκλοφορήσει στις 13 Οκτωβρίου, κατά την ημέρα των εγκαινίων της μεγάλης έκθεσης για τον Έλληνα στρατηλάτη και την αρχαία Μακεδονία, στο Μουσείο του Λούβρου. 

Ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού, Μισέλ ντε Ζαγκέρ (Michel de Jaeghere) και η δημοσιογράφος/φωτορεπόρτερ Ιζαμπέλ Σμίτζ (Isabelle Schmnitz) βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη

Βόρεια Ελλάδα, προκειμένου να «ανακαλύψουν» για λογαριασμό των Γάλλων αναγνωστών τα χνάρια του Μεγαλέξανδρου και να καταγράψουν την εμπειρία της αναζήτησής τους στο χαρτί.

Στις 26 και 27 Αυγούστου τα δύο στελέχη του περιοδικού επισκέφτηκαν τη Χαλκιδική, όπου....
πραγματοποίησαν τον παράπλου του Αγίου Όρους και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Σταγείρων. 

Μάλιστα, ο δήμος Αριστοτέλη, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω και το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γαλλίας, προετοιμάζουν ήδη εκδηλώσεις προβολής της τοπικής ιστορικής διαδρομής, αλλά και του σημερινού προσώπου του προορισμού, οι οποίες απευθύνονται στο γαλλικό κοινό. 

Στις 30 και 31 Αυγούστου, το ρεπορτάζ του γαλλικού περιοδικού θα «μετακινηθεί» στην Ημαθία, όπου οι Γάλλοι προσκεκλημένοι της εκεί Περιφερειακής Ενότητας και του ΕΟΤ Γαλλίας θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη Σχολή του Αριστοτέλη, τη Βέροια και άλλους χώρους της περιοχής. 

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση με τίτλο «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου- Αρχαία Μακεδονία», θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2012, ενώ περιλαμβάνει περισσότερα από 600 αντικείμενα, τα οποία ήρθαν στο φως τα τελευταία 30 χρόνια.
onalert.gr

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΜΑ '' ΚΡΟΝΟΥΜ '' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΞΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO....

ΚΡΟΝΟΥΜ: ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΜΑ, ΜΙΑ ΜΙΞΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ. ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Δείτε πως παίζεται το νέο άθλημα. Κανόνες αυτού του παράξενου παιχνιδιού.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.......

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ !!!

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011


Το σενάριο των εκλογών στις 13 ή 20 του Νοέμβρη… μου μετέφεραν στελέχη της Αριστέρας, οι οποίοι βλέπουν ότι το ΠΑΣΟΚ... δεν μπορεί να αντέξει την κοινωνική κατακραυγή. Η ΔΕΘ θα δείξει τι θα επακολουθήσει τον φετινό χειμώνα και το ενδεχόμενο σοβαρών επεισοδίων, θα «οδηγήσει» τον Παπανδρέου σε εκλογές «γιατί δεν θα μπορεί να κάνει αλλιώς». Αυτό που έχει μεγάλο ενδιαφέρον, είναι η σιγουριά που εκφράζουν ότι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας, θα λέγεται Κώστας Καραμανλής.

Η αυτοδυναμία ενός κόμματος, μοιάζει μακρινό όνειρο αυτή τη στιγμή για ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, οπότε οι άνθρωποι της Αριστεράς, βλέπουν ως μοναδική διέξοδος, η οποία θα «επιβληθεί» από την Ευρώπη, την συγκυβέρνηση των δύο, πιθανόν μαζί με ΛΑΟΣ. Σε αυτό το σενάριο, το όνομα του συναινετικού Πρωθυπουργού είναι του πρώην προέδρου της ΝΔ. Όποιος νομίζει ότι είχε κλείσει το πολιτικό κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής, μπορεί να αρχίσει τα ηρεμιστικά από σήμερα…
Βλέπετε, οι Καραμανλήδες πάντα επιστρέφουν…


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Η Αριστερά βλέπει Καραμανλή http://24wro.blogspot.com/2011/08/blog-post_4784.html#ixzz1WPctMXy3

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ !!!

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Αναδρομική μηνιαία εισφορά 2% σε 800.000 υπαλλήλους


Αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2011 θα κληθούν να καταβάλουν την ειδική εισφορά…
2% υπέρ των ανέργων 800.000 δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, τράπεζες κτλ.
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θεσπίστηκε με τον εφαρμοστικό νόμο και υπολογίζεται επί του συνόλου των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλου του μισθοδοτούμενου προσωπικού του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., καθώς και του προσωπικού όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ., συμπεριλαμβανομένων και των Τραπεζών.
Εξαιρείται το προσωπικό που καταβάλλει την εισφορά υπέρ κλάδου ανεργίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις της παραγράφου 1 του άρθρου 32 του ν.δ. 2961/1954 (ΦΕΚ 197 Α’), όπως έχουν τροποποιηθεί μέχρι σήμερα.
Αυτό προβλέπεται σε σημερινή κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Φιλ. Σαχινίδη και του υπουργού Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη. Το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελεί έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού και αποδίδεται στον Κωδικό Αριθμό Εσόδων «Έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης (2%) για την καταπολέμηση της ανεργίας».
Το εν λόγω ποσό παρακρατείται κατά την πληρωμή της τακτικής μισθοδοσίας και των λοιπών πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων του μισθοδοτούμενου προσωπικού.
Τονίζεται ότι η απόφαση αυτή ισχύει από 1-1-2011. Η ειδική εισφορά, που αναλογεί στο χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως 31-7-2011, κατανέμεται ισόποσα και συνεισπράττεται με τις εισφορές των επόμενων μηνών του έτους 2011.



Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !!! ΒΑΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΛΟΓΩ Δ.Ν.Τ. !!!!!!!!!!!!

Κυριακή, 28 Αυγούστου 2011

Κλείνουν στρατόπεδα και αεροδρόμια

Δραστικές μειώσεις περιλαμβάνει το σχέδιο των Γενικών Επιτελείων για τις περικοπές στις Ενοπλες Δυνάμεις σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΕΘΝΟΣ. Κλείνουν σχηματισμοί, καταργούνται κέντρα νεοσυλλέκτων, μεραρχίες, μονάδες, καθώς και στρατιωτικά αεροδρόμια. Παράλληλα προωθείται σύμπτυξη μονάδων στην Πολεμική Αεροπορία και μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πολεμικού Ναυτικού. Οι περικοπές στοχεύουν στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ ετησίως. Δραστική μείωση Σχηματισμών και Μονάδων και ριζικές αλλαγές στο σύστημα επιστράτευσης, προβλέπει το “απόρρητο” σχέδιο της νέας Δομής Δυνάμεων που υπέβαλε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.


Αποβλέποντας στη δημιουργία ενός ευκίνητου, ευέλικτου, χρηστικού και αποτελεσματικού Στρατού και, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του υπουργού Αμυνας, για πρώτη φορά έπειτα από είκοσι χρόνια υπερνικώντας αντιστάσεις και παραδοσιακές αγκυλώσεις, το ΓΕΣ κατέληξε σε μία ουσιαστική μείωση της δομής του κατά 1 Σώμα Στρατού, 5 Μεραρχίες, 11 Ταξιαρχίες, 40 Συντάγματα και 80 Μονάδες! Η κατάργηση των παραπάνω Σχηματισμών και Μονάδων προβλέπεται να γίνει μέσα στην επόμενη τριετία, απ΄ όπου προβλέπεται να εξοικονομηθούν 62 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Επιπλέον το ΓΕΣ, αλλάζοντας τη φιλοσοφία της παρεχόμενης εκπαίδευσης στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων, προτείνει τη μείωσή τους από 35 σε 12 πολυδύναμα Κέντρα, πλήρως επανδρωμένα και εξοπλισμένα, ικανά να εκπληρώσουν τη σημαντική αποστολή τους, δηλαδή την ομαλή ένταξη στο Στρατιωτικό Περιβάλλον των νέων στρατιωτών. Από τη μείωση των κέντρων νεοσύλλεκτων αναμένεται να εξοικονομηθούν 34.200.000 ετησίως. Ωστόσο, στην πρόταση αυτή του ΓΕΣ εκδηλώνονται ήδη αντιδράσεις από βουλευτές -κυρίως κυβερνητικούς- στις περιφέρειες των οποίων βρίσκονται τα υπό κατάργηση Κέντρα Εκπαίδευσης…

Αεροπορία : Σύμπτυξη μονάδων
Τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια ευρώ εξοικονομούνται ετησίως από τις οργανωτικές μεταβολές που αποφασίστηκαν στην Πολεμική Αεροπορία και είναι ήδη σε εξέλιξη. Αυτές κινούνται σε έξι κατευθύνσεις:
  • Μετασχηματισμός τριών Σμηναρχιών Μάχης σε Αεροπορικά Αποσπάσματα. Της 132 ΣΜ στο Αγρίνιο, της 134 ΣΜ στη Σαντορίνη και της 138 ΣΜ στο Τυμπάκι της Κρήτης.
  • Μετασχηματισμός των Αεροπορικών Αποσπασμάτων Ιωαννίνων και Κοζάνης σε Μετεωρολογικούς Σταθμούς και κατάργηση του Αεροπορικού Αποσπάσματος Ποτίδαιας.
  • Κατάργηση των Προωθημένων Εφοδιαστικών Κέντρων (ΠΕΚ) στον Aραξο, στο Τυμπάκι και στον Βόλο.
Η εξοικονόμηση από τις παραπάνω μεταβολές εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 2,1 εκατ. €.
Στο μεταξύ υλοποιείται η σύμπτυξη των δραστηριοτήτων των Μονάδων-φορέων (Μονάδες Radar, Σταθμών Αναφοράς), με σκοπό τη μετάπτωση των Μοιρών Σταθμού Προειδοποίησης (ΜΣΕΠ) και Σταθμών Αναφοράς (ΣΑ) σε τηλεχειριζόμενες Μονάδες (Remote Radar Head) καθώς και τη μετατροπή των Κέντρων Ελέγχου Περιοχής (ΚΕΠ) σε Εθνικό ARS. Η εξοικονόμηση των συγκεκριμένων μεταβολών εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 3,1 εκατ. €.
Επίσης η Πολεμική Αεροπορία προχωράει:
  • Στην ένταξη όλων των αεροσκαφών F-16 Block 30 στην 330Μοίρα στην 111ΠΜ/Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και αναστολή λειτουργίας της 346Μ με έδρα την 110ΠΜ στη Λάρισα.
  • Στον σχεδιασμό μετακίνησης της 383 ΜΕΕΑ των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 από την 113ΠΜ/Αεροδρόμιο Μακεδονίας στην 112ΠΜ/Αεροδρόμιο Ελευσίνας.
Η εξοικονόμηση από τις δύο αυτές μεταβολές εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. €.
Πολεμικό Ναυτικό: Ψαλίδι 15% στον προϋπολογισμό
Ψαλίδι 15% έπεσε και στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού μειώνοντάς τον 140 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, επαναπροσδιόρισε τις ανάγκες του ώστε οι δαπάνες να μην υπερβούν τον προϋπολογισμό και σε καμία περίπτωση να μη δημιουργηθεί χρέος για το επόμενο έτος.
Στο μεταξύ, το ΓΕΝ πέτυχε το χρέος που κουβαλούσε από τα προηγούμενα χρόνια να περιοριστεί από 79 σε 19 εκατομμύρια με προοπτική να μηδενιστεί στο τέλος του έτους. Οι σημαντικότερες μειώσεις γίνονται στις δαπάνες των νοσοκομείων του Ναυτικού, καθώς το λειτουργικό κόστος έχει πέσει στο μισό. Από είκοσι (20) εκατομμύρια που ήταν ετησίως, μειώθηκε στα δέκα (10) εκατομμύρια.
Ωστόσο, νέα εντολή του υπουργείου Οικονομικών για περαιτέρω περικοπές στον γενικό προϋπολογισμό του 2011 αναγκάζει και το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού να περικόψει επιπλέον 13 εκατομμύρια, όπως επίσης 12 εκατομμύρια η Πολεμική Αεροπορία και 25 εκατομμύρια ο Στρατός Ξηράς.
Για τις περαιτέρω μειώσεις που καλούνται να κάνουν τα Γενικά Επιτελεία το Ναυτικό εισηγείται:
  • Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την καταβολή οδοιπορικών εξόδων. Μόνο το Ναυτικό θα εξοικονομήσει ετησίως 1.500.000 ευρώ.
  • Δραστικός περιορισμός των φοιτούντων σε σχολεία του εξωτερικού. Για το 2011 στο Ναυτικό έχει προσδιοριστεί κόστος ενός εκατομμυρίου δολαρίων για φοίτηση δώδεκα (12) αξιωματικών στις ΗΠΑ. Στο ποσοστό αυτό θα πρέπει να προστεθεί το κόστος αποζημίωσης, το οποίο εκτιμάται σε 580.000 ευρώ ετησίως. Ενα πτυχίο εξωτερικού στοιχίζει όσο 18 πτυχία σε ελληνικά πανεπιστήμια!!!
  • Δραστικός περιορισμός των μετακινουμένων στο εξωτερικό για συμμετοχή σε συνέδρια και συσκέψεις. Ετησίως το Ναυτικό μπορεί να εξοικονομήσει ένα εκατομμύριο ευρώ!
  • Περιορισμός των θέσεων εξωτερικού και κυρίως στην Κύπρο.
  • Τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού της δαπάνης για μεταφορά οικοσκευών. Το ΓΕΝ μπορεί να εξοικονομήσει ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως.
  • Περικοπή στο 50% των απόρρητων δαπανών.
  • Κατάργηση της δωρεάν διανομής γάλακτος στους χείριστες ηλεκτρονικών υπολογιστών. Το ΓΕΝ επιβαρύνεται με ένα εκατομμύριο ετησίως. Η μελέτη καταλήγει σε έναν ευέλικτο και ισχυρό στρατό στηριγμένο κυρίως στην ποιότητα, η οποία αποτελεί σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος
http://www.ethnos.gr/