Σελίδες

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑΞΙ ...ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ 82 !!!

Σχηματίστηκαν 82 δικογραφίες για την απεργία των ταξί - Πλήρες αδιέξοδο στο διάλογο με την κυβέρνηση

Δευτέρα, 1 Αύγουστος 2011 07:05:55 | Εκτύπωση | E-mail
0
Σχηματίστηκαν 82 δικογραφίες για την απεργία των ταξί - Πλήρες αδιέξοδο στο διάλογο με την κυβέρνηση
Παραμένει το αδιέξοδο στο ζήτημα της απελευθέρωσης των ταξί, αφού σε νέα συνάντηση των εκπροσώπων των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Γιάννη Ραγκούση, δεν βρέθηκε η χρυσή τομή. 82 δικογραφίες, που αφορούν τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, με εμπλεκόμενους 6.500 ανθρώπους, έχουν σχηματιστεί από την Ελληνική Αστυνομία. Επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξί σε όλη τη χώρα, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί για σκληρές κυρώσεις, αν και το απόγευμα υπήρξε μια ανακοίνωση - «υποχώρηση» από την ΠΟΕΙΑΤΑ. Με μηνύσεις απαντούν οι ξενοδόχοι.

Σύμφωνα με τον υπουργό προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, ο αριθμός των 82 δικογραφιών. είναι ο μεγαλύτερος για υπόθεσηκατά τη μεταπολιτευτική περίοδο.

Ο κ. Παπουτσής, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι εν αναμονή του νομοσχεδίου, που προωθείται από την κυβέρνηση, και της ανάγκης να συμμορφωθεί η Ελλάδα με τις κοινοτικές υποχρεώσεις στο άνοιγμα των επαγγελμάτων, οι κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί πρέπει να σταματήσουν.

Δήλωση - «υποχώρηση» από την ΠΟΕΙΑΤΑ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΙΑΤΑ, οι απεργοί φαίνεται ότι δηλώνουν πως είναι έτοιμοι για διάλογο, μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στις σημερινές διαδηλώσεις.

«Εδώ και έναν μήνα περίπου ο κλάδος κατέθεσε τις προτάσεις στον υπουργό, κ. Γιάννη Ραγκούση. Η παρέμβαση του πρωθυπουργού για ουσιαστικό διάλογο χωρίς προκαταλήψεις, του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Μόσιαλου, σήμερα 1/8 στην κρατική τηλεόραση, καθώς και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των άλλων κομμάτων, δείχνουν ότι μπορούμε να προχωρήσουμε σε άμεσο διάλογο χωρίς σκοπιμότητες, και να γίνει αποκλιμάκωση των απεργιών.

Δε μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι η σκοπιμότητα που δεν επιτρέπει στον κ. Ραγκουση ένα μήνα τώρα να προχωρήσει σε διάλογο με το πλαίσιο που έθεσε ο πρωθυπουργός. Μήπως υπάρχουν συμφέροντα που θέλουν να εξυπηρετηθούν κάποιοι και υπονομεύεται ο τουρισμός; Εμείς, και σήμερα ακόμα, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με την κυβέρνηση τις προτάσεις του πρωθυπουργού και του κ. Μόσιαλου με σκοπό την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Άκαρπη η συνάντηση με τον Ραγκούση

Νέα συνάντηση είχε νωρίς το μεσημέρι αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών ταξί με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, χωρίς ωστόσο να υπάρξει αποτέλεσμα.

Στη συνάντηση και οι δύο πλευρές επέμειναν στις θέσεις τους, με τους ιδιοκτήτες να ζητούν επιτακτικά εδώ και τώρα αποδοχή του αιτήματος που έχουν διατυπώσει για πληθυσμιακά κριτήρια στην έκδοση των αδειών και τον υπουργό να τους αντιτάσσει τη δική του θέση, ότι ο ίδιος, δηλαδή, θα καταθέσει τις προτάσεις του έως το τέλος του μήνα και πάνω σ΄αυτές να γίνει ουσιαστικός διάλογος με κανόνες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Ραγκούσης προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες ότι η πολιτεία θα λάβει τα μέτρα της για να αντιμετωπίσει τις ακραίες συμπεριφορές, που εμφανίζονται σε όλη τη χώρα, σημειώνοντας ότι έχει δοθεί εντολή στις αστυνομικές και δικαστικές αρχές να επεμβαίνουν, όπου διαπιστώνεται ότι παρακωλύεται η κυκλοφορία.


(Πηγή: eurokinissi)

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, αποφασίστηκε να πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες 48ωρη διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια.

Κατεπείγουσα εγκύκλιο προς τους Περιφερειάρχες όλης της χώρας έστειλε το πρωί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, για το θέμα των κινητοποιήσεων των ταξί. Στην εγκύκλιο με θέμα «Διοικητικές κυρώσεις για κατάληψη εθνικών, επαρχιακών κλπ οδών από ιδιοκτήτες ΤΑΧΙ», προβλέπεται η διαδικασία για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων σε βάρος όσων ιδιοκτητών ταξί που παραβαίνουν τις διατάξεις της παρ.12 του άρθρου 34 του ν. 2696/1999 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», με σκοπό, όπως αναφέρει, τη διασφάλιση βασικών συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών και θεμελιωδών ελευθεριών του ανθρώπου εν γένει.




Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κορίνθου - Πατρών, όπου, νωρίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί είχαν πραγματοποιήσει κατάληψη στα διόδια και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρίου, καθώς και στην παλαιά εθνική οδό, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης στο επικείμενο άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Η τροχαία προσπαθεί να διευκολύνει τους οδηγούς, οι οποίοι υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία, μένοντας εγκλωβισμένοι για ώρες σε ουρές χιλιομέτρων.

Εξάλλου, ηρεμία επικρατεί στον αερολιμένα του Ηρακλείου, όπου νωρίτερα, ύστερα από παρέμβαση της αστυνομίας, ήρθη ο αποκλεισμός του από τους ιδιοκτήτες αυτοκινητιστές.

Επίσης, η ηρεμία έχει αποκατασταθεί, τόσο στη Χαλκίδα, όσο και στη Ζάκυνθο, όπου οι ιδιοκτήτες είχαν προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Με την επίδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας στον αρμόδιο της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης ολοκληρώθηκε η πεζή πορεία που πραγματοποίησαν νωρίτερα οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού Θεσσαλονίκης(φωτό). Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος των ιδιοκτητών ταξί Νομού Θεσσαλονίκης Δημήτρης Καρατάκης, το απόγευμα θα συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή, προκειμένου να αποφασιστεί το «μενού» των αυριανών κινητοποιήσεών τους.


(Πηγή: eurokinissi)

.Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί του Νομού Χαλκιδικής παραμένουν παρατεταγμένοι στον κόμβο στα Μουδανιά, «διαδηλώνοντας ειρηνικά και χωρίς να ταλαιπωρούν τους εκδρομείς», όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Σωματείου τους, Αντώνης Παπαθανασίου.

Οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κατάληψη στην Δ.Ο.Υ. Καλαμάτας και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν εκεί για δύο ώρες. Αύριο ιδιοκτήτες ταξί της Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσουν παμπελοποννησιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσο Αποστολόπουλο, στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας στην Τρίπολη.

Αποκλεισμένο για δυο ώρες παρέμεινε το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, από τη 1μ.μ. έως και τις 3μ.μ., λόγω των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί. Η ταλαιπωρία για εκατοντάδες τουρίστες που έφτασαν με πτήσεις από το εξωτερικό, κυρίως από τη Μ. Βρετανία, ήταν μεγάλη. Με τις αποσκευές τους στα χέρια αναγκάστηκαν να περπατήσουν έως το χώρο, έξω από το αεροδρόμιο, όπου η αστυνομία είχε υποδείξει να σταθμεύσουν τα τουριστικά λεωφορεία για να τους μεταφέρουν σε διάφορες περιοχές του νησιού. Το απόγευμα ομάδες ιδιοκτητών ταξί θα... περιφρουρήσουν τους χώρους αφίξεων και αναχωρήσεων του αεροδρομίου, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για «πειρατές» ταξιτζήδες.



(Πηγή: eurokinissi)

Από το πρωί περίπου χίλια άτομα έκλειναν κατά διαστήματα και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου Μεσογείωνδιαμαρτυρόμενοι για τη στάση της κυβέρνησης, ενώ σταθμευμένα παραμένουν περί τα 40 οχήματα στον παράδρομο της Μεσογείων.

Με μηνύσεις απαντούν οι ξενοδόχοι

Την κατάσταση στα χέρια της επιχειρεί να πάρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) με αφορμή τη συνεχιζόμενη απεργία των ιδιοκτήτων ταξί και ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους, συντάχθηκε κείμενο μηνυτήριας αναφοράς το οποίο απεστάλη σε όλες τις ενώσεις-μέλη της ανά την Ελλάδα, προκειμένου να κατατίθεται στους κατά τόπους εισαγγελείς, εφόσον διαπιστώνονται έκνομες ενέργειες.

«Ας αναλογιστούμε όλοι έστω και την ύστατη ώρα, ότι πυροβολώντας τα πόδια μας μπορεί τελικά και να καταφέρουμε να αυτοκτονήσουμε από ακατάσχετη αιμορραγία», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ξενοδόχοι, υπογραμμίζοντας ότι η ΠΟΞ αδυνατεί να παρακολουθεί πλέον αμέτοχη αυτή τη συστηματική «κατεδάφιση» της φήμης και εικόνας του ελληνικού τουρισμού.

Οι καταστάσεις που βιώνουν οι ξένοι και οι Έλληνες επισκέπτες και ταξιδιώτες σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς, είναι «εικόνες ντροπής και εξευτελισμού, απαράδεκτες για μια χώρα που θέλει να στηρίζει μεγάλο μέρος της οικονομίας της στον τουρισμό, να δημιουργεί και να συντηρεί χιλιάδες θέσεις εργασίας (του κλάδου των ταξί συμπεριλαμβανομένου) και να προβάλλει τις καλές της υπηρεσίες και υποδομές».