Σελίδες

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Η MONSANTO ΘΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ !!! ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !!!


Χάρη στις ενέργειες των οργανώσεων: The Organic Consumers Association (OCA), IFOAM International Organics, Navdanya, Regeneration International (RI) και Millions Against Monsanto και με τη συμμετοχή δεκάδων ακτιβιστικών ομάδων για την προστασία των τροφίμων και του περιβάλλοντος, ο κολοσσός της βιοτεχνολογίας, η Monsanto, θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι οργανώσεις, η Monsanto ανέπτυξε μια σειρά τοξικών και επικίνδυνων προϊόντων, τα οποία έχουν μη αναστρέψιμα καταστροφικά αποτελέσματα στο περιβάλλον, ενώ προκάλεσαν ασθένειες και θανάτους σε χιλιάδες ανθρώπους.

Δείτε σχετικά: Τα 12 χειρότερα προϊόντα που έχουν φτιαχτεί από την Monsanto [λίστα]



Με βάση τις «Κατευθυντήριες Αρχές για τις Επιχειρήσεις και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», που εγκρίθηκαν από τον ΟΗΕ το 2011, μια μεγάλη ομάδα δικηγόρων και δικαστών θα αξιολογήσει τις πιθανές ποινικές ευθύνες της Monsanto για ζημίες που έχει προκαλέσει στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι.


Το δικαστήριο θα στηριχθεί επίσης και στο Καταστατικό της Ρώμης, με βάση το οποίο ιδρύθηκε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης το 2002, που αποτελεί το μόνιμο δικαστικό όργανο αρμόδιο για την ποινική δίωξη προσώπων για το έγκλημα της γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, εγκλήματα πολέμου και το έγκλημα της επίθεσης. 

Το δικαστήριο θα εξετάσει αν θα πρέπει να μεταρρυθμίσει το διεθνές ποινικό δίκαιο, ώστε αυτό να περιλαμβάνει και εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος (οικοκτονία).



Μιλώντας στη συνέντευξη τύπου, o πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για τις Βιολογικές Καλλιέργειες (IFOAM), Andre Leu, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Η Monsanto αγνοεί επιδεικτικά τις καταστροφικές συνέπειες που προκαλούν στους ανθρώπους και στο περιβάλλον τα προϊόντα της και πιστεύει ότι μέσω της συστηματικής συγκάλυψης θα συνεχίσει ανενόχλητη τις δραστηριότητές της. Θεωρεί ότι με τη χρηματοδότηση ερευνών, τον χειρισμό των μέσων ενημέρωσης και τις πιέσεις που ασκεί σε διεθνείς οργανισμούς και κυβερνήσεις, θα παραμείνει ατιμώρητη".

Δείτε τη λίστα των οργανώσεων που συμμετέχουν: εδώ
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ: www.monsanto-tribunal.org.
Επιμέλεια: enallaktikos.gr