Σελίδες

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Η ΟΥΤΟΠΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!!


Τα Ηλύσσια Πεδία 
Προεδρική, άμεση, αντιπροσωπευτική, συμμετοχική, ψηφιακή…
Μήπως πρέπει να το πάρουμε αλλιώς;;




Γράφει η Μαγκούλια Κατερίνα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!

Ανεύθυνοι και ουτοπιστές αυτοί που θέλουν να παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις για τη ζωή τους. Η ουτοπία της δημοκρατίας, είναι πολύ της μόδας για αυτούς που στην ουσία θέλουν να συνεχίσουν να νομιμοποιούν το πολιτικό σύστημα αιώνων, το να αποφασίζουν άλλοι για εμάς. ‘’Δεν μπορούμε, λένε, να αλλάξουμε αλλιώς τα πράγματα’’. Και αν αυτοί οι ίδιοι είχαν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν αύριο, θα έτρεχαν με ταχύτητα να ικανοποιήσουν τη δίψα τους για εξουσία. Και είναι και πολύ της μόδας τελευταία, τα νεοσύστατα κόμματα με σκοπό την προώθηση της άμεσης δημοκρατίας.

Ω, τι αντίφαση! Θέλεις να παίρνεις εσύ ο ίδιος τις πολιτικές αποφάσεις, αλλά αυτοπροτείνεσαι για αντιπρόσωπος του λαού, και μάλιστα σε ένα βρώμικο σύστημα, που θα έρθεις εσύ να το ξεπλύνεις, πώς;;; Με τους ίδιους όρους, με τους οποίους αυτό σε υποδουλώνει. Και πήραμε τη Δημοκρατία, και την έχουμε κουρελιάσει κατά το ίδιο το σύνταγμα και τη χρησιμοποιούμε, ανάλογα με το συνομιλητή μας, αλλάζοντας ρούχο κατά περίπτωση.

Δεν είναι εύκολο ένα υπόδουλο έθνος να αυτοκυβερνηθεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Όμως, αυτή η εσωτερική κατοχή, αυτή η ιστορική συγκυρία, ανέδειξε όσο ποτέ άλλοτε τα πραγματικά αίτια που οι Έλληνες παραμένουν ραγιάδες. Πόσο δύσκολο όμως είναι να πετάξουμε από πάνω μας την κομματική νοοτροπία; Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι δημοκρατία είναι να μην φοβάσαι να διεκδικήσεις την ελευθερία σου μαζί με άλλους, χωρίς να έχεις ανάγκη την προσωπική σου προβολή; Να σε ενδιαφέρει να προχωρήσει η κοινωνία με τη βοήθειά σου και ας μείνεις τελευταίος στη δόξα;

Με πασαλείμματα και καλλωπισμούς, προσδοκούμε την ανάσταση ενός λαού και επικαλούμαστε το όνομά του για να έρθουμε μετά να του πούμε, πως τώρα που ο βουλευτής δεν θα είναι και υπουργός, ελευθερώθηκες! Πως τώρα που ήρθε ένα καινούριο κόμμα με νέες ιδέες, εσύ έχεις συλλογικότητα και μπορείς να παίρνεις τις αποφάσεις..

Ευχή μου, κάθε μέρα να αυξάνονται οι ουτοπιστές αυτής της χώρας και να δείξουμε στον κόσμο όλο, πως Δημοκρατία σημαίνει ατομική, πολιτική και συλλογική ελευθερία. Και πως το όνειρο εμείς οι πολίτες να είμαστε το κράτος και οι αποφάσεις, τώρα που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, δεν θα αργήσει να έρθει...



Πηγή: http://www.awakengr.com/2013/06/blog-post_5054.html#ixzz3v51fszNL
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike