Σελίδες

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΤΡΙΣΑΘΛΙΑ !!! ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ !!!


* «Η διαφθορά των εξουσιών μεταδίδεται γοργά, διαβρωτικά και μολυσματικά στις κοινωνίες. Το χρήμα δηλητηριάζει τα πάντα, οι μεγιστάνες του ελέγχουν τα κόμματα εξουσίας, η αρετή εκπνέει. Αιτία της επιδημικής εξάπλωσης της διαφθοράς είναι ο τρισάθλιος ρόλος των τηλεοπτικών δικτύων της οικουμένης. Το κυρίαρχο σχολείο των λαών δεν είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το βιβλίο και η δραστηριότητα των διανοουμένων αλλά η τηλεόραση [...] θύματα οι τηλεθεατές που, καθηλωμένοι, καταδικάζονται σε αποχαύνωση, μωρία, νωθρότητα, αποβλάκωση και ψυχοσωματική παράλυση και τύφλωση».

* «Καθήκον των ανθρώπων του πνεύματος είναι να καταγγέλλουν κάθε ανομία, κακοήθεια, βαναυσότητα των οικονομικοπολιτικών φατριών που υπονομεύουν τον κοινωνικό βίο και οδηγούν κάθε χώρα σε παρακμή. Και να επικοινωνούν με τους λαούς για ενημέρωση και καθοδήγηση, ώστε, ενωμένοι, να προβάλλουν αντίσταση στις ύπουλες ενέργειες κυβερνώντων και πλουτοκρατών.

Παρά το γεγονός ότι σήμερα φήμη και συμπάθεια αποκτούν και γίνονται πασίγνωστοι και “διάσημοι” όχι οι άνθρωποι του πνεύματος αλλά οι “αστέρες” των τηλεοπτικών σταθμών όλων των εθνών με τα γελοία και συχνά αναίσχυντα θεάματα και οι κομματικοί “παράγοντες” που με κενολογίες και γελοίες μεγαλοστομίες επιδιώκουν αξιώματα και πρωτοκαθεδρίες».

* «Αληθινός διανοούμενος είναι εκείνος που υπερασπίζεται τις αιώνιες αξίες και αγωνίζεται, χωρίς σκοπιμότητες και συμφεροντολογικά κίνητρα, για τη δικαιοσύνη και τη διαχρονική αρετή [...] Σύμβολο και ήρωας των διανοουμένων πρέπει να είναι ο Προμηθέας που, κατά την αρχαία ελληνική μυθολογία, άρπαξε τη φωτιά από τον ουρανό και τη χάρισε στους ανθρώπους».

* «Η αποκέντρωση των φρικαλέων αστικών συνωστισμών θα αποτελέσει σωτηρία για δισεκατομμύρια ανθρώπους από τους “θαλάμους αερίων” των μεγαλουπόλεων της οικουμένης -όλες “κόλαση” και “ζούγκλα”- θα αναστήσει την ύπαιθρο που ερημώνεται και αφανίζεται και θα εξασφαλίσει την παγκόσμια ευημερία των λαών».

* «Προετοιμάζεται παγκόσμια υπερκυριαρχία των μεγαθηρίων του πλούτου που ελέγχουν διεθνώς τις πολιτικές εξουσίες. Η διαφθορά των κρατούντων μεταδίδεται σε όλες τις κοινωνίες, όπου κυριαρχούν ο τρόμος και η απαισιοδοξία -οι πολίτες αισθάνονται παντού ότι ζουν σε εχθρικό περιβάλλον εξαιτίας των εγκλημάτων, των ληστειών, της έλλειψης προστασίας.

Παντού κυκλοφορεί το προσωπικό συμφέρον και ο στυγνός ατομισμός. Εξαπλώνονται σε όλες τις χώρες η ανεργία, η ένδεια, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η μείωση της εθνικής γεωργικής παραγωγής. Δεν ασκείται πλέον πολιτική κυβερνητική για την προστασία της κοινωνίας. Εφαρμόζονται προγράμματα της παγκόσμιας χρηματαγοράς και εκτελούνται οι εντολές των πολυεθνικών»

«Επί 24 αιώνες η παγκόσμια ιστορία πλαστογραφείται από διανοούμενους και καλλιτέχνες και κυρίως ιστορικούς που μεταβάλλονται σε αυλοκόλακες μοναρχών και γενικά φαυλεπίφαυλων εξουσιών, παραχαράσσοντας τα γεγονότα και υμνολογώντας κατάπτυστους ηγεμονεύοντες».

«Διανοούμενοι και καλλιτέχνες ευτελείς δούλοι της εξουσίας»

Κυριάκος Σπυρόπουλος