Σελίδες

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

'' ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ & ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ '' ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ , ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΠΑΚΑ

"Διαπιστώσεις και στοχοθεσια"
Είναι κοινός τόπος όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου οι διαπιστώσεις απ' όλες τις πλευρές αναφορικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Θηβαίων.
Στο στάδιο των διαπιστώσεων είναι εύκολο να συμφωνήσει κανείς όμως εκείνο που απαιτεί η σύγχρονη εποχή είναι μια ευέλικτη και αποτελεσματική διοίκηση.
Η επόμενη δημοτική αρχή αν δεν λειτουργήσει με όρους σύγχρονης διακυβέρνησης και επιλέξει παλαιοκομματικές τακτικές είναι σίγουρο πως θα αποτύχει. Ίσως εξυπηρετηθούν ορισμένοι συνδημότες μας με "μικροτακτοποποιησεις " αλλά το σύνολο δεν θα ωφεληθεί.
Πώς θα διοικηθεί επομένως ο Δήμος μας;
Όπως μια σύγχρονη εταιρεία αξιοποιεί το δυναμικό της και θέτει συγκεκριμένους στόχους έτσι και η επόμενη Δημοτική Αρχή οφείλει να θέσει μετρήσιμους στόχους και να χρησιμοποιήσει κατάλληλους ανθρωπους.
Καμία αξία δεν θα έχει να παρουσιαστούν πολυσέλιδα προεκλογικά προγράμματα - ( θυμάται άραγε κάποιος από εμάς τα προγράμματα των συνδυασμών της προηγούμενης περιόδου;).
Εκείνο που έχει κατ' εμέ βαρύνουσα σημασία είναι οι στόχοι που θα τεθούν και τα αποτελέσματα τους ώστε να μπορούν να μετρηθούν στο τέλος της τετραετίας από τους δημότες .
Αξία δεν έχει πόσους περισσότερους μπλε και καφέ κάδους ανακύκλωσης θα τοποθετήσει η επόμενη δημοτική αρχή αλλά αν θα αυξηθεί και σε ποιο ποσοστό η ανακύκλωση.
Αν τεθεί ως στόχος αύξηση 20% και δεν επιτευχθεί θα πρέπει κάποιος να λογοδοτήσει πολιτικά .
Παρομοίως και σε άλλα θέματα με αυτό τον τρόπο θα πρέπει να λειτουργήσει ο Δήμος .
Στόχοι-Αποτελέσματα-Λογοδοσία.
Πάντα με κοινωνική ευαισθησία και με γνώμονα το συμφέρον των πολλών.
Στόχευση στην εκπαίδευση (αύξηση θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς),στον πολιτισμό (πολλαπλασιασμός του πολιτιστικού κεφαλαίου του Δήμου μας),στον αθλητισμό (ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού -γιατί όχι ένα Δημοτικό Γυμναστήριο στο κέντρο της πόλης με προσιτή συνδρομή) ,στην απασχόληση, στο περιβάλλον και στην κοινωνική αλληλεγγύη (αύξηση των ωφελουμένων στο κοινωνικό παντοπωλείο και σε άλλες δράσεις).
Θήβα 09.03.2019