Σελίδες

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

«Τουρκική» η Ρόδος σε χάρτη των Βρυξελλών!

Απίστευτη πρόκληση για την Ελλάδα αποτελεί η παρουσίαχάρτη σε διεθνές αεροδρόμιο, στον οποίο εμφανίζεται η Ρόδος να ανήκει στην Τουρκία!
Το εξωφρενικό είναι, ότι ο χάρτης αυτός δεν βρίσκεται σε κάποιο αεροδρόμιο της γείτονας χώρας – εξάλλου δεν θα ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας - , αλλά στην «καρδιά» της Ευρώπης, τις Βρυξέλλες!
Συγκεκριμένα, στην πτέρυγα Α υπάρχει ένας χάρτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον οποίο η Ρόδος δεν είναι χρωματισμένη με το μπλε της Ελλάδας, αλλά με το καφέ της Τουρκίας. Μάλιστα, απουσιάζει από το χάρτη η Κύπρος, αν και είναι μέλος της Ε.Ε. από το 2004!
xartis-geniko1

Το θέμα έφτασε μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, έπειτα από σχετική ερώτηση της Κύπριας Ευρωβουλευτού κα Ελένης Θεοχάρους. «Έκανα διάβημα πριν από τρεις μήνες. Δεν μου απάντησε κανείς. Όταν είδα τη Ρόδο να εμφανίζεται ως τουρκικό έδαφος, αποφάσισα να πάω και να σβήσω το χάρτη με σπρέι! Με απέτρεψαν, διότι όπως μου είπαν, θα ήταν βανδαλισμός» δηλώνει η κα Θεοχάρους στοnewsbomb, η οποία αν και Κύπρια, έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ταχύτερα εθνικά και πολιτικά αντανακλαστικά από τους Ελλαδίτες συναδέλφους της.
eleni-vouleutis
Ερώτηση στη Βουλή
Ερώτηση στο ελληνικό Κοινοβούλιο κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΛΑ.ΟΣ κ. Ιωάννης Κοραντής. Συγκεκριμένα, στις 22 Νοεμβρίου ρώτησε τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών: «Σε μεγάλου μεγέθους χρωματιστό χάρτη της Ευρώπης, που έχει αναρτηθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, η Ρόδος παρουσιάζεται ως ανήκουσα στην Τουρκία (έχει δηλαδή το ίδιο χρώμα με εκείνο της γειτονικής μας χώρας), ενώ δεν εμφανίζεται καθόλου η Κύπρος. Είναι πρόδηλη συνεπώς η αρνητική και εσφαλμένη η εικόνα που αποκομίζουν όσοι ταξιδεύουν από και προς Βρυξέλλες, την πρωτεύουσα της Ευρώπης. Ερωτάται ο κ. Υπουργός: Έχει ενημερωθεί το ΥΠΕΞ για τον ανωτέρω χάρτη; Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να διορθωθεί η απαράδεκτη αυτή εικόνα;».