Τα συγκεκριμένα σπιτάκια είναι ένα περίεργο και υπέροχο αρχιτεκτονικό θαύμα που βρίσκεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Είχαν αρχικά σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τον αρχιτέκτονα Piet Blom στη δεκαετία του 1970. Ο Blom ρωτήθηκε από πολεοδόμους να λύσει το δίλημμα του των κατοικιών στην κορυφή μιας πεζογέφυρας, και, αφού .....
είχε χτίσει παρόμοια σπίτια νωρίτερα σε άλλη πόλη, επέλεξε να επαναλάβει το σχεδιασμό και στο Ρότερνταμ.
Cubic Houses Over Highway Road Picture Interior Design of Cubic Houses Photograph

Δομικά, οι κύβοι είναι κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα όπως τα δάπεδα και οι πυλώνες και στο εσωτερικό, τα σπίτια χωρίζονται σε τρία επίπεδα που είναι προσβάσιμα μέσω μια στενής σκάλας. Το χαμηλότερο επίπεδο είναι ένα τριγωνικός χώρος που χρησιμοποιείται ως σαλόνι. Το μεσαίο επίπεδο το κύριο υπνοδωμάτιο και το υψηλότερο επίπεδο είναι μια πρόσθετη έκταση που χρησιμοποιείται είτε ως δεύτερο υπνοδωμάτιο ή σαν ένα άλλο σαλόνι. Συμπληρώνοντας την κλίση του σχεδιασμού, οι τοίχοι και τα παράθυρα , προσφέρουν εξαιρετική θέα στη γύρω περιοχή. Το μόνο μειονέκτημα - εκτός από την κλειστοφοβία, είναι ότι παρά τη συνολική έκταση των 100 τετραγωνικών μέτρων, η γωνιακή κατασκευή, σημαίνει πως μόνο το ένα τέταρτο αυτού του χώρου, είναι όντως χρήσιμο.
Cubic Houses Outside Hallways of Cube Houses
Πέρα από τη μοναδικότητα της ασύμμετρης σχεδίασης, τα κυβικά σπίτια προορίζονται να αντιπροσωπεύουν ένα αφηρημένο δάσος. Σύμφωνα με τον Blom, η τριγωνική κορυφή κάθε σπιτιού υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύει ένα αφηρημένο δέντρο, το οποίο, όταν είναι συνδεδεμένη με το γείτονά της, γίνεται μια θάλασσα από δέντρα μέσα σε ένα κίτρινο δάσος.
Stunning Architecture Cubic Houses Cube Houses of Rotterdam

ΕΞΥΠΝΑ