Σελίδες

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ




ΑΘΗΝΑ 26-11-2011 .


Οι πληροφορίες και οι απειλές σχετικά με την τύχη της Πατρίδος μας και το ευρώ είναι καταιγιστικές και άκρως αποκαλυπτικές των προθέσεων πολιτικών που δεν διαθέτουν κανένα απολύτως ευρωπαϊκό ίχνος πάνω τους. Αν κάνουμε γενετική και αιματολογική ανάλυση σ’ αυτά τα κοντά αναστήματα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα βρεθούν ξένοι προς τις πατρίδες που διοικούν και εθνικά ύποπτοι. Οι δε πολιτικές που ασκούν ομοιάζουν με παράσταση κουκλοθέατρου. Και μάλιστα κακοστημένου. Με τους πολιτικάντηδες, ελληνόφωνους και ξένους, να αντιστοιχούν στις κούκλες της παράστασης. Και τον διεθνιστικό νεοταξισμό με τους τραπεζίτες του να βαστούν τα νήματα της προπαγάνδας.

Η τέχνη της προπαγάνδας είναι οπωσδήποτε το απόλυτο υπερόπλο της πολιτικής. Η διαχείριση της πληροφορίας και η διοχέτευση του πολιτικού λόγου στις πλατιές λαϊκές μάζες ασκούν αποφασιστική επιρροή και στερεώνουν καθεστωτικές αντιλήψεις. Όταν μάλιστα η προπαγανδιστική εκστρατεία διαθέτει αρχηγικό σχεδιασμό και ισχυρή προσωπικότητα, τότε αναμφίβολα ασκεί στα πλήθη πολιτική γοητεία και πειθώ. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός οφείλει να υπηρετεί την αλήθεια και τον εθνικό σκοπό ταυτοχρόνως. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το συμφέρον του Έθνους και η πολιτική αναγκαιότητα μιας ενέργειας πρέπει οπωσδήποτε να υποστηριχτούν από την ομάδα της προπαγάνδας. Να καταστεί δηλαδή το εθνικό συμφέρον η αλήθεια του Έθνους.

Η δύναμη της προπαγάνδας είναι αναγνωρισμένη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Αυτή τη δύναμη χρησιμοποιεί και το σημερινό νεοταξικό και αντεθνικό καθεστώς στην πατρίδα μας. Ένας απλός λόγος σε μια συγκέντρωση είναι προπαγάνδα. Η ανακοίνωση σε αδρές γραμμές σε μια εφημερίδα είναι προπαγάνδα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει μέσα από ένα δελτίο ειδήσεων. Κανείς δεν μπορεί να απορρίψει αυτή τη διαδικασία χωρίς να καταστεί γραφικός και ψεύτης. Το ζήτημα είναι ποιος υπηρετείται από την προπαγάνδα και τι «χρώμα» έχει αυτή. Είναι Λευκή Προπαγάνδα που εξυψώνει το ηθικό του λαού και προσθέτει ερείσματα ισχύος στην Εθνική Κοινότητα ή είναι Μαύρη Προπαγάνδα που φοβίζει τον λαό και βάζει τον εχθρό εντός συνόρων από θέση ισχύος;

Κάποτε ο Γκέμπελς, υπουργός προπαγάνδας του Αδόλφου Χίτλερ, είχε πει ότι μια καλή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τη σωστή προπαγάνδα, αλλά η προπαγάνδα μπορεί να κρατήσει στην εξουσία ακόμα και τη χειρότερη κυβέρνηση. Είναι μια πολύ σημαντική αλήθεια που μας βοηθά να κατανοήσουμε μεταξύ άλλων την πηγή της πολιτικής κατάστασης που βιώνουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βαθμός επιρροής του δήθεν σοσιαλιστικού κόμματος του ΠΑΣΟΚ που αφού φρόντισε να πουλήσει αντιαμερικανισμό όντας το πλέον φιλοαμερικανικό κόμμα, στη συνέχεια πούλησε στον λαό μας κοινωνικό πρόσωπο στηριγμένο κυρίως στη λήψη δανεικών από τους γνωστούς οικονομικούς νταβατζήδες της οικουμένης. Ύστερα κάποιοι, συμπολιτευόμενοι και «αντιπολιτευόμενοι», κάνουν ότι εκπλήσσονται για τα χρέη τα δικά τους που φορτώνουν στο λαό. Αυτή είναι η περίφημη μαύρη εκδοχή του ζητήματος.

Ο γράφων έχω δηλώσει σε ανύποπτο χρόνο λάτρης της προπαγανδιστικής τέχνης. Κάποιοι σε κάποιο κόμμα το γνωρίζουν πολύ καλά. Κάποιοι γνωρίζουν άριστα ότι ήθελα να μορφοποιήσω ανάλογη ομάδα εργασίας. Όμως για να στήσεις επικοινωνιακό δίκτυο άμεσης επαφής με το λαό και προπαγανδιστικό μηχανισμό άρτιο πρέπει να διαθέτεις απαραιτήτως δύο τουλάχιστον βασικά στοιχεία. Πρώτον, πρέπει οπωσδήποτε να είσαι αδέσμευτος και ανεξάρτητος. Και δεύτερον, πρέπει οπωσδήποτε να είσαι γεννημένος νικητής και να απεχθάνεσαι έως θανάτου την ήττα ακόμη και ως λέξη. Κάποιοι δεν είναι ούτε ανεξάρτητοι ούτε αδέσμευτοι ούτε νικητές. Έκτοτε ορκίστηκα να μεταβάλλω τον εαυτό μου σε προπαγανδιστή και υμνητή δύο αγαπημένων μου και αχώριστων συντρόφων. Του Ελληνισμού και του πολιτικού του παιδιού, του Εθνικοκοινωνισμού.

Σήμερα ο Ελληνικός Εθνικοκοινωνισμός και ο Ελληνισμός υπόκεινται σε αυστηρό κατ’ οίκον περιορισμό. Επιτρέπονται στους πάντες τα ψεύδη, οι συκοφαντίες και η διασπορά αρνητικών συναισθημάτων για εμάς. Αλλά απουσιάζει ο δικός μας λόγος και αντίλογος στους γυαλιστερούς παραμορφωτικούς φακούς που στρέφουν οι ενημερωτές του ολέθρου προς τον ατυχή μα υπερήφανο ελληνικό λαό. Δεν απουσιάζει όμως η προπαγάνδα φωτός, αλήθειας, δικαιοσύνης, πολιτισμού και υπεύθυνης ηγεσίας που σκορπάει απλόχερα και ευεργετικά το Ελληνικό Έθνος από την αρχή της ιστορίας όταν γίναμε απόστολοι ανώτερων αξιών ελεώ Θεού.

Είδαμε τη «γαλλική» φυλλάδα Λε Μοντ να ειρωνεύεται τους αγώνες των Ηρώων μας στο διάβα του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι που εμείς δημιουργήσαμε γιατί δεν αναγνωρίζουμε για τα φράγκα της Δύσης σκοπιανές ψευτομακεδονίες. Σήμερα όμως κάτω από τις αντίξοες συνθήκες ξαναγεννιόμαστε από τη τέφρα μας και γινόμαστε πυρσός ασυγκράτητης ελληνικής ενέργειας. Σε κάθε χώρο εργασίας, σε κάθε πλατεία, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε συντροφιά.

Αναγεννάμε μέσα μας από έναν Ίωνα Δραγούμη και έναν Περικλή Γιαννόπουλο. Τώρα φωτίζουμε τα σκοτάδια του φόβου και γινόμαστε κήρυκες τολμηρού και νικητήριου Ελληνικού Λόγου. Γινόμαστε όπως μας θέλανε οι γενναίοι αυτοί Έλληνες. Ξυπνητήρι Ελληνικών Συνειδήσεων και Πολεμιστές Ελλάδος. Προπαγανδίζουμε εθνική επανάσταση, προπαγανδίζουμε την ενότητα άφοβων Ελλήνων, προπαγανδίζουμε το τράνεμα Μεγάλης και Εθνικοκοινωνικής Ελλάδος.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ
http://ethnikistikosagwn.blogspot.com/
http://karachalios-spiros.blogspot.com/