Σελίδες

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ !!! ΕΚΟΨΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ !!!

24.11.11

Αποκλεισμένα εδώ και ένα μήνα τα Αντικύθηρα...

http://www.lakonikos.gr/
Σήμα SOS στέλνουν οι κάτοικοι σε Παπαδήμο
Άγονη γραμμή τείνουν να καταλήξουν τα Αντικύθηρα, μετά τη διακοπή των δρομολογίων του επιβατηγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ, στη διαδρομή Κίσσαμος-Αντικύθηρα-Κύθηρα-Μονεμβάσια-Πειραιάς.
Οι πληροφορίες θέλουν το κράτος να μην έχει...
πληρώσει στη ΛΑΝΕ την επιδότηση για το εν λόγω δρομολόγιο, ενώ από την πλευρά της η εταιρεία δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος της διαδρομής και έτσι άσκησε το δικαίωμά της να θέσει σε ετήσια εγκεκριμένη ακινησία το πλοίο. Η ακινησία λήγει στις 11/12, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, εάν δεν λυθεί το πρόβλημα με την καταβολή των οφειλόμενων από το κράτος χρημάτων, δεν αποκλείεται αυτή να παραταθεί.
Οι κάτοικοι των Αντικυθήρων πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και έστειλαν επιστολή στο νέο πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, εκπέμποντας σήμα SOS για την κατάσταση, καθώς ορατός είναι ο κίνδυνος οι 45 ακρίτες να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα αποκλεισμένοι και στερούμενοι τα στοιχειώδη. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, ένα τοπικό πλοίο που συνδέει τα Αντικύθηρα με τα Κύθηρα και τη Νεάπολη μια φορά την εβδομάδα, εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που συνήθως δεν είναι κατάλληλες για τον απόπλου.
Αποκλεισμένοι εδώ και ένα μήνα, οι αντικυθηριώτες ζητούν την άμεση ευαισθητοποίηση του πρωθυπουργού, έτσι ώστε να καταβληθούν οι οφειλόμενες από το κράτος επιδοτήσεις και να ξεκινήσουν και πάλι, έστω και μετά τις 11/12, τα δρομολόγια του «Βιτσέντζος Κορνάρος»...