Η εκπληκτική άγνωστη διαδικασία της συγκομιδής κανέλας (Βίντεο) !!!
Αν και είναι όμως ευρέως γνωστή, η διαδικασία παραγωγής της είναι εντελώς άγνωστη στους περισσότερους.
Η κανέλα είναι στην πραγματικότητα ο φλοιός από τον κορμό ενός δέντρου.
Υπάρχουν δύα βασικά είδη:
Η κανέλα Ceylon που παράγεται κατά 90% στη Σρι Λάνκα και θεωρείται η αυθεντική και η κανέλα από παρεμφερή δέντρα της ίδιας οικογένειας που αναφέρεται σαν Cassia με κύρια παραγωγό την Ινδονησία.
Η συγκομιδή είναι δύσκολη και κουραστική αλλά συνάμα συναρπαστική για όλους εμάς που την αγνοούμε.
Κόβεται σε λωρίδες οι οποίες αφήνονται να στεγνώσουν με αποτέλεσμα να δημιουργούν τα ρολάκια που γνωρίζουμε. Τέλος τα ρολάκι κόβονται σε μικρότερα τμήματα 5 έως 10 εκατοστών και είναι έτοιμα για την αγορά.