Σελίδες

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΜΥΘΟΣ !!! ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ !!!

Ποιός μίλησε για θρησκευτικές ελευθερίες των Ισλαμιστών

Σουδάν: Εγκυος καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί ασπάστηκε τον Χριστιανισμό
ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ ΕΠΕΙΔΗ...ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΗΣΕ
Σουδάν: Εγκυος καταδικάστηκε σε θάνατογιατί ασπάστηκε τον Χριστιανισμό
Δικαστήριο στο Χαρτούμ του Σουδάν καταδίκασε 27χρονη έγκυο σε θάνατο δια απαγχονισμού με την κατηγορία της αποστασίας, επειδή άφησε το Ισλάμ και ασπάστηκε τον Χριστιανισμό. Η νεαρή γυναίκα, έγκυος 8 μηνών, κρατείται στη φυλακή μαζί με τον 20 μηνών γιο της, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η οποία ζητεί την άμεση απελευθέρωσή της.
Σου δώσαμε τρεις μέρες περιθώριο για να αναιρέσεις την απόφασή σου, αλλά επιμένεις ότι δεν θέλεις να επιστρέψεις στο Ισλάμ. Σε καταδικάζω σε θάνατο δια απαγχονισμού» είπε στην γυναίκα ο δικαστής και της επέβαλε επίσης τιμωρία με 100 μαστιγώματα, καθώς την έκρινε ένοχη και για μοιχεία επειδή παντρεύτηκε έναν χριστιανό.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, έπειτα από μια μακρά παρέμβαση ενός μουσουλμάνου ιερωμένου που προσπάθησε να μεταπείσει τη Μαριάμ, η ίδια είπε στον δικαστή: ««Είμαι χριστιανή και ποτέ δεν διέπραξα αποστασία» δήλωσε η κατηγορούμενη, Μίριαμ Γ. Ιμπραήμ.

Περίπου 50 άνθρωποι διαδήλωσαν έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου κατά της ποινής. «Όχι στην εκτέλεση», «Τα θρησκευτικά δικαιώματα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα», έγραφαν τα πανό που κρατούσαν.

Ένας από τους διαδηλωτές κάλεσε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους που υποστήριζαν τη Μαριάμ, να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους πραγματοποιώντας καθιστικές διαμαρτυρίες έως ότου αφεθεί ελεύθερη η γυναίκα.
Από την άλλη υπήρχαν και κάποιοι ισλαμιστές συγκεντρωμένοι οι οποίοι φώναζαν «Αλλάχ Ακμπάρ» (Ο θεός είναι μεγάλος).
Περίπου 100 άνθρωποι είχαν πάει στο δικαστήριο για να ακούσουν την απόφαση, μεταξύ αυτών και δυτικοί διπλωμάτες.
Την Τρίτη οι πρεσβείες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Βρετανίας και της Ολλανδίας είχαν εκφράσει την «έντονη ανησυχία τους» για την τύχη της Σουδανής.
«Ζητάμε από την κυβέρνηση του Σουδάν να σεβαστεί το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας, κυρίως το δικαίωμα να αλλάζει κανείς θρησκεία και πίστη», ανέφεραν σε κοινή του ανακοίνωση.
Το δικαίωμα αυτό αναφέρεται στο προσωρινό σύνταγμα του Σουδάν του 2005 καθώς και στα διεθνή κείμενα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επεσήμαναν οι πρεσβείες, καλώντας τις δικαστικές αρχές να αντιμετωπίσουν την περίπτωση της Ίσαγκ «με συμπόνια».
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η Ίσαγκ ανατράφηκε ως χριστιανή ορθόδοξη, θρησκεία της μητέρας της, διότι ο μουσουλμάνος πατέρας της ήταν απών όταν μεγάλωνε. Στη συνέχεια παντρεύτηκε έναν χριστιανό Νοτιοσουδανό.
Η κατηγορία της «μοιχείας» βασίζεται στο γεγονός ότι η Μαριάμ παντρεύτηκε έναν χριστιανό καθώς βάσει του ισλαμικού νόμου (σαρία) που ισχύει στο Σουδάν μια μουσουλμάνα δεν μπορεί να παντρευτεί άνδρα άλλης θρησκείας.