Σελίδες

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΣΤΟ ΔΟΚΑΝΟ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. Η ΚΥΠΡΟΣ !!!


Ισραήλ, άρπαξε το πετρέλαιο και παρέδωσε την Kύπρο στην τρόϊκα!

Μπορεί κάποιος να μας πει γιατί αέριο, πετρέλαιο και Ρωσία δεν την έσωσαν;  Άλλη μια προδοσία εξελίσσεται στην Κύπρο.ellinonea Επιασε ήδη δουλειά η τρόικα στην Κύπρο.
Στην ασφυκτική αγκαλιά της τρόικας εισήλθε η Κύπρος, με ένα κλιμάκιο πέραν των 30 τεχνοκρατών από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να βάζει στο μικροσκόπιο την κυπριακή οικονομία.
Οι τροϊκανοί επιδιώκουν σε αυτή τη φάση να εξακριβώσουν ποιο είναι το ύψος των δανειακών αναγκών, αλλά και να προχωρήσουν σε έλεγχο των δομών και των διαδικασιών της οικονομίας.
Οι επαφές της τρόικας είναι χωρισμένες σε τρεις ενότητες, στα ευρύτερα μακροοικονομικά, τα δημοσιονομικά και τα χρηματοοικονομικά θέματα.

 Αναμένεται ότι στο τέλος αυτού του μήνα θα υπογραφεί το μνημόνιο και θα γίνει γνωστό και το ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί η Κύπρος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ποσό αυτό θα αγγίζει τα 10 δισ. ευρώ, ποσό μεγάλο για τα κυπριακά οικονομικά δεδομένα.

Ο σφιχτός εναγκαλισμός της τρόικας με την Κύπρο είχε και μία άλλη συνέπεια στην κυπριακή οικονομία, αφού το ζήτημα των διακρατικών δανείων τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα αποτελεί πλέον παρελθόν για την κυπριακή κυβέρνηση, η οποία έως την τελευταία στιγμή, έως ότου δηλαδή υποβάλει αίτημα για ένταξη στον Μηχανισμό Στήριξης, είχε προσφύγει και σε Ρωσία και σε Κίνα για να βρει δάνειο.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σιαρλής προέκυψαν νέα δεδομένα με την υποβολή της αίτησης στον ευρωμηχανισμό και άφησε να εννοηθεί ότι αποτελούν παρελθόν τα δάνεια από τη Ρωσία και από την Κίνα.

Ο κ. Σιαρλής ανέφερε ότι με βάση την εμπειρία της Ιρλανδίας και Πορτογαλίας θα χρειασθεί περίπου ένας μήνας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης από την τρόικα και να υπολογιστεί το ύψος του δανείου για την Κύπρο.

Οι τροϊκανοί θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στην Κεντρική Τράπεζα και θα έχουν επαφές με υπουργούς, με στελέχη της Δημόσιας Υπηρεσίας, με πολιτικά κόμματα, κοινωνικούς εταίρους και άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως έκαναν ακριβώς και στην Ελλάδα.

Στην Κύπρο ωστόσο έχουν συσταθεί δύο ομάδες διαπραγματεύσεων, μία τεχνοκρατική και μια πολιτική, με πλήρη συντονισμό, ώστε να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα.


tovima.gr