Σελίδες

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΣΤΟ ΤΑΧΙ ΘΗΒΩΝ !!! , ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ !!! ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ !!!

Το Θαύμα του Αγίου μας
Με ιδιαίτερη χαρά και ξεχωριστή συγκίνηση εορτάζουμε τα τελευταία 15 χρόνια την ανάμνηση του Θαύματος του Αγίου μας ,δια του οποίου διέσωσε την Ενορία, τον λαό του και τον Ναό Του από τα αντίποινα των Γερμανών Κατακτητών. Τους διέσωσε τις ζοφερές και δακρύβρεχτες αυτές ώρες από την σφαγή, την λεηλασία, την φωτιά αλλά και τον Ναό του περιφρούρησε από την ιεροσυλία και την καταστροφή. Αποτελεί ελάχιστη απόδειξη της ευχαριστίας και της ευγνωμοσύνης μας προς τον Θαυματουργό Οσιομάρτυρα Νικόλαο τον Νέο η διοργάνωση Λατρευτικών Εκδηλώσεων για να ομολογήσουμε το Θαύμα, να διακηρύξουμε την ευεργεσία και να μην προσπεράσουμε το γεγονός αποκρύπτοντας το, κάτι το οποίο αποτελεί ασέβεια και περιφρόνηση προς το Μαρτυρικό Του Πρόσωπο.
Υμνολογούμε τον Άγιο μας
Κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου τελούνται οι Ευχαριστήριες Ακολουθίες προς Τιμήν του Αγίου μας και ψάλλονται οι ειδικοί Ύμνοι που έχουν γραφεί από την Γερόντισσα Ισιδώρα Καθηγουμένη της Ι.Μονής Αγίου Ιεροθέου Μεγάρων για να υμνολογηθεί το Θαύμα.
Έρχεται η Παναγία για να συνεορτάσει
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 για να συνεορτάσουμε. Εφέτος θα έχουμε την Ευλογία να φιλοξενούμε την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας μας της ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ την οποία θα κομίσει στον Ναό μας ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Αγίου Νικολάου του Νέου Καμπιών Ορχομένου Παν.Αρχιμ.π.Νεκτάριος ο οποίος φιλαδέλφως ανταποκρίθηκε στο σχετικό αίτημα του Εκκλησιαστικού μας Συμβουλίου.
Το Πρόγραμμα των Ι.Ακολουθιών
Η Υποδοχή της Ι. Εικόνος θα γίνει το Σάββατο 24 Οκτωβρίου ώρα 5.30 μ.μ στον προαύλιο  χώρο  ενώ την Κυριακή το πρωί 25 Οκτωβρίου θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θ.Λειτουργία και η Δοξολογία. Το Θεομητορικό  Εικόνισμα  θα παραμείνει στον Ναό μας μέχρι και την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου  ώρα 8.00 μ.μ -12.30ν. θα τελεσθεί Αγρυπνία για την Αγία Σκέπη και για τα Νικητήρια της 28ης Οκτωβρίου 1940 ενώ την ίδια ημέρα στις 5.00  το απόγευμα θα συνοδεύσουμε την Ιερή Εικόνα για την  Ι.Μονή όπου φυλάσσεται. Αν θέλετε μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την συνοδεία της Ι.Εικόνος η οποία θα γίνει με λεωφορείο.
Η ουσία της Εορτής
Ας προσέλθουμε στον Ναό μας για να ευχαριστήσουμε τον Οσιομάρτυρα μας αλλά και για να πάρουμε δύναμη έτσι ώστε να  παλεύουμε,  να δίνουμε  νόημα στην προσωπική μας ζωή και αγάπη στους συνανθρώπους μας αλλά και να καλλιεργούμε και να ομορφαίνουμε τον εσωτερικό πνευματικό μας κόσμο.

Εκ του Ι.Ναού