Σελίδες

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΚΟΣΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !!!




Από την Όλγα-Μαρία Μαρδάκη*


Η κοσμική ενέργεια είναι γνώση που μας έχει προσφέρει η Ανώτερη Διάνοια, προκειμένου να επιταχύνουμε την εξελικτική μας πορεία. Δίνει τη δυνατότητα στον άνθρωπο να επισπεύσει τον καθαρισμό του κάρματός του και να αποκτήσει πρόσβαση σε γνώσεις που ευνοούν υψηλότερου επιπέδου συνειδητότητα. 

Συνολικά, είναι ένα μέσο για να εξελιχθεί ενεργειακά, να πετύχει να βιώσει το μέγιστο της ουσίας από την οποία προέρχεται και να ενωθεί με τον Δημιουργό. Είναι απαλλαγμένη από θρησκευτικές πεποιθήσεις, καθώς στο σύμπαν δεν υπάρχει η έννοια της θρησκείας αλλά μόνο της ενέργειας και της ενεργειακής ιεραρχίας.

Τα κανάλια συνιστούν κύματα φορτισμένων σωματιδίων που προέρχονται από τον δικό μας γαλαξία και όχι μόνο. Επηρεάζουν όλους τους οργανισμούς θετικά ή αρνητικά, ανάλογα με την ποιότητα που φέρουν. Η χρήση τους προϋποθέτει μύηση που σημαίνει τον συντονισμό του “σώματος” του χρήστη στις συγκεκριμένες συχνότητες. Όσο για τους πρώτους μύστες, οι οποίοι λειτούργησαν ως πρώτες “άγκυρες” του φωτός στον πλανήτη μας, η δράση τους χάνεται στους αιώνες. Οι Λεμούριοι και οι Άτλαντες γνώριζαν και έκαναν χρήση αυτής της δύναμης και είχαν πετύχει πολύ μεγάλη εξέλιξη πριν τον αφανισμό τους. Το σημαντικό, ανεξάρτητα από το ποιοι ήταν οι πρώτοι που απέκτησαν αυτή τη γνώση, είναι να την αξιοποιήσουμε και να εξελιχθούμε, διαφορετικά δεν θα είμαστε σε θέση να αντέξουμε την ενεργειακή πορεία που είναι εν εξελίξει και θα διαταραχθούμε πολύ από τις τρομακτικές ποσότητες ενέργειας που θα δεχθούμε στο μέλλον προκειμένου να πραγματοποιήσουμε το αναμενόμενο εξελικτικό άλμα.

Τα κοσμικά κανάλια που έχουν απομονωθεί και μελετηθεί μέχρι σήμερα είναι πάνω από διακόσια και επιτελούν διαφορετικές λειτουργίες. Υπάρχουν βουδικά, μαγικά, μαγιστρικά κανάλια καθώς και άλλες ιδιαίτερες συχνότητες. Η εφαρμογή τους, η ενεργειακή διάτρηση δηλαδή της ανθρώπινης ενεργο-πληροφοριακής δομής, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα σε φυσικό, νοητικό και πνευματικό επίπεδο.

Συχνές ερωτήσεις

1. Πως δρα στον οργανισμό η κοσμική ενέργεια; 

Η ενέργεια, που χρησιμοποιεί και εφαρμόζει ο θεραπευτής, είναι, κατά κανόνα, συγκεκριμένα κανάλια. Τα κανάλια είναι ενεργειακές συχνότητες και συνιστούν κύματα φορτισμένων σωματιδίων. Φέρουν διαφορετική ποιότητα το καθένα και επηρεάζουν όλους τους οργανισμούς. Η εφαρμογή τους γίνεται σε όλο το πεδίο της αύρας του ανθρώπου, ενώ πραγματοποιείται ταυτόχρονα και ενεργειακή διάτρηση του φυσικού σώματός του. Πρακτικά, επεμβαίνουν στα βιο-κωλύματα (φθορές, ανισορροπίες) της αύρας, απομακρύνουν τα ενεργειακά ίχνη που δημιουργούν προβλήματα και επιφέρουν ισορροπία στο ενεργειακό πεδίο. Έτσι, συντελείται αναδιάρθρωση και κάθαρση των διαφορετικών σωμάτων της αύρας καθώς και θεραπεία στις φυσικές βλάβες του οργανισμού.

2. Πως πραγματοποιείται η θεραπεία με κοσμική ενέργεια; (Τι κάνει ο θεραπευτής; Πώς πρέπει να κάθεται ο θεραπευόμενος και τι πρέπει να σκέφτεται; Πόση ώρα διαρκεί;)
Η θεραπεία διαρκεί μία ώρα ή λίγο παραπάνω ανάλογα με την περίπτωση. Ο θεραπευόμενος στέκεται όρθιος στο χώρο, χαλαρός και με τα μάτια κλειστά ιδανικά αν επιθυμεί να χαλαρώσει και να έχει καλύτερη συνείδηση της διαδικασίας. Ασφαλώς, αν δεν έχει τη δυνατότητα για λόγους υγείας να είναι όρθιος, μπορεί κάλλιστα να κάθεται, ακόμα και να είναι ξαπλωμένος (όπως άνθρωποι που ξεκινούν θεραπείες όταν βρίσκονται ακόμα σε νοσοκομειακή νοσηλεία). Ο θεραπευτής γνωρίζει με ποιο τρόπο θα διοχετεύσει την ενέργεια, οπότε δεν δημιουργείται πρόβλημα. Ο θεραπευόμενος δεν είναι υποχρεωμένος να σκέφτεται κάτι, αλλά οπωσδήποτε θα υποστήριζε τη θεραπεία και θα έπαιρνε μεγαλύτερη βοήθεια αν συμμετείχε κι ο ίδιος συνειδητά στη διαδικασία της θεραπείας του. Αυτό ο καθένας μπορεί να το κάνει όπως αισθάνεται, είτε με προσευχή είτε με συγκέντρωση στα θέματα που επιθυμεί να θεραπεύσει και να επιλύσει. Ο θεραπευτής, όλη αυτή την ώρα εφαρμόζει τα κανάλια στον άνθρωπο, καθαρίζει τα ενεργειακά κέντρα, ολόκληρο το σώμα και συγκεκριμένα όργανα αν χρειάζεται. Επισημαίνουμε ότι η εφαρμογή των καναλιών γίνεται νοερά από τον θεραπευτή (κι όχι με τη χρήση κάποιου μηχανήματος), ο οποίος λειτουργεί, λόγω της μύησής του, σαν αγωγός μέσω του οποίου διοχετεύεται η ενέργεια στον θεραπευόμενο.
3. Τι νιώθει ο άνθρωπος κατά την διάρκεια της συνεδρίας;
Επειδή οι συχνότητες που χρησιμοποιούνται είναι δυνατές, οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την ενέργεια, μπορεί να έχουν λίκνισμα, μούδιασμα, πιάσιμο, πόνο, αίσθηση ελαφρότητας ή και πιο έντονες σωματικές ή ψυχολογικές εμπειρίες (εμετούς, ζαλάδα, λιποθυμία, κλάμα). Αν είναι χαλαρός και έτοιμος να προχωρήσει γρήγορα στη θεραπεία του, μπορεί να πάρει απαντήσεις, ενημέρωση για θέματα που τον απασχολούν, να συνειδητοποιήσει ξαφνικά πράγματα, να νιώσει ότι διευρύνεται η συνείδησή του, να καταλάβει με πιο τρόπο οδηγήθηκε σε μια ασθένεια ή σε μια προβληματική κατάσταση και να αντιληφθεί πως θα βγει από αυτήν.

4. Μπορεί ο άνθρωπος να πάθει κάτι κακό από την εφαρμογή της κοσμικής ενέργειας;

Δεν υπάρχει περίπτωση η παρέμβαση της κοσμικής ενέργειας να βλάψει κάποιον. Ο θεραπευτής γνωρίζει με ποιο τρόπο θα εφαρμόσει τα κανάλια στον άνθρωπο και τα τελευταία ξέρουν πολύ καλύτερα με ποιο τρόπο θα λειτουργήσουν επί του οργανισμού του. Οι συχνότητες που διαθέτουμε φέρουν μόνο υγεία και αγαθό. Ακόμα κι αν κατά την διάρκεια της θεραπείας κάποιος νιώσει άβολα, σχεδόν πάντα μέχρι το τέλος της θεραπείας η κάθαρση έχει επιτευχθεί και η αρνητική ενέργεια έχει απελευθερωθεί. Οποιοδήποτε επώδυνο σύμπτωμα θα έχει εξαφανιστεί. Σε κάποιες περιπτώσεις ένας οργανισμός μπορεί να εκτονώσει την απελευθέρωση της αρνητικής ενέργειας με περισσότερο παρατεταμένο τρόπο (π.χ. ένας άνθρωπος ο οποίος θεραπεύει την μυωπία του να εκδηλώσει κοκκινίλα στα μάτια για λίγες μέρες), αλλά ακόμα κι αυτή η κατάσταση, επιμένουμε, είναι προσπελάσιμη αν αναλογιστούμε το υγιές αποτέλεσμα σε ψυχοσυναισθηματικό και σωματικό επίπεδο.

5. Υπάρχει περίπτωση η κοσμική ενέργεια να μην βοηθήσει κάποιον;

Στην πραγματικότητα, οι περιπτώσεις των ανθρώπων που δεν ωφελούνται από την κοσμική ενέργεια είναι αυτοί που δυσκολεύονται να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους και αρνούνται να γίνουν καλά. Είναι, ωστόσο, επιλογή της ψυχής τους να συνεχίσουν μια τέτοια πορεία, ενδεχομένως επειδή έχουν ανάγκη να συλλέξουν τέτοιες εμπειρίες. Βέβαια, ας μην ξεχνάμε και τις περιπτώσεις που κάποιες φορές υπάρχει ωφέλεια, αλλά δεν είναι εμφανής. Για παράδειγμα, ένα παιδί με σοβαρού βαθμού εγκεφαλική πάρεση μάλλον δεν θα γίνει καλά σε αυτή τη ζωή, επειδή η ψυχή του επέλεξε να βιώσει κάτι τέτοιο, όμως η θεραπεία μέσω κοσμικής ενέργειας θα ελαφρύνει το καρμικό του φορτίο ώστε σε επόμενη ενσάρκωση να ξεκινήσει την πορεία του από ένα υγιέστερο σημείο. Το σίγουρο είναι ότι θα επέλθει ενεργειακή ισορροπία, υγεία σε ψυχικό επίπεδο και κατανόηση σε επίπεδο συνειδητότητας του ανθρώπου.

6. Ο αριθμός των συνεδριών είναι καθορισμένος;

Πραγματοποιούμε κύκλους των 15 θεραπειών. Ανάλογα με τη σοβαρότητα μιας ασθένειας, την ικανότητα του θεραπευόμενου να αξιοποιήσει τα θεραπευτικά αποτελέσματα και τον βαθμό προσωπικής ανάπτυξης που θέλει να πετύχει, μπορούν να ολοκληρωθούν περισσότεροι ή λιγότεροι κύκλοι.

7. Η κοσμική ενέργεια όπως και άλλες ενεργειακές θεραπείες μπορούν να γίνουν από απόσταση. Πώς εξηγείται αυτό;

Το νοητικό πεδίο δεν υπόκειται σε χωρο-χρονικούς περιορισμούς. Οι ενέργειες που διαχειρίζεται ο θεραπευτής εκδηλώνονται πολύ υψηλότερα από την τρίτη διάσταση. Στο ίδιο πεδίο είναι που σχηματίζεται και η αύρα των ανθρώπων, η οποία φέρει ενέργεια και πληροφορίες. Επομένως, η απόσταση του θεραπευτή από το φυσικό υλικό σώμα του ασθενούς δεν επηρεάζει το βαθμό παρεμβατικότητας και αποτελεσματικότητας της θεραπείας. Με τον ίδιο τρόπο που ένας άνθρωπος ξεματιάζει κάποιον όσο μακριά του κι αν βρίσκεται.

8. Η φωτογράφηση αύρας είναι απαραίτητη στην θεραπεία μέσω κοσμικής ενέργειας;

Η φωτογράφηση αύρας είναι χρήσιμη στον οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από τη θεραπευτική μέθοδο που επιθυμεί να χρησιμοποιήσει, διότι μπορεί να ανακαλύψει, να διαπιστώσει, να επιβεβαιώσει ή να συνειδητοποιήσει πληροφορίες που φέρει. Επομένως αυξάνεται η επίγνωσή του σε σχέση με ό,τι κουβαλάει, ερμηνεύει τις καταστάσεις που δημιουργούνται στη ζωή του σε σχέση με αυτό που εκφράζει η αύρα του και μπορεί ενδεχομένως να είναι πιο αποτελεσματικός στον τρόπο που θα προχωρήσει θεραπευτικά με τον εαυτό του.

Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητο να πραγματοποιείται σε όλα τα μέλη της οικογένειας στην περίπτωση που δεχόμαστε ως αίτημα τη θεραπεία ενός παιδιού μόνο, διότι έτσι εντοπίζεται το κοινό πρόβλημα ή οι αλληλεπιδράσεις που οδηγούν στην εκτόνωση μέσω μιας ασθένειας.

9. Τι είναι η βασκανία (το μάτιασμα); Μπορεί να θεραπευτεί;

Το μάτιασμα είναι η εισβολή αρνητικής ενέργειας στο πεδίο της αύρας κάποιου ανθρώπου. Ο άνθρωπος που ματιάζεται μπορεί να νιώσει πονοκέφαλο, ζάλη, πόνο και ανακάτεμα στο στομάχι ή ανεξήγητη δυσφορία και εκνευρισμό. Το άτομο που ματιάζει συνήθως το κάνει ασυνείδητα και ή εναποθέτει πάνω στο «θύμα» αρνητική ενέργεια που προέρχεται από δικά του συναισθήματα ή σκέψεις, ή αντλεί ενέργεια από το «θύμα» αν το αιθερικό του σώμα νιώσει ότι μπορεί να κλέψει ζωτική ενέργεια από το αιθερικό σώμα κάποιου άλλου. Οπωσδήποτε, για να επιτρέψει κάποιος στο εαυτό του να γίνει «θύμα» θα πρέπει να κουβαλάει στην αύρα του πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες δεν υποστηρίζει το καλό του και δέχεται να είναι «θύμα». Μόνο μια ευάλωτη αύρα μπορεί να δεχθεί επιρροές από αρνητική ενέργεια, ενεργο-ουσίες ή σκεπτομορφές και συνήθως αυτό θα συμβεί όταν φέρει συμβατές πληροφορίες με την απειλή που πλησιάζει. Ένας άνθρωπος εξαγνισμένος, με καθαρή αύρα δεν υπάρχει περίπτωση να υποστεί τέτοια επιρροή. Θυμίζουμε ότι η αύρα λειτουργεί σαν μαγνήτης. Ό,τι φέρει, αυτό θα έρθει να κολλήσει επάνω της. Η αρνητική ενέργεια που θα πλησιάσει την καθαρή αύρα ενός υγιούς ανθρώπου, εφόσον δεν θα βρει «στήριγμα» για να πιαστεί, θα απωθηθεί και θα επιστρέψει στην πηγή της άμεσα, προκαλώντας συνήθως μεγαλύτερη ζημιά από αυτή που σκόπευε να κάνει.

Γενικά, το μάτιασμα της μιας φοράς θεραπεύεται πολύ γρήγορα με την χρήση της κοσμικής ενέργειας. Για την πλήρη απαλλαγή από αυτή την αδυναμία, πρέπει ο άνθρωπος να κατανοήσει την αιτία και να θεραπεύσει τα στοιχεία που του επιτρέπουν να υπόκειται σε κάτι τέτοιο.

10. Επιτρέπεται η ταυτόχρονη λήψη φαρμακευτικής αγωγής όταν κάποιος υπόκειται σε θεραπεία κοσμικής ενέργειας;

Η ταυτόχρονη λήψη φαρμάκων, ακόμα και η ταυτόχρονη εφαρμογή άλλου είδους σωματικής θεραπείας (π.χ. ακτινοθεραπείες) όχι απλώς επιτρέπονται αλλά ίσως είναι και απαραίτητες σε περιπτώσεις ασθενών για τους οποίους θα ήταν επικίνδυνη μια τέτοια απότομη διακοπή, ή σε περιπτώσεις ανθρώπων που υποφέρουν από έντονο σωματικό πόνο λόγω της ασθένειάς τους. 

Συνήθως κρίνεται απαραίτητη η ταυτόχρονη εφαρμογή των δυο μεθόδων μέχρι την σταθεροποίηση της υγείας του ασθενούς σε βαθμό τέτοιο που να μπορεί να ελαττώσει ή να διακόψει τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

11. Υπάρχει πάντα σωματική ίαση;

Κανένας θεραπευτής δεν είναι σε θέση να υποσχεθεί οποιουδήποτε είδους ίαση. Αυτό το ξέρει μόνο ο Θεός και όσο κι αν προσευχόμαστε και ζητάμε μερικές φορές απαντήσεις, οφείλουμε να καταλάβουμε ότι δεν μας αποκαλύπτει πάντα τα σχέδιά του. Επίσης, ας έχουμε κατά νου ότι ενίοτε το μυαλό μας είναι πολύ μικρό για να χωρέσει τις απαντήσεις του Θεού. Καλό είναι να ξέρουμε τι ζητάμε και να είμαστε έτοιμοι για τις απαντήσεις, αν καταφέρουμε να τις συλλάβουμε κι αν είμαστε ικανοί να τις αποδεχτούμε. Το αποτέλεσμα, λοιπόν, της θεραπείας εξαρτάται από τον ίδιο τον άνθρωπο στον οποίο εφαρμόζεται η μέθοδος. Η ψυχή του τελευταίου γνωρίζει πολύ καλύτερα μέχρι ποιο βαθμό είναι έτοιμη να θεραπευτεί και να εξελιχθεί. Με τον ίδιο τρόπο που ορισμένοι άνθρωποι κατορθώνουν να ξεπεράσουν τις ασθένειες και τα προβλήματα τους, ενώ άλλοι δεν έχουν την απαραίτητη ψυχική αντοχή για να το κάνουν και αφήνονται στην πορεία που τους ορίζει η ασθένεια.

12. Αν κάποιος έχει ικανοποιητική ποιότητα και πληρότητα αύρας, μπορεί να κάνει θεραπείες κοσμικής ενέργειας;

Ασφαλώς. Η ανθρωπότητα έχει πρόσβαση στην κοσμική ενέργεια όχι μόνο για θεραπευτικούς λόγους. Στην πραγματικότητα του δίνεται η δυνατότητα να επιταχύνει την πνευματική και ενεργειακή του εξέλιξη, να αφυπνιστεί και να απελευθερώσει τις δυνάμεις που διατηρεί κρυμμένες μέσα του. Επιπλέον, οι συχνότητες της κοσμικής ενέργειας τονώνουν τον οργανισμό, διατηρούν τη σωματική ευεξία, κάνουν μασάζ, ανανεώνουν το δέρμα, απομακρύνουν από τον οργανισμό τις βλαβερές ουσίες που συσσωρεύει από το περιβάλλον και τη διατροφή, συντελούν στην κάθαρση και πλήρη έκφραση του γενετικού υλικού και χαρίζουν μακροζωία. Εφόσον, δηλαδή, ο άνθρωπος δεν θέτει τα συνήθη «ανθρώπινα» νοητικά όρια και περιορισμούς στο θέμα της εξέλιξής του, μπορεί να χρησιμοποιήσει την κοσμική ενέργεια για να ενωθεί με τον Δημιουργό.

13. Υπάρχει μαγεία και τι είναι; Γιατί δεν ανταποκρίνονται όλοι το ίδιο σε αυτήν;

Αναφερόμαστε στις καταστάσεις στις οποίες ένας άνθρωπος επηρεάζει αρνητικά κάποιον άλλο με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικό βαθμό. Όσο καλό μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, άλλο τόσο μπορεί να κάνει και κακό. Η αρνητική ενέργεια (π.χ. αστρική, νοητική) και η μέθοδος που θα χρησιμοποιήσει έχουν συγκεκριμένο στόχο. Όμως, όπως αναφέραμε και παραπάνω στην περίπτωση της βασκανίας, ένας άνθρωπος θα δεχθεί την επιρροή μιας ξένης επίδρασης (ακόμα κι αν αυτή προέρχεται από ισχυρή πηγή) μόνο αν έχει κάποιο μεμπτό σημείο στην αύρα του αρκετό για να προσελκύσει την επιρροή. Για παράδειγμα, κάποιος με καρμικό βάρος σχετικό με μαγεία είναι πολύ πιθανό να προσελκύσει στη ζωή του παρόμοιες καταστάσεις. Ακόμα και κάποιος ο οποίος πέφτει συχνά στη συνήθεια της γλωσσοφαγιάς εις βάρος άλλων μπορεί εξίσου να προσελκύσει επάνω του αρνητική ενέργεια, εφόσον κατευθύνει αρνητική ενέργεια προς τους άλλους. Με λίγα λόγια, αν ο άνθρωπος, με οποιαδήποτε μεμπτή συμπεριφορά του βρωμίζει την αύρα του με χαμηλής δόνησης ενέργεια, τότε είναι ευάλωτος σε παρόμοιες επιρροές. Ο μόνος πραγματικός εχθρός του ανθρώπου είναι ο εαυτός του. Κανείς άλλος. Κανείς δεν μπορεί να μας βλάψει περισσότερο απ’ όσο βλάπτουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Κανείς δεν θα μας μεταχειριστεί χειρότερα απ’ όσο μεταχειριζόμαστε εμείς τους εαυτούς μας. Ο εξαγνισμένος άνθρωπος που έχει πολεμήσει και υπερνικήσει την κατώτερη φύση του και τα ελαττώματά του είναι άτρωτος από κάθε πειρασμό και κάθε κακό. Το κακό υπάρχει μέσα μας. Όταν το ξεριζώσουμε από μέσα μας θα σταματήσουμε να το βλέπουμε και γύρω μας.

14. Μου συμβαίνουν συνέχεια ατυχήματα, στο σπίτι, με το αυτοκίνητο, ό,τι πιάνω στα χέρια μου καταστρέφεται. Νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά, ότι είναι σαν κάτι να με κυνηγάει ή σαν να τα έχει κάποιος μαζί μου. Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά;

Αυτή η κατάσταση, στην πιο απλή της μορφή μπορεί να σημαίνει αρνητική ενέργεια είτε από κάποιον εξωτερικό παράγοντα είτε από τον ίδιο τον άνθρωπο που παθαίνει τα ατυχήματα. Εξηγήσαμε παραπάνω το γιατί κάποιες φορές είμαστε ευάλωτοι στην αρνητική ενέργεια. Επιπλέον, μπορεί να ειπωθεί ότι ο άνθρωπος που δεν εμπιστεύεται την πορεία της ζωής και εναντιώνεται σε αυτό που του υποδεικνύει ο ανώτερος εαυτός του και η διαίσθησή του είναι πιθανό να παθαίνει ατυχήματα, ακριβώς επειδή δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Αν, για παράδειγμα, είναι δύσπιστος και θεωρεί ότι οι άλλοι θέλουν να το εκμεταλλευτούν, τότε, ναι, δεν αποκλείεται να προσελκύσει αυτή τη συμπεριφορά στη ζωή του και να είναι αυτός που θα του τύχει το ελαττωματικό προϊόν από ένα κατάστημα, ή ο κακός τεχνίτης που θα του κάνει ζημιά στο σπίτι. Αν θεωρεί ότι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν ευημερία το έχουν πετύχει εκμεταλλευόμενοι τους άλλους, τότε ίσως να είναι αυτός που θα απολυθεί από την εταιρεία. Αν έχει κακή οδική συμπεριφορά και κατηγορεί συνεχώς τους άλλους, τότε θα είναι το δικό του αυτοκίνητο που θα χτυπηθεί τυχαία από κάποιον μεθυσμένο διερχόμενο. Έτσι θα επιβεβαιώσει αυτό τον τρόπο σκέψης και δύσκολα θα καταλάβει ότι είναι οι δικές του επαναλαμβανόμενες σκέψεις που κατευθύνουν τη ζωή του. Η ζωή μας προσφέρει ανά πάσα στιγμή ό,τι κουβαλάει το μυαλό μας. 

Κι αυτό οφείλει να το εκφράσει προκειμένου να μας υποδείξει τι πεποιθήσεις κουβαλάμε κι αν χρειάζεται να τις αναθεωρήσουμε. Είναι ο χειροπιαστός τρόπος για να συνειδητοποιήσουμε το νοητικό «πρόγραμμα» που ορίζει τη ζωή μας. Αν δεν το καταλαβαίνουμε, τότε συνεχίζουμε να εισπράττουμε αναποδιές και βάσανα.

Η διαδικασία της θεραπείας

Η θεραπευτική συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από μία έως μιάμιση ώρα. Ο θεραπευόμενος, ιδανικά, παραμένει όρθιος κατά τη διάρκεια της θεραπείας, χαλαρός και με τα μάτια κλειστά. Η εφαρμογή των καναλιών γίνεται ως επί το πλείστον κατακόρυφα, γι’ αυτό και είναι επιθυμητή η όρθια στάση του σώματος. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας ή και μετά, μπορεί να υπάρχουν προσωρινά μούδιασμα, πρήξιμο, ελαφρύς πόνος σε κάποια σημεία ή αίσθημα κόπωσης. Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να κάνει κάποια εκούσια προσπάθεια για κάτι. Είναι, ωστόσο, σημαντικό να επιτρέψει την ενεργειακή διάτρηση που θα επιχειρηθεί από τις συχνότητες που θα χρησιμοποιήσει ο θεραπευτής. Αν αισθανθεί εμπιστοσύνη και χαλαρώσει θα νιώσει το λίκνισμα που προκαλούν τα κανάλια, θα έχει καλύτερη επίγνωση της διαδικασίας και θα επιτρέψει στο πνεύμα του να κυριαρχήσει της προσωπικότητας. 

Υπάρχει η δυνατότητα ο άνθρωπος να έχει αναδρομή, αλλά αυτό εξαρτάται περισσότερο από τον ίδιο και έχει να κάνει με το πόσο είναι έτοιμος να δει προηγούμενες ζωές και να αντιμετωπίσει λάθη και πόνο που, ενδεχομένως, κουβαλάει από αυτές. Ο θεραπευτής, εξ επαφής κατά κανόνα, αναλαμβάνει να καθαρίσει το πεδίο της αύρας και τα ενεργειακά κέντρα του θεραπευόμενου.

Καλό είναι για τον θεραπευόμενο να πραγματοποιεί κύκλους θεραπειών. Ένας κύκλος αποτελείται από 15 ξεχωριστές συνεδρίες. Η συχνότητα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις τρεις φορές εβδομαδιαίως. Μετά το τέλος ενός θεραπευτικού κύκλου, ο άνθρωπος διακόπτει για να ξεκουραστεί σωματικά και ψυχικά. Μπορεί να συνεχίσει, εφόσον επιθυμεί, με νέο κύκλο, μετά από λίγες εβδομάδες. Ο ρυθμός με τον οποίο θεραπεύεται κάποιος είναι σταδιακός κι ο θεραπευόμενος οφείλει να το γνωρίζει και να το σέβεται αυτό. Η ένταση και το είδος των αρχικών θεραπειών θα εξαρτηθεί από την ποιότητα της αύρας του. Ανάλογα με το βαθμό εξαγνισμού του πεδίου του και την ετοιμότητά του για αλλαγή, μπορεί να προχωρήσει σε πιο ενισχυμένες θεραπευτικές συνεδρίες. Ο θεραπευτής γνωρίζει καλύτερα με ποιο τρόπο θα εφαρμόσει τα θεραπευτικά κανάλια, αξιολογώντας την κατάσταση του θεραπευόμενου.

Τονίζεται, για άλλη μια φορά ότι το συγκεκριμένο είδος θεραπειών είναι εξαιρετικά παρεμβατικό. Ο άνθρωπος θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει έντονες σωματικές και ψυχολογικές καταστάσεις που θα προκύψουν, ιδιαίτερα κατά τις πρώτες συνεδρίες.

Είδη θεραπευτικής παρέμβασης

• Ομαδική θεραπεία: Ακολουθείται το σύνηθες θεραπευτικό σχήμα που συνιστά καθαρισμό των ενεργειακών κέντρων και διαρκεί περίπου μία ώρα. Επισημαίνεται ότι είναι καλύτερο να προτιμούνται οι ομαδικές θεραπείες, διότι όσο αυξάνει ο αριθμός των συμμετεχόντων τόσο δυναμικότερη είναι η παροχή ενέργειας από το σύμπαν.

• Ατομική θεραπεία: Η διαδικασία είναι ίδια όπως και πριν.

• Θεραπεία από απόσταση: Είναι όμοια με τις προηγούμενες θεραπευτικές διαδικασίες. Ο θεραπευόμενος, με το φυσικό του σώμα, μπορεί να βρίσκεται σε οποιαδήποτε απόσταση από τον θεραπευτή, χωρίς να μειώνεται η ισχύς της παρέμβασης.

• Θεραπεία με τη χρήση φωτογραφίας: Ο θεραπευτής δεν χρησιμοποιεί τη μορφή του θεραπευόμενου, παρά μόνο εφαρμόζει κανάλια πάνω στη φωτογραφία.

• Θεραπεία κατά σύντομο σχήμα: Είναι λιγότερο παρεμβατική και ενισχυτική ως προς το αποτέλεσμα θεραπεία και διαρκεί λιγότερη ώρα. Συνήθως σε αυτή δεν καθαρίζονται ξεχωριστά τα τσάκρα του θεραπευόμενου.

• Σε όλες τις παραπάνω θεραπευτικές διαδικασίες μπορούν να συμμετέχουν τόσο παιδιά όσο και ενήλικες.

• Θεραπεία ζώων

• Ενεργειακός καθαρισμός χώρου ή εμπορεύματος

Τι συμβαίνει κατά τη θεραπεία

H εφαρμογή των καναλιών σε έναν θεραπευόμενο στοχεύει σε ολόκληρο το πεδίο της αύρας του, αλλάζοντας τη δόνηση των δομών που περιέχει. Έτσι, προκαλεί αναδιάρθρωση και κάθαρση των στρωμάτων της αύρας. Αυτό συμβαίνει αναγκαστικά, διότι η ασθένεια εμφανίζεται πρώτα στα λεπτά σώματα και σταδιακά μπορεί να εισχωρήσει στο φυσικό σώμα και να εκδηλωθεί ως ασθένεια. Επομένως, με τα κανάλια θεραπεύονται όχι μόνο τα συμπτώματα μιας ασθένειας ή προβληματικής κατάστασης, αλλά οι αιτίες οι οποίες συνήθως εδρεύουν στα λεπτά σώματα και διατηρούνται εκεί ως κακώς επεξεργασμένη ενέργεια και πληροφορία. Σβήνεται, δηλαδή, το ενεργο-πληροφοριακό ίχνος της διαταραγμένης κατάστασης. Η κοσμική ενέργεια κάνει ανακατασκευή των ενεργειακών σωμάτων μέχρι να επέλθει ισορροπία του συστήματος. Επίσης, αν ένα όργανο δεν έχει νοσήσει ακόμα, η κοσμική ενέργεια δρα “προληπτικά” εφόσον θεραπεύει την κατάσταση όσο βρίσκεται ακόμα στα λεπτά σώματα, κάτι που φαίνεται στη φωτογράφηση αύρας. Υπενθυμίζεται ότι η ενεργειακή θεραπεία δεν υποκαθιστά τις ιατρικές θεραπείες, ειδικά στις περιπτώσεις ασθενών που κάνουν χρόνια λήψη φαρμάκων, έχουν ήδη πολύ ταλαιπωρημένο σώμα και έχουν ανάγκη τη συνέχιση της φαρμακευτικής αγωγής.

Η διάρκεια του θεραπευτικού προγράμματος εξαρτάται από το πόσο έχει προσβληθεί το πεδίο και τα όργανα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας υπάρχουν οξύνσεις, καθώς και σωματικές και ψυχολογικές κρίσεις. Η ατέλεια οξύνεται κατά την κάθαρση, όλη η αρνητικότητα βγαίνει στην επιφάνεια και τότε επέρχεται κρίση και αναστάτωση. Είναι σαν να τινάζουμε ένα, ακίνητο για καιρό στο πάτωμα, χαλί από φόβο μη σηκωθεί όλη η σκόνη που του επιτρέψαμε να μαζέψει. Η διαδικασία αυτή προκαλείται ουσιαστικά από έναν εξωτερικό παράγοντα (τον θεραπευτή) κι ο άνθρωπος ξαφνικά επηρεάζεται και βρίσκεται εκτεθειμένος σε πληροφορία που είχε “κρυμμένη” από τον ίδιο του τον εαυτό. Κατά τη θεραπεία συντονίζεται η ενεργο-πληροφοριακή δομή του με την αρχέγονη πηγή της δημιουργίας, αυξάνεται η συχνότητα των δονήσεών του και ανοίγει η συνείδησή του. Ασφαλώς για καλύτερα και ουσιαστικότερα αποτελέσματα απαιτείται κι από την πλευρά του θεραπευόμενου κόπος και νοητική δέσμευση ότι θα προσπαθήσει κι ο ίδιος να αλλάξει και να μην επαναλάβει τα ίδια νοητικά πρότυπα, να μην διαχειριστεί, ξανά, λάθος τις καταστάσεις και οδηγηθεί στα ίδια αποτελέσματα και την ίδια ή παρόμοια ασθένεια. Σε αυτό βοηθά η ταυτόχρονη ανύψωση του επιπέδου συνειδητότητας που τον βοηθά να κατανοεί και να ξεπερνά τα μαθήματα ευκολότερα και γρηγορότερα. Έτσι μπορεί να αλλάξει τα λανθασμένα νοητικά πρότυπα με τα οποία διαχειρίζεται λάθος την πληροφορία και τις καταστάσεις, τους συλλογισμούς, την κοσμοθεωρία, τις πεποιθήσεις και τη στάση ζωής. Όσον αφορά στο μέγεθος της βοήθειας αρκεί να αναφερθεί ότι ο καθένας θα λάβει μέχρι εκεί που πιστεύει.

 Είναι απόφαση του ανθρώπου το πόσο θα προχωρήσει, το αν επιθυμεί απλώς σωματική ίαση ή και πνευματική ανάπτυξη και ενεργειακή εξέλιξη.

Σημειώνεται ότι είναι τα κανάλια που θεραπεύουν κι όχι ο θεραπευτής άμεσα. Τα κανάλια ξέρουν τι θα θεραπεύσουν και με ποια σειρά, καθώς επίσης και τον τρόπο με τον οποίο θα καθοδηγήσουν τον άνθρωπο. Ο θεραπευτής οφείλει να λειτουργεί, όσο πιο αποτελεσματικά μπορεί, ως αγωγός που θα διοχετεύσει την κοσμική ενέργεια στον θεραπευόμενο. Στην πορεία της θεραπείας δημιουργούνται καταστάσεις που λειτουργούν ως μαθήματα για να βοηθήσουν τον άνθρωπο να επεξεργαστεί σωστά αυτή τη φορά την πληροφορία και να προχωρήσει. Πρέπει να έχει πάντα κατά νου ότι ό,τι έρχεται είναι πάντα για καλό ακόμα κι αν πονάει και το αντιμετωπίζει ως κακό ή ως πρόβλημα. Πάντα, σε κάθε περίσταση, του δίνεται η δυνατότητα να μάθει και να εξελιχθεί. Φυσικά οι απότομες αλλαγές είναι επικίνδυνες και δεν έχουν νόημα εφόσον ο άνθρωπος πρέπει μέσα από αντίστοιχα μαθήματα να αποκομίσει γνώση. Ο θεραπευόμενος είναι υπεύθυνος σε μεγάλο βαθμό για την επιτυχία της θεραπείας η οποία στηρίζεται στην πρόθεσή του να βοηθήσει τον εαυτό του. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου παραμένει ο ίδιος, όμως ενισχύεται η αυτοπραγμάτωσή του, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνονται όλα τα επίπεδα της ζωής του, επαγγελματικό, κοινωνικό και οικογενειακό.

Ολοκληρώνουμε υπενθυμίζοντας ότι η γη είναι ένα μεγάλο σχολείο. Εδώ ενσαρκώνονται ψυχές που είχαν οπισθοδρομήσει ενεργειακά και έρχονται ξανά με την προοπτική να συλλέξουν εμπειρίες και να καταφέρουν να εξελιχθούν. Ανάλογα με το επίπεδο εξέλιξης δίνονται στον άνθρωπο καταστάσεις προκειμένου να προχωρήσει. Το κάρμα είναι ακριβώς αυτή η εξελικτική πορεία προς την ανάπτυξη της συνειδητότητας και περιλαμβάνει εμπειρίες και μαθήματα μέσα από τα οποία ο άνθρωπος πρέπει να πετύχει την πνευματική ανάπτυξη και ολοκλήρωση. Δεν υπάρχει Θεός τιμωρός, ούτε αδικία. Οι συμπαντικοί νόμοι είναι δίκαιοι, αλάνθαστοι και λειτουργούν και εφαρμόζονται πάντα. Ο άνθρωπος “ό,τι σπέρνει θερίζει”. Η κάθε πράξη φέρει το “αδιόρθωτο”, άπαξ και γίνει θα λειτουργήσει ο συμπαντικός νόμος της ανταπόδοσης, η καλή πράξη θα επιστρέψει, η κακή επίσης και τίποτα δεν είναι αρκετό για να εμποδίσει την τιμωρία και τον πόνο που θα βιώσει ο άνθρωπος. Βρισκόμενοι, λοιπόν, σε ένα κόσμο στον οποίο μας έχει επιτραπεί η ελεύθερη βούληση, ας σταθούμε ικανοί να συνειδητοποιήσουμε την υπέρτατη ουσία της ύπαρξής μας για να προχωρήσουμε στην ανοδική, ενεργειακά εξελικτική πορεία, και τελικά να πετύχουμε την ένωσή μας με την πηγή της δημιουργίας.
Παιδιά και κοσμική ενέργεια

Η κοσμική ενέργεια βρίσκει στα παιδιά την ίδια εφαρμογή όπως και στους ενήλικες. Μέχρι τα δώδεκά χρόνια περίπου, τα παιδιά φέρουν την ίδια αύρα με την μητέρα και αντιμετωπίζονται σαν ένας οργανισμός. Έτσι, τα προβλήματα που εντοπίζονται στη μητέρα με κάποιο τρόπο επηρεάζουν το παιδί.

Παραδείγματος χάρη, ένα παιδί που μέχρι την ηλικία των οκτώ δεν έχει αποκτήσει έλεγχο σφιγκτήρων και «βρέχει» το κρεβάτι του τα βράδια ενδεχομένως έχει ενεργειακές απώλειες στη λειτουργία του 1ου τσάκρα οι οποίες συνήθως αφορούν και σε παρόμοια προβλήματα του 1ου τσάκρα της μητέρας. Ή, επίσης, μια μητέρα με εστιασμένες φοβίες (π.χ. κλειστοφοβία, υψοφοβία) πολύ πιθανό να «ακουμπήσει» αυτές τις φοβίες ή παρόμοιες στο παιδί της. Ένα παιδί μπορεί να αναπτύξει άσθμα σε πρώιμη ηλικία είτε επειδή η προσφορά αγάπης από τη μητέρα του (και τους γονείς του γενικότερα) στην τρέχουσα ζωή δεν ήταν υγιής, ή επειδή φέρει κι αυτό από τη γέννησή του οικογενειακό καρμικό βάρος στο 4ο τσάκρα.

Στα παιδιά που παρουσιάζουν προβλήματα ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας συμβαίνει το ίδιο πράγμα, αν και ενίοτε η κατάσταση και η πορεία μπορεί να δείχνουν σκληρές για ένα παιδί και την οικογένειά του. Επαναλαμβάνουμε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και καμία κατάσταση δεν δημιουργείται με την πρόθεση αδικίας. Ό,τι συμβαίνει στη ζωή του ανθρώπου, παιδιού ή ενήλικα, έχει πάντα συγκεκριμένο λόγο. Δεν υπάρχουν θετικές ή αρνητικές καταστάσεις, πράγματα που γίνονται για καλό ή κακό. Ο άνθρωπος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι τα πάντα στη ζωή του είναι μαθήματα στην πορεία της αναζήτησης της ανώτερης ποιότητάς του, στην πορεία προς την τελική ένωση με το θείο στοιχείο και στην απελευθέρωση πλέον από τον ατελείωτο κύκλο μετενσαρκώσεων.

Ένα παιδί με αναπτυξιακές δυσκολίες οποιασδήποτε μορφής, για κάποιο λόγο έχει επιλέξει να βρεθεί σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και σε συγκεκριμένη οικογένεια. Αυτή η επιλογή έχει να κάνει με τα χρέη και τις υποχρεώσεις της πορείας της δικής του ψυχής, καθώς και με τα μαθήματα που έχει να προσφέρει στους γονείς που θα το υποδεχτούν σε αυτό τον κόσμο.

Τα παιδιά που γεννιούνται με προβλήματα λόγου και ομιλίας συνήθως έχουν διαταραγμένη λειτουργία του 5ου τσάκρα, που εδρεύει στο λαιμό και αφορά στην επικοινωνία και στον τρόπο έκφρασης και ομιλίας. Όντας υπεύθυνο για τέτοιες λειτουργίες, το 5ο τσάκρα επίσης αντιπροσωπεύει την αγάπη και αποδοχή του εαυτού, εφόσον ο τρόπος που εκφράζεται κάποιος έχει, σε μεγάλο βαθμό, να κάνει με την εικόνα που έχει για τον εαυτό του. Προβλήματα άρθρωσης, λεκτικής δυσπραξίας και τραυλισμού αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της κατάστασης που βιώνει το παιδί. 

Έτσι, μπορεί να συντρέχουν διάφοροι λόγοι (οι οποίοι στη φωτογράφηση της αύρας του παιδιού είναι ορατοί και μπορούν να ερμηνευτούν) για τους οποίους παρατηρούνται τέτοιες δυσκολίες. Μπορεί ένα παιδί να φέρει οικογενειακό κάρμα που αφορά στο συγκεκριμένο θέμα δυσκολίας έκφρασης. Μπορεί ακόμα, οι γονείς του να το ήθελαν διαφορετικού φύλου και να μεταφέρουν αυτή τους την απογοήτευση προς το παιδί, το οποίο τελικά φέρει στο ενεργο-πληροφοριακό του πεδίο και συγκεκριμένα στο ύψος του 5ου τσάκρα πληροφορίες μη αποδοχής του εαυτού του. Ή, ίσως το ίδιο το παιδί σε προηγούμενη ενσάρκωση να μην κατάφερε να φέρει εις πέρας παρόμοια μαθήματα που αφορούσαν στην ομιλία και να έχει ακόμα πληροφορίες, τις οποίες πρέπει να επεξεργαστεί σωστά για να τις απελευθερώσει και να τις απομακρύνει.

Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση αποτελούν τα παιδιά που γεννιούνται στο φάσμα της διάχυτης αναπτυξιακής διαταραχής του αυτισμού. Το φάσμα του αυτισμού είναι ευρύ και τα παιδιά μπορεί να παρουσιάζουν μεγάλες διαφορές όσον αφορά το βαθμό απόσυρσης, την αυτονομία, την κατανόηση του λόγου και τις επικοινωνιακές και εκφραστικές δεξιότητες. Το μήνυμα που πολύ έντονα εξωτερικεύουν τα παιδιά αυτά με τη συμπεριφορά τους είναι ότι δεν θέλουν να ζουν ανάμεσά μας. 

Αρνούνται την κοινωνική επαφή. Ταυτόχρονα, εκφράζουν μεγάλης έντασης θυμό γι’ αυτό που τους συμβαίνει, το οποίο ενδέχεται να είναι η δική τους σκληρή επιλογή να αυτό-τιμωρηθούν για κάποιο λόγο. Μπορεί σε προηγούμενες ενσαρκώσεις να είχαν αφαιρέσει τη ζωή άλλων ανθρώπων και να επέλεξαν τώρα να τιμωρηθούν με αυτό τον τρόπο. Ή, μπορεί να πρέπει ειδικά στους γονείς που έχουν επιλέξει να διδάξουν κάτι το οποίο οι γονείς οφείλουν να καταλάβουν. Μπορεί η μητέρα να είχε αποβάλλει ένα προηγούμενο παιδί, αποβάλλοντας έτσι μια ζωή, και να έφερε στον κόσμο ένα αυτιστικό παιδί το οποίο της δείχνει τελικά πώς είναι να απαρνείται κάποιος τη ζωή. Ή, ίσως στο παρελθόν οι ίδιοι γονείς να είχαν εγκαταλείψει ή σκοτώσει το παιδί και τώρα το ξαναδέχονται με μεγάλες μειονεξίες για να ξεπληρώσουν την παρελθοντική τους συμπεριφορά. Ενδέχεται, πάλι, το συγκεκριμένο παιδί να μην είχε μάθει να δίνει αγάπη και να αποφάσισε να ξανακατέβει σε αυτή τη μορφή για να προσπαθήσει να αγαπηθεί από κάποιους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. 

Πάντως, σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση κατηγορίας, ούτε προς τους γονείς ούτε προς το παιδί, ούτε καν αξιολόγηση και κρίση. Δεν υπάρχει Θεός τιμωρός ούτε αδικία, ούτε κάποιος που αποδίδει ποινές. Η ψυχή, μόνη της ουσιαστικά, αξιολογεί τι υπολείπεται ακόμα να μάθει για να εξελιχθεί και ποια είναι τα μαθήματα που ακόμα έχει να περάσει. Η κάθε πλευρά πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι βιώνει την επιλογή της ψυχής της στην πορεία προς την εξέλιξη.

Τις περισσότερες φορές τα παιδιά με αυτισμό έχουν πολύ φτωχή λειτουργία του 1ου τσάκρα, που αντιπροσωπεύει την ασφάλεια και τις γερές βάσεις του ανθρώπου. Η γείωσή τους είναι περιορισμένη γι ‘ αυτό και επιδεικνύουν αυτή την εικόνα του ότι δεν είναι στο «εδώ και τώρα». Πολύ συχνά το 6ο τσάκρα τους, δηλαδή το τρίτο μάτι, είναι ανοιχτό και τους επιτρέπει την επικοινωνία με άλλες οντότητες σε άλλες διαστάσεις. Δεν πρέπει να προκαλεί περιέργεια το ότι κάποιες φορές τα παρατηρούμε να κοιτάζουν πολύ εστιασμένα σε αυτό που εμείς θεωρούμε κενό. Τόσο οι προσωπικές μας εμπειρίες όσο και πολλών γονέων, θεραπευτών και πολλών διορατικών ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με αυτιστικά παιδιά επιβεβαιώνουν ότι όντως τα παιδιά αυτά βλέπουν πράγματα. Αν το παιδί σας κοιτάζει κάπου τρομαγμένα ή αποφεύγει ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού ή δείχνει σαν να έχει επικοινωνία με το κενό, ή φωνάζει «φύγε» προς το κενό, πιστέψτε το. Αν πάλι κάνει περίεργες ζωγραφιές στις οποίες απεικονίζει αγγέλους ή σκοτεινές οντότητες πιστέψτε το επίσης. Να είστε σίγουροι ότι κάτι έχει δει, ή προσπαθεί να ζητήσει βοήθεια, και επειδή καμιά φορά οι εκφραστικές του δεξιότητες είναι ανεπαρκείς προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να μας δείξει τι βιώνει στον άλλο κόσμο στον οποίο ηθελημένα ή μη συμμετέχει.

Δυστυχώς, μερικές φορές στα παιδιά αυτά παρασιτούν σκοτεινές οντότητες οι οποίες τα επηρεάζουν. Οι γονείς και οι θεραπευτές καλό είναι να θυμούνται ότι αν το παιδί κάνει απότομες εκρήξεις θυμού ή στην παροχή θεραπευτικής βοήθειας είναι έντονα αρνητικό, ενδέχεται να μην είναι το ίδιο το παιδί που αντιδρά έτσι αλλά οντότητες και αρνητικές ενέργειες που το ενοχλούν και το ταράζουν.

Ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες δυσκολίες του κάθε παιδιού, η θεραπευτική διαδικασία μέσω κοσμικής ενέργειας είναι η ίδια όπως και στους ενήλικες. Προηγείται συνολική αξιολόγηση των δεξιοτήτων και δυσκολιών του παιδιού, καθώς και φωτογράφηση αύρας στην οποία αποτυπώνεται η κατάσταση της βιοενέργειας που φέρει. Μαζί με το παραδοσιακό αποκαταστασιακό θεραπευτικό πρόγραμμα, η εφαρμογή κοσμικών καναλιών στο παιδί επιταχύνει τη βελτίωση της συνολικής του κατάστασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μέθοδος αυτή, εφόσον είναι ολιστική και στοχεύει στην αιτιολογία των προβλημάτων και όχι στα συμπτώματα, έχει ουσιαστικότερα αποτελέσματα. Κι αυτό προφανώς είναι σημαντικό διότι η εξαφάνιση ορισμένων συμπτωμάτων δεν σημαίνει απαραίτητα τη ριζική ίαση ενός βαθύτερου προβλήματος. Μπορεί ένα παιδί με προβλήματα λόγου να παρουσιάσει σε μεγαλύτερη ηλικία θυρεοειδή, έντονη ακμή, πολύποδες φωνητικών χορδών ή άλλες, εν γένει, καταστάσεις που διέπονται από τη λειτουργία του 5ου τσάκρα, επειδή τελικά η αιτία όλων αυτών των ανέκαθεν ειδοποιητικών συμπτωμάτων δεν είχε εξαλειφθεί.

Τέλος, σημειώνεται ότι ιδανικά πρέπει και οι γονείς του παιδιού να συμμετέχουν στη θεραπεία εφόσον γίνεται αντιληπτό ότι συνδέονται καρμικά μαζί του και με αυτά που εμφανίζει. Τουλάχιστον η μητέρα των παιδιών μικρότερων από δώδεκα ετών καλό είναι να θεραπεύεται ταυτόχρονα με το παιδί. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι εκείνη την ηλικία το παιδί φέρει την αύρα της μητέρας και αντιμετωπίζονται θεραπευτικά σαν ένας οργανισμός.

*Σπούδασε λογοθεραπεία στο ΑΤΕΙ Πατρών. Διατηρεί κέντρο ειδικής αγωγής στον Βύρωνα Αττικής.
Το 2008 ξεκίνησε να ασχολείται με την κοσμική ενέργεια, αρχικά ως θεραπευόμενη και πολύ σύντομα ως θεραπεύτρια.

Έχει μυηθεί σε επίπεδο Progressor στην κοσμική ενέργεια και στον ζωροαστρισμό.
Η επαφή με τα παιδιά που παρουσιάζουν αναπτυξιακές και άλλες δυσκολίες ήταν η αφορμή να αναζητήσει τις βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Η επίμονη μελέτη αυτών, καθώς και οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί των γονέων, την οδήγησαν σε μια βαθύτερη κατανόηση του νοήματος της ανθρώπινης ζωής.