Σελίδες

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 35 ΕΤΩΝ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» !!!


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΛΑΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΣΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΩΝ!

Αγιορείτης μοναχός δίνει εικονίτσα για ευλογία σε προσκυνήτρια

Άξιον Εστι: «Το νιώθουμε! Πιστεύουμε! Θέλουμε να πάρουμε δύναμη από την Παναγία»

του Νίκου Πιτσιακίδη - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 17/10/2012

Νεαρά πρόσωπα που δεν φωτίζονται από την άψυχη λάμψη ενός υπολογιστή, αλλά από το ιερό φως της θαυματουργής εικόνας «Αξιον Εστί». Θα μπορούσαν να κάθονται σε ένα καφέ με την παρέα τους ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο. Ωρα 3 το μεσημέρι και ο ναός του Αγίου Δημήτριου στη Θεσσαλονίκη είναι γεμάτος νέο κόσμο, που περιμένει καρτερικά να προσκυνήσει την ιερή εικόνα και να ζητήσει τη βοήθεια της Παναγίας.

«Η Παναγία έρχεται όταν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος για την Ελλάδα. Την προηγούμενη φορά ήταν ο σεισμός στην Αθήνα. Τώρα ήρθε γιατί η χώρα μας περνάει μια ακόμη δοκιμασία. Βλέπετε τι γίνεται γύρω μας με την κρίση» λέει στη «δημοκρατία» ο νεαρός Χρυσοβαλάντης Κάλτσος. Μαζί με τον φίλο του προτίμησαν απ' οτιδήποτε άλλο να πάνε στην εκκλησία, για να αντλήσουν δύναμη από την Παναγία. «Το νιώθουμε. Πιστεύουμε. Αυτό μας έκανε να έρθουμε εδώ. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος» λέει ο φίλος του Δημήτρης Δοντσόπουλος. «Το μόνο που θέλουμε να ζητήσουμε είναι να μας δίνει η Παναγία υγεία και δύναμη» τονίζουν οι δύο νεαροί και μπαίνουν στον Αγιο Δημήτριο για να προσκυνήσουν.
  
Το ένα νεαρό πρόσωπο διαδέχεται το άλλο. Οι νέοι της Θεσσαλονίκης υποδέχτηκαν θερμά την εικόνα, κάτι που δεν περνά απαρατήρητο.
  
Μόλις έμαθε ότι η εικόνα «Αξιον Εστί» ήρθε στη Θεσσαλονίκη, η 25χρονη Δήμητρα Παπαχατζή δεν έχασε χρόνο. «Οταν βρισκόταν η εικόνα στην Αθήνα το 1987, η μητέρα μου ήταν έγκυος σ' εμένα και είχε πάει να προσκυνήσει. Πιστεύω ότι την είχε βοηθήσει τότε. Δεν ξέρω αν είναι κάποια εσωτερική ανάγκη, αλλά εγώ πιστεύω στην Παναγία. Ηρθα να μου δώσει λίγη δύναμη. Θέλω να είμαι καλά και να μπορέσω να ανταποκριθώ στις σπουδές μου» λέει στη «δημοκρατία» η Δήμητρα και το πρόσωπό της λάμπει. 

Σκύβουν με ευλάβεια και προσεύχονται σιωπηλά
  
Υπάρχουν στιγμές που η ουρά που σχηματίζουν οι πιστοί στον Αγιο Δημήτριο φτάνει από την είσοδο του ναού μέχρι το ιερό. Ολοι είναι εκεί. Ηλικιωμένοι, άντρες και γυναίκες, έγκυες, μητέρες με τα παιδιά τους, γιαγιάδες και παππούδες με τα εγγόνια τους. Παρά τον κόσμο, στον ιερό ναό επικρατεί σιγή. Οταν φτάνουν στην εικόνα, σκύβουν με ευλάβεια και προσκυνούν. Στα μάτια τους η συγκίνηση είναι έκδηλη. Με δέος κοιτούν τη μητέρα του Χριστού, κάνουν τον σταυρό τους και προσεύχονται. Φιλούν το χέρι του Αγιορείτη μοναχού που στέκεται πιστός φρουρός δίπλα στην εικόνα και παίρνουν ένα μικρό χάρτινο αντίγραφο. Οι πιστοί μπορούν να προσέρχονται στο προσκύνημα από τις 6 το πρωί μέχρι τη 1 το βράδυ, έως και την 31η Οκτωβρίου.