Σελίδες

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!


    ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ                                                
                     Γραφείο Τύπου

Συνάντηση του Δημάρχου Θηβαίων Σπύρου Νικολάου και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά , πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουλίου, στα γραφεία του Δήμου στη Θήβα με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και οι Αντιπεριφερειάρχες Βοιωτίας Γιώργος Μουλκιώτης και Κώστας Μπακομήτρος, οι Αντιδήμαρχοι Θηβαίων Ανδρέας Χατζησταμάτης και Παναγιώτης Ζερικιώτης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΘ Αλέκος Στάικος, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ Ηλίας Πέτραινας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χάρης Μελετίου, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την περιοχή του Δήμου.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Θηβαίων για θέματα έργων οδοποιίας που έχει δρομολογήσει η Περιφέρεια στην περιοχή και για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται όπως :  

  • Οι βελτιωτικές εργασίες στην οδό Μακαρίου, που θα συμβάλουν αποφασιστικά στην αναβάθμιση των συνθηκών κυκλοφορίας στη Θήβα, έργο το οποίο σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Στερεάς πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
  • Ταυτόχρονα πρόκειται άμεσα να υπογραφεί και η σύμβαση για την κατασκευή του δρόμου Τανάγρα-Νεοχωράκι, προϋπολογισμού 6.500.000 ευρώ, για να αρχίσει ένα μεγάλο έργο οδοποιίας που αφορά και το Δήμο Θηβαίων.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων με τη σειρά του επεσήμανε τη σημαντικότητα των ανωτέρω έργων για το Δήμο και κυρίως τις εργασίες στην οδό Μακαρίου, η οποία δέχεται καθημερινά μεγάλο όγκο βαρέων οχημάτων μέσω της Περιφερειακής Οδού Αγ. Τριάδος, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές ζημιές στο οδόστρωμα, ενώ παράλληλα έχει καταστεί επικίνδυνη για οχήματα και τους πεζούς 

Στη συνέχεια συζήτησαν και για άλλα θέματα έργων οδοποιίας, υδροδότησης και κόμβων, που ήδη υλοποιούνται ή βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες υλοποίησής τους και συγκεκριμένα:
·         οδός Θίσβη-Καναβάρι
·         H κατασκευή του οδικού άξονα Θήβα-Λιβαδειά και ο Κόμβος των Βαγίων
·         Η υδροδότηση των τοπικών κοινοτήτων Νεοχωρακίου- Ελεώνα
·         Το έργο «Ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα», επιλέξιμου προϋπολογισμού 2.280.000 €, που εντάθηκε πρόσφατα στο  ΕΣΠΑ με υπογραφή του Περιφερειάρχη, για το οποίο έχουν εγκριθεί τα τεύχη Δημοπράτησης και σε δύο μήνες θα διεξαχθεί η Δημοπρασία. 
·         Για τους κόμβους : Mιχαηλίδη, Κουτσούρα, τέλος οδού Μακαρίου
·         Η ανάπλαση της οδού Πινδάρου Π/Υ 520.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων παράλληλα ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για υπό ένταξη και ήδη ενταγμένα έργα και δράσεις του Δήμου Θηβαίων:  

·         Βελτίωση-Ανάπλαση κεντρικής πλατείας Τ.Κ. Λεύκρων Π/Υ 247.050 ευρώ
·         Βιοκληματική Αναβάθμιση στο ρέμα Χρυσοροά Π/Υ 2.363.228,87 ευρώ
·         ΣΧΟΟΑΠ πρώην Δήμων Θίσβης και Πλαταιών Π/Υ 220.713,05 ευρώ
·         Βιολογικός Βαγίων Π/Υ 4.869.750,77 ευρώ
·         Βιολογικός Πλαταιών Π/Υ 12.276.258,25 ευρώ
·         Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ Δ.Ε. Θίσβης Π/Υ 811.524,02 ευρώ
·         Εξοικονόμηση ενέργειας στα Δημοτικά Κτίρια του Δήμου Π/Υ 400.000 ευρώ (Παλιό Δημαρχείο- ΚΑΠΗ)
·         Πολιτική Ισότητας Φύλων Π/Υ 300.000 ευρώ, ΤΟΠ/ΕΚΟ Π/Υ 250.000 ευρώ, ΤΟΠΣΑ Π/Υ 800.000 ευρώ ευρώ και Πρόγραμμα Εργασίας Κοινωφελούς Χαρακτήρα Π/Υ 289.355,31 ευρώ
·         Μελέτες για αξιοποίηση του Ισμηνίου Λόφου και του Παλαιού Νοσοκομείου.

Πέρα από αυτά, ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο Θηβαίων για ζητήματα που αφορούν τους Τσιγγάνους και τους Μετανάστες της περιοχής, τις ενέργειες ανάδειξης του αρχαίου θεάτρου Καβιρείου και των υπόλοιπων αρχαιολογικών χώρων του Δήμου, τις κοινωνικές δράσεις και προγράμματα (Κοινωνικό Παντοπωλείο), το επιχειρησιακό πρόγραμμα και οικονομικά θέματα που αφορούν τον  Δήμο.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Μουλκιώτη και κ. Μπακομήτρο», αναφέρει ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου, επισημαίνοντας : «Συζητήσαμε εκτενέστερα για έργα τα οποία αφορούν την περιοχή του Δήμου. Εμείς ως Δήμος,με επιχειρησιακό σχεδιασμό και με επιμονή προωθούμε επιμέρους προτάσεις και ολοκληρωμένα προγράμματα σ’ όλα τα συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ Επιχειρησιακά Προγράμματα, προκειμένου να επιτευχθούν βασικοί στόχοι και να υλοποιηθούν δράσεις του σχεδιασμού μας για έργα σημαντικά για τον τόπο και την κοινωνία μας, λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία »