Σελίδες

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

ΚΑΜΙΝΙ !!! ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !!!


Το Αιγαίο και η Ανατ. Μεσόγειος ενοποιημένο θέατρο επιχειρήσεων για το Ρωσικό Ναυτικό

Όπως θα πρέπει να γίνεται αντιληπτό πλέον, οι εξελίξεις στην Συρία, στην Ανατ. Μεσόγειο και γενικά στη Μέση Ανατολή, ούτε είναι μακρυά από εμάς, ούτε δεν μας επηρρεάζουν, όπως ισχυρίζονται πολλοί άφρονες και άσχετοι. Είναι στην γειτονιά μας, είναι μέσα στο σπίτι μας και ότι και να γίνει, η Ελλάδα θα εμπλακεί άμεσα ή έστω και έμμεσα. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και φυσικά να προπαρασκευαστούμε για το πιο δυσμενές σενάριο.
Πρωταρχικός παράγων αποτελεί η ικανότητα και η ετοιμότητα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, δηλαδή στην ουσία το έμψυχο υλικό, το στελεχιακό δυναμικό, που θα σχεδιάσει, θα προπαρασκευάσει και χειριστεί τελικά τα σύγχρονα οπλικά συστήματα. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να διαφυλάττεται από το Έθνος, ως κόρην οφθαλμού η μαχητική ικανότητα, που αποτελείται από πολλές συνιστώσες, όπως η εκπαίδευση, τα οπλικά συστήματα, το ηθικόν, το σύστημα της διοικητικής μέριμνας κλπ.

Για το Ρωσικό Ναυτικό, το Αιγαίο φαίνεται ότι αποτελεί κρίσιμο γεωγραφικό παράγοντα για τις επιχειρήσεις στην Συρία και κατ'αυτό τον τρόπο περιέγραψε την σημασία των επιχειρήσεων στην Α.Μεσόγειο ο αρχηγός του ρωσικού Ναυτικού, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την ναυτική βάση στο λιμάνι της Tartus "ότι και να γίνει". Η τελευταία επισήμανση είναι σημαντική και δεικνύει και επεξηγεί τις μέχρι τώρα εξελίξεις.

Όπως δήλωσε πρόσφατα ο Α/ΓΕΝ της Ρωσίας "Η βάση στην Συρία θα είναι πολύτιμη για το Ρωσικό Ναυτικό, καθότι τα ρωσικά πλοία που επιχειρούν στον αραβική θάλασσα χρειάζονται μία βάση για την συντήρηση και τον ανεφοδιασμό τους", τονίζοντας ταυτόχρονα, ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την ναυτική βάση στο λιμάνι της Tartus "ότι και να γίνει".

Αλλά δεν περιορίστηκε μόνο εκεί: Σύμφωνα με τον Ρώσο Ναύαρχο "Η Μεσόγειος αποτελεί κρίσιμο κρίκο στην αλυσίδα ασφαλειας της Ρωσίας. Ειδικά η Ανατολική Μεσόγειος αποτελούσε ανέκαθεν την στρατηγική περιοχή δράσης του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Ο Ρωσικός στόλος θεωρεί πεδίο επιχειρησιακής δράσης όλη την περοχή από το Αιγαίο μέχρι το Γιβραλτάρ".

Όσο για το αν θα προχωρήσουν σε απόβαση, ανέφερε ότι"Επί του παρόντος θα πραγματοποιήσουμε ασκήσεις στην Μεσόγειο, στο Αιγαίο και την περιοχή της Κύπρου και της Κρήτης, αλλά δεν θα εισέλθουμε στο λιμάνι της Tartus άμεσα γιατί κάτι τέτοιοι δεν κρίνεται σκόπιμο. Αν όμως χρειαστεί θα το κάνουμε μέσα σε λίγες ώρες".

Έτσι λοιπόν αντιλαμβανόμαστε από τα λόγια του Ρώσου Α/ΓΕΝ, ότι το Αιγαίο μέχρι τις ακτές της Συρίας θεωρείται "ενοποιημένος" χώρος επιχειρήσεων, σε ότι αφορά την δράση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, άρα θέλοντας και μη η Ελλάδα, όπως προαναφέραμε έχει ήδη εμπλακεί στην περιπέτεια της Συρίας. Και δεν αποκλείεται η Ελληνική εξωτερική πολτική να δοκιμαστεί, καθόσον θεωρείται πολύ πιθανόν η Ρωσία να θέσει αίτημα λιμενικών διευκολύνσεων, οπότε τι θα κάνει η κυβέρνηση; Ήδη υπάρχει ανησυχία των ΗΠΑ για το υπόψη θέμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ρωσικό στολίσκος του Στόλου του Βόρειου Ατλαντικού βρίσκεται αυτή την στιγμή νότια των Βαλεαρίδων, ενώ ο στολίσκος της Μαύρης Θάλασσας κινείται μεταξύ Κύπρου και συριακών ακτών.



http://www.analystsforchange.org/2012/07/blog-post_3696.html?utm_source=BP_recent