Σελίδες

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ Η ΔΕΗ !!!


Σπείρες Πακιστανών ρημάζουν και ζημιώνουν εκατομμύρια την ΔΕΗ.

Μετά την εξάρθρωση της σπείρας Πακιστανών που ρήμαζαν τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Μεσσηνία, μια παρόμοια τετραμελής ομάδα ομοεθνών τους «κυνηγών» χαλκού εξαρθρώθηκε και στην Λακωνία όπου είχαν προκαλέσει ζημιά ύψους 72.000 ευρώ στο δίκτυο της Δ.Ε.Η.!Οι τρεις από τους Πακιστανούς ηλικίας 31, 30 και 31 χρόνων που βρίσκονταν παράνομα στη χώρα,

εντοπίστηκαν από τις συντονισμένες έρευνες που έκαναν τα αστυνομικά τμήματα Βλαχιώτη, Σκάλας, Κροκεών και Περιφέρειας Σπάρτης στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ευρώτα. Ένας ακόμη ομοεθνής τους αναζητείται για συμμετοχή στη σπείρα που κατηγορείται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές και φθορές.

Μέσα σε τρία μερόνυχτα, από τις 21 ως τις 24 Μαΐου, οι Πακιστανοί είχαν καταστρέψει έξη μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. για να αρπάξουν τον χαλκό που περιείχαν και να τον πουλήσουν. Στην κατοχή τους βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκε στον προϊστάμενο του τοπικού υποκαταστήματος της Δ.Ε.Η., ενώ κατασχέθηκε ένα αυτοκίνητο με το οποίο μετέφεραν τον κλεμμένο χαλκό.

Και στην Καρδίτσα χτύπησαν «κυνηγοί» χαλκού που λεηλατούν μετασχηματιστές και δίκτυα ύδρευσης, προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημία τόσο στη ΔΕΗ όσο και στο δήμο Μουζακίου. Οι δράστες εισέβαλαν στον οικίσκο του αντλητικού συγκροτήματος της κοινότητας Αγναντερού και κατέστρεψαν τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και τον μετασχηματιστή της ΔΕΗ κλέβοντας καλωδιώσεις και χαλκό μεγάλης αξίας.
protothema.gr