Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΓΡΑΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ !!!


Spiegel: Αντίο Ακρόπολη! (BINTEO)


Με τίτλο «Αντίο Ακρόπολη» και υπότιτλο «γιατί η Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ»κυκλοφορεί σήμερα το der Spiegel. Το γερμανικό περιοδικό στο εξώφυλλο του απεικονίζει ερείπια της Ακρόπολης και έναν κίονα πάνω στο οποίο έχει πέσει και έχει σπάσει στα δύο το ευρώ.

Το der Spiegel έχει... ως βασικό θέμα ένα 12σελιδο ένθετο για την ελληνική κρίση και τις πολιτικές εξελίξεις. Μετά τις πρόσφατες εκλογές της οργής, η Ευρώπη αναζητά ένα σχέδιο Β για την Ελλάδα. Η μέχρι τώρα πολιτική διάσωσης απέτυχε. Όλο και περισσότερο συνειδητοποιείται ότι η Αθήνα θα έπρεπε να εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, γράφει μεταξύ άλλων το γερμανικό περιοδικό.

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι υπάρχει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, το οποίο προβλέπει ότι το EFSF θα σταματήσει να χορηγεί μόνο εκείνα τα χρήματα, που πηγαίνουν κατευθείαν στον ελληνικό προϋπολογισμό. Ωστόσο τα χρήματα που πηγαίνουν για την εξυπηρέτηση του χρέους των κρατικών ομολόγων που έχει αναλάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συνεχίσουν να χορηγούνται στη χώρα μας προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες στην ΕΚΤ η οποία θα επηρεάσει αρνητικά τα υπόλοιπα κράτη-μέλη.

Ακόμη ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει ελαστικοποίηση ή αποφυγή των συμφωνηθέντων προγραμμάτων για την Ελλάδα.

( real.gr)

Υ.Γ. Ο τίτλος παραπέμπει σε ένα παλιό τραγούδι του 1975 που είχε τραγουδηθεί πολύ στην Γερμανία. Οι Γερμανοί μας κουνάν το μαντήλι τραγουδιστά. Ακούστε το τραγούδι: