Σελίδες

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΣΕ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ORCHOMENOS-PRESS !!!


Με τα έθιμα της Άνοιξης … γιόρτασε τα 50χρόνα του το Λύκειο των Ελληνίδων – Παράρτημα Θηβών


1962- 2012. Πενήντα χρόνια στη Θήβα! Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και «καλή δύναμη» στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΛτΕ Θηβών!
Με τις γιορτές της Άνοιξης, με λαογραφικά διηγήματα, τραγούδια και χορούς της παράδοσής μας, γιόρτασε την φετινή επέτειο των 50 χρόνων του το Παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων στην Θήβα. Οικοδέσποινα η κα Μιμίκα Αγάτσα, Πρόεδρος του ΔΣ του ΛτΕ, και μαζί της σύσσωμο του ΔΣ, οι δάσκαλοι και φυσικά οι μαθητές και τα μέλη όλων των ηλικιών που στηρίζουν τον πολύπλευρο αυτό φορέα της παράδοσής μας και στη Βοιωτία για μισό αιώνα και πλέον!

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος στον προσηλωμένο στην εθνική συνείδηση και παράδοση φορέα του Λυκείου των Ελληνίδων, η διαχρονικότητα και η εμβέλεια του οποίου συνεχίζονται αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο.
«Με την ίδια αγάπη και προσήλωση  το Παράρτημα της Θήβας συνεχίζει την προσφορά του, πενήντα χρόνια από την ίδρυσή του, με πλούσια δράση και μοναδική αφοσίωση στα ιδανικά και τις αξίες του. Αξιόλογες γυναίκες υπηρέτησαν εθελοντικά τους σκοπούς του, θέτοντας η κάθε μια ένα λιθαράκι, δίνοντας με περηφάνια τη σκυτάλη στην επομένη να συνεχίσει μακριά από καιροσκοπισμό και ιδιοτέλεια, πάντα με πνεύμα ομαδικότητας, αλληλεγγύης και συνεργασίας» δήλωσε στην «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» η Πρόεδρος του Παραρτήματος κα Μιμίκα Αγάτσα, πλαισιωμένη από την Έφορο των Παραρτημάτων του Κεντρικού Λυκείου και την επίτιμη Πρόεδρο, την αειθαλή κα Στέλλα Οικονομοπούλου.
Με περισσή έμπνευση, λοιπόν, οι χοροδιδάσκαλοι κκ. Λιναράς και Βουνάτσος, μέσα από το τραγούδι, το χορό, τα δρώμενα, εκπαίδευσαν τα μέλη του παιδικού τμήματος κάνοντας μια αναδρομή στην μυθολογία και την ιστορία των εθίμων της Άνοιξης! Κι` όλα αυτά υπό την καθοδήγηση της κα Μαρίας Κόρδατζη, Έφορος του Παιδικού Τμήματος του ΛτΕ Θηβών. «Με τους μήνες συντροφιά… ζωντάνεψαν τα παλιά»… λοιπόν, κι` εμείς ταξιδέψαμε για περίπου ένα 2ωρο στον ανεξάντλητο κόσμο της λαϊκής μας παράδοσης. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές και «καλή δύναμη» στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΛτΕ Θηβών! 


Η Πρόεδρος του Παραρτήματος κα Μιμίκα Αγάτσα (αριστερά) με την Έφορο των Παραρτημάτων του Κεντρικού Λυκείου και την επίτιμη Πρόεδρο, την αειθαλή κα Στέλλα Οικονομοπούλου.

Παρόν και ο Γεν. Γραμματέας της ΚΕΕΕ, Πρόεδρος του ΕΠΒ και φίλος του ΛτΕ Θηβών κ. Παναγιώτης Αγνιάδης με την σύζυγό του κα Βούλα. Διακρίνεται πίσω τους και η Γεν. Γραμματέας του ΛτΕ Θηβών κα Πηνελόπη Κουρκούτη, «αφανής πρωταγωνίστρια»! 
Παρόν και ο πρώην Υπουργός και νεοεκλεγείς Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος με τον Γενικό Γραμματέα του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και Δημοτικό Σύμβουλο Θηβαίων κ. Αλέκο Σταϊκο. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας κ. Απόστολος Δαγδελένης με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Θήβας κ. Κώστα Χαρέμη τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση. 

Ο Υπ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Ν. Βοιωτίας και εκπαιδευτικός κ. Δημήτριος Αλεξάνδρου