Σελίδες

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ !!!


Γιάννης Καράμπελας, Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας: «Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν με την ψήφο τους νέα άτομα με διάθεση για προσφορά»


O Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας με τον δημοσιογράφο κ. Λάμπρο Ρόδη







Συνέντευξη στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Κεντρικής Ελλάδας "ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ"
Ξεκάθαρο μήνυμα για νέο πολιτικό σκηνικό μετά την 6η Μαϊου στέλνει μέσω της «ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ» ο Υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Ν. Βοιωτίας κ. Γιάννης Καράμπελας. Οι πολίτες, όπως μας λέει, όχι απλά θα πρέπει μαζικά να προσέλθουν στις κάλπες αλλά να αναδείξουν μόνο νέα πρόσωπα! Όσο για την επόμενη μέρα; «Ο Αντώνης Σαμαράς μ` ένα νέο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να προχωρήσει σ` αυτά που έχει δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες» τονίζει με έμφαση ο ένας εκ των έξι διεκδικητών των πιθανότερων τριών εδρών της Βουλής από τη Βοιωτία!


κ. Καράμπελα, η υποψηφιότητά σας στη Βοιωτία ακούγεται πως σας φέρνει κοντά στην κατάκτηση της Βουλευτικής έδρας. Πως θα διαχειριστείτε την επόμενη μέρα εφ` όσον εκλεγείτε με το καλό εκπρόσωπος των Βοιωτών στο κοινοβούλιο;

Η ερώτησή σας είναι άκρως κολακευτική ως προς την δυναμική που μου αποδίδεται, όμως, θα μου επιτρέψετε να σας θυμίσω πως το διακύβευα αυτών των εκλογών δεν είναι εάν προσωπικά θα καταλάβω μια έδρα στο Νομό μου ή κάποιος άλλος. Άλλωστε, όπως όλα δείχνουν η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα την Κυριακή και ο κακός και κυριολεκτώ εκλογικός νόμος, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη λαϊκή ετυμηγορία, δίνει τρεις έδρες στο πρώτο κόμμα. Γι` αυτό θεωρώ πως, άμμεσα, ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει και να γίνει πιο αναλογικός. Από κει και πέρα η εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση, η συμμετοχή μου στα κοινά  και η συνεχής επαφή με τους συμπολίτες μου Βοιωτούς, μου έχουν γεμίσει την πολιτική μου φαρέτρα και με επιχειρήματα και με πολλούς στόχους. Οι στόχοι αυτοί δεν είναι στόχοι που θα αφορούν αμιγώς κομμάτια αναπτυξιακά της Βοιωτίας, αλλά γενικότερης εξέλιξης και αλλαγής της Ελλάδας. Ένα από τα ζητήματα – για παράδειγμα – που εάν με το καλό θα εκλεγώ στο Κοινοβούλιο θα κινήσω για να στρατευτούμε και ως όμοροι Νομοί στη Στερεά είναι μια ξεκάθαρη οριοθέτηση των χρήσεων γης. Η Βοιωτία, ως γειτονικός Νομός της Αττικής θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσει μια για πάντα τους όρους και της χρήσης γης ώστε  να μπορεί να δει αληθινή ανάπτυξη! Προσωπικά έχω κάνει συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σε τοπικό και σε περιφερειακό επίπεδο.


Πολλές φορές έχετε εκφραστεί δημόσια σε σκληρή γλώσσα για το πολιτικό σύστημα. Ο πολιτικός σας λόγος σ` αυτή την εκλογική αναμέτρηση που επικεντρώνεται και γιατί;

Είναι λογικό όταν ως νέος άνθρωπος να εκφράζεσαι λιγότερο συμβατικά και να θέλεις να ακουστεί η φωνή σου. Προσωπικά θεωρώ πως έχω κριτικάρει το πολιτικό προσωπικό της χώρας γιατί έχει αποτύχει. Η αποτυχία αυτή έχει φέρει την Ελλάδα στα όρια της χρεοκοπίας. Από την 7η του Μαη, η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να διαχειριστεί την χρεοκοπία της χώρας μας και εάν αυτή δεν είναι επίσημη, είναι υπαρκτή για τον κάθε άνεργο χωριστά, για τον κάθε νέο που δεν βλέπει πως δεν θα πάρει ποτέ σύνταξη.  Η δική μου γενιά και οι επόμενες δεν έχουν πλέον όνειρα. Άρα, τα πρόσωπα που εφάρμοσαν αυτές τις πολιτικές που μας οδήγησαν εδώ, καλό θα ήταν να μην πολιτεύονταν ξανά. Ελπίζω το εκλογικό σώμα θα μας αποδεσμεύσει από παλιούς πολιτικούς και ένα πρώτο βήμα είναι σίγουρα η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

Ποιο είναι κατά την εκτίμησή σας το μεγαλύτερο πολιτικό ζήτημα σήμερα;

Τι να γίνει μετά την 6η του Μαϊου! Δεν νομίζω ότι υπάρψη Έλληνας πολίτης που να έχει διαφορετική αγωνία. Γι` αυτό και οι πολίτες καλούνται με υπευθυνότητα να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Θα μπορέσει τελικά η Ελλάδα να παλέψει για την σωτηρία της μέσα στον σκληρό πυρίνα της Ευρώπης; Θα μπορέσει να αλλάξει μέσα στη ζώνη του ευρώ; ή οι δυνάμεις του λαϊκισμού θα παγιδέψουν τους ψηφοφόρους και έτσι η χώρα θα πάει πολλά χρόνια πίσω; Θυμίζω πως ό,τι έχουμε καταφέρει το έχουμε καταφέρει μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δυστυχώς, όμως, δεν διαχειριστήκαμε σωστά τα πολλά χρήματα που μας δόθηκαν. Οι πολιτικοί ηγέτες του τόπου δεν καθοδήγησαν σωστά τους πολίτες, γι` αυτό και  ο μοναδικός τρόπος σωτηρίας πέρα από την κρίση δανεισμού που μαστίζει κι` άλλες χώρες της Ε.Ε., είναι τώρα να βάλουμε τα του οίκου μας σε τάξη! Είμαι υπέρ της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, αλλά θα πρέπει να γίνει και πολιτική ένωση στους κόλπους της Ε.Ε.

Ποιο μήνυμα πρέπει να στείλουν οι πολίτες σ` αυτές τις εκλογές;

Αναμφίβολα, το μήνυμα, οι πολίτες σ` αυτές τις εκλογές το έχουν στείλει ήδη. Οι πολιτικοί δυσκολεύονται ακόμη και να κυκλοφορήσουν. Όσον αφορά την αυτοδυναμία που ζητάει και η ΝΔ, η άποψή μου είναι πως πρέπει να έχουμε μια ισχυρή κυβέρνηση ώστε να εφαρμοστούν τα αυτονόητα! Αυτά που όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και τα κόμματά μας «υπόσχονταν» μέχρι σήμερα. Μικρότερο κράτος, λιγότεροι Υπουργοί, αξιοκρατία παντού, ισονομία, εφαρμογή των νόμων… όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν εάν υπάρχει συγκυβέρνηση και όχι ενιαία φωνή. Η κυβέρνηση συνεργασίας έδειξε πως εκτός από την ανταλλαγή των ομολόγων και την υπογραφή της δανειακής σύμβαση έδειξε ότι κράτος σε άλλα επίπεδα, απλά δεν λειτουργεί. Τα μολύβια τρόπον τινά έχουν κατέβει  και τίποτε δεν προχώρησε. Ο Αντώνης Σαμαράς μ` ένα νέο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να προχωρήσει σ` αυτά που έχει δεσμευτεί απέναντι στους πολίτες. Κυρίως να εμπνεύσει όλους τους Έλληνες να τον ακολουθήσουν, να μας ακολουθήσουν!

Τι θα θέλατε να συμβεί μετά την 6η Μαϊου 2012;

Οι πολίτες πρέπει να εμπιστευτούν με την ψήφο τους νέα άτομα με διάθεση για προσφορά, ακόμα και αν δεν έχουν εμπειρία ή άτομα που είναι ανάμεσα στο πολιτικό προσωπικό που μιλά ακόμα και σήμερα για «μαγικές» λύσεις αλλά όλα τα προηγούμενα χρόνια το μόνο που κατάφερε ήταν να βυθίσει την χώρα στην κρίση. Η απάντηση είναι πως το μέλλον βρίσκεται στους νέους πολιτικούς που δεν τους εμποδίζουν βαρίδια του παρελθόντος, σε ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες και σύγχρονες πρακτικές, που παράγουν πολιτική προς όφελος της χώρας μας και του λαού της. Πρέπει οι πολίτες να «σηκωθούν από τον καναπέ» και να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες την Κυριακή 6 Μαΐου. Οι εκλογές αυτές είναι σημαντικές και διακυβεύεται το μέλλον της Πατρίδας μας για τις επόμενες δεκαετίες. Οι ψηφοφόροι πρέπει πριν ψηφήσουν να διαμορφώσουν ξεκάθαρη άποψη. Η Ν.Δ. έχει ξεκάθαρες προτάσεις για την οικονομία, βιόσημες και κοστολογημένες τις οποίες διατύπωσε πρόσφατα ο πρόεδρός της Αντώνης Σαμαράς.