Σελίδες

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΜΑΚΑΡΙΩΤΑΤΕ !!! Ο ΚΛΗΡΟΣ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ !!!


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: "ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ"!

"Μάσησε" τα λόγια του όταν ρωτήθηκε για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες!
Aπαντήσεις σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Σεργίου στη Μόσχα έδωσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.
Η συζήτηση ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και ο Αρχιεπίσκοπος είχε την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι φοιτητές της Θεολογικής Σχολής.
Σχετικά με τον "εθνικισμό" ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως "υπάρχουν δύο συνώνυμες λέξεις. Ο πατριωτισμός και ο εθνικισμός". 
"Τον πατριωτισμό τον στηρίζουμε, ενώ τον εθνικισμό τον απορρίπτουμε ως Εκκλησία", πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.
Για το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε πως "η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών στο μάθημα των θρησκευτικών είναι μεγάλη".
"Στη Ρωσία κάνουν τα πάντα για να βάλουν το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία, ενώ στην Ελλάδα κάνουν τα πάντα για να το βγάλουν" είπε χαρακτηριστικά.
Για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και όλα όσα λέγονται για τον αριθμό "666" που αναγράφεται σε barcode ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σημείωσε πως "αν έχουμε μέσα στη καρδιά μας τον Χριστό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".


ΑΠΟΡΙΑ: 
Αφού όπως είπε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος πατριωτισμός και εθνικισμός είναι έννοιες συνώνυμες,γιατί τον μεν τον στηρίζει και τον δε όχι;!
Για να το επεκτείνουμε λίγο, ο εθνικισμός χωρίζεται σε δύο σκέλη: Τον υγιή εθνικισμό ή έντονο πατριωτισμό και τον αρρωστημένο εθνικισμό ή σοβινισμό!
Επομένως, ας μην βιάζεται τόσο να "απορρίψει" ο Μακαριώτατος, γιατί οι Πατέρες της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821, τον Μακεδονικό Αγώνα, τους Βαλκανικούς Πολέμους, την Μικρασιατική Εκστρατεία κλπ, είχαν στόχο τους την ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ, που για τα σημερινά δεδομένα ακούγεται άκρως...εθνικιστική!
Όσον αφορά το θέμα της κάρτας του πολίτη και των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, θα περιμέναμε μια πιο ξεκάθαρη τοποθέτηση: Ως πότε η επίσημη Εκκλησία θα μασάει τα λόγια της στα κρίσιμα αυτά ζητήματα;