Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ !!!


Κάλεσμα του μητροπολίτη Καλαβρύτων: Πλησιάστε καί πάλι την Εκκλησία. Ελάτε κοντά μας.

Τώρα πια δεν χρειάζεται να μιλάμε εμείς οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, για να στιγματίσουμε το ηθικό κακό, που έχει κατακλύσει της δύστυχη, αλλά αγαπημένη, Πατρίδα μας!
 Δεν εννοώ βέβαια τήν Ιερά Σύνοδο ή τον Μακαριώτατο Πρόεδρο τού Σώματος, οι οποίοι τηρούν αιδήμονα σιγήν!
 Εννοώ κάποιους από εμάς τούς διά τον Χριστόν "σαλούς", δηλ. τούς "τρελλούς", Ιεράρχες, οι οποίοι τολμάμε να υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και να ελέγχουμε το ηθικό κακό, το οποίον επλεόνασε ολόγυρά μας!  
Τώρα πια το ρόλο αυτό παίζουν πολύ καλύτερα και πολύ πιό επιτυχημένα κάποιοι έντιμοι δημοσιογράφοι, οι οποίο με την κοφτερή πέννα τους λέγουν "τα σύκα-σύκα καί τη σκάφη-σκάφη"! 
Σας παραθέτω λοιπόν ένα πολύ δυνατό άρθρο του δημοσιογράφου κ. Μενέλαου Τασιόπουλου, που δημοσιεύθηκε την 30ήν Δεκεμβρίου 2011 στην έγκριτη εφημερίδα "ΑΞΙΑ" των Αθηνών με τίτλο "περιμένοντας την ...άνοιξη" .
Δεν υπάρχουν χειρότερα λόγια για να περιγράψουμε την οικτρή κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα μας."Ελευθερία, ευημερία, επάρκεια, πρόσωπα ικανά για διακυβέρνηση, θεσμούς, αστική τάξη, εργατική και αγροτική αξιοσύνη, ναυτοσύνη, επιχειρηματικό σχεδιασμό, ανάπτυξη, στρατιωτική εθνικοφροσύνη, διπλωματική στρατηγική, ήθη και έθιμα, γνώση της ιστορίας και των παραδόσεών της, στόχους εθνικού και δημόσιου συμφέροντος", τα έχουμε χάσει όλα!!!!!!     
Αδελφοί μου, κλάψτε μαζί μου για το κατάντημα της Πατρίδας μας. Και αν μπορείτε, αντισταθήτε. Πλησιάστε καί πάλι την Εκκλησία. Ελάτε κοντά μας. Ελάτε να σας συνδέσουμε με τον Σωτήρα Χριστό.
 Διότι δεν υπάρχει αλλού η σωτηρία! Ελάτε κοντά μας, ελάτε για να ζητήσουμε όλοι μαζί συγγνώμη από τον Φιλάνθρωπο Θεό, επειδή με την άσκεπτη ψήφο μας  ανεβάσαμε στους κυβερνητικούς θώκους πρόσωπα, τα οποία έδιωξαν το Θεό από την καθημερινή ζωή μας.
 Στο σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα ο Κύριος, εξερχόμενος στο σωστικό έργο Του, μας εκάλεσε στην μετάνοια! Ο ιερός Ευαγγελιστής Ματθαίος σημειώνει: "από τότε ήρξατο ο Ιησούς κηρύσσειν και λέγειν, ΜΕΤΑΝΟΕΙΤE˙ ήγγικε γαρ η Βασιλεία των Ουρανών" (Ματθ. δ, 17). Άς ακούσωμε την φωνή Του.     
 Αίγιον, 8η Ιανουαρίου 2012+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ