Σελίδες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ !!!


Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

(Φώτο-Vid) Λαμπρός εορτασμός των Χριστουγέννων στη Μόσχα. Tα ελληνικά ΜΜΕ οπως συνήθως...

Τα Χριστούγεννα εόρτασαν σήμερα στη Μόσχα χιλιάδες πιστοί, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.
Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιεπίσκοπο Ίστρας Αρσένιο, Ντμιντρόφσκι Θεοφύλακτο, Σολτσενογκόρσκι Σέργιο και πλειάδα ιερέων του Πατριαρχείου.
Στο ναό παρέστησαν και ο Πρόεδρος της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ με την σύζυγό του, καθώς και Ανώτατοι Αξιωματούχοι της Κυβέρνησης.
Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας, στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σήμερα ενθυμούμαστε τη χάρη που μας έκανε ο Θεός. Ερχόμενος στον αμαρτωλό και καταπτοημένο κόσμο, υπέστη το θάνατο στο σταυρό, προκειμένου να μας ανοίξει το δρόμο προς τη σωτηρία, να δώσει δυνάμεις στον καθένα μας να αντέξει αντάξια τις δυσκολίες, να δημιουργήσει βάσει του ηθικού Του νόμου τη ζωή του και να μεταμορφώσει την πραγματικότητα που μας περιβάλλει, να πετύχει τη σωτηρία και τη βασιλεία των ουρανών.»
Ο Πατριάρχης Μόσχας υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι όσο δύσκολο κι αν ήταν το έτος που πέρασε – «Δεν ήταν εύκολη η περασμένη χρονιά για πολλές χώρες και λαούς, συμπεριλαμβανομένων και όσων κατοικούν στο χώρο της ιστορικής Ρωσίας».
«Όμως σήμερα οι βασικές δοκιμασίες δεν προέρχονται από τον υλικό αλλά από τον πνευματικό τομέα. Εκείνοι οι φυσικοί κίνδυνοι έχουν επιζήμιες επιπτώσεις στη σωματική ευημερία και άνεση. Δυσχεραίνοντας την υλική πλευρά της ζωής δεν μπορούν ταυτόχρονα να βλάψουν σημαντικά την πνευματική ζωή», προσθέτει ο Πατριάρχης.
Επίσης τονίζει: «Είναι σημαντικό να μάθουμε να διακρίνουμε τις απάτες και οφθαλμαπάτες μιας επίγειας ευημερίας μέσα στα επιβλαβή πάθη μας, στις ιδιοτελείς επιδιώξεις, στις προκλητικές διαφημίσεις και στα κείμενα με διασκεδαστικό και πολιτικό περιεχόμενο».
«Είναι σημαντικό να ακούμε πάντα τη φωνή της συνείδησης μας, η οποία μας προειδοποιεί για το κίνδυνο της αμαρτίας και να ξέρουμε να συντονίζουμε τις πράξεις μας με τις Ευαγγελικές εντολές», υπογραμμίζει ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Τέλος ο Πατριάρχης Μόσχας ανέφερε ότι «σήμερα, όπως και πάντα ο κάθε χριστιανός καλείται να επιβεβαιώνει την αξία του ορθού τρόπου ζωής με τις καθημερινές του πράξεις, να αντιστέκεται συνειδητά στην ηθική σχετικότητα και τη λατρεία του άμεσου κέρδους».
romfea