Σελίδες

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΑΘΛΙΕΣ Μ.Κ.Ο. !!! ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ !!!


Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Οι Μ.Κ.Ο για τις ‘βρώμικες δουλειές’… τρώνε τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου πολίτη!

Αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ επί το αυστηρότερο) προανήγγειλε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δόλλης.
Χρειάστηκε, βέβαια, να δουν το φως της δημοσιότηταςστοιχεία-«φωτιά» για το ποιόν κάποιων ΜΚΟ που επιχορηγούνταν επί χρόνια αφειδώς και άνευ περαιτέρω ελέγχου για το αν όντως χρησιμοποιούν τα χρήματα που λαμβάνουν για τους σκοπούς που τα ζήτησαν.
Μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Δόλλης ανέφερε πως σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή θα επανακαθορίζεται τι είναι ΜΚΟ και βάση αυτού θα καταρτιστεί νέο μητρώο στο οποίο θέση δεν θα έχουν θέση είτε όσες ΜΚΟ καταπάτησαν το νόμο, είτε εκείνες που έλαβαν χρήματα για αναπτυξιακές δράσεις στο εξωτερικό αλλά τα χρησιμοποίησαν τελικά  για να προβάλουν εσωτερικά θέματα.
Τη νεφελώδη κατάσταση στην λειτουργία αρκετών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  που στερούν κονδύλια απ' όσες πραγματικά προσφέφουν έργο, επιβεβαίωσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ο βουλευτής της  ΝΔ Ιωάννης Τραγάκης αφού όπως κατήγγειλε υπήρχε οργάνωση που  έλαβε οκτώ εκατομμύρια ευρώ για την αποναρκοθέτηση του Έβρου και οι υπεύθυνοι της ΜΚΟ έβαλαν Πακιστανούς για να κάνουν την δουλειά. (!)Σε ότι έχει να κάνει με την έρευνα για τις ύποπτες χρηματοδοτήσεις 195 συνολικά ΜΚΟ , ο κ. Δόλλης δήλωσε πως συνεχίζεται ώστε να διαπιστωθεί τι συνέβη με τις διπλές εγγραφές, ξεκαθαρίζοντας ότι οι πλέον περίεργες περιπτώσεις θα πάνε στον Εισαγγελέα.
briefingnews.gr