Σελίδες

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ !!!

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Στο έλεος της αλβανικής μαφίας η Κρήτη.

Η ασυδοσία των αλλοδαπών μαφιόζων, έχει οδηγήσει την Κρήτη στο έλεος της αλβανικής μαφίας, όπως φαίνεται από άρθρο της τοπικής εφημερίδας του Ηρακλείου "Πατρίς".
Οι Κρήτες αγωνίστηκαν ηρωικά κατά των Γερμανών εισβολέων τον Μάιο του 1941 και στην συνέχεια δεν τον άφησαν να σταθεί «σε χλωρό κλαρί» καθ΄όλη την διάρκεια της κατοχής, προσφέροντας στους Συμμάχους εξαίρετη υπηρεσία, αφού ανάγκασαν τους Γερμανούς να απασχολούν πολυάριθμο στρατό στο νησί (45.000 Γερμανοί, εκτός των Ιταλών).
Αγωνίστηκαν, όπως και οι άλλοι Έλληνες, για την ελευθερία τους και τώρα κινδυνεύουν να υποδουλωθούν σε μία χούφτα Αλβανούς κατσαπλιάδες, επειδή το, ανύπαρκτο μάλλον, ελληνικό κράτος δεν είναι σε θέση να επιβάλει την τάξη.
Αντιθέτως περίλυποι βλέπομε κάθε βράδυ στην τηλεόραση το πατρικό αφεντικό να συμβουλεύει τον καλό «Χασάν» να νομιμοποιήσει την παραμονή του στην Ελλάδα, λες και η χώρα μας έχει πρόβλημα πληθυσμού και εργατικών χεριών σαν την Αμερική και τον Καναδά και καλεί τους ξένους να την εποικίσουν και να προσφέρουν την εργασία τους, αγνοώντας το ποσοστό ανεργίας που ανέρχεται στο 12% τουλάχιστον και είναι το μεγαλύτερο μέσα στην Ε.Ε.

Δεν είμαι σε θέση να μπω στον εγκέφαλο, αν υπάρχει, αυτών που ενθαρρύνουν τους λαθρομετανάστες να αυξάνονται και πληθύνονται στην Πατρίδα μας, για να καταλάβω γιατί το κάνουν. Αυτό όμως που καταλαβαίνω και το καταλαβαίνει ακόμη και ένα μικρό παιδί είναι ότι πληθυνόμενοι και αυξανόμενοι θα κατακυριεύσουν την Ελλάδα, αν δεν το έχουν ήδη κάνει. Εκτός της εγκληματικότητας, των διαφόρων νοσημάτων και της ανεργίας που προκαλούν, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλά σχολεία, το επίπεδο των οποίων έχει κατακόρυφα πέσει, διότι τα παιδιά των μεταναστών δεν μπορούν να παρακολουθήσουν λόγω κυρίως κακής γνώσης της γλώσσας, με αποτέλεσμα να καθυστερούν και τα Ελληνόπουλα. Έχουν γίνει διαμαρτυρίες εκ μέρους των διαφόρων συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, αλλά το Υπουργείο Παιδείας φαίνεται να εθελοτυφλεί.

'Αλλη λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει από την άμεση απέλαση των λαθρομεταναστών που δημιουργούν πρόβλημα και την εφαρμογή των νόμων για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι επιθυμούν και έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν ήσυχοι και ελεύθεροι στην Πατρίδα τους.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ !!!

Διακρίσεις -Δωρεάν τα μαθήματα φροντιστηρίου για μετεξεταστέους μουσουλμάνους μαθητές.

Το υπουργείο α-Παιδείας διέπραξε και αυτό, μεταξύ των άλλων: Δωρεάν τα μαθήματα φροντιστηρίου για μετεξεταστέους μουσουλμάνους μαθητές.
Όχι για τους χριστιανούς, αυτοί θα... πληρώνουν από την τσέπη τους (Ρατσιστής είσαι αν αδικείς μουσουλμάνους ή όποιους άλλους. Αν αδικείς χριστιανούς, δεν είσαι).

Η ΠΡΩ'Ι'ΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ !!! ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ !!!

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011

Όταν στην Ελλάδα κάποιοι σκοπεύουν την κατάργηση της πρωινής ορθόδοξης προσευχής, κάποιοι ετοιμάζονται να καθιερώσουν την μουσουλμανική!

Υποχρεούνται τα δημόσια σχολεία να παρέχουν σε μουσουλμάνους μαθητές τη δυνατότητα μεσημεριανής προσευχής; Το ερώτημα αυτό απασχολεί σήμερα το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας. Ο Γιούνους ήταν 14 ετών όταν η σχολική διεύθυνση του απαγόρευσε να προσεύχεται σε διάδρομο του σχολείου του στο Βερολίνο. Η υπόθεσή του φτάνει τώρα στο Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η γερμανική δικαιοσύνη ασχολείται με το θέμα της μουσουλμανικής προσευχής στα σχολεία.
Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η υπόθεση δεν έπρεπε καν να φτάσει σε αυτό το σημείο. Η ισλαμολόγος Σαμπίνε Νταμίρ-Γκάιλσντορφ, για παράδειγμα, υποστηρίζει ότι η μεσημεριανή προσευχή δεν πρέπει να γίνεται μια συγκεκριμένη ώρα, αλλά απλώς εντός ενός χρονικού πλαισίου, π.χ. από το μεσημέρι μέχρι πριν την απογευματινή προσευχή:
«Η πλειονότητα των ειδικών εκτιμούν ότι είναι επίσης δυνατόν εάν υπάρχει αποχρών λόγος, για παράδειγμα ταξίδι ή αρρώστεια ή και ιδιαίτερων εργασιακών συνθηκών, να συγχωνεύσει κανείς την μεσημεριανή και την απογευματινή προσευχή».
Στην αγορά εργασίας η λύση δόθηκε ήδη από τη δεκαετία του ’60 στην πράξη, υποστηρίζει ο ισλαμολόγος Ραλφ Γκαντμπάν. Είναι στο χέρι της κάθε επιχείρησης να επιτρέπει στους μουσουλμάνους εργαζομένους της να προσεύχονται εν ώρα εργασίας όσο αυτό δεν έχει επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.
Τι θα γίνει όμως στα σχολεία;
Στη Γερμανία ισχύει η αρχή της ουδετερότητας, που σημαίνει ότι το κράτος δεν επιτρέπεται να ταυτίζεται άμεσα με κάποια θρησκεία ή κοσμοθεωρία. Από την άλλη όμως ενδέχεται να παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία κάποιου με διαφορετική κοσμοθεωρία, υπογραμμίζει ο Φάμπιαν Βίτρεκ καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μίνστερ. Πόσο μάλιστα που στην προκειμένη περίπτωση το σχολείο επηρεάζει άμεσα την άσκηση θρησκευτικών καθηκόντων του μαθητή της.
Ζητούμενο λοιπόν είναι να γίνει μια «στάθμιση» μεταξύ της αρχής της ουδετερότητας και της θρησκευτικής ελευθερίας. Το κενό αυτό προσπαθούν να εκμεταλλευτoύν τώρα προς όφελός τους ορισμένες μουσουλμανικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον καθηγητή:«Μιλάμε για το σχολείο, το κράτος, την αρχή της ουδετερότητας. Εδώ λοιπόν οι ισλαμικές οργανώσεις ή στην προκειμένη ένας προσηλυτισμένος – αυτοί είναι πάντα οι πιο ακραίοι- προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό του τη συζήτηση αυτή».

Πώς όμως μπορεί να λυθεί τώρα αυτό το ζήτημα; Βασικό κριτήριο θα πρέπει να είναι η ίση μεταχείριση, σημειώνει ο καθηγητής. Ή θα επιτρέπεται να προσεύχονται όλοι ή κανένας. Σε περίπτωση καθολικής απαγόρευσης όμως η σχολική διεύθυνση θα πρέπει να αποδείξει ότι η δημόσια προσευχή επηρεάζει άμεσα την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Όπως και να αποφανθεί το Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας, η απόφασή του ίσως να μην είναι τελεσίδικη. Και οι δυο πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο σε περίπτωση που αξιολογήσουν την απόφαση αυτή ως παραβίαση των συνταγματικών τους δικαιωμάτων.

news.it

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ '' ΑΚΡΟΒΑΤΕΣ '' VIDEO !!!

ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΥΝ ΣΕ ΓΚΡΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO




Τα παιδιά από το χωριό Pili( όχι των Τρικάλων) στο Xinjiang Uighur της Κίνας, αναγκάζονται να σκαρφαλώνουν στα βράχια και να ....
διασχίζουν ποτάμια για να φθάσουν στο σχολείο τους. Τους παίρνει δύο ημέρες για να τελειώσει το τρελό ταξίδι των 125- μιλίων προκειμένου να φθάσουν στο σχολείο.

Κάθε χρόνο, αξιωματούχοι και δάσκαλοι έρχονται στο χωριό και συγκεντρώνουν τα 80 παιδιά που ζουν εκεί, τα οποία πάνε συνοδεία τους στο οικοτροφείο, και τα ξαναστέλνουν πίσω στο τέλος, κάθε εξαμήνου.

Οι μαθητές ανεβαίνουν πάνω από τους βράχους σε σημεία που ακόμα και μια κατσίκα θα το σκεφτόταν διπλά, να ανέβει.




ΠΗΓΗ: http://www.exypna.gr/2011/11/video_29.html#ixzz1f8FO1UzC

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Η ΑΕΚ ΠΩΛΕΙΤΑΙ !!! ΣΕ ΤΟΥΡΚΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ !!!

29 Νοε 2011

Ἡ Ἀθλητικὴ Ἕνωση Κωνσταντινουπόλεως (Α.Ε.Κ) πωλεῖται σὲ τούρκικη ἐταιρεία;
















Ἡ τουρκικῶν συμφερόντων
«Sabanci Holding» εἶναι ἡ ἑταιρεία
ποὺ ἔχει ἐκφράσει ἐπισήμως τὸ
ἐνδιαφέρον της γιὰ τὴν ἀγορὰ
τοῦ πλειοψηφικοῦ πακέτου μετοχῶν
τῆς ΠΑΕ ΑΕΚ, ἂν καὶ ἀκόμα
δὲν ἔχει καταθέσει ἐγγράφως
τὴν πρότασή της προκειμένου
οἱ δύο πλευρὲς νὰ μποῦν
σὲ διαδικασία διαπραγμάτευσης.
Ὡστόσο τὸ ἐνδεχόμενο νὰ
μεταβιβαστεῖ ἡ ποδοσφαιρικὴ
Ἀθλητικὴ Ἕνωση Κωνσταντινουπόλεως σὲ τουρκικὰ
χέρια ἔχει προκαλέσει ἀναστάτωση
στὶς τάξεις τῶν φίλων της ὁμάδας
καθὼς προκύπτει μεῖζον θέμα… ἰδεολογικῆς καὶ ἠθικῆς τάξεως.
Ἡ συντριπτικὴ πλειοψηφία τῶν Ἐνωσιτῶν ἀντιδρᾶ σὲ ἕνα τέτοιο
ἐνδεχόμενο, ἀρκετοὶ εἶναι οἱ ὀπαδικοὶ σύνδεσμοι ἐντὸς καὶ ἐκτὸς
ἑλληνικῶν συνόρων ποὺ ἔχουν τοποθετηθεῖ μὲ ὀργισμένο τρόπο
ἀπέναντι σὲ αὐτὸ τὸ ἐνδεχόμενο, ἐνῶ πολλὰ εἶναι τὰ email ποὺ
ἔχουν καταφτάσει στὴν ΠΑΕ ΑΕΚ ζητώντας ἐπίσημη
τοποθέτηση-δέσμευση
ὅτι αὐτὸ τὸ σενάριο δὲν πρόκειται νὰ προχωρήσει!
Ὡστόσο ὁ πρόεδρος τῆς ΠΑΕ κ. Σταῦρος Ἀδαμίδης ἔχει
τὴ δική του ἄποψη γιὰ τὸ θέμα.Ἀναλογίζεται μὲν ὅτι προκύπτει
ἠθικὸ ζήτημα λόγω τῶν προσφυγικῶν (ἐκ τῆς Κωνσταντινούπολης)
καταβολῶν τῆς ΑΕΚ καὶ κατανοεῖ τῆς ἀντιδράσεις τῶν φίλων της,
ἀπὸ τὴν ἄλλη ὅμως θυμίζει ὅτι ἡ ὁμάδα βρίσκεται στὸ χεῖλος τοῦ
γκρεμοῦ, ὅπως ἐπίσης καὶ ὅτι ὁ ἴδιος ἔλαβε ἐντολὴ ἀπὸ τοὺς
ἰδιοκτῆτες τῆς ΠΑΕ νὰ βρεῖ ἀγοραστή!
«Οἱ ἰδέες δὲν ἀποθνήσκουν», «ἡ ΑΕΚ δὲν πρέπει
νὰ περάσει
ποτὲ στὰ χέρια Τούρκων», «δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ
συζητοῦν κάτι τέτοιο», «μόνο ἡ ὑπερηφάνεια μᾶς
ἀπέμεινε,
ἂς μὴν μᾶς τὴ στερήσουν καὶ αὐτὴ οἱ ἃ-μέτοχοι καὶ τὰ
ὄργανά τους» εἶναι κάποιες ἀπὸ τὶς τοποθετήσεις φίλων της...
Ἕνωσης σὲ ἰστότοπους κοινωνικῆς δικτύωσης.


Ὑπάρχουν βέβαια καὶ πιὸ «μοντέρνες» φωνές, σύμφωνα μὲ
τὶς ὁποῖες αὐτὴ θὰ ἦταν μία ἰδανικὴ ἐξέλιξη γιὰ τὴν ΑΕΚ καθὼς
ἀφενὸς ἡ τεράστια οἰκονομικὴ ἰσχὺς τῆς «Sabanci Holding»
καὶ ἀφετέρου ἡ παγερὴ ἀδιαφορία ἑλλήνων ἐπιφανῶν
ἐπιχειρηματιῶν καὶ ἐφοπλιστῶν γιὰ τὸ κατάντημα τῆς
Ἕνωσης, δὲν ἀφήνουν περιθώρια γιὰ δεύτερες σκέψεις καὶ
συναισθηματισμούς.

Ὡς τὴν ἐρχόμενη Παρασκευὴ (2/12), ἡμέρα διεξαγωγῆς
τῆς καθοριστικῆς γιὰ τὸ μέλλον τῆς ΑΕΚ Γενικῆς Συνέλευσης
τῆς ΠΑΕ, ὁ κ. Ἀδαμίδης εὐελπιστεῖ ὅτι θὰ ἔχει στὰ χέρια τοῦ
ἐπίσημη πρόταση τῆς τουρκικῆς ἑταιρείας γιὰ τὴν ἀγορὰ τῆς
ποδοσφαιρικῆς Ἕνωσης.

Ἐφόσον αὐτὴ προκύψει θὰ τεθεῖ ὑπ' ὄψιν τοῦ μεγαλομετόχου
κ.Νίκου Νοτιὰ ὁ ὁποῖος θὰ κληθεῖ νὰ πάρει μία ἱστορικὴ
ἀπόφαση γιὰ τὸ μέλλον μίας ὁμάδας ποὺ ξεριζώθηκε ἀπὸ
τὴν Κωνσταντινούπολη ἀλλὰ ἐνδέχεται στὸ ἄμεσο μέλλον
νὰ χρηματοδοτεῖται ἀπὸ τουρκικῶν συμφερόντων ἑταιρεία
ποὺ ἑδρεύει στὴν Πόλη!

Βέβαια γιὰ νὰ φτάσουμε στὸ σημεῖο αὐτὸ θὰ πρέπει
ἡ «Sabanci Holding» νὰ καταθέσει ἐγγράφως τὴν πρότασή
της κάτι ποὺ οὐδεὶς μπορεῖ νὰ γνωρίζει ἂν θὰ συμβεῖ μετὰ
τὶς ἔντονες ἀντιδράσεις τῶν φίλων της ΑΕΚ ποὺ εἶναι βέβαιο
ὅτι θὰ μεταφερθοῦν στὴν ἄλλη ἄκρη τοῦ Βόσπορου!

ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΡΑΧΜΗ !!!

ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ για την δραχμή…


Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή.

Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος δεχόταν τότε την ξεφτιλισμένη πληθωριστική δραχμούλα;

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία επιβίωνε – με όλα τα προβλήματά της – πολύ καλύτερα…εκτός ευρώ παρά με το «ισχυρό ευρώ». Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

– Τα εξωτερικά ελλείμματα της χώρας ποτέ δεν έφτασαν στα ύψη που βρέθηκαν επί ευρώ. Μάλλον ήταν αδιάφορο σ’ όλους όσοι εμπορεύονταν με την χώρα η κατάσταση της δραχμούλας. Οι εξωτερικές σχέσεις της χώρας ήταν σαφώς πιο εκτεταμένες και πιο πολύπλευρες απ’ ότι σήμερα που 3 χώρες ελέγχουν ουσιαστικά το εξωτερικό εμπόριό της.

– Παρά τον πληθωρισμό και τις διαρκείς υποτιμήσεις οι εξωτερικοί όροι εμπορίου της χώρας ήταν πολύ καλύτεροι απ’ ότι την δεκαετία του ευρώ. Το ίδιο και η εσωτερική αγοραστική δύναμη της οικονομίας.

– Χάρις στη δραχμούλα το χρέος ήταν απολύτως διαχειρίσιμο και παρά την εκτίναξή του επί Μητσοτάκη και Σημίτη δεν μας οδήγησε σε χρεοκοπία. Κι ούτε θα μπορούσαμε να οδηγηθούμε στη σημερινή χρεοκοπία, όσο διατηρούσαμε τη δραχμή.

Αυτά είναι τα γεγονότα. Να θυμίσουμε μόνο ότι από την υποτίμηση της δραχμής έναντι του δολαρίου επί Μαρκεζίνη (1954), το εθνικό νόμισμα έχασε πάνω από 10 φορές την αξία του έως ότου μπήκαμε στο ευρώ. Στην μεταπολίτευση χάρις στις τρεις επίσημες υποτιμήσεις και την τακτική της διολίσθησης, η δραχμή έχασε το 90% της αξίας της. Καταστράφηκε η οικονομία; Μήπως χρεοκόπησε και δεν το γνωρίζουμε; Χάθηκαν οι καταθέσεις; Εξαφανίστηκε το νόμισμα; Κατέρρευσαν οι εξωτερικές οικονομικές δοσοληψίες; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Γιατί άραγε;

Επιπλέον, μήπως χρεοκόπησε ποτέ η Ελλάδα λόγω εθνικού νομίσματος; Ποτέ! Το 1893 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω υπερδανεισμού σε χρυσό φράγκο, λόγω της ένταξης στην νομισματική Λατινική Ένωση, η οποία διαφημίστηκε και τότε ως ιδανική για φτηνά δάνεια προς το δημόσιο.

Το 1932 η Ελλάδα χρεοκόπησε λόγω χρυσής δραχμής και υπερδανεισμού σε χρυσές λίρες, μιας και τότε ανήκε στην νομισματική ένωση της χρυσής λίρας στερλίνας.

Η επινόηση του ευρώ

Ορισμένοι λένε ότι μπορεί η είσοδος στο ευρώ να ήταν λάθος, αλλά τώρα που μπήκαμε η έξοδος θα ήταν καταστροφή. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανοησία από κάτι τέτοιο. Το ευρώ αποτελεί μια χρηματοπιστωτική επινόηση που δεν βασίζεται, ούτε απηχεί την πραγματική οικονομία ακόμη και σε επίπεδο ευρωζώνης.

Η σταθερότητα του ευρώ εξαρτάται όχι από την πραγματική δυναμική της οικονομίας, αλλά από συγκεκριμένες αξιωματικές πολιτικές παραδοχές, από ορισμένες υποθέσεις εργασίας: (1) Σταθερή νομισματική κυκλοφορία, που δεν επιτρέπει την έκδοση πρόσθετου νομίσματος. (2) Χαμηλά επίπεδα χρέους και κρατικών ελλειμμάτων. (3) Συντονισμός οικονομικής και δημοσιονομικής πολιτικής.

Η οικονομία όμως δεν κινείται με βάση πολιτικές παραδοχές και μάλιστα αξιωματικού χαρακτήρα, αλλά με βάση την αντικειμενική κατάσταση των συναλλαγών και της παραγωγής στην πραγματική οικονομία. Κι αυτή η κατάσταση είναι πάντα κυμαινόμενη σε τέτοιον βαθμό που καμιά σταθερά δεν μπορεί να λειτουργήσει. Όταν μια οικονομία είναι διαρκώς ελλειμματική στο επίπεδο της παραγωγής και των συναλλαγών, όσο κι αν προσπαθεί είναι αδύνατο να τηρήσει τις όποιες παραδοχές και αξιώματα. Ότι κι αν κάνει.

Έτσι και με το ευρώ. Ένα νόμισμα που βασίζεται σε εξωπραγματικά αξιώματα δεν μπορεί να διασωθεί ενισχύοντας τις υποθέσεις εργασίας πάνω στις οποίες στηρίχθηκε. Είναι αδύνατον. Όσο ενισχύονται οι αξιωματικές πολιτικές παραδοχές σε βάρος της πραγματικής κατάστασης της οικονομίας, τόσο περισσότερο θα σπέρνει την χρεοκοπία, την καταστροφή και την ισοπέδωση. Σε βαθμό μάλιστα πρωτάκουστο για τους λαούς της Ευρώπης.
http://www.tsantiri.gr/

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΑ !!!

"...γιατί ἡ Ἑλλάδα ἦταν ὡραία ὅταν τήν σκεφτόμασταν στήν Πόλη..Πιό ὡραία ἀπό αὐτό πού βρήκαμε ἐδῶ..."

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ !!!

Οι ευέλπιδες σε μια υπερήφανη και συγκινητική παρέλαση. Κάτω τα χέρια από τον ελληνικό στρατό, ΒΡΩΜΟΜΑΣΩΝΟΙ!!!

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

ΗΓΕΤΕΣ , ΠΡΟΔΟΤΕΣ .........

ΘΥΜΟΜΕΝΟΣ !!! Ο ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ !!! VIDEO...

Νότης Σφακιανάκης: «Αν έρθουν σπίτι μου να μου κόψουν το ρεύμα, θα τους τουφεκίσω»


Ο Νότης Σφακιανάκης έδωσε συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά και μίλησε για όλα. Χειμαρρώδης όπως πάντα, τα έβαλε με τους πολιτικούς μιλώντας με αιχμηρά λόγια. Έξαλλος απευθυνόμενος στους πολιτικούς είπε....






ΜΟΥΣΙΚΗ - ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ !!! ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ !!!

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ-ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ


Έλληνες ποιητές στην Κωνσταντινούπολη με μουσική της Πηγής Λυκούδη

Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης. Στις 29 Νοεμβρίου, την παραμονή της θρονικής εορτής του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία της Πηγής Λυκούδη υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται παρουσία της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Α΄ για να τιμηθούν οι επέτειοι των είκοσι χρόνων Πατριαρχικής Ποιμαντορίας του και των πενήντα χρόνων Εκκλησιαστικής Διακονίας που συμπληρώνονται το 2011.
Με τη μουσική της Πηγής Λυκούδη θα ζωντανέψουν οι στοίχοι των ποιητών μας Κωστή ΠΑΛΑΜΑ, Γεωργίου ΔΡΟΣΙΝΗ, Ζαχαρία ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ποιητών που μεταξύ άλλων ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης αποδελτίωνε τα ποιήματά τους στην μαθητική προσωπική του ανθολογία, καθώς και των Λάμπρου ΠΟΡΦΥΡΑ, Γιάννη ΡΙΤΣΟΥ, Νικηφόρου ΒΡΕΤΤΑΚΟΥ, και των σύγχρονων ποιητών – στιχουργών Λευτέρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Φίλιππου ΓΡΑΨΑ, και Γ. Π. ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
Θα ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρης Κάσσαρης και Νίκος Καρακαλπάκης.
Με την συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν οι μουσικοί της «ορχήστρας των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς στα έγχορδα, και Δημήτρης Κουζής στο βιολί.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της AEGEAN AIRLINES, του ομίλου εταιρειών DRUCKFARBEN.
Χορηγός επικοινωνίας ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος.


Κείμενο Πηγής Λυκούδη

Εξαιρετική τιμή είναι για μένα η παρουσίαση μέρους της συνθετικής μου δουλείας την παραμονή της εορτής του Αποστόλου Ανδρέου και της θρονικής εορτής του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης είκοσι ετών Πατριαρχικής Ποιμαντορίας της Α. Θ. Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου του Α΄ παράλληλα με την συμπλήρωση 50 χρόνων Εκκλησιαστικής διακονίας του.
Το μουσικό αυτό ταξίδι των Ελλήνων ποιητών στην Κωνσταντινούπολη θα μπορούσε να θεωρηθεί μία δημιουργική συνέχεια στην μεγάλη παράδοση σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού και στην πορεία των κλασσικών συνθετών του 60 κα του 70 που μελοποίησαν σπουδαίους ποιητές και στιχουργούς.
Από ευτυχή συγκυρία περιλαμβάνει ποιήματα ποιητών που ο Παναγιότατος ανθολογούσε στην προσωπική του μαθητική ποιητική ανθολογία με τίτλο «Ποιήματα» όπως οι Κωστής Παλαμάς, Γεώργιος Δροσίνης και Ζαχαρίας Παπαντωνίου.
Ο σύγχρονος Γάλλος θεολόγος Olivier Clément χαρακτηρίζει το τετράδιο με τα ποιήματα που συνέλεξε ο Πατριάρχης μας «μικρό μνημείο ομορφιάς κι εγκαρδιότητας αδελφικής»
Αναλογιζόμενη τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει ο Παναγιότατος και το έργο του, θα ήθελα να εκφράσω τη συνείδησή μου χρησιμοποιώντας μία στροφή από το ποίημα «Θάνατος και Ανάστασις του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου» του Οδυσσέα Ελύτη, που ανήκει στη συλλογή του «Τα ετεροθαλή»

Μεσημέρι από νύχτα Και μήτ' ένας πλάι του Μονάχα οι λέξεις
του οι πιστές που ’σμιγαν όλα τους τα χρώματα ν' αφήσουν μές στο
χέρι του μια λόγχη από άσπρο φως.

Παναγιώτατε, ακλουθώντας το παράδειγμά σας, τούτη τη λόγχη από άσπρο φως προσπαθούμε να ακολουθήσουμε.

ΧΥΜΟΣ ΡΟΔΙΟΥ Ο ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΣ !!!

Ρόδι: Μην το σπάσετε, πιείτε το

19 Νοέμβριος 2011, 07:57
Ρόδι: Μην το σπάσετε, πιείτε το
Κείμενο: Νάγια Κωστιάνη
Νάγια Κωστιάνη
ΣΤΕΙΛΕ ΤΟΕΚΤΥΠΩΣΕ ΤΟ

Μερικά ποτήρια με χυμό ροδιού μπορούν να σας κρατήσουν για πάντα νέους.

Μπορεί η δημοφιλέστερη χρήση του να είναι το σπάσιμό του στην είσοδο του σπιτιού όταν μπαίνει ο καινούργιος χρόνος, ούτως ώστε να φέρει καλή τύχη, το ρόδι όμως έχει και μια άλλη, πολύ πιο χρήσιμη και αποτελεσματική ιδιότητα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο φρέσκος χυμός από ρόδι, αν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, μπορεί να μειώσει το άγχος, να να αποτρέψει τις καρδιοπάθειες αλλά και να αναστείλει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

Επίσης, η συχνή κατανάλωση ροδιών και πιο συγκεκριμένα του χυμού τους, μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά την διαδικασία της γήρανσης των κυττάρων του DNA, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μπορούν να μένουν νέοι για περισσότερο καιρό.

Το συμπέρασμα αυτό βγήκε έπειτα από σχετική έρευνα που έγινε σε 60 άτομα, κατά τη διάρκεια της οποίας έπαιρναν κάψουλες με εκχυλίσματα ροδιού κάθε μέρα για έναν ολόκληρο μήνα. Παράλληλα, οι ερευνητές παρακολουθούσαν τη δραστηριότητα των χημικών ενώσεων στον οργανισμό τους, σε σχέση με τη δραστηριότητα μιας άλλης ομάδας ελέγχου στην οποία δεν είχε δοθεί η συγκεκριμένη κάψουλα. Στο τέλος, οι ερευνητές βρήκαν σημαντική μείωση της συγκέντρωσης ενός στοιχείου που σχετίζεται με την καταστροφή των κυττάρων και προκαλεί αναστάτωση στην λειτουργία του εγκεφάλου, των μυών του ήπατος και των νεφρών. Οι διαταραχές σε αυτά τα όργανα προκαλούν χαλάρωση του δέρματος άρα και γρηγορότερη γήρανσή του.

Το ρόδι, βοηθά στη διαδικασία της οξείδωσης του DNA στα κύτταρα και είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C, E, σίδηρο και αντιοξειδωτικά, τα οποία εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες. Γι' αυτό, βεβαιωθείτε πως ένα γεμάτο ποτήρι με χυμό ροδιού θα βρίσκεται τακτικά στο πρόγραμμα διατροφής σας.

ΕΡΙΞΑΝ ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ ΣΤΟ ΚΟΡΕΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO


Πριν από την ψηφοφορία για ένα ψήφισμα σχετικά με το ελεύθερο εμπόριο με την Αμερική, στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας έριξαν δακρυγόνο στο πρόεδρο του κοινοβουλίου!!


ΠΗΓΗ: http://www.exypna.gr/#ixzz1ezxa6Hec