Σελίδες

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Η ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ '' ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΤΡΕΛΟΥ '' !!!


Από τη συνολική απουσία πληροφοριών σχετικά με την εσωτερική κατάσταση στην Τουρκία σε κοινωνικοπολιτικό αλλά και οικονομικό επίπεδο των προηγούμενων δεκαετιών στη δημόσια σφαίρα έχουμε περάσει πλέον στην ακατάσχετη παροχή πληροφοριών δίχως όμως σύνδεση αυτών με το διεθνοπολιτικό γίγνεσθαι.

Το διεθνές σύστημα βρίσκεται σε φάση νέων μεταβλητών αλλά όχι σε φάση αλλαγής των υφιστάμενων πολικοτήτων που διέπουν τη λειτουργία του. Οπως έχω ήδη συζητήσει και σε άλλες δημόσιες τοποθετήσεις μου, ο πολυπολικός χαρακτήρας του διεθνούς συστήματος ενδυναμώνεται με την έλευση της πανδημίας COVID-19, δίνοντας την ευκαιρία σε κράτη όπως η Ιαπωνία ή η Ινδία με ρόλο στις ευρύτερες ιατρικές ή τεχνολογικές εξελίξεις να ενταχθούν στο club των ισχυρών με διακριτό ρόλο και παρουσία. Είναι δεδομένο ότι η Τουρκία όχι μόνο απουσιάζει από αυτή τη διαδικασία ωρίμανσης του πολυπολισμού αλλά δείχνει ότι έχει αποδεχθεί τον ρόλο του Ιανού, αυτόν του κράτους-μέλους του ΝΑΤΟ αλλά με δεδομένες τις στενές σχέσεις εξάρτησης, οικονομικής κυρίως, από τη Ρωσία και το Κατάρ.


Η συμμετοχή της Τουρκίας στα δύο ανοικτά μέτωπα της Αραβικής Ανοιξης σήμερα στην περιοχή μας, στη Συρία αλλά και στη Λιβύη, χαιρετίζεται από πολλούς ως σημάδι ενίσχυσης του στρατηγικού ρόλου της γείτονος στις εξελίξεις της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά μια ψύχραιμη και ορθολογική επιστημονική ανάλυση μας δείχνει ότι ενώ η Τουρκία αυξάνει τις στρατηγικές τριβές εις βάρος της ασθενούς της οικονομίας, πυροβολεί τα πόδια της συνεργαζόμενη με οργανώσεις που έχουν ταυτότητα ριζοσπαστικού παρία και αυξάνει την αναθεωρητική της ρητορική, στην πραγματικότητα δεν κερδίζει κάτι συγκεκριμένο και απτό. Τα όνειρα της Τουρκίας για παρουσία σε Συρία και Λιβύη περνούν από τη Μόσχα, επομένως είτε η Τουρκία δέχεται επισήμως τον ρόλο μαριονέτας είτε αποχωρεί από τις δύο περιοχές, ενώ η πολιτική της στο Κουρδικό έχει αποτύχει ολοσχερώς εξαιτίας του κουρδικού καντονιού στο Β. Ιράκ. Η ναυτική παρουσία της Τουρκίας στην Αδριατική μέσω της Αλβανίας, ακόμη κι αν επικυρωθεί η μετατροπή της βάσης Πασά Λιμάνι στον Αυλώνα σε ναύσταθμο εξισορροπείται στρατηγικά με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας για οριοθέτηση ΑΟΖ, ενώ η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και Ρώμης ενισχύει και τις προοπτικές του αγωγού EastMed μην επιτρέποντας στην Τουρκία να οραματίζεται καθολική επικράτηση του TurkStream στα ενεργειακά δεδομένα της Ευρώπης.

Η παραπάνω εικόνα, αν συνδυασθεί με μια οικονομία που έχει καταρρεύσει επισήμως, την οξείδωση του κοινωνικού συμβολαίου εξαιτίας της αδυναμίας του κράτους να αντιμετωπίσει επιτυχώς την πανδημία και με ένα πολιτικό σύστημα που προσφέρει τη δυνατότητα σε ακροδεξιούς παράγοντες όπως η Meral Aksener να μεγιστοποιεί τον ρόλο της ως εκλογικό μπαλαντέρ, δείχνει μια Τουρκία με δομικές δυσλειτουργίες και αρρυθμίες που πόρρω απέχει από αυτή που προβάλλει η προπαγάνδα της Αγκυρας. Στην Ελλάδα η εικόνα που δίνεται για την Τουρκία αναδεικνύει μια δυναμική που όχι μόνο δεν έχει σημείο επαφής με την πραγματικότητα αλλά που λειτουργεί παρελκυστικά και για το εγχώριο επίπεδο μικρο-ανάλυσης. Γιατί λοιπόν η Τουρκία συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο απέναντι στην Ελλάδα αλλά και στις μεγάλες ενεργειακές εταιρείες Exxon Mobil και Total;

Στο λιγότερο γνωστό αλλά εξίσου ενδιαφέρον έργο του «Αποκαλύψεις στον Τίτο Λίβιο» ο Νικολό Μακιαβέλι υποστηρίζει ότι μερικές φορές είναι σοφό να σκορπάς τρέλα με τις πολιτικές σου, εννοώντας ότι ελεγχόμενες δόσεις αφερεγγυότητας όταν όλα τα άλλα μέσα έχουν εξαντληθεί δύναται να λειτουργήσουν ως σωσίβιο για να αποφευχθεί μια ηχηρή και ολιστική κατάρρευση. Καμία σοβαρή ανάλυση δεν μπορεί να σταθεί απέναντι στην προοπτική ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εξαιτίας των τουρκικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στην περιοχή ανατολικά μεταξύ Ρόδου, Καρπάθου και Κρήτης. Κι αυτό γιατί όλοι γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα βλάψει ανεπανόρθωτα τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, αρκεί ασφαλώς η Αθήνα να έχει ήδη ενημερώσει σχετικά όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ότι τα Ιμια δεν πρόκειται να επαναληφθούν. Ο Ερντογάν στοχεύει στο να αυξάνει τη στρατηγική υπεραξία του κράτους του μέσω του «Δόγματος του Τρελού», διατηρώντας τη ρευστότητα της Ανατολικής Μεσογείου σε υψηλές τιμές. Η Τουρκία δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον αναθεωρητικό της ρόλο σε συνθήκες σταθερότητας, και αυτό είναι ένα δεδομένο που οφείλει να προβληθεί διεθνώς συστηματικά από την Αθήνα.

Η Τουρκία επιδιώκει να πληγώνει διαρκώς την Ελλάδα σε οικονομικό επίπεδο αυξάνοντας τις στρατηγικές τριβές, ή προβαίνοντας σε εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας. Η οικοδόμηση μιας Υψηλής Στρατηγικής που θα προνοεί για έξυπνη αποτροπή, τεχνολογικώς αναβαθμισμένη δηλαδή, βασισμένη πάνω σε οικονομίες κλίμακος, πρέπει να αποτελεί βασική στόχευση για την Αθήνα.

Λίτσας Σπύρος Ν. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Η νέα επιστημονική του μονογραφία «U.S. Foreign Policy in the Eastern Mediterranean: Power Politics and Ideology Under the Sun» κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Springer
Το Βήμα

Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ !!!


Προσφάτως παρουσιάστηκε από την τουρκική αμυντική βιομηχανία κινητήρας προώθησης βλημάτων cruise εγχώριας κατασκευής

Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

Ο κινητήρας εντάσσεται εντός του πλαισίου των τεχνολογικών επιτευγμάτων της Τουρκίας στον αμυντικό τομέα και συνεπώς δεν αποτελεί είδηση. Αυτό όμως που αποτελεί είδηση είναι ότι ένας αντίστοιχος κινητήρας είχε κατασκευαστεί πριν από μία δεκαετία από ελληνική εταιρία χωρίς ουδείς αρμόδιος ή αναρμόδιος, πολιτικός, στρατιωτικός ή τεχνοκράτης, να ενδιαφερθεί για το εγχείρημα, ώστε να εντάξει τον ελληνικό κινητήρα εντός ενός πλαισίου κατασκευής ελληνικών βλημάτων, τα οποία με ένα σχετικά χαμηλό κόστος θα αναβάθμιζαν την ισχύ της χώρας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, και ακόμα κινείται, και η απουσία ανάληψης κρατικών πρωτοβουλιών για εθνικό σχεδιασμό «έξυπνων» στρατηγικών όπλων, όπως μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV), αισθητήρων RADAR, πυραύλων κ.λπ., όταν η αντίστοιχη τεχνολογία είναι σήμερα ευκόλως προσβάσιμη.

Το εύλογο ερώτημα που γεννάται μέσα από συγκρίσεις με διάφορες γειτονικές χώρες είναι «γιατί η Ελλάδα, παρότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης από την Τουρκία, δεν κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα στοιχειώδες εθνικό αμυντικό πρόγραμμα» αντίστοιχο με αυτό άλλων χωρών ισοδύναμου οικονομικού και πληθυσμιακού μεγέθους, όπως π.χ. το Ισραήλ, η Σουηδία ή η Σερβία. Επειδή ο χρηματισμός ακυρώνει την όποια προσπάθεια εθνικής επιβίωσης και δοθέντος ότι η χώρα που δεν παράγει μόνη τα όπλα της δεν μπορεί να επιβιώσει ως ανεξάρτητη οντότητα, η συνήθης όμως ρηχή απάντηση είναι η «πολιτική διαφθορά».


Οι λόγοι όμως της συλλογικής αποτυχίας στη διαμόρφωση μιας «κοινής πεποίθησης» ανάγκης επιβίωσης του Ελληνισμού είναι πολλοί. Η εθνική αποτυχία στον αμυντικό τομέα και συνεπώς και η αποτυχία καλλιέργειας «εθνικής αυτοπεποίθησης» βασίζονται στην καθολική αδυναμία αντίληψης των πολιτικών και οικονομικών ελίτ περί της «ανάγκης διαμόρφωσης μιας κρατικής ιδεολογίας», γύρω από την οποία θα συσπειρωθεί ο Ελληνισμός, ώστε να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις επιθετικές ενέργειες άλλων χωρών που διαθέτουν κρατική ιδεολογία.

Πράγματι, μετά την Επανάσταση του 1821 ο Ελληνισμός μπόρεσε να σχηματοποιηθεί μέσα από μία κρατική οντότητα επειδή οι αντίστοιχες οικονομικές και πολιτικές ελίτ της εποχής ασπάστηκαν τη «Μεγάλη Ιδέα». Όμως, παρότι η Μεγάλη Ιδέα διπλασίασε την Ελλάδα και έφερε τον Ελληνικό Στρατό στις παρυφές της Άγκυρας, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή άρχισε να απαξιώνεται από το σύνολο των κοινωνικών, πνευματικών και πολιτικών συνιστωσών της χώρας, με αποτέλεσμα να ενταφιαστεί οριστικά στην τελευταία μάχη του Ελληνισμού στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ το 1974.

Όλοι ανεξαιρέτως οι πολιτικοί της Μεταπολίτευσης δεν μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι το ιδεολογικό κενό που άφησε η Μεγάλη Ιδέα θα αποτελούσε τον σημαντικότερο κίνδυνο που θα αντιμετώπιζε η χώρα τα προσεχή χρόνια. Αντιθέτως, οι πολιτικοί στην Τουρκία, επειδή αντιλήφθηκαν το ιδεολογικό κενό που προέκυψε με το τέλος της οθωμανικής εποχής, κατόρθωσαν να συσπειρώσουν τις ελίτ και τον λαό γύρω από ένα κοινωνικό συμβόλαιο που είναι γνωστό ως «Εθνικός Ορκος». Αυτός αποτέλεσε τη νέα τουρκική κρατική ιδεολογία, την οποία οι κοινωνικές συνιστώσες όφειλαν να υιοθετήσουν ώστε η χώρα να ανακτήσει τα παλιά σύνορα και την ισχύ της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ο Εθνικός Όρκος στην Τουρκία αποτέλεσε το υπόβαθρο της κρατικής ιδεολογίας και ήταν αυτός που δημιούργησε την ισχυρή αμυντική βιομηχανία και το δόγμα «της Γαλάζιας Πατρίδας».

Παρότι, όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Τουρκία η πολιτική διαφθορά είναι κανόνας, οι τουρκικές οικονομικές ελίτ, ασπαζόμενες τον Εθνικό Όρκο, επένδυσαν τα κεφάλαιά τους στην αμυντική βιομηχανία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα οι κρατικές αμυντικές βιομηχανίες απεδείχθησαν αποτελεσματικότατες. Την ίδια εποχή στην Ελλάδα η απουσία εθνικής ιδεολογίας εκκόλαπτε μία νέα γενιά πολιτικών, οι οποίοι σχηματοποίησαν ως τη νέα μεγάλη ιδέα του έθνους το δόγμα τού «δεν διεκδικούμε τίποτα» ή τη «φιλανθρωπία με τα χρήματα των άλλων».

Οι νέες δογματικές τάσεις και η απουσία της κρατικής ιδεολογίας στην Ελλάδα είναι αυτές που νομοτελειακά ωθούσαν τους πολιτικούς να δηλώνουν ότι «η θάλασσα δεν έχει σύνορα» ή ότι «καθένας έχει δικαίωμα να καίει την ελληνική σημαία», με αποτέλεσμα την αναγνώριση δικαιωμάτων της Τουρκίας στο Αιγαίο από την κυβέρνηση Σημίτη. Το κενό που άφησε η απουσία της κρατικής ιδεολογίας είναι αυτό που μετέτρεψε τη χώρα σε γερμανικό προτεκτοράτο και καταυλισμό εποίκων. Το αποτέλεσμα της απουσίας κρατικής και εθνικής ιδεολογίας συνοψίζεται στο γεγονός ότι οι πολιτικές ελίτ δυσκολεύονται στην εύρεση πειστικών επιχειρημάτων, καθώς και στην πολιτική διάθεση μιας δυναμικής, διαχρονικής και αξιοπρεπούς απάντησης στον τουρκικό κίνδυνο και συνεπώς αυτή η απουσία αποτελεί τον σημαντικότερο κίνδυνο για τη χώρα.

* O Αλκιβιάδης Κ. Κεφαλάς είναι Διδάκτωρ Φυσικής του Πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών
Newsbreak

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Η ΠΕΡΙΦΗΜΗ '' ΛΕΣΧΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΙΑΣ '' !!!


Η περίφημη «Λέσχη κατασκοπίας» και τα δώρα στην Τουρκία

Το 1976 σε ένα μπαρ στο προάστιο Πούλαχ του Μονάχου, όπου σύχναζαν κακοποιοί και εγκληματίες, συναντήθηκαν τέσσερις κατάσκοποι, ένας Δανός, ένας Σουηδός, ένας Γερμανός και ένας Ολλανδός, κατ’ εντολήν των κυβερνήσεών τους, με στόχο να δημιουργήσουν μια «λέσχη παρακολούθησης».

Η συνάντηση είχε αίσιο τέλος, καθώς κλείστηκε συμφωνία για τη συγκρότηση μιας «λέσχης παρακολούθησης μηνυμάτων και αποκρυπτογράφησης απόρρητων κωδίκων» των υπόλοιπων χωρών του κόσμου.

Στο σκοτεινό αυτό μπαρ στο Πούλαχ -όπου ήταν μέχρι πρόσφατα και η έδρα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών BND- οι τέσσερις κατάσκοποι γιόρτασαν το υπό ίδρυση σύμφωνο καταναλώνοντας αρκετά ποτήρια της τοπικής βαυαρικής μπίρας Maximator. Στο τέλος αποφάσισαν να «βαφτίσουν» την κατασκοπευτική συμμαχία τους με το ίδιο όνομα: «Maximator».

Αν νομίζετε ότι όλα αυτά αναφέρονται σε κάποιο κατασκοπευτικό διήγημα του Τζον Λε Καρέ, κάνετε λάθος!

Πρόκειται για αποκάλυψη του Ολλανδού καθηγητή Πληροφορικής Μπαρτ Τζέικομπς, που διδάσκει στο πανεπιστήμιο Ράντμπουντ Νιζμέγκεν ασφάλεια υπολογιστών. «Αποκαλύπτεται η ύπαρξη ευρωπαϊκής λέσχης κατασκοπίας» γράφει το βρετανικό περιοδικό «Economist».

«Η ομάδα αυτή, στην οποία προστέθηκε και η Γαλλία το 1985, άρχισε να διαμορφώνεται το 1976 και λειτουργεί πολύ καλά και σήμερα» υποκλέπτοντας μηνύματα από δορυφόρους και σπάζοντας απόρρητους κώδικες. Το έγκυρο βρετανικό περιοδικό τονίζει ότι «ο καθηγητής Τζέικομπς δημοσίευσε τη μελέτη του έπειτα από χρόνια ερευνών, παρέχοντας αποδεικτικά στοιχεία».


Στο Maximator εκπροσωπούσε τη Γερμανία η μυστική υπηρεσία Bundesnachrichtendienst (BND), τη Δανία η υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DDIS), τη Σουηδία το Εθνικό Ιδρυμα Ραδιο-Άμυνας (FRA), την Ολλανδία το Τεχνικό Κέντρο Επεξεργασίας Πληροφοριών (TIVC) και τη Γαλλία η Γενική Διεύθυνση Εξωτερικής Ασφάλειας (DGSE).

«Η συνεργασία Maximator περιλάμβανε τόσο ανάλυση σημάτων όσο και κρυπτοανάλυση. Το τμήμα ανάλυσης σημάτων επικεντρώθηκε στον συντονισμό των μηχανισμών παρακολούθησης και των προσπαθειών και στην ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων. Η ανάλυση σημάτων συζητήθηκε σε πολυμερείς συναντήσεις, με συμμετοχή ολόκληρης της συμμαχίας Maximator».

Ο καθηγητής Τζέικομπς γράφει ότι «και άλλες χώρες είχαν ζητήσει να μετάσχουν στο σύμφωνο αυτό, αλλά τέτοια αιτήματα έχουν απορριφθεί. Η συνεργασία ήταν από κάτω προς τα πάνω και βασίστηκε σε στενούς προσωπικούς δεσμούς και σε ένα κοινό υψηλό επίπεδο τεχνικών και κρυπτοαναλυτικών δεξιοτήτων. Σε ορισμένες χώρες δεν επετράπη σκόπιμα να συμμετάσχουν, επειδή στη συμμαχία Maximator θεωρούνταν ότι δεν είχαν σχετική εμπειρία.

Σε αυτές τις χώρες περιλαμβάνονταν η Νορβηγία, η Ισπανία και η Ιταλία, αλλά το αίτημά τους απορρίφθηκε ενδεχομένως και για πολιτικούς λόγους». Φυσικά, είναι… εντελώς τυχαίο το γεγονός ότι οι χώρες του πλούσιου ευρωπαϊκού Βορρά, που δημιούργησαν την κατασκοπευτική συμμαχία Maximator, πρωτοστατούσαν και πρωτοστατούν στην άρνηση παροχής ουσιαστικής βοήθειας στις χώρες του Νότου, αλλά ας το ξεπεράσουμε…

Γιατί ο καθηγητής Τζέικομπς δεν αποκάλυψε απλώς μια κατασκοπευτική συμμαχία που παρέμενε μυστική σχεδόν επί μισό αιώνα, αλλά φέρνει στο φως της δημοσιότητας και την ειδική βοήθεια που πρόσφερε στην Τουρκία το σύμφωνο Maximator με προηγμένες ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης και αποκρυπτογράφησης κωδίκων!

Η έρευνα του Ολλανδού καθηγητή αποκαλύπτει ότι η «λέσχη» αυτή προμήθευε σε αρκετές χώρες την ηλεκτρονική συσκευή παρακολούθησης και αποκρυπτογράφησης Aroflex, που αναπτύχθηκε από τη Philips στην Ολλανδία στα τέλη της δεκαετίας του ‘70.

Εγκρίθηκε για χρήση εντός του ΝΑΤΟ από τον αρμόδιο οργανισμό αξιολόγησης SECAN. Το ΝΑΤΟ επέτρεψε σε πολλές χώρες να χρησιμοποιούν το Aroflex και για τις εσωτερικές τους επικοινωνίες, αλλά δεν επέτρεψε την εμπορική πώληση της συσκευής.

Η Τουρκία στράφηκε όμως στην αμερικανογερμανική Crypto AG για να αγοράσει νέο εξοπλισμό παρακολούθησης, με αποτέλεσμα «να ξεσπάσει έντονη συζήτηση ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γερμανία σχετικά με το αν αυτός ο εταίρος του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να έχει στην κατοχή του αυτές τις συσκευές ή όχι – με τη Γερμανία να προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας», όπως γράφει ο καθηγητής Τζέικομπς.

Ακούστε τη συνέχεια: «Οι δύο (μυστικοί) ιδιοκτήτες της Crypto AG δεν μπόρεσαν να επιλύσουν το ζήτημα μεταξύ τους. Στη συνέχεια, οι ΗΠΑ επέλεξαν μια διαφορετική διαδρομή:

Μέσω του ολλανδικού οργανισμού ασφαλείας Πληροφοριών NBV, οι Αμερικανοί πλησίασαν τη Philips με το αίτημα να αναπτύξει μια ειδική έκδοση του Aroflex για την Τουρκία. Η Philips συμμορφώθηκε, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο πρώην καθηγητής Κρυπτολογίας στο πανεπιστήμιο του Αϊντχόφεν Σέις Γιάνσεν, που εργάζεται για τη Philips.

Τι μπορεί να σημαίνει η βοήθεια του Maximator στην Τουρκία;

Μια ιστορική υπενθύμιση αρκεί: «Η κατασκοπευτική συμμαχία Maximator έπαιξε σημαντικό ρόλο στην έκβαση του πολέμου των νησιών Φόκλαντ ανάμεσα στη Βρετανία και την Αργεντινή το 1982» αποκαλύπτει η έρευνα του καθηγητή Τζέικομπς.

Εκείνη την εποχή το ναυτικό της Αργεντινής και η διπλωματική της υπηρεσία χρησιμοποιούσαν τον εξοπλισμό Crypto AG για να διασφαλίσουν την επικοινωνία τους.

Η αμερικανική CIA και η γερμανική BND κατόρθωσαν να «σπάσουν» τον κρυπτογραφικό αλγόριθμο των Αργεντινών και μέσω του Maximator έδωσαν τη δυνατότητα στους Βρετανούς να διαβάσουν τις ναυτικές και τις διπλωματικές επικοινωνίες της Αργεντινής πριν από την έναρξη του πολέμου.

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε τον κρίσιμο παράγοντα για τη νίκη της Βρετανίας στον πόλεμο των Φόκλαντ.

Μιχάλης Ψυλος
HellasJournal

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΗΜΕΡΕΣ ... 1984 !!!

Τὸ «1984» εἶναι τώρα !!!


Ὁ δυστοπικὸς ἐφιάλτης «1984» τοῦ Τζὸρτζ Ὀργουελ ξεκίνησε ὡς μυθιστόρημα κοινωνικῆς καὶ πολιτικῆς ἐπιστημονικῆς φαντασίας, ἀλλὰ στὶς ἡμέρες μᾶς ὑλοποιεῖται λέξη πρὸς λέξη. Ὅσα διαβάζαμε σὲ αὐτὸ τὸ ἔργο καὶ μᾶς ἔκαναν νὰ ἀπορήσουμε μὲ τὴν καλπάζουσα φαντασία τοῦ συγγραφέα τώρα ἀποτελοῦν… εἰδήσεις!

Ἡ παράταξη τῶν ἐπικυρίαρχων με τὶς ὀρθοπολιτικὲς ἐμπροσθοφυλακὲς τοὺς σπάζουν ἀγάλματα, λεηλατοῦν πόλεις, προσπαθοῦν νὰ καταφέρουν μὲ τὴ λεκτικὴ ἢ σωματικὴ βία ραγδαῖες μεταβολὲς στὴν κοινωνικὴ καὶ πολιτικὴ λειτουργία καὶ νὰ ἐπιβάλουν ἕνα καθεστὼς ἰδεολογικῆς τρομοκρατίας.

Οἱ δυτικὲς κοινωνίες, μέσω ἑνὸς ἰδιότυπου πνευματικοῦ μιθριδατισμοῦ, ἔχουν συνηθίσει στὸν παραλογισμό. Ἔφτασαν στὸ σημεῖο νὰ ἀποποιοῦνται τὴν ἴδια τὴν ταυτότητα, τὴν Ἱστορία καὶ τὶς παραδόσεις τους γιὰ νὰ μὴ θίξουν ὅσους...
φωνασκοῦν καὶ ἀκολουθοῦν μία ὁδὸ ποὺ ὁδηγεῖ στὴν αὐτοχειρία.
Ἐνδεικτικὸ τῶν προαναφερθέντων ειναι ἡ ἀπόσυρση τῆς κινηματογραφικῆς ταινίας «Ὅσα παίρνει ὁ ἄνεμος» ἀπὸ τὴν πλατφόρμα HBO Max, ἐπειδὴ ὁρισμένοι πανεπιστημιακοὶ καθηγητὲς τῆς συμφορᾶς ἰσχυρίστηκαν ὅτι αὐτὴ ἀποτελεῖ πλέον ἕνα… ἀτοὺ ὅσων ἐπιδιώκουν τὴν ἀναθεώρηση τῆς Ἱστορίας τοῦ ἀμερικανικοῦ Νότου καὶ τῆς ἱστορίας τῆς δουλείας! Τὸ ἐντυπωσιακὸ δὲν εἶναι ὅτι βρίσκονται ἄνθρωποι νὰ διατυπώνουν τόσες πολλὲς ἀνοησίες μαζεμένες, ἀλλὰ ὅτι δὲν συναντοῦν ἀντίσταση.
Ἡ πλειοψηφία τῶν πολιτών των χωρῶν ποὺ ταλαιπωροῦνται ἀπὸ τὴν ὀρθοπολιτικὴ τυραννία δὲν πιστεύει οὔτε λέξη ἀπ’ ὅσα τῆς ἐπαναλαμβάνουν μὲ θρησκευτικὸ ζῆλο οἱ ὁμιλοῦσες κεφαλὲς τῆς τηλεόρασης καὶ οἱ στομφώδεις «πένες» τῶν ἐντύπων καὶ τοῦ διαδικτύου. Ὅμως, ἡ σιωπηλὴ πλειοψηφία παραμένει σιωπηλή, παθητικὴ καὶ σὲ τελικὴ ἀνάλυση ἀνίσχυρη ἐπειδὴ δὲν ἔχει συγκροτηθεῖ ἀκόμα ὡς πολιτικὸ καὶ κοινωνικὸ σῶμα. Εἶναι πολλὲς μὲν οἱ μονάδες ἀλλὰ μία μία ἀντιμετωπίζονται εὔκολα ἀπὸ τὴ νεοταξικὴ μειοψηφία. Γιὰ νὰ ἑνωθοῦν καὶ νὰ ἐπιβάλουν τὴν ἰσχύ τους, χρειάζονται ἐμπνευσμένη καὶ στιβαρὴ πολιτικὴ ἐκπροσώπηση.
Ἡ φυσική, ἐνστικτώδης τάση τῶν ἀνθρώπων εἶναι νὰ ἀγαποῦν τὴν πατρίδα τους καὶ νὰ σέβονται τὶς παραδόσεις. Οἱ παγκοσμιοποιητὲς προσπαθοῦν νὰ ἐπιβάλουν κάτι ἀφύσικο. Θὰ ἡττηθοῦν ἂν καὶ ὅταν κληθοῦν νὰ ἀντιμετωπίσουν μία ἑνωμένη καὶ ἀποφασισμένη πλειοψηφία.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ !!!

Η συγκλονιστική μαρτυρία του επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που πάτησε πρώτος στο Δίστομο

Οι βάρβαροι και εμείς γράφει: Η ΑΚΙΣ
«δημοκρατία»

Δεν ξεχνάμε το Δίστομο! Δεν ξεχνάμε τη θηριωδία των Γερμανών! Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ!
Παραθέτω απόσπασμα από το βιβλίο «Η Οδύσσειά μου» του Σουηδού επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα Στούρε Λινέρ, ο οποίος παντρεύτηκε Ελληνίδα γιατρό στην Κατοχή.

«Απαιτήθηκε μεγάλο χρονικό διάστημα έως ότου διασχίσουμε τους χαλασμένους δρόμους και τα πολλά μπλόκα για να φτάσουμε, χαράματα πια, στον κεντρικό δρόμο που οδηγούσε στο Δίστομο.
Από τις άκρες του δρόμου ανασηκώνονταν γύπες από χαμηλό ύψος, αργά και απρόθυμα, όταν μας άκουγαν που πλησιάζαμε.
Σε κάθε δέντρο, κατά μήκος του δρόμου και για εκατοντάδες μέτρα, κρεμόντουσαν ανθρώπινα σώματα, σταθεροποιημένα με ξιφολόγχες, κάποια εκ των οποίων ήταν ακόμη ζωντανά. Ηταν οι κάτοικοι του χωριού που τιμωρήθηκαν με αυτό τον τρόπο: Θεωρήθηκαν ύποπτοι για παροχή βοήθειας στους αντάρτες της περιοχής, οι οποίοι επιτέθηκαν σε δύναμη των Ες-Ες.
Η μυρωδιά ήταν ανυπόφορη. Μέσα στο χωριό σιγόκαιγε ακόμη φωτιά στα αποκαΐδια των σπιτιών. Στο χώμα κείτονταν διασκορπισμένοι εκατοντάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, από υπερήλικες έως νεογέννητα.
Σε πολλές γυναίκες είχαν σχίσει τη μήτρα με την ξιφολόγχη και αφαιρέσει τα στήθη, άλλες κείτονταν στραγγαλισμένες, με τα εντόσθια τυλιγμένα γύρω από τον λαιμό. Φαινόταν σαν να μην είχε επιζήσει κανείς.
Μα να! Ενας παππούς στην άκρη του χωριού! Από θαύμα είχε καταφέρει να γλιτώσει τη σφαγή. Κατεβήκαμε στη μέση της συμφοράς και φωνάζαμε στα ελληνικά: «Ερυθρός Σταυρός! Ερυθρός Σταυρός!»
Από μακριά μας πλησίασε διστακτικά μια γυναίκα. Μας αφηγήθηκε ότι ένας μικρός αριθμός χωρικών πρόλαβε να διαφύγει προτού ξεκινήσει η επίθεση.
Μαζί με εκείνη αρχίσαμε να τους ψάχνουμε. Αφού ξεκινήσαμε οι τρεις μας, διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα είχε πυροβοληθεί στο χέρι. Τη χειρουργήσαμε αμέσως με χειρουργό την Κλειώ. Ηταν το ταξίδι του μέλιτός μας!
Οταν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, μια γερμανική μονάδα περικυκλώθηκε από αντάρτες ακριβώς στην περιοχή του Διστόμου.
Σκέφτηκα ότι αυτό ίσως θεωρηθεί από τους Ελληνες ευκαιρία για αιματηρή εκδίκηση, πόσο μάλλον που η περιοχή εδώ και καιρό είχε αποκοπεί από κάθε παροχή βοήθειας σε τρόφιμα.
Ετοίμασα λοιπόν φορτηγά με τα αναγκαία τρόφιμα, έστειλα μήνυμα στο Δίστομο για την άφιξή μας και έτσι βρεθήκαμε εκεί, για άλλη μια φορά, η Κλειώ και εγώ.
Οταν φτάσαμε στα όρια του χωριού, μας συνάντησε μια επιτροπή πολιτών και ανταρτών, με τον παπά στη μέση. Ο παπάς πήρε τον λόγο και μας ευχαρίστησε εκ μέρους όλων που ήρθαμε με τρόφιμα. Μετά πρόσθεσε: “Εδώ είμαστε όλοι πεινασμένοι, τόσο εμείς οι ίδιοι, όσο και οι Γερμανοί αιχμάλωτοι. Τώρα, εάν εμείς λιμοκτονούμε, είμαστε τουλάχιστον στον τόπο μας. Οι Γερμανοί δεν έχουν χάσει μόνο τον πόλεμο, είναι επιπλέον και μακριά από την πατρίδα τους. Δώστε τους το φαγητό που έχετε μαζί σας, έχουν μακρύ δρόμο μπροστά τους”. Σ’ αυτή του τη φράση γύρισε η Κλειώ το βλέμμα της και με κοίταξε. Υποψιαζόμουν τι ήθελε να μου πει, αλλά δεν έβλεπα πλέον καθαρά. Απλώς στεκόμουν κι έκλαιγα…»

Αυτή είναι η διαφορά μας. Οι πολιτισμένοι και οι βάρβαροι!

https://olympia.gr/2020/06/12/distomo-syglonistiki-martyria/

'' ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ '' !!! ΤΟΥ Π.Ο.Υ. !!!

«Σχεδόν σίγουρα μια απάτη»!!! Λανθασμένες εκτιμήσεις για τον Covid-19



Εταιρεία παρασύρει τον ΠΟΥ και κυβερνήσεις σε λάθος εκτιμήσεις
Αποκαλυπτική έρευνα του The Guardian αποκαλύπτει πώς μία εταιρεία, η Surgisphere, επηρέασε αποφάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και κυβερνήσεων διαφόρων χωρών, με βάση λανθασμένες εκτιμήσεις για τον Covid-19.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ορισμένες κυβερνήσεις έχουν μεταβάλει τις πολιτικές και τις μεθόδους θεραπείας για τον Covid-19 βάσει λανθασμένων στοιχείων που προέρχονται από μια ελάχιστα γνωστή αμερικανική εταιρεία ανάλυσης δεδομένων υγείας, αμφισβητώντας έτσι επίσης την εγκυρότητα σημαντικών μελετών, που δημοσιεύθηκαν σε ορισμένα από τα πιο διάσημα και έγκυρα ιατρικά περιοδικά παγκοσμίως.

Η έρευνα του Guardian αποκαλύπτει πως η εταιρεία Surgisphere που εδρεύει στις ΗΠΑ, της οποίας οι λίγοι σε αριθμό υπάλληλοι φαίνεται να περιλαμβάνουν έναν συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας και ένα μοντέλο περιεχομένου για ενήλικες, έχει παράσχει δεδομένα για πολλές μελέτες σχετικά με τον Covid-19, αλλά μέχρι στιγμής έχει αποτύχει να εξηγήσει επαρκώς τα στοιχεία ή τη μεθοδολογία απόκτησής τους.

Τα δεδομένα που η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει συγκεντρώσει νόμιμα από περισσότερα από χίλια νοσοκομεία παγκοσμίως αποτέλεσαν τη βάση επιστημονικών άρθρων που οδήγησαν σε αλλαγές στις πολιτικές θεραπείας του Covid-19 σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρεία βρισκόταν επίσης πίσω από μια απόφαση του ΠΟΥ και ερευνητικών ιδρυμάτων σε όλον τον κόσμο να σταματήσουν τις δοκιμές της αμφιλεγόμενης φαρμακευτικής ουσίας υδροξυχλωροκίνης.

Δύο από τα κορυφαία ιατρικά περιοδικά στον κόσμο - το Lancet και το New England Journal of Medicine - δημοσίευσαν μελέτες βασισμένες σε στοιχεία της Surgisphere. Οι μελέτες συνυπογράφονται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Sapan Desai.

Αργά την Τρίτη, αφού ο Guardian επικοινώνησε με το περιοδικό, το Lancet εξέδωσε μια «έκφραση ανησυχίας» για τη δημοσιευμένη μελέτη του. Το New England Journal of Medicine εξέδωσε επίσης παρόμοια ανακοίνωση. Η επισήμανση αυτή υπό το σχήμα «expression of concern», αποτελεί επίσημη ειδοποίηση που χρησιμοποιείται από τις επιστημονικές επιθεωρήσεις για να επισημανθεί ότι μία μελέτη παρουσιάζει ενδεχομένως προβλήματα.



Ένας ανεξάρτητος έλεγχος της προέλευσης και της εγκυρότητας των δεδομένων θα διεξαχθεί ύστερα από αίτημα των συντακτών που δεν συνδέονται με τη Surgisphere, λόγω «ανησυχιών που έχουν εγγραφεί σχετικά με την αξιοπιστία της βάσης δεδομένων».

Η έρευνα του Guardian διαπίστωσε:

Μια αναζήτηση ευρέως διαθέσιμου υλικού φανερώνει ότι αρκετοί από τους υπαλλήλους της Surgisphere έχουν ελάχιστο ή καθόλου επιστημονικό υπόβαθρο. Ένας υπάλληλος που αναφέρεται ως επιστημονικός συντάκτης φαίνεται να είναι συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και καλλιτέχνης έργων φαντασίας. Μία υπάλληλος που αναφέρεται ως στέλεχος μάρκετινγκ είναι μοντέλο περιεχομένου για ενήλικες και υπεύθυνη υποδοχής σε εκδηλώσεις.
Η σελίδα στο LinkedIn της εταιρείας έχει λιγότερους από 100 ακόλουθους και την περασμένη εβδομάδα αναφέρονταν μόνον έξι εργαζόμενοι. Αυτό άλλαξε σε τρεις υπαλλήλους από την Τετάρτη.
Ενώ η Surgisphere ισχυρίζεται ότι διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερες βάσεις δεδομένων για νοσοκομεία στον κόσμο, η εταιρεία δεν έχει σχεδόν καμία παρουσία στο διαδίκτυο. Στο Twitter έχει λιγότερους από 170 ακόλουθους, χωρίς δημοσιεύσεις μεταξύ Οκτωβρίου 2017 και Μαρτίου 2020.
Μέχρι τη Δευτέρα, ο σύνδεσμος «επικοινωνίας» στην αρχική σελίδα της Surgisphere ανακατεύθυνε σε ένα πρότυπο WordPress για έναν ιστότοπο που αφορά σε κρυπτονομίσματα, δημιουργώντας έτσι ερωτήματα σχετικά με το πώς τα νοσοκομεία μπορούσαν εύκολα να επικοινωνήσουν με την εταιρεία για να εγγραφούν στη βάση δεδομένων της.
Ο Desai έχει δεχτεί τρεις αγωγές για αθέμιτη ιατρική πρακτική, που δεν σχετίζονται με τη βάση δεδομένων της Surgisphere. Σε μια συνέντευξη με το The Scientist, ο Desai περιέγραψε τους ισχυρισμούς ως «αβάσιμους».
Το 2008, ο Desai ξεκίνησε μια εκστρατεία crowdfunding στον ιστότοπο indiegogo, προωθώντας μια φορητή «συσκευή επόμενης γενιάς ανθρώπινης επαύξησης που μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε αυτό που ποτέ δεν πιστεύατε ότι ήταν δυνατό». Η συσκευή δεν έφτασε ποτέ σε κυκλοφορία.
Η σελίδα στη Wikipedia του Desai διαγράφηκε μετά από ερωτήσεις σχετικά με τη Surgisphere και την ιστορία της.
Αμφιβολίες για τη μελέτη του περιοδικού The Lancet

Ερωτήσεις σχετικά με τη Surgisphere αναπτύσσονται στην ιατρική κοινότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Στις 22 Μαΐου, το Lancet δημοσίευσε μια μελέτη αξιολόγησης, η οποία διαπίστωσε ότι το φάρμακο υδροξυχλωροκίνη που έχει προωθηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ, συσχετίστηκε με υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας σε ασθενείς με Covid-19 και καρδιακά προβλήματα.

Ο Τραμπ, προκαλώντας ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, είχε αναφέρει δημόσια την υδροξυχλωροκίνη ως «θαυματουργό φάρμακο», παρά την έλλειψη ενδείξεων για την αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία του Covid-19.

Η μελέτη του Lancet, η οποία ανέφερε τον Desai ως έναν από τους συντάκτες, ισχυρίστηκε ότι ανέλυσε δεδομένα της Surgisphere που συλλέχθηκαν από περίπου 15.000 ασθενείς με Covid-19, που εισήχθησαν σε 1.200 νοσοκομεία σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι έλαβαν μόνο υδροξυχλωροκίνη ή δέχτηκαν το φάρμακο σε συνδυασμό με αντιβιοτικά.

Τα αρνητικά ευρήματα έγιναν παγκοσμίως γνωστά και ώθησαν τον ΠΟΥ να σταματήσει το σκέλος των ερευνών της που αφορούσαν στην υδροξυχλωροκίνη.

Ωστόσο, μόλις λίγες μέρες αργότερα, ο Guardian της Αυστραλίας αποκάλυψε λάθη στα δεδομένα της Αυστραλίας που περιλαμβάνονται στη μελέτη. Η μελέτη ανέφερε ότι οι ερευνητές απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία μέσω της Surgisphere από πέντε νοσοκομεία, καταγράφοντας 600 Αυστραλούς ασθενείς με Covid-19 και 73 νεκρούς από τον ιό Αυστραλούς μέχρι τις 21 Απριλίου.

Ωστόσο, τα δεδομένα από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins δείχνουν ότι μόνο 67 θάνατοι από τον Covid-19 είχαν καταγραφεί στην Αυστραλία έως τις 21 Απριλίου. Ο αριθμός αυξήθηκε σε 73 μέχρι τις 23 Απριλίου. Ο Ντεσάι είπε ότι ένα νοσοκομείο χώρας της Ασίας είχε συμπεριληφθεί κατά λάθος στα δεδομένα της Αυστραλίας, με αποτέλεσμα την υπερεκτίμηση των περιπτώσεων εκεί. Το Lancet δημοσίευσε μια μικρή αναίρεση των δεδομένων του, που σχετίζεται με τα ευρήματα της Αυστραλίας μετά την ιστορία του Guardian, που ήταν η μόνη τροποποίησή του περιοδικού στη μελέτη μέχρι στιγμής.

Ο Guardian έχει έκτοτε επικοινωνήσει με πέντε νοσοκομεία στη Μελβούρνη και δύο στο Σίδνεϊ, των οποίων η συνεργασία θα ήταν απαραίτητη για την καταγραφή του αριθμού των ασθενών της Αυστραλίας στη βάση δεδομένων. Όλα τα παραπάνω νοσοκομεία αρνήθηκαν πως είχαν οποιονδήποτε ρόλο σε μια τέτοια βάση δεδομένων, και είπαν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ για τη Surgisphere. Ο Desai δεν απάντησε σε αιτήματα του Guardian για σχολιασμό των δηλώσεών των εν λόγω νοσοκομείων.



Μια άλλη μελέτη που χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων της Surgisphere, και πάλι συνυπογράφεται από τον Desai, διαπίστωσε ότι ένα φάρμακο κατά των παρασίτων, η ιβερμεκτίνη, μείωσε τα ποσοστά θανάτου σε σοβαρά ασθενείς με Covid-19. Δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του Social Science Research Network, πριν από την ομότιμη αξιολόγηση ή τη δημοσίευση σε ιατρικό περιοδικό, και ώθησε την κυβέρνηση του Περού να προσθέσει την ιβερμεκτίνη στις εθνικές της θεραπευτικές οδηγίες για Covid-19.

Το περιοδικό New England Journal of Medicine δημοσίευσε επίσης μια μελέτη του Desai με βάση τα δεδομένα της Surgisphere, η οποία περιελάμβανε δεδομένα από ασθενείς με Covid-19 από 169 νοσοκομεία σε 11 χώρες της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Η έρευνα διαπίστωσε ότι τα κοινά καρδιακά φάρμακα γνωστά ως αναστολείς του μετατρεπτικού ενζύμου της αγγειοτασίνης και οι αναστολείς των υποδοχέων της αγγειοτενσίνης δεν συσχετίστηκαν με υψηλότερο κίνδυνο βλάβης σε ασθενείς με Covid-19.

Την Τετάρτη, το NEJM και το Lancet δημοσίευσαν μια έκφραση ανησυχίας σχετικά με τη μελέτη της υδροξυχλωροκίνης, στην οποία αναφερόταν ο αγγειοχειρουργός Mandeep Mehra ως επικεφαλής συγγραφέας και ο Desai ως συν-συντάκτης.

Ο εκδότης του Lancet, Richard Horton, δήλωσε στον Guardian: «Δεδομένων των ερωτήσεων που τέθηκαν σχετικά με την αξιοπιστία των στοιχείων που συγκέντρωσε η Surgisphere, έχουμε εκδώσει σήμερα μια Έκφραση Ανησυχίας, εν αναμονή περαιτέρω έρευνας».

«Ένας ανεξάρτητος έλεγχος δεδομένων βρίσκεται σε εξέλιξη και πιστεύουμε ότι αυτή η ανασκόπηση, η οποία θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα, θα μας πει περισσότερα σχετικά με την κατάσταση των ευρημάτων που αναφέρθηκαν στην έρευνα του Mandeep Mehra και των συνεργατών του».

Μετά τη δημοσίευσή της έρευνας του The Lancet, πολλοί ερευνητές εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για την έρευνα, ανάμεσά τους και επιστήμονες που είναι προβληματισμένοι για την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης στην Covid-19.

Σε ανοικτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στις 28 Μαΐου, δεκάδες επιστήμονες από ολόκληρο τον κόσμο τονίζουν ότι η ενδελεχής εξέταση της έρευνας του Lancet προκαλεί « ανησυχίες συνδεόμενες τόσο με την μεθοδολογία, όσο και με την ακεραιότητα των δεδομένων».

Η έρευνα δέχθηκε επίσης την σφοδρή επίθεση των υπερασπιστών της υδροξυχλωροκίνης και πρώτου πρώτου του Γάλλου ερευνητή Ντιντιέ Ραούλτ.

Αφού χαρακτήρισε την έρευνα «ανόητη», δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε από «τεμπέληδες».

Η  Surgisphere «ήρθε από το πουθενά»

Ένα από τα ερωτήματα που έπληξε την επιστημονική κοινότητα είναι πώς η Surgisphere, που ιδρύθηκε από τον Desai το 2008 ως εταιρεία ιατρικής εκπαίδευσης που δημοσίευε εγχειρίδια, απέκτησε μια τόσο ισχυρή διεθνή βάση δεδομένων. Αυτή η βάση δεδομένων, παρά το γεγονός ότι ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη Surgisphere, αναφέρει πως έχει πρόσβαση σε στοιχεία από 96.000 ασθενείς σε 1.200 νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.

Σε επαφή με τον Guardian, ο Desai είπε ότι η εταιρεία του απασχολούσε μόλις 11 άτομα. Οι υπάλληλοι που αναφέρονται στο LinkedIn καταγράφηκαν στον ιστότοπο ότι είχαν εγγραφεί στη Surgisphere μόλις πριν από δύο μήνες. Αρκετοί δεν φαίνεται να έχουν επιστημονικό ή στατιστικό υπόβαθρο, αλλά αναφέρουν εμπειρογνωμοσύνη στη στρατηγική, το copywriting, την ηγεσία μεταξύ άλλων.

Ο Δρ James Todaro, διευθυντής του MedicineUncensored, που είναι ιστότοπος που δημοσιεύει τα αποτελέσματα μελετών για την υδροξυχλωροκίνη, δήλωσε:

«Δεν έχει νόημα». «Θα απαιτούσε πολύ περισσότερους ερευνητές από ό, τι ισχυρίζεται ότι έχει για να είναι εφικτή μία τόσο μεγάλη και πολυεθνική μελέτη».

Ο Desai είπε στον Guardian: «Η Surgisphere δραστηριοποιείται από το 2008. Οι υπηρεσίες ανάλυσης δεδομένων υγείας ξεκίνησαν περίπου την ίδια στιγμή και συνέχισαν να αναπτύσσονται από τότε. Χρησιμοποιούμε πολύ την τεχνητή νοημοσύνη για να αυτοματοποιήσουμε αυτήν τη διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο, ο οποίος είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο είναι εφικτή μια τέτοια εργασία».

Δεν είναι σαφές από τη μεθοδολογία των μελετών που χρησιμοποίησαν δεδομένα της Surgisphere ή από τον ίδιο τον ιστότοπο της εταιρείας, πώς η εταιρεία μπόρεσε να συνάψει συμφωνίες ανταλλαγής στοιχείων με τόσα πολλά νοσοκομεία παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με περιορισμένη τεχνολογία, και να καταφέρει να δουλέψει με διαφορετικές γλώσσες και συστήματα κωδικοποίησης, ενώ παράλληλα να παραμένει εντός των κανονιστικών πλαισίων, της προστασίας δεδομένων και των δεοντολογικών κανόνων κάθε χώρας.

Ο Desai είπε ότι η Surgisphere και το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου QuartzClinical ήταν μέρος μιας ερευνητικής συνεργασίας που ξεκίνησε «πριν από αρκετά χρόνια», αν και δεν διευκρίνισε πότε.

Ο Ντεσάι είπε ότι ο τρόπος με τον οποίο η Surgisphere έλαβε στοιχεία «έγινε πάντα σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς. Δεν λαμβάνουμε ποτέ προστατευμένες πληροφορίες για την υγεία».

Ο Peter Ellis, ο επικεφαλής επιστήμονας δεδομένων του Ομίλου Nous, που είναι διεθνής σύμβουλος διαχείρισης και κάνει έργα ολοκλήρωσης δεδομένων για κυβερνητικές υπηρεσίες, εξέφρασε την ανησυχία ότι η βάση δεδομένων της Surgisphere ήταν «σχεδόν σίγουρα μια απάτη».

Πηγή: TheGuardian
https://www.zougla.gr/kosmos/article/eteria-parasiri-ton-pou-ke-kivernisis-se-la8os-ektimisis

Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

112 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΔΟΞΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ !!! ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ , ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ !!!





112  ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ !!!


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ !!!



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ ΣΤΙΣ ΑΛΥΤΡΩΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Ο Ιωνικός Αστέρας της Θήβας είναι η πιο παλαιά ποδοσφαιρική ομάδα της Θήβας αφού πρωτοιδρύθηκε το 1908 στην Ελληνική κοινότητα τών Σωκίων της Ιωνίας στα περίχωρα της Σμύρνης στις Αλύτρωτες Πατρίδες στα παράλια της Μικράς Ασίας , έχοντας πλούσια Αθλητική και Πολιτιστική δράση .
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΑΛΥΤΡΩΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ  ... 1912

 Την εποχή εκείνη τά Γυμναστικα Σωματεία της Σμύρνης ήταν : Ο Πανιώνιος ο οποίος προήλθε από την συγχώνευση του Ορφέα με το Γυμνάσιο το 1898 , Ο Απόλλων ( 1891 ) , Ο Πέλωψ Μελαντίας , Ο Αρμενικός Αθλητικός Σύλλογος , Ο Θησέας και ο Ερμής Βουρνόβα .
ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΣΩΚΙΩΝ  1919

Τά Γυμναστικά Σωματεία της ευρύτερης περιοχής της Ιωνίας γύρω από τη Σμύρνη ήταν : Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ιωνικός Αστήρ Σωκίων ( 1908 ) , Ο Αιολικός Γυμναστικός Σύλλογος Κυδωνίων ( 1906 ) , Ο Γυμναστικός Σύλλογος Σίπυλος Μαγνησίας ( 1907 ) , και Ο Γυμναστικός Σύλλογος Κόροιβος Αδραμυτίου ( 1907 ) .

 Ο Αθλητισμός όλων αυτών των ιστορικών σωματείων ήταν συνδυασμένος με Μουσικές και άλλες Πολιτιστικές δραστηριότητες συνηφασμένες με την κουλτούρα και την παράδοση της Ιωνικής γής . Στις 13 Αυγούστου του 1922 κτύπησε την πατρίδα μας η μεγαλύτερη συμφορά της νεότερης ιστορίας της . Το όνειρο της Μεγάλης Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών διαλύθηκε και ο Ελληνισμός της Ασίας μετά από ζωή χιλιετηρίδων ξεριζώθηκε ύστερα από αδυσώπητη σφαγή και τον χωρίς προηγούμενο διωγμό πού υπέστη από τους τούρκους .

Είναι αποδεδειγμένο ότι πέρα των ιστορικών επιπτώσεων πού είχε ο διωγμός του 1922 στην πορεία του Εθνους , η Μικρασιατική καταστροφή υπήρξε ευεργετική για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό της Μητροπολιτικής Ελλάδος , αφού όλος αυτός ο προσφυγικός κόσμος των ενάμιση εκατομμυρίων ανθρώπων ήταν πολύ φίλαθλος και συνάμα μετέφερε μία υψηλή αθλητική παράδοση ικανότητας και ήθους μαζί του .

Εγώ μόνο να προσθέσω ότι πρωτού καλά – καλά ακουμπήσει η μάζα της προσφυγιάς στην Μητροπολιτική Ελλάδα και εδραιωθεί σε διάφορες πόλεις σε προσφυγικές συνοικίες έτρεξε στα τότε γήπεδα και βάλθηκε άμεσα να συνεχίσει τη διακοπείσα δράση της στην Ιωνία .

Στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Θήβας μέσα από την δύσκολη προσαρμογή τά πρώτα χρόνια της μετεγκατάστασης , άρχισε να δραστηριοποιείται και πάλι ο Ιωνικός Αστέρας και από το 1926 να αναπτύσει αθλητική δράση πού έδινε ζωή στον Προσφυγικό Συνοικισμό της Θήβας αφού η ομάδα αυτή ήταν κειμήλιο από τά πάτρια εδάφη της Μικράς Ασίας .


Η ιστορία του θηβαικού ποδοσφαίρου από τις αρχές του του 20ου αιώνα αναδεικνύει την έλευση της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας του ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ πού ιδρύθηκε το 1908 στην Ελληνική κοινότητα των Σωκίων της Μικράς Ασίας και ο μεγάλος ξεριζωμός του 1922 την έφερε στην μητροπολιτική Ελλάδα.
Τα πρώτα χρόνια της προσφυγιάς στην ΘΗΒΑ αδρανοποίησαν την δραστηριότητα του ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ που το 1926 άρχισε τους πρώτους ποδοσφαιρικούς αγώνες με ομάδες της ΒΟΙΩΤΙΑΣκαι της ΕΥΒΟΙΑΣ που έδιναν ζωή στην κοινωνία της ΘΗΒΑΣ.
Το 1937 προπολεμικά στην ΘΗΒΑ υπήρχαν 4 ποδοσφαιρικές ομάδες ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ οΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ και η ΕΝΩΣΗ ΘΗΒΩΝ που αγωνιζόντουσαν σε υποτυπώδη Πρωτάθλημα Βοιωτίας – Εύβοιας και με άλλες ποδοσφαιρικές ομάδες τηςΒΟΙΩΤΙΑΣ: όπως ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ και ΑΘΑΜΑ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ    και   ΕΥΒΟΙΑΣ: όπωςΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ με μεγάλη προσέλευση φιλάθλων στα γήπεδα.    
Ήρθε η κατοχή κατέστρεψε τα πάντα και το μόνο πού ενδιέφερε τον κόσμο ήταν η επιβίωση.
Το 1944 επαναδραστηριοποιήθηκαν ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ και οΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΣ έτσι το ποδόσφαιρο και πάλι έδινε ζωή στον τόπο αφού οι τότε αγώνες ποδοσφαίρου συσσώρευαν μικρούς και μεγάλους στα γήπεδα. 
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1936-37  Η ΟΜΑΔΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1936-37  , ΛΑΜΙΑ

Είναι χαρακτηριστικό ότι την χρονική περίοδο 1946-1947 έγινε το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ όπου ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ αναδείχθηκε ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ. Το1947 ιδρύθηκαν ο  ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΙΟΥ και η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ. 
        



Το 1950 συγχωνεύθηκαν ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΥΡΙΟΥ με την ονομασίαΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ενώ η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ μαζί με τόν ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ και τον ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟ αποτελούσαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες της ΘΗΒΑΣ.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1955-56

Το 1957 συγχωνεύθηκαν ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ και ο ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΣ με την ονομασίαΘΗΒΑΙΚΟΣ πού μαζί με τον ΑΡΗ ΘΗΒΩΝ αποτελούσαν τις ποδοσφαιρικές ομάδες της ΘΗΒΑΣαφού η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ήταν παρελθόν.
Το 1958 συγχωνεύθηκαν ο ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ και ο ΘΗΒΑΙΚΟΣ με την ονομασία ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ.
Ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ τις χρονικές περιόδους 1959-1960 και 1962-1963 αναδείχθηκεΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ποδοσφαίρου Α κατηγορίας ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ .  
Πρωτοαγωνίστηκε στο υπό σύσταση πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣτης χρονικής περιόδου 1959-1960 ενώ στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ αγωνίστηκε και τις χρονικές περιόδους 1963-1964 και 1964-1965 . 
Στην συνέχεια τις χρονικές περιόδους 1965-1966 και 1966-1967 αγωνίστηκε στην             Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
Ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ με τις συμμετοχές στην Β ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και τις                 2συμμετοχές στην Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ έγραψε την δική του ιστορία στο πανελλήνιο . 
Ενδιάμεσα το 1965 επανιδρύθηκε και πάλι ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ. 

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1966-67


Το 1968 συγχωνεύθηκαν ο ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ και ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ με την ονομασία ΑΟ Η ΘΗΒΑ. Ετσι δημιουργήθηκε η Μεγάλη Ποδοσφαιρική ομάδα της Πόλης ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ ο οποίος έχοντας συμπληρώσει σήμερα Μισό Αιώνα Ζωής ( 50 Χρόνια ) εχει δοξάσει την Θήβα με 3 συμμετοχές στην Β  ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ , 8 συμμετοχές στην Γ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ και18 συμμετοχές στην Δ ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ  .
Την χρονική περίοδο 1990-1991  ο ΑΟ Η ΘΗΒΑ  ήταν φιναλίστ του KYΠΕΛΛΟΥEΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ αφού αγωνίστηκε στον τελικό πού διεξήχθη στο γήπεδο του ΠΑΟ (Απόστολος Νικολαΐδης)       και ηττήθηκε από τον ΠΕΛΟΠΑ ΚΙΑΤΟΥ με 6-7 στη διαδικασία των πέναλτι αφού ο κανονικός αγώνας έληξε 2-2 ενώ η παράταση 3-3 .  
To 1972 ιδρύθηκε ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ο οποίος για 22 συνεχόμενες ποδοσφαιρικές περιόδους αγωνίστηκε στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 1977-1978 έως 1998-1999 ).Τήν χρονική περίοδο 1981-1982 ο ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ τερμάτισε στην πρώτη θέση της Α κατηγορίας Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ μαζί με ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ και ΑΜΒΡΥΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ αλλά σε μεταξύ τους αγώνες ΜΠΑΡΑΖ έχασε την άνοδο στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ την οποία κέρδισαν οι άλλες δύο ομάδες . 
 Η    μεγαλύτερη διάκριση του ΠΕΛΟΠΙΔΑ όλα αυτά τα χρόνια ήρθε την περίοδο 1991-1992 όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ και ανήλθε στην Δ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ όπου αγωνίστηκε την περίοδο 1992-1993 .  
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1976-77
   .


ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1978-79

Το  1976 επανιδρύθηκε ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ο οποίος για συνεχόμενες ποδοσφαιρικές περιόδους αγωνίστηκε στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ 1980-1981 έως 1986-1987 ). 

Την χρονική περίοδο 1980-1981 ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ έφθασε στον ΤΕΛΙΚΟ του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ αλλά ηττήθηκε από την Α.Ε. ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ ( ομάδα  ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ) με 1-0.   


ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1983-84

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1983-84

Την χρονική περίοδο 1984-1985 ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ έφθασε πάλι στον ΤΕΛΙΚΟ τουΚΥΠΕΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ κερδίζοντας τον Α.Ο. ΚΑΣΤΡΟΥ με 2-1. 
                       
                                                      
Αυτή είναι η μεγαλύτερη διάκριση του ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ στην πολύχρονη ιστορία του .
Για να φθάσει στον ΤΕΛΙΚΟ ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ στον ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ απέκλεισε στο ουδέτερο γήπεδο του Μουρικίου τον ΠΑΟ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ ( ομάδα  ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ) κερδίζοντας τον στην διαδικασία των πέναλτι με 4-3 ενώ κανονικός αγώνας και παράταση έληξαν 1-1.    
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1989-90
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 1989-90


Την χρονική περίοδο 2004-2005 ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ σταμάτησε την ποδοσφαιρική του δράση ( ενώ ήταν να αγωνιστεί στην Β κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ).
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2005 - 06

Επαναδραστηριοποιήθηκε έναν χρόνο αργότερα την χρονική περίοδο 2005-2006 ξεκινώντας από την Γ κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ φθάνοντας την περίοδο 2007-2008 να αγωνιστεί και πάλι 21χρόνια μετά στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ για 8η περίοδο στην ιστορία του , στην οποία αγωνίστηκε έως την περίοδο 2009-2010  γιά 10η περίοδο στην ιστορία του . 


ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2006-07

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2007-08

Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ την χρονική περίοδο 2010-2011 αγωνίστηκε στην Β κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ όπου στέφθηκε πρωταθλητής στον Β’ όμιλο και επανήλθε στην Α κατηγορία Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ στην οποία αγωνίστηκε  την περίοδο 2011-2012 για 11η περίοδο στην ιστορία του .
Τά επόμενα χρόνια μέχρι σήμερα βρίσκουν τον ΙΩΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ να αγωνίζεται στην Β ‘ Ε.Π.Σ. ΒΟΙΩΤΙΑΣ διαθέτοντας  μία νεανική Ομάδα και Τμήματα Ακαδημιών .
ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2013-14

ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΩΝ 2018-19

ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ 2017-18
Τό 2009 Ιδρύθηκε ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστων & Φίλων τού ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ μέ πλούσια Αθλητική , Κοινωνική , Πολιτιστική , Φιλανθρωπική Δράση διαθέτοντας Γραφεία μέ πλούσιο Αρχειακό Φωτογραφικό Υλικό επί τής Οδού Εφέσου 10 στήν καρδιά τού Προσφυγικού Συνοικισμού .
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΘΗΒΩΝ 2009-10









Δημήτρης Σοβατζής 
E-mail:sovdim@hotmail.com