Επιτέλους κάτι αλλάζει: Υποχρεωτική στην Βαυαρία η παρουσία του Σταυρού στα δημόσια κτίρια - «Είμαστε Χριστιανοί»
Επιτέλους μετά από χρόνια υποχρεωτικής αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης από τις φαεινές ιδέες «προοδευτικών» και «τεχνοκρατών» κάτι φαίνεται πως αλλάζει και είναι υποχρεωτική από σήμερα η παρουσία σταυρών στις εισόδους όλων των δημοσίων κτηρίων στη Βαυαρία καθώς τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος Kreuzpflicht (υποχρεωτικός ο σταυρός).
Eπί σειρά ετών είχε γίνει «μόδα» σε όλη την Ευρώπη οι γηγενείς κάτοικοι και οι εγχώριες Αρχές να κρύβουν την θρησκευτική τους ταυτότητα για να μην «προσβάλλονται» οι κατά κύριο λόγο μουσουλμανικοί πληθυσμοί προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στις ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι η πρώτη φορά που μια περιοχή της ΕΕ αποφασίζει να αντιστρέψει την διαδικασία αυτή. Η θρησκευτική ταυτότητα θεωρείται ως ένα εκ των βασικότερων συστατικών της εθνικής ταυτότητας και η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί το γεγονός ότι κάτι πάει να αλλάξει αφού πλέον υπάρχουν αντιδράσεις από την βάση της ευρωπαϊκής κοινωνίας.
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του γερμανικού κρατιδίου Μάρκους Σόντερ ο νόμος αυτός έχει στόχο την ενίσχυση της βαυαρικής ταυτότητας μετά την αύξηση του αριθμού των Μουσουλμάνων στην περιοχή.
Συνειδητοποίησαν λοιπόν στο γερμανικό αυτό κρατίδιο, ότι χωρίς την θρησκευτική τους χριστιανική ταυτότητα δεν μπορούν να επιβιώσουν ως Γερμανοί από την λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης
Η Βαυαρία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής κρίσης του 2015 όταν ένα μεγάλο ποσοστό του 1 εκατομμυρίου προσφύγων και μεταναστών που έφτασαν στη Γερμανία μπήκαν στη χώρα από το συγκεκριμένο κρατίδιο, με την εξέλιξη αυτή να ενισχύει το καθαρά δεξιό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD).
O ίδιος ο Σόντερ που έχει έναν σταυρό πάνω από το γραφείο του δήλωσε ότι «θέλουμε να στείλουμε ένα καθαρό σήμα ότι οι πολίτες θα πρέπει να θέλουν να τονίζουν την ταυτότητά τους».
Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση από την εταιρεία Infratest το 56% των Βαυαρών τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου νόμου ενώ αντίθετο δηλώνει το 38%.
Οι περισσότερες θετικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς του AfD (77%) και του CSU (71%), του κόμματος το οποίο υπέστη τις μεγαλύτερες εκλογικές απώλειες από την άνοδο των δεξιών.
Αντίθετα διχασμένοι είναι οι Σοσιαλδημοκράτες με 52% να δηλώνουν υπέρ και 46% κατά ενώ οι περισσότερες αρνητικές απαντήσεις δόθηκαν από οπαδούς των Πρασίνων 74%.