Σελίδες

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΜΑΤΑΙΟΔΟΞΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ !!! ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ !!!

papas patriarxis

Ο Βαρθολομαίος θέλει να διασπάσει την Εκκλησία!!!

Μέσα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας με την οικονομική κρίση και τους περισσότερους θεσμούς σιγά-σιγά να καταρρέουν και να οδηγούν σε απόγνωση το σύγχρονο άνθρωπο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος θεωρεί ότι είναι η πλέον κατάλληλη ώρα για να προωθήσει τις ματαιόδοξες βλέψεις του.
Τι ζητάει ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας; Επιδίωξή του είναι να… αυτονομηθούν οι 36 Μητροπόλεις των Νέων Χωρών και να μπουν σε καθεστώς ημιαυτονομίας (περίπου σαν την Εκκλησία της Κρήτης), υπό την κανονική δικαιοδοσία της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Ουσιαστικά δηλαδή ζητάει τη διάσπαση της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ελληνικού λαού! Όμως, το ζητούμενο είναι γιατί επιλέγει αυτή τη χρονική στιγμή και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί…
Η αρχή έγινε από τη Θράκη, όπου ο Παναγιώτατος έκανε ξεκάθαρες τις προθέσεις του. «Οι Μητροπόλεις των Νέων Χωρών μάς ανήκουν! Αποτελούν αναπόσπαστον τμήμα της πνευματικής και κανονικής δικαιοδοσίας της Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως. Οι Ιερώτατοι Ιεράρχαι (των Νέων Χωρών) έχωσι πλήρη συνείδησιν του γεγονότος ότι ανήκουν δικαιωματικώς εις την Ιεραρχίαν της πρωτοθρόνου Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως. Εις ουδένα επιτρέπομεν να αμφισβητήση τα από αιώνων απαράγραπτα δικαιώματα του Οικουμενικού Θρόνου επί των περί ων πρόκειται Μητροπόλεων, αι οποίαι αποτελούν την ενδοχώραν αυτού. Δεν πρόκειται να απεμπολήσωμεν ποτέ τα δικαιώματα της Μητρός Εκκλησίας επί των Ιερών αυτής Μητροπόλεων!», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Οι κακές γλώσσες λένε ότι όσα επιτακτικά απαιτεί αυτή τη χρονική στιγμή ο Πατριάρχης ενδεχομένως να έχουν να κάνουν με τη συναίνεση της Άγκυρας στην υποψηφιότητά του, συναίνεση που αποτελεί προϋπόθεση για την εκλογή Οικουμενικού Πατριάρχη.
Από την πρώτη στιγμή που τέθηκε στον Ιερώνυμο από τον Βαρθολομαίο το θέμα του χωρισμού -ουσιαστικά από την Ελλαδική Εκκλησία- των Μητροπόλεων των Νέων Χωρών, η απάντησή του ήταν κατηγορηματική: «Όχι, αυτό δεν γίνεται, ξεχάστε το». Ανάλογες προσπάθειες, βέβαια, είχε κάνει ο Βαρθολομαίος και επί των ημερών των Αρχιεπισκόπων Σεραφείμ και Χριστόδουλου. Και από τους δύο, όμως, είχε εισπράξει και πάλι ένα τεράστιο «όχι».
Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το pentapostagma.gr, ο κ. Ιερώνυμος είχε προειδοποιήσει τον Βαρθολομαίο να μην αντιπαραταχθεί στην Εκκλησία της Ελλάδος, γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν να πληγεί η προσωπικότητά του και γενικά η εικόνα του, επισημαίνοντας του ότι είναι λάθος να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της Ελλαδικής Εκκλησίας και να θέλει να βγάζει Μητροπολίτες για να επηρεάζει τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου και της Ιεραρχίας.
Την πρώτη μεγάλη ήττα υπέστη ο Πατριάρχης και στην απόπειρα κατάληψης της Μητρόπολης Ιωαννίνων, με τον εκλεκτό του αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο να παίρνει μόλις 7 ψήφους, έναντι 46 του υποστηριζόμενου από τον Αρχιεπίσκοπο, του αρχιμανδρίτη Μάξιμου Παπαγιάννη.
Πλέον, λέγεται ότι θα επιχειρήσει να κερδίσει την καίρια Μητρόπολη της Θεσσαλονίκης, όποτε αποφασίσει να αποχωρήσει ο Σεβασμιώτατος Άνθιμος, του οποίου οι θέσεις για τα εθνικά θέματα κινούνται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις φιλοτουρκικές θέσεις του Πατριάρχη.
Ποιες είναι οι 36 Μητροπόλεις:
Οι 36 Μητροπόλεις των Νέων Χωρών, με τις οποίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης πάει να διασπάσει την Ελλαδική Εκκλησία, είναι οι εξής:
Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκης, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Λαγκαδά. Σερρών: Σερρών και Νιγρίτης, Σιδηροκάστρου, Ζιχνών και Νευροκοπίου. Λέσβου: Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Μηθύμνης, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου. Χαλκιδικής: Κασσανδρείας, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Έβρου: Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος. Κοζάνης: Σερβίων και Κοζάνης, Σισανίου και Σιατίστης. Ιωαννίνων: Ιωαννίνων, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης. Κιλκίς: Πολυανής και Κιλκισίου, Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου. Καβάλας: Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, Ελευθερουπόλεως. Ροδόπης: Μαρωνείας και Κομοτηνής. Ξάνθης: Ξάνθης και Περιθεωρίου. Δράμας: Δράμας. Πέλλας: Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Ημαθίας: Βεροίας και Ναούσης. Πιερίας: Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Γρεβενών: Γρεβενών. Λάρισας: Ελασσώνος. Καστοριάς: Καστορίας. Φλώρινας: Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας. Θεσπρωτίας: Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας. Πρέβεζας: Νικοπόλεως και Πρεβέζης. Χίου: Χίου, Ψαρών και Οινουσσών. Και Σάμου: Σάμου και Ικαρίας.
Διαβάστε επίσης: