Σελίδες

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΑΡΝΙΑ !!!

nthimos
Άστραψε και βρόντηξε ο Σεβασμιώτατος Θεσσαλονίκης Άνθιμος, κατά το σημερινό μνημόσυνο των Μακεδονομάχων στον Ι.Ναό αγίου Δημητρίου Θεσ/νίκης.
«Αν δεν μιλάμε θα μας σφάξουν σαν τα αρνιά! Είμαστε οι μόνοι που δεν ζητάμε από κανέναν. Είναι λάθος από ό,τι φαίνεται αυτή η τακτική για τις διεκδικήσεις γειτονικών χωρών. Ο στρατός μας είναι η ψυχή του λαού», είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ο ιεράρχης, αναφερόμενος στις πρόσφατες αναταραχές στα Βαλκάνια από εθνικιστικές τάσεις Αλβανών, Σκοπιανών, Τούρκων, ενώ το παρευρισκόμενο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Παράλληλα αποκάλυψε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία νωρίτερα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στην οποία, όπως και σε παλαιότερες επιστολές του, εξέφρασε την αντίρρησή του για την ονομασία «Άνω Μακεδονία» που προωθείται, τονίζοντας ένθερμα πως είναι λάθος μια τέτοια ενέργεια, γιατί «ο λαός δεν συμφωνεί».
«Υπήρξα προ δεκαημέρου αυτήκοος μάρτυρας της απάντησης του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας κ. Ευάγγελου Βενιζέλου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων. Η απάντηση με εξέπληξε και με λύπησε βαθύτατα. Πώς είναι δυνατόν να δεχθούμε στην όποια ονομασία και το όνομα της ελληνικότατης Μακεδονίας;»σημείωνε με νόημα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, στην τελευταία του γραπτή ανακοίνωση προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί από το pentapostagma.gr ότι τους τελευταίους τουλάχιστον έξι μήνες ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης αναφέρεται κάθε Κυριακή στο ζήτημα των Σκοπίων και προειδοποιεί για τις απειλές που υπάρχουν.
Δείτε το πολύ ενδιαφέρον κήρυγμα από το 03.00.00 και μετά:
Διαβάστε επίσης: